BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #884658 przez rewelka1312
elmirka to powaznie sie zapowiada ze a ztak ostrzegaja o takich nawalnicach, u mnie tez wczoraj tak lalo ze az w kibelku nam wode wybilo rury pozalewalo a u tesciowej przez ulice sie nie dalo przejechac co tu sie zadko zdarza.. taka pogoda ale lepiej niech popada bo dzisiaj taka duchota jak poszlam do sklepu niby duzo nie robilam zakupów a musialm u tesciowej po drodze zostawic bo nie doszlabym, zalozylam leinsy adidasy i koszulke to myslalmz e sie udusze taka duchota i poczekalam az zacznie jakis wiatr wiac i wracalam w deszcz bo przynajmniej chlodniej sie zrobilo:) a po reszte zakupów pojedziemy po obiedzie jak moj z pracy wroci to autem sie podjedzie bo teraz u nas dlugi weekend to torche narobie jedzenia jakas moze salatke, krokiety pomroze i nie bede musiala w garach stac:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #884659 przez Magdalen
;) hue oby tylko malej bylo wygodnie tam :)
Dziewczynyy... eh buuurza przylaazłaaa... :( ale moze zaraz pojdzie... chodz to kurde dopiero nawiewa te chmurzyska paskudne. ale nawet dobrze, moze mojemu popsuje plany na rybki jechac i bedzie ze mn a :D haaa :) wyłaczam laptopa bo juz kosmicznie wali.... az sie przeraziłam.. dekoder mi ze az zawiesil... eh

10 lata 11 miesiąc temu #884661 przez gabi28
Lyanka to faktycznie troche przeszłaś. ja znowu mam zespół baastrupa. a to z kolei jest zwyrodnienie odcinka lędźwiowego i też się obawiam,że będę przez to mieć cc,ale z drugiej strony kilka lat temu miałam okropne bóle w tym miejscu i nie wyobrazam sobie zeby po sn te bóle wrócily. Musze sie udać do ortopedy.
Dziekuje za odpowiedz :)

10 lata 11 miesiąc temu #884662 przez misiana

10 lata 11 miesiąc temu #884667 przez Cania
u mnie dziś truskawki po 4 zl! :D będzie deserek po obiedzie :)

Meniado mam nadzieje ze te plytki wroca Ci po ciąży do normy. Ze to tylko ciezarny organizm tak szaleje a potem już będzie wszystko dobrze :) trzymam mocno kciuki i na pewno kiedyś Cie o to jeszcze zapytam :)

Elmirka u mnie tez zbiera się na burze, zresztą zapowiadana. no nic, czekam na rozwój wydarzen :)

Lyanka nie wyobrażam sobie żeby do bolu porodowego miał dojść jeszcze bol towarzyszący wypadnieciu dysku, co to to nie! jakby sam porod to było mało. wiec chyba jednak nie masz wyjścia i trzeba się na cesarkę przestawić.

Magda, Elmirka, sliczne brzuszki! :) Wy macie takie uniesione! mój jakiś taki niski... ale wlasnie zawsze taki był, cala ciaze nisko, wiec widać tak w moim przypadku ma być :D

już wyjasnila się tajemnica mojej brakującej wody... jakiś zartownis zakrecil mi dopływ w skrzynce, wyobrazacie sobie?! jakbym gowniarza dorwala to bym mu chyba raczki urwala za takie żarty!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884670 przez Magdalen
Caaania moj własnie straszne leci na dol.. moze tak na zdj tego nie widac ale jest nisko i taki wydluzony jakis hue .:D jakos tak mala jest uzloona :)

Haah z ta wooda too doobree.. :P Takiego to wpiertego i do gazu :P

10 lata 11 miesiąc temu #884671 przez elmirka_20
Lyanka, najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką i skoro już lekarz zdecydował o cc, to przynajmniej będziesz bezpieczna i zadbają o Twoje zdrowie - a to jest przecież najważniejsze! tak jak pisałaś: dziecko musi mieć zdrową mamę, nawet jesli to oznacza tylko chwilowe nieco dłuższe dochodzenie do siebie po porodzie. Mniejsze zło...

Marzenka a Ty faktycznie też lepiej zapytaj o tą konsultację. Póki jest jeszcze na to czas, który jak widzimy - straszliwie szybko mija .... Będziesz spała spokojniej :)

Rewelka, az mi oczy zabłyszczały jak przeczytałam o Twojej niedzielnej wyprawie po zamówione rzeczy! :) To będzie mega dawka wspaniałych emocji! ;)

Madzia, fajny brzusio! :) I zapomniałam -> wózek dla Ninki też solidny :) Ciemne kolory najlepsze na nasze polskie warunki deszczowo-chlapowe ;)
Jej, jak masz już burzę, że siada TV to faktycznie dobrze robisz, że uciekasz sprzed kompa! Z wyładowaniami elektr. nie ma żartów...

Drugi wózek z fioletem też śliczny :) Koleżanka ma chyba taki sam lub bardzo podobny, to naprawdę wygląda korzystnie :) I zajmuje mało miejsca co jest kolejnym plusem :)

Wiecie co..... Moja Madzia wciąż nie pisze....... Już zaczynam się martwić.....

Misiana, trzymam kciuki za zaącznenie nam filmiku ;)
Wcześniej Gabi miała też fajniuchny :) Oj, mój synio chyba zazdrosny, bo tak mnie cisnie........ :) Rozpychacz malutki ;) Nie moge się go doczekać :) .....

Pani położna powiedziała, że młodsze położne u mnie w szpitalu, to fajnie poprowadzą mnie przez poród, ale starsze a szczególnie pod koniec ich zminy..... Żebym się nie przejmowała nimi w razie czego....... no to już mogę się domyślać jakie są.... I ponoć nie sa wtedy chętne do przeprowadzania kobiety przez poród - by wspomagać i kierować porodem..... No cóż.... Nie ma co się zamartwiać na zapas... może trafię na jakąś fajną młodszą albo wypoczętą starszą położną, która mi jednak pomoże zamiast trzyamć gębę na kłódkę, szczególnie, że zawalili mi sprawę ze szkołą rodzenia ....
Podziękowania: Magdalen

10 lata 11 miesiąc temu #884673 przez Magdalen
Elmirka nie martw sie kolezanka :) napewno wszystko jest w porzadku jeszcze sie odezwa !!:) a moze dla swietego spokoju poprostu napisz do niej badz do jej meza nie wiem jakie tam relacje macie :) ulzy Ci :) i pamietaj ze !!!!MADZIE!!!! to silne i wytrzymałe babki :) no i obys trafiła na fajna polozna przy porodzie :) zawsze to bd lzej jak bd taka kobieta co jest oddana swojej pracy i dobrze ja wykonuje :)
aaah przechodzi burza :) obedzie sie beez wylaczania odlaczyłam tylko laptopa od zasilacza ale juz jest ok :)

10 lata 11 miesiąc temu #884679 przez gabi28
Cania a gdzie Ty kupiłaś truskawy po 4zł? ja jak znajdę poniżej 4 to kupie więcej i troszke zamroże i może zrobie dżemy.

10 lata 11 miesiąc temu #884688 przez misiana

10 lata 11 miesiąc temu #884690 przez Magdalen
Hehe Misia :D Ale Ci synek kopniaki sadzil :) wyglada to tak jakby chcial sie wydostac hehe :) faaajnie :)

10 lata 11 miesiąc temu #884692 przez Lyanka
Dzięki za wsparcie i słowa otuchy dziewczynki!! :)
Co by nie mówić, ale zdrowy maluszek i zdrowa mama po porodzie - to jest najważniejsze...i tego się będę trzymać ;)

10 lata 11 miesiąc temu #884695 przez Agnilla
Lyanka witaj w klubie ;) prawdopodobnie :)
Ej ja tez dzis Pole nagralam, powiedzialam, ze ma nie byc swinka i dac matce nagrac pamiatke. nieswiadomie jednak nagralam w takiej jakosci, ze wielkie to i nigdzie nie wrzuce ooo :P czekam na meza, ooo wlasnie widze z okna, ze jedzie. mam taki widok z kuchni, ze na starosc bede siedziec i lukać :P

10 lata 11 miesiąc temu #884698 przez Cania
gabi28 moja mama kupila gdzies za Zenitem :D :)

Elmirka, nie ma to jak stara polozna z doświadczeniem, która pozjadala wszystkie rozumy i wie dobrze, jak ma być i nie daj Boze zebys cos od niej chciała, zwlasza jak konczy zmiane :D

ja poptrze na te nagrania co kiedyś zrobiłam :) czy się nadaje do wrzucenia :D ale powiem Wam ze przed chwila maz wrocil z pracy, usiedliśmy i zaczal gadac do Julki. Przytulil glowe do brzucha i zaczal cmokac a ona się chyba wystraszyla i tak mu zasadzila, ze się oboje zaczelismy smiac :D :)

10 lata 11 miesiąc temu #884699 przez Ali
Cześć dziewczyny!
Właśnie wróciłam od mojej gin. Niestety złe wieści :( szyjka mi się już maksymalnie skróciła, rozwarcie na 0,5 cm. Mam totalny reżim łóżkowy, a jeśli skurcze się będą dalej pojawiać do idę do szpitala i tam będą mi podawać sterydy, żeby synuś był gotowy... Strasznie się boję o mojego maluszka, ale moja gin mnie uspokaja, że tak nawet mogę do terminu dotrzymać. Ale mam zakaz na wszystko, spacery, wyjazdy, itp... tylko leżeć. A jutro mam zrobić GBS i czystość pochwy, żeby mieć już komplet badań jakby coś.
Z dobrych wieści, mały ma już 2286 g i rozwija się bardzo dobrze. Cały czas główką w dół, nie mamy przeciwwskazań do porodu sn.
Stres okropny, trzymajcie kciuki, żeby jeszcze posiedział w brzuszku ze 2-3 tygodnie..
Idę leżeć, buziaki dla Wszystkich dwupaków!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka