- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka

Meniado zazdroszcze pasji naprawde
Dobranoc mamuśki:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kinngga87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32

Chyba powoli wszystkie zaczynamy sie bać porodu tego co będzie po nim,tym bardziej,że to nieznane. Ja cała ciąże jak dotąd przeszłam super, ale boje sie,że mnie dopadnie psychoza poporodowa bo mogłam to odziedziczyć, i momentami jest mi cieżko mieszkam sama mąż daleko a moja mama sama ciągle potrzebuje wsparcia psychicznego i codziennie mówi jak jej ciężko, więc boję sie jak bedzie po porodzie bo ja bede miala duzo swoich stresow i jak bede sluchac o rzeczach moim zdaniem normalnych a dla mojej mamy olbzymich problemow. Pocieszam sie ze jakis miesiac maz bedzie przy mnie ale bedzie ta mysl ze po miesiacu zostane sama.. im blizej tym wiecej czlowiek mysli
Ps: wlasnie ze wzgledu na chorobe mamy mysle o cesarce ale fizycznie niema ku temu przeslanek ale boje sie porodu strasznie
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
Fakt, też coraz gorzej znoszę ciążę

upały wracają Kochane Mamusie i będziemy cieszyć się promieniami radosnego słońca:) Wczoraj byłam w US i jak na razie wzięłam tylko druki. Bo bez męża, a każdy z nas musi osobny wniosek wypełnić i podpisać.
W czwartek gin i zmiana lekarza prowadzącego. Nieźle, nie spodziewałam się że w 36 tygodniu będę do tego zmuszona:/ Cóż, jak trzeba to trzeba. W weekend zapraszamy do Bartoszyc- będzie się działo:D i będzie zabawa:D
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Ewa, ja mam podobną sytuację: mąż długo i duzo pracuje. Nawet jak wraca do domu po 11-13 godzinach, to potem i tak siada przy komputerze i jeszcze robi zlecenia godzinę czy dwie. Moja mama wciąz pracuje a jak kończy prace to opiekuje się chorą babcia i od trzech lat nawet ciężko jest porozmawiać przez telefon, żeby mama nie była akurat zajęta... A mam cudowną mamę i strasznie mi jej brakuje.... Za to tesciowa - menda - a na rencie i ma mnóstwo czasu. Życie nie jest sprawiedliwe...

Rewelka, zgadzam się z Tobą w kwestii tego forum. Ja również bardzo się cieszę, że je mamy i że trafiłyśmy właśnie na nie!

A bujaczek i wózek, rewelka, masz naprawdę fajne i nie słuchaj nikogo poza sobą !

Co do naszej wagi po porodzie - nie martwcie się Kobiety !!!

U mnie dzisiaj ma cały dzień padac, więc.... Wreszcie poprasuję rzeczy synka i bedzie już WSZYSTKO GOTOWE

Ale na zakupy i tak pójdę - kalosze gotowe a na razie tylko mżawka, ubiore się ciepło i zaliczę owocki, bo wczoraj zjadam całe kilo truskawek a dzisiaj znowu się chce, więc muszę kupić nowe

Miłego dnia Drogie Mamusie !

Choć, ktoś mądrze powiedział, że BOIMY SIĘ TEGO, CO NIEZNANE, to pamiętajcie, że mądre z nas babki, nie jesteśmy tak niezaradne życiowo jak ludzie potrafią być, więc damy sobie z wszystkim radę- nauczymy się nowych ról, nowych obowiązków i sprostamy nowym wyzwaniom, jakie teraz stoja przed nami

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

dziś spalam bardzo dobrze

Staslubania dlaczego teraz zmienialas lekarza prowadzącego? może kiedyś pisalas ale gdzies mi to umknelo.
Kinga chyba wszystkie zaczynamy się bac i porodu i tego co po nim, ale jak to już zostało kilkakrotnie podkreślone, mamy tutaj spora grupe wsparcia

a wracając do tych wnioskow do US, to tak: maja być wypelnione wnioski dla każdej osoby i dodatkowo napisane upoważnienie z numerami dowodu osobistego cos w desen: ja Jan Kowalski upoważniam moja zone Anne Kowalska legitymujaca się dowodem osobistym nr bla bla do odebrania zaświadczenia o wysokości dochodu za rok taki i taki. Podpisane przez meza.
- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Melduję sie ja co rano, tyle że dzisiaj tak jakos bez humoru

Chyba to przez ta pogodę bo szaro buro i ponuro dzisiaj. Na jutro i czw zapowiadali burze i deszcze wiec bez szalu

Ehh ale trzeba sie wziac w garsc i jakoś funkcjonować.
Rewelka wózek przecudny, przesliczny ! Leżaczek również !

Miłego dnia w lepszym humorku :*
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Nadrobiłam Was za wczorajszy dzień i mogę też coś skrobnąć.
Wczoraj miałam wizytę u gina. Z jednej strony radocha, bo Kubuś już waży 2.150 i ładnie rośnie i ogólnie wszystko ok. Ale z drugiej strony mój lekarz od 23 czerwca do 14 lipca idzie na urlop

Nie powiem, trochę się zdenerwowałam, bo chodzę do tego lekarza prywatnie i liczyłam na to, że będę do końca ciąży pod dobrą kontrolą. A tu następna wizyta 20 czerwca, a dalej nie wiem...poród już czy będzie ktoś na zastępstwo??? ech...
Będę miała już na 100% CC, termin wstępnie 14-15 lipiec - jeszcze mi na następnej wizycie lekarz potwierdzi. I gdyby się tak udało, to już mój gin będzie mnie operować....a jak wcześniej się zacznie poród, to ktoś inny

No i tak to u mnie sytuacja wygląda. I tak właśnie zdałam sobie sprawę, że przecież to jeszcze tylko 6 tygodni...aaaa....

Dziewczyny, ja już tak jak wy mam stracha - jak to będzie, czy dam radę, czy się sprawdzę w roli matki....tym bardziej, że mąż niby na lipiec ma wziąć urlop, ale od sierpnia znów w trasę

Lecę się teraz trochę ogarnąć i doprowadzić się do przyzwoitego stanu

Buziaki kochane na miły dzionek :*
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

musze napisac mezowi to upoważnienie, niech druknie w pracy razem z tymi wnioskami, moze bym je w tym tyg zlozyla. mam i tak sie w pt spotkac z kolezanka, a US mam po drodze to moze pojde. a czy wydanie takiego zaswiadczenia nie jest czasem płatne?? jakos gdzies mi swita kwota 17zl
dzis chcialam tez usiasc i uszyc recznie taka zabawke sensoryczna dla Poli, jak sie uda to Wam pokaze, ale jak zawsze milion planow, a jak zalegne na kanapie to bede do jutra lezec

dzis w nocy jak wstawalam na siku tez zobaczylam w lustrze swoje walki...poprosze lekarza podczas cc, zeby mi troche tluszczu odessał

weźcie mnie nie straszcie, ja mam wizyte w piatek, mam nadzieje, ze gin mnie nie pocieszy wiadomością, że idzie na urlop

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Zdaję sobie sprawę, że jakby tak brał pod uwagę każdą swoją pacjentkę, to nigdy by na urlop nie wybrał się

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Lyanka no to Cie lekarz zalatwil tym urlopem. No ale co zrobić. Dla pocieszenia powiem tylko, ze ja mojego lekarza prowadzącego mam do końca ciąży ze mna, ale w szpitalu w którym będę rodzic będą sami obcy lekarze

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
U mnie smutna pogoda:(

Ja mam problem ze spaniem nie moge zasnac a potem nie moge wstac masakra jakas:(
Lyanka kochana jak masz cc to sie nie przejmuj swoim lekarzem do czego jest on ci potrzebny?? Odwala cała robote inni lekarze gorzej jakbys miala sn ale takto kochana nie przejmuj sie bedzie dobrze:)
Kinga współczuje cie bo w sumie bedziesz sama zdana na siebie

Elmirka ale sie rozpisalas eheheh masz racje jak tesciowa cie tak traktuje to traktuj ja tak samo kopa w tyłek i za drzwi heheh
- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Bardzo dawno mnie nie było bo jak już pisałam jeszcze nie mam internetu w nowym mieszkaniu wiec często muszę korzystać z telefonu

Dziś dopiero skończyłam was czytać ...
Odnośnie macierz
- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53

Agnnilla to się dziś wypięknisz

mi dziś całą noc jakieś masakryczne sny się śniły - że mnie ktoś gonił i chciał mnie zabić a ja uciekałam - okropne!
Dziewczyny współczuję Wam że na koniec waszych lekarzy nie będzie - tyle dobrze ze to sama końcówka jak dzidziuś już tylko rośnie i czekamy na rozwiązanie.
Ja jestem tak średni 2 tygodnie za Wami i jak tam czytam to sobie myślę jak to bedzie za te 2 tygodnie

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Bardzo dawno mnie nie było bo jak już pisałam jeszcze nie mam internetu w nowym mieszkaniu wiec często muszę korzystać z telefonu

Dziś dopiero skończyłam was czytać ...
Odnośnie macierzynskiego to mam tak jak którąś z was niestety mi nie przysluguje...ale i tak mam zamiar siedzieć z małym rok chyba że nie będzie co do garnka włożyć...
Ja niestety mam tak że moja teściowa nie pomaga ale i się nie wtrąca natomiast moja mama zawsze coś krytykuje wiec też odpadła...
Mnie wczoraj jakiś ból brzucha złapał i do tego jeszcze ból pleców ...masakra. Strasznie się balan że to już poród...ale wzięłam nospe i jakoś przetrwała noc...
Ja też już mam dość tej nieporadności i strachu o małego. Chciałabym żeby było już po wszystkim a potem mówię żeby sobie jeszcze synek posiedział

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65