BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884700 przez marzena25
Dziewczyny zapisałam się do ortopedy na przyszły tydzień zobaczę co mi powie, czyli tylko ja i misiana mamy takie dolegliwości reszt nic? No to jest coś na rzeczy i faktycznie lepiej to skonsultować, bo moja gin to jak widzę olewa wszystko z tego co zauważyłam to ona leci na ilość bo zawsze ma tyle pacjentek że szok i jak wejdę do gabinetu to moja wizyta przebiega błyskawicznie badanie, usg, 2 słowa na temat magnezu witamin i badań i widzimy się za miesiąc, a czasami jak mam do niej jakieś pytania to dopiero sobie na korytarzu przypomnę o co miałam zapytać. Ale wytrwam do końca już niedaleko, ale jak będę planować kolejną ciąże to znajdę inną gin ;)

misiana no ładne ci koniaczki sadzi synek, moja królewna też dzisiaj od rana szaleje muszę też spróbować ją nagrać :)

Ali no to musisz odpoczywać nie ma wyjścia, teraz te ostatnie tygodnie to jakaś masakra dla nas wszystkich, jedne mają rozwarcia inne skurcze, kolejne jeszcze inne dolegliwości ale na wszystko najlepsze leżenie trzymajcie się będzie dobrze :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #884703 przez misiana
Mój mały nie wali tak cały czas, ma tylko takie swoje chwile :D
Dzis po obiedzie zaczął wariować i mówie że mu nie odpuszcze dopoki go nie nagram :)
i sie udalo chociaz kilkanaście sekund :)

Ale mały rozrabiaka nie chce tak kopac jak leze na plecach :D
woli jak leze na boczku hehe

10 lata 11 miesiąc temu #884704 przez Magdalen
Agni to bedziesz stara plotkara:D do okna obczajac (oko saurona)ha a pozniej na filizaneczke herbatki zielonej do kumpeli na ploty :D Cania , moj jak sie do mnie przytula to malo sie jakos uspokaja chyba ze ja gniecie troche to wtedy go wali ile wlezie :)

Ali ... kurcze noo nie faajnie. cholerka. :x TRZYMAJ SIĘ MOOOCNOO :kiss: !! A mały i tak ma zakaz wychodzic w nieodpowiednim terminie :D Obyśmy nie byly drugą i trzecią z tabelki :D Naprawde uwazaj na siebie i bedzie dobrze :D Zaprzyjaznic sie z łożkiem tylko zostaje :D A synuś to spooory! bedzie dobrze :D A do szpitala to lepiej sie oddac bd wieksza pewnosc ze bedzie doobrzee :D Ja gdybym mogła to bym poszła do szpitala bym byla spokojniejsza .:) ale coż :)

10 lata 11 miesiąc temu #884713 przez Cania
Ali trzymam kciuki żebys dotrzymala, niech malec się nie pcha jeszcze na swiat. odpoczywaj dużo jak zalecili żeby dotrwać do terminu. W końcu mamy się spotkać na porodówce! :)

marzena25 ja tez odczuwam bol ale jak poleze na boku, obojętne którym. Natomiast w ciągu dnia się rozchodzi, albo jak leze na plecach to tez jest ok.

Magdalen, zazwyczaj tak to wlasnie działa, ze tatuś uspokaja :) A ja się smieje ze mnie mala w ogole nie będzie chciała sluchac! tylko teraz ja tak chyba wystraszyl ze az go z buta pociagnela :D

10 lata 11 miesiąc temu #884714 przez Agnilla
wrzucam linka, mąż pomogl :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i idziemy leżec ;) do pozniej :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #884717 przez marta0488
Laski ja za Wami kompletnie nie nadążam.... Ale jeden plus, że można stwierdzic, że zdecydowanie nie jestem uzależniona od komputera heh ;) W ogóle od momentu przeprowadzki włączam laptopa raz na kilka dni(może to te wiejskie klimaty, łono natury itp. heh) i nie ma szans żebym wyszła na prostą z czytaniem wszystkich wpisów. A że nie chce niczego pominąć to idzie mi wolno i jestem właśnie na 329 stronie....
Piękne brzuszki i ciuszki :) Agnilla zazdroszcze sypialni :) Sezon truskawkowy w pełni, Młoda szaleje po nich tak samo jak po czekoladzie czyli wie co dobre ;) Chociaż lekarz stwierdził, że może powinnam ograniczyć słodycze to mi kolejne rozstępy nie wyjdą.... ale niby jakos mega chyba nie przytyłam bo 13 kg, wiadomo ze mogło by byc mniej ale jak tu żyć bez słodyczy?
Wczoraj miałam wizytę-z maleństwem ok, ma 2429g.
Niestety od kilku dni mi puchną nogi i w ogóle dopiero od niedawna daje mi się we znaki to "bycie w ciąży", do tej pory jakoś lajtowo było jak teraz mam porównanie. Może to przez to ciepełko co przyszło-nigdy nie sądziłam, że bedę narzekac na taką ładną pogodę ;)
Jestem w połowie prasowania, wieczorkiem może coś popchnę dalej.
A teraz wracam do czytania tego co tam skrobiecie :P
Pozdrowienia

10 lata 11 miesiąc temu #884725 przez Magdalen
Marta powodzenia z nadazaniem :D
Dzieciatko Twoje tez spore :D
Nie oszczedzaj sobie przyjemnosci :D jedz slodycze aa coo tam :D
Agni Polusia Twoja to wiercipietka mala :D hah :) moja nie dawno tak sie wypieła ze aj... taak zaczelo bolec ze szoook :D a brzuch mialam w tak niewyobrazalnym kształcie ze az sie smiałam :D nie zdazyłam zdjecia zrobic. ;/
U mnie kolejna burza idzie, a niech idzie moj sobie na rybki pojechal niech go zlapie burza szybko wroci :P
Cania no od poczatku tak bylo... tylko byl blisko mala przestawala dawac o sobie znac jakby jej tam wcale nie bylo..hehe:)
Gra ktoras w tysiaca????? moze ktoras z nudów na kurniku by zagrala??? :D eeh .. nie wyrabiam z tych nudow.. a wody nadal nima ;/

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884733 przez marzena25
U mnie wreszcie się ochłodziło, popadało trochę i jest fajnie :) my dalej odpoczywamy bo dalej boli :( wstaję tylko na siku i coś zjeść najgorzej jest tak pod wieczór. Niestety nie udało mi się nagrać mojej wiercipiętki, wstydnisia mała :) ale za to zdjęcie domku wam w rzucę :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

marta0488 moja też ważyła na ostatnim usg ponad 2400g , no to masz trochę nadrabiania jeszcze a stron ciągle przybywa bo dziewczyny od rana szaleją :)

Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #884735 przez rewelka1312
Ali nie martw sie! Moj narzyczony urodzil sie w 7 miesiacu z waga 2200 i bylo wsyztsko wporzadku i to 30 lat temu gdzie nie bylo warunkow, dobrego sprzetu i takiej wiedzy lekarskiej jak teraz, a teraz to bardzo duzo wczesniakow wiec nie masz o co sie martwic:)
Ja to mam termin na 25 lipca ale jakbym urodzila około 15 to by tez bylo fajnie bo MOJ od 18 ma urlop i by byl juz od razu ze mna:)

Misiana moja tez kopie jak na boku leze i to na lewym chyba jej wtedy nie wygodnie bo w nocy to sie boje zeby jej nie przygniesc bo nie raz zdaza mi sie przez sen zsunac na brzuch ale jak kopnie mocniej to sie przebudzam a jak probuje nagrac to cisza, spi:D

10 lata 11 miesiąc temu #884737 przez elmirka_20
Ali, trzymaj się i uważaj na siebie i maluszka! Wszystko będzie dobrze - już nam tak mało zostało a czas zapiernicza jak potłuczony, także nawet się nie obejrzysz a już będziesz mogła spokojnie i bezpiecznie zacząć rodzić! ;)

Fajne pamiątki z tymi filmikami :) Ja mojego synka tez uwieczniłam na podobnym ;)

Słuchajcie.................................. :) Moja Madzia urodziła !!! :) O 15.20 dzisiaj, czyli się bidulka wymęczyła 19 godzin. Jak dostałam wiadomośc to aż się zryczałam, wreszcie po wszystkim! :) A maleńka jaka fajniutka i przede wszystkim ZDROWA !!! ;) Dostałam focię :) Ach.... teraz czas na nas Drogie Mamusie ;) Ciekawe w jakim tempie zaczniemy się "rozpakowywać" ... Czy kilka z nas zsynchronizuje się na jeden dzień? :) Pewnie będzie wiele atrakcji :) Ja to jestem ciekawa, ile z nas urodzi w terminie albo chociaż blisko swojego terminu... :) Ponoć tylko 5 % kobiet rodzi w terminie wyznaczonym przez lekarza.....

10 lata 11 miesiąc temu #884741 przez Magdalen
Elmirka a pisałam , ze Magdaleny to twarde sztuki.:) ale 19 godzin... no wooow :) ale fajnie , ze juz po :) Kazdej JA zabraniam tak dlugo sie meczyc !! :) ja to tam rodze w 38 tyg :) nie wiem ja wy :P

10 lata 11 miesiąc temu #884743 przez Ewa1001
Hej,
dziewczyny ale wy dużo piszecie :)
Ali odpoczywaj zatem dużo, żeby przypadkiem Maluszek za szybko się nie urodził.

Piękne macie brzuszki a wasze maluszki to niezłe wiercipięty :)

Ja dziś byłam u kardiologa, stwierdził, że mam bardzo szybki rytm serca (120 na min w spoczynku) jednak stwierdził, że dam radę urodzić. Szczerze mówiąc to obawiam się jak to będzie. Jak będę miała skurcze + stres to nie wiem ile ten mój puls wyniesie... ;/ juro mam wizytę u ginka, muszę z nim poważnie porozmawiać.

Marzena, spojenie łonowe boli mnie już od jakiegoś miesiąca. Jak siedzę lub leżę to nie odczuwam bólu jednak jak chodze lub przewracam się z boku na bok to ból jest okropny. Chodze jak kaleka, małymi kroczkami. Lekarz badał mnie i stwierdził, że nic poważnego się nie dzieje, że taki ból to normalna przypadłość w ciąży bo poszerza się miednica do porodu.

10 lata 11 miesiąc temu #884759 przez Agnilla
no kiedy rodzimy? wlasnie podjechalismy do apteki po paczke, ktora zamowilam, dla mlodej i po kilku metrach juz stwierdzilam, ze albo niebawem urodze, albo bede sie emczyc caly miesiac. boli mnie miedzy nogami, to jest to spojenie łonowe? wg mnie nie, wiecie gdzie mnie boli...kurde jak to opisać :P jak jest wejscie do pochwy to tamta kosc. no boli mnie mdz nogami, ale jak chodze to tak czasem, nie wciaz. zastanawiam sie czy nie isc do lekarza w pt, jakbym sie dostala, bo do tego ciagle dochodza te bole typowo okresowe.
metko, Ewa 120 :ohmy: ja nie bedac w ciaz mialam 55 maaax 60, w ciazy jesli osiagnelam tetno 80 to juz byl cud, zazwyczaj 73 miewam, ale ja to tak juz mam
Marta, no zaniedbalas na na maxa. nie martw sie kilogramami, ja mam 15,4 kg na plusie wg dzisiejszego wazenia. a teraz zafundowalam Poli kilka kulek milki, loda toffee i zaraz dostanie landryne :P o takie mam dzis zachcianki :P

10 lata 11 miesiąc temu #884766 przez elmirka_20
No, Madzia, pisałaś, pisałaś !!! :) Teraz i my pokażemy wszystkim jak się rodzi i damy czadu, heh! :D :)
Ja też zabraniam komukolwiek się tak długo męczyć !!! :) Wszystkie mamy urodzić szybko !!! :)

[Ja właśnie tak sie zastanawiam, ile jeszcze będę tak pokasływać przez to moje choróbsko, bo mi co chwila przez tobrzuch twardnieje a takie wymuszone skurcze, to wiadomo do czego prowadzą....]

Wiecie.... przez tą rozchodzącą się na boki miednicę, to już kilka razy ledwo chodziłam, bo bolało i miałam wrażenie jakby mi miały nogi ze stawów poodpadać a dzisiaj to już tak mnie .... dupsko boli (czytajcie: kość ogonowa :) ), że ledwo siedzę i mam problem ze zmianami pozycji :/ ...... Byle do porodu, byle do porodu .................... :)

10 lata 11 miesiąc temu #884767 przez rewelka1312
hehe a moze to i lepiej jak sie teraz miednica rozchodzi bo mowia ze jak kobieta ma szersza miednice szerokie biodra to lżej sie rodzi jak taka budowa:) mnie to naszczescie nic nie boli , odpukac!! wczesniej z 4-5 tyg temu troche mnie ciagnal brzuch ateraz to mam tyle energi, wlasnie skonczylam robic farsz na paszteciki z kilograma miesa i kilograma soczewicy i jeszcze chce mieso na kotlety przygotowac zeby jutro porobic wsyztsko i pomrozic i tydzien obiadów z glowy bede miala:) a teraz dlugi weekend u ans wiec wiecej czasu chce z moim spedzic w domu porobic na zakupach pojechac a nie w garach stac :)
Ja to mysle ze pewnie 2 dni bede rodzic tylko sie boje zeby dostac znieczulenie bo jak za duze rozwarcie to mi nie dadza a nie wiem jak ja dam rade jak to taki ból ze nawet go sobie wyobrazic nie mozna, ja jetsem straszna panikara i boje ze sie zeby mnie panika na porodówce nie zlapała...;/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka