BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904472 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #904473 przez Caroina
Aneta
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904474 przez Aneta_78
..

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #904475 przez Caroina

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904476 przez Aneta_78
..

10 lata 9 miesiąc temu #904479 przez Caroina
Aneta Niop, ponarzekałyśmy...w kupie raźniej :lol: co do oszczędania to mimo, że wydaje nam się że nie umiemy oszczedzać to można stwierdzić, że jesteśmy w tym mistrzami bo tak naprawde nie ma z czego :woohoo:
Kinga już chyba dziś odpuściła

Dobranoc

10 lata 9 miesiąc temu #904495 przez malvi
Dziewczyny przepraszam, że zapoczątkowałam temat do narzekania :woohoo: Ale niestety prawda jest taka, że państwo okrada nas na każdym kroku...
Wiecie ja nie potrzebuję żyć "jak księżniczka", chcę tylko nie musieć się zastanawiać czy jak wydam jeszcze X zł na paliwo to wystarczy mi do końca miesiąca na jedzenie i najpotrzebniejsze rzeczy.... A jak już będzie Krzyś to wiadomo - jego potrzeby będą na pierwszym miejscu. Zresztą już są, bo już wolę kupić coś dla niego niż dla siebie ;)

10 lata 9 miesiąc temu #904500 przez Caroina
Malvi Takie są realia więc ponarzekać można - tego Nam nie wezmą ;)

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904503 przez Aneta_78
e :-)

10 lata 9 miesiąc temu #904508 przez agniesia1604
malvi,
no to ból porodowy to razy 30 skurcz łydki :) .... Chyba nie umrzesz?:)
Tak nam położna mówiła ... no w sumie zgadzam się z nią ... ja to bym z razy 50 dała:)
No ale ja rodziłam bez znieczulenia

10 lata 9 miesiąc temu #904509 przez Caroina
Aneta Materaca nie zmieniam bo jest jak nowy. Dzieki tym prześcieradłom nieprzemakalnym, nie dostała się na niego żadna plamka więc nawet pokrowca nie musze prać bo zostawiłam na nim prześcieradło. Łóżeczko na pewno wyjdzie ładnie po malowaniu więc działajcie i wrzuć później zdjęcie w nowym pokoiku. Rakieta już wisi?
Co do położnej to jutro chciałabym ją złapać w przychodni (przy okazji badań) bo ona jest tam tylko we wtorki. Świetna kobieta, dużo nam pomogła przy Nadii i mam ogromną nadzieje, że jeszcze pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić i będzie można się z nią umówić na poród bo inaczej się załamie.Właśnie ostatnio rozmawiałam z M, że cesarka koszmar ale plus tego taki, że znamy termin i przynajmniej byłby ze mną, a tak gdyby poród nat. rozpoczął się wcześniej niż byśmy zaplanowali to mąż będzie za granicą i nie zdąży wrócić na czas. Przeraża mnie ta myśl bo nie wyobrażam sobie rodzić bez niego, tym bardziej, że nie widze nikogo na to miejsce (jedyna opcja to mama- panikara - tylko bym się gorzej czuła). A gdybym wiedziała, że przynajmniej ta położna by błyła to już całkiem inaczej. Ale nie mam zbytnio wpływu na to, mogę tylko 3mać kciuki, żeby mała poczekała na tatusia :)

10 lata 9 miesiąc temu #904510 przez Caroina
Agniesia Dzielna jesteś :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #904511 przez aneczka25
Cześć kobitki :)
My nie śpimy od 5:30, jak M wstawał do pracy- zrobił nam herbatkę, dostałyśmy buziaczki("jego dziewczyny jak maliny" :) i teraz się nudzimy :P
Zaczynam się powoli martwić resztą wyprawki-czy starczy nam pieniędzy :dry:
A co do wyjazdu to ja chyba jednak wolę być tutaj-mimo że nie mam mnóstwo pieniędzy to jednak jestem "u siebie".

DOBRZE ŻE JESTEŚCIE DZIEWCZYNY BO OTWIERACIE MI OCZY NA MNÓSTWO PROBLEMÓW :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #904513 przez agniesia1604
a co do szczepień ...
To jeśli nie chcecie ponosić od razu wydatków z tym związanych zacznijcie szczepić na NFZ ...jeśli będzie maluszek źle znosić te szczepienia to dopiero wtedy te skojarzone..

munkki,
zamiast emolientu uzywajcie maki ziemniaczanej :) Masakra ... ja wygralam co prawda emolium zestaw ...ale nic nie jest tak dobre jak 3 łyżki mąki ziemniaczanej do wanienki:)))) Ja jestem zdania najpierw wypróbuj tańszą opcje a potem kombinuj... bo jeśli wypróbujesz droższą to rzadko kiedy trafiasz na ta tańszą , no chyba że już opcji nie masz:))))) Bo zawsze wszystko bedzie tańsze niż te emolienty:)
Dodajcie sobie na FB : "Emolium" do LUBIĘ TO... i berzcie udział w konkursie... nie miałam problemu z wygraniem tego zestawu: krem, płyn do kąpieli i balsam do ciała:)

10 lata 9 miesiąc temu #904516 przez Caroina
Aneczka Tylko to Nas tu trzyma, że jakoś mi szkoda się rozstać z "domem"

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka