BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu #904447 przez malvi
Munkki no nie wiem, jeszcze przemyślimy to... Ale to jest w ogóle straszne w naszym kraju, że nie mogą nam dać normalnie 100% :S Dochodzi 1 członek rodziny, a pensji ubywa o 20% - MASAKRA :angry: Zamiast coś dać to tylko okradają Cię na każdym kroku......

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #904451 przez munkki
malvi no tak, ale cieszmy sie ze mamy wybor i mozemy zostac rok. mamusie stad pewnie pamietaja jak do pracy trzeba bylo wracac szybciej :/
mysle ze wiele rzeczy/wydatkow wyjdzie nam "w praniu" ...
dzisiaj mialam wyklad o tych kosmetykach, bardzo polecaja na poczatek emolienty (emolium lub oliatum, tylko jedna pompka do wanienki i tyle)... musze tego poszukac, ale obawiam sie ze to drogie (emolium sama uzywalam na poczatku ciazy jak mnie swedziala skora, ale drugiego setu juz nie kupilam bo drogie to bylo:/) mowili tez o poloznych srodowiskowych ze mozna wybrac i przychodza ... musze zadzwonic do poleconej czy bedzie miala w pazdzierniku czas:P ponoc maja sie pojawic w pierwszych 48 godzinach pobytu w domu :P

10 lata 9 miesiąc temu #904452 przez Caroina
Nelka Mam taką nadzieje, że będę mogła zostać z dziewczynkami dłużej bo różnie bywa i sytuacja może się nagle zmienić.

Dotkawy O to o tym mi nie wspominałaś…to pewnie Marianke zwolnili? Faktycznie Ci się upiekło :)

Aneta Super, najgorsze już zrobione, układanie to już przyjemność :) Czyli jednak obecna wykładzina zostaje :) Zdjęcie pokoiku jak najbardziej mile widziane :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Munkki Jak już posiądziesz tą umiejętność oszczędzania to podziel się jak to uczyniłaś bo też mam z tym spory problem ;)

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904453 przez Aneta_78
...;-) ?

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 9 miesiąc temu #904456 przez Caroina
Aneta Ja akurat zawsze patrze na wymiary bo u nas wszystko tak upchane na styk, że trzeba uważać, żeby się nie przeliczyć

10 lata 9 miesiąc temu #904457 przez malvi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #904458 przez Caroina
Malvi Słuszne spostrzeżenie. Niestety tak musi być skoro wypłata bez zmian, a wszystko idzie do góry. Mojego M nie ma przy nas bo za takie pieniądze jakie by tu dostał nie dali byśmy rady, byłoby conajmniej bardzo ciężko. W ogóle zastanawiamy się jak ludzie dają rade nawet z dwóch podstawowyc wypłat wyżyć....smutna rzeczywistość :( już o kretytach itp nie wspomne :ohmy:

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904460 przez Aneta_78
..

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #904461 przez nelka
Malvi masz rację ledwo ledwo starcza od 1 do 1. U nas gdyby nie to że u mojego M od czasu do czasu przeleją jakieś dodatki to byśmy nie uciągli. U mnie w robocie jedyny bonus to bony na święta. A tu ubezpieczenia do popłacenia, jakaś większa naprawa czy większy zakup, nie mówiąc już o przyjemnościach których człowiek musi sobie odmawiać ale ja i tak cieszę się że przez ten rok dadzą nawet tych 80% pensji.

Munkki ja kupuję balsam emolium i takie opakowanie 400ml kosztuję ok40-45 a dla takiego malucha wystarczy na około 3miesiące. Dla nas takich kosmetyków idzie duża ilość ale dla dziedziaczków na długo starczają więc np na początek warto kupić.

10 lata 9 miesiąc temu #904462 przez munkki
Aneta może jutro, jak na maksa wytchnie to będzie inaczej! A jak nie... To na łóżko można dokupić pasujący beżowy pled:)
Pewnie masz racje, iż wymyślić to musiał facet...

10 lata 9 miesiąc temu #904463 przez nelka
Aneta a jaki miałaś kolor przed malowaniem? może pod starą farbą wygląda inaczej albo trzeba pomalować z dwa luba nawet trzy razy.
Ja kiedyś miałam farbe o kolorze tygrysie oko chyba z magantu czytaj pomarańczowy :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904464 przez Aneta_78
.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #904465 przez malvi
To my w salonie mamy "wino Cordoby", a w 1 pokoju "bambusowy gaj" :woohoo: :woohoo:
Krzyś ma w pokoju "lodowy brzask" ;)

Anetka a my właśnie bardzo poważnie myślimy o tym.... Oczywiście za jakiś czas.

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904469 przez Aneta_78
..

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #904471 przez Caroina
Aneta

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka