BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #884552 przez gabi28
Misiana no super ten dresik :) możesz go spakować do torby,ale weź też cos innego na wszelki wypadek.Również mam dużo takich pólspiochów i też myślałam,że na wyjście małemu to założe,ale jednak wezme pajacyk i body.

Wczoraj dostałam od znajomej,prawda ,że fajne? ale 9Euro było by mi troszkę szkoda.

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #884554 przez Lyanka
Cześć dziewczynki ;)
Ja właśnie wracam od ortopedy....i smutno mi, bo jednak miałam nadzieję na poród SN, ale niestety w moim przypadku są jedynie wskazania na CC :( przykro mi trochę, ale z drugiej strony muszę być na chodzie po porodzie żeby synkiem się zajmować, a z kręgosłupem nie ma żartów. Już kiedyś przeżyłam miesiąc leżenia w łóżku i więcej nie mam zamiaru....

A żeby poprawić choć trochę humor, to klapki i koszulkę sobie kupiłam :

11 lata 1 miesiąc temu #884556 przez rewelka1312
hej dziewczyny usiasc po 12 to juz 2-3 strony musze nadrobic:)
Brzuchy fajne jeden duzy inny maly niby ten sam miesiac a jak kazda z nas jest inna i napewno akzda inny porod bedzie miala:)
Gabi28 moze to cena przed promocja bo w sklepach u nas np rzucaja wsyztsko do jednego kosza z orginalnymi cenami a na koszu jest napisane wsytzsko np po 3-5euro:) a tam poza tym na zarobki zagraniczne to tak jakby 9 euro to 9zl:)
ja znalazlam sklep i kupuje malej pajacyki po 3 euro i leginsiki po 2 to teraz jak moj tato z zona ze szwecji do nasz przyjezdzaja to ona juz zapowiedziala ze idziemy na zakupy bo tez w ciazy jest i nakupuje wsytzsko u nas bo w szwecji to ceny z kosmosu dla dzieciakow
A ja sporo tez z allegro pozamawialam i w niedziele jedziemy do kolegi po nasze paczki i nasz wózek wkoncu!!:D bo bedzie jechal do pracy i nam przywiezie wiec juz sie nie moge doczekac:)
ja juz prawie wsyztsko mam tylko kosmetyki mi zostaly do dokupienia i spakowanie torby

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #884557 przez Magdalen
Lyanka Nic sie nie prezjmuj bedzie dobrez :D nie smutaaamy !!! :kiss: Miej nadzieje ze jak juz dojdzie do cesarki to ze szybko dojdziesz do siebie i bedziesz mogla sie w pelni oddac opiece nad skarbem ! :D
Gabi slodka zyrafka :)

11 lata 1 miesiąc temu #884561 przez gabi28
Lyanka,a możesz napisać co z Twoim kręgosłupem się dzieje? jesli chcesz to napisz na priv,mnie też czeka wizyta u ortopedy,ma być to własnie monsultacja czy cc czy sn.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #884569 przez marzena25
Dziewczyny dalej Was boli to spojenie łonowe? Bo u mnie podczas chodzenia boli a dzisiaj szczególnie jakoś i jak wstaję to tak mi strzeli coś w kości a przewrócenie się na bok to jest dopiero masakra. Moja gin mi powiedziała że mogło dojść do rozejścia spojenia łonowego i żeby leżeć dużo odpoczywać nie chodzić i ze jak będzie gorzej to do ortopedy a teraz czytam że to rozejście się spojenia łonowego może kwalifikować ciężarna do cc bo może dojść do jeszcze większego pęknięcie spojenia w trakcie porodu co grozi kilkumiesięczną rehabilitacją i leżeniem w łóżku ok 6 tygodni. Masakra trochę się boje czy moja gin nie zbagatelizowała sprawy ale ona tak zawsze podchodzi do wszystkiego, wkurza mnie normalnie tak że szok. A co wasz lekarz na to ?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #884590 przez misiana
Marzena mnie nadal boli, ale nie jest az tak zle. najgorzej jest jak dluzej siedze i wstane, ale jak przejde kawalek przestaje bolec. Z przewracaniem z boku na bok jest tak samo :( w piatek mam wizyte i dowiem sie co lekarz mi powie

11 lata 1 miesiąc temu #884603 przez meniado
Cania dziękuję za pamięć :) na szczęście parametry krzepliwości mam w normie jak na kobietę w ciąży - ale przeraziła ją liczba płytek krwi - że mam taką niską i pytała czy jakoś to kontroluję lub chodzę do lekarza - normalnie zawsze te płytki krwi mam tak przy samej dolnej granicy dopiero teraz w ciazy spadły mi poniżej normy - gin zleciła mi dodatkowe badania na te płytki - manualne liczenie i jak dalej bede mieć takie niskie to pierwsze o znieczulenie moge pomarzyć a po drugie mała będzie musiała dostać jakieś lekarstwa zaraz po urodzeniu

11 lata 1 miesiąc temu #884625 przez misiana
Udało mi sie nagrać jak mój mały wariuje :)
Kilkanascie sekund, kilka ruchów a ile radości hehe :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #884636 przez elmirka_20

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #884637 przez elmirka_20
Gabi28, przesympatyczna ta żyrafka! :)

Dziewczyny, naprawdę macie ładne brzuszki ;) Każdy jeden - bez wyjątku! ;)

Wreszcie się zmobilizowałam i zamieszczam Wam i mój :) 33 tydzień:

Załącznik nie został znaleziony

Nie wiem jak u Was, ale u mnie nawet smsy przysyłają z ostrzeżeniami o nadchodzącej nawałnicy : / ... Od 17.00 moga wystąpić straszne gradobicia, silne wiatry i trąby powietrzne. Zebrał sie jakiś sztab kryzysowy :/ Brzmi poważnie. Własnie zabezpieczałam graty na balkonie wg ich wskazań ... No, to ładnie ... I tak ma być jeszcze jutro... Byłam już w sklepie kupić wszystko na dzisiaj i jutro, żeby nie musieć te dwa dni już wychodzic w razie czego ... Lepiej dmuchac na zimne ;)

Ojoj, mój synek po truskawkach (bo mi narobiłyście tak ochoty, że kupiłam 1,5 kg !!! :) U mnie po 7 zł/kg) walnął mi właśnie w bok aż niesymetryczny brzuchol sie zrobił ;) Siły dostał jak kreskówkowy Popeye po szpinaku !!! :D

11 lata 1 miesiąc temu #884642 przez Magdalen
Elmirka noo noo.:D chyba na wage nie narezkasz:D
Fajniusi brzuchoolek :D
Noo faakt zapowiadali ale nie u mnie :D ha ja sie nie martwie :D choc i tak w dou caly czas siedze to mi to obojetnie oby szkod nie narobilo..
Heehe, niech wali mamusie ile wlezie.. poki moze ":D

11 lata 1 miesiąc temu #884650 przez Magdalen

Załącznik nie został znaleziony

a to hotelik all inclusive prywatny Nineczki :D :P niby z suwaczka 33 tydzien :D

11 lata 1 miesiąc temu #884653 przez misiana
No Madzia zacny brzuszek ;D
Ja walcze żwby filmik dodać :(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #884657 przez Lyanka
Gabi28 odpowiadam na twoje pytanie...
6 lat temu miałam operację kręgosłupa w odcinku lędźwiowym. Miałam przepuklinę z wypadnięciem dysku i uciskiem na nerw kulszowy lewej nogi + częściowy niedowład lewej stopy. Niby po operacji sprawność wróciła mi do normy, funkcjonuję też w miarę ok...ale kosztowało mnie to dużo siły, samozaparcia + rehabilitacja.
Niestety po takiej operacji nigdy nie ma pewności, czy w którymś momencie dysk znów nie wypadnie. Teraz dość często odczuwam ból w kręgosłupie, ale tragedii niema...poza tym już się trochę przyzwyczaiłam, że tak jest. Ale przy porodzie naturalnym, gdzie tak naprawdę najbardziej cierpi nasz odcinek lędźwiowy, to trzeba bardzo uważać. Nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś mi "strzyknęło" w czasie porodu i później nie dość że dzieckiem, to jeszcze mną trzeba by było się zajmować.
Lekarz jest tego samego zdania, bo co by nie mówić poród to ogromny wysiłek dla kobiety. No i tak...
Muszę się teraz przestawić na cesarkę....ech

Marzena25 zapytaj się swojej ginekolożki, czy przypadkiem nie musisz mieć konsultację ortopedyczną przed porodem, skoro masz takie bóle. Nie ma co bagatelizować tego, a i ty będziesz spokojniejsza, jak okaże się, że wszystko ok

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka