BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #941505 przez jagodzianka44
My uzywamy z aventu :) ortodontyczny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #941507 przez Marza
nasze są z canpol, ale on tego ortodontycznego właśnie nie cierpi... muszę szukać okrągłego jutro w sklepach

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 1 tydzień temu #941510 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: malvi

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 1 tydzień temu #941511 przez Aneta_78
..

10 lata 6 miesiąc temu #941513 przez jagodzianka44
Anetka piękne arcydzieło ! Ja zatykam jednym palcem dziurkę i "trzepie" hahaha :D

Marza w Tesco z lovi sa podobne w dziale dzieciecym :)
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 1 tydzień temu #941516 przez Aneta_78
:woohoo:

Podziękowania: julka

10 lata 6 miesiąc temu #941517 przez nelka
Dałam radę bo jako "super" mama karmie dziecko z telefonem w ręku bo tylko wtedy mam 15min "spokoju" i w miarę wolne ręce :-D

Hihi ja mam książkę Zawitkowskiego ale służy mi jak podkładka pod materac Marysi więc ciężko ją przeczytać ;-)

Ja z Zosią tak miałam że bujałam, kombinowałam żeby ją ululać do snu a któregoś razu poprostu odłożyłam do łóżeczka i od tej pory zasypiała sama, podchodziłam tylko podać jej smoczek albo poklepać po pleckach. To ja byłam czynnikiem który przeszkadza jej zasnąć.

Katar to teraz norma, na dworze wilgotne powietrze a w mieszkaniach suche. Sezon grzewczy, wiadomo przy takim maluchu nie otwiera się szeroko okien. Najlepiej wkroplić sól fizjologiczną do noska i na noc mokry ręczniki na grzejnik.

Spadam bo zaraz Zosia się obudzi...

10 lata 6 miesiąc temu #941522 przez kacha
Oto fragment recenzji z wtorkowego koncertu. Fragment dotyczy mojego męża, oczywiście:
Nie mogłam oderwać wzroku od Michała. Ta potęga, ogień palący się w jego oczach, kiedy dyrygował kadencję, ciało gorączkowo podskakujące za ręką niczym właściciel rozochoconego owczarka przejmującego kontrolę nad smyczą... I ostatni ruch jak sztylet ze świstem przecinający powietrze. Ach, dyrygenci mają w sobie to coś. :woohoo:
Paczcie, i podziwiajcie :P Nie znałam go z tej strony

10 lata 6 miesiąc temu #941529 przez yoozia
Haha Aneta nie spie! Ten maly skrzat mi nie daje! Robie pranie i walcze z bolem glowy. Wyspie sie w trumnie. Tudziez urnie :S

I odpisze pozniej. Np za jakies 2 lata :D

10 lata 6 miesiąc temu #941535 przez toffik1984
Witam ....
mam glupiutkie pytanie co wasze dzieci robia kiedy nie spia???
Co do odbijania moja kluska ulewala, ma na to lekarstwo z powodu refluksu ale tez lekarz polecil przerywanie na odbicie , wiec moja mala w trakcie jedzenia ze 2 razy beknie i jeszcze po jedzeniu ;:) jest lepiej... Ja jeszcze stosuje metode na kolenie sadzam mala na kolane bokiem do mnie jedna reka trzymam ramiona i glowe a 2 masuje po pleckach w gore ... u nas sie sprawdza.....

10 lata 6 miesiąc temu #941539 przez malvi
Aneta padłam :woohoo: :woohoo: :woohoo: Aż sobie zapisałam na kompie Twoje arcydzieło :D ale dokładnie o to mi chodziło :woohoo: z tym, że nie mam krzesła z Ikei :(

Toffik Krzyś jak nie jest u mnie na rękach (:D) to np. leży sobie u nas na łóżku i gaworzy, machając przy tym rączkami i nóżkami :woohoo: albo marudzi :P i wtedy często zostaje wsadzony do huśtaweczki, a tam obserwuje lwa i żabę, które wiszą na pałąku, czasem przyśnie (teraz już ze 2h spokojnie śpi, także już PRAWIE skończyłam zupę :D)...

Jagodzia Krzyś mówił mi dzisiaj, że już się nie może doczekać kiedy pozna swoją laseczkę haha :D
A co do emigracji to my w 2015 wybywamy do UK (już kiedyś wam o tym pisałam), także nadal będziemy mieć do siebie w miarę blisko ;)

Yoozia znajdź moment na spanie i korzystaj :D

Kacha gratulacje :silly:

Marza a Krzysiowi z kolei najbardziej pasuje ten symetryczny :)

10 lata 6 miesiąc temu #941540 przez toffik1984
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #941546 przez munkki
Toffik witaj! z tego wszystkiego sie nie przywitalam... slodziak z Twojej malutkiej!
a w jaki sposob zdiagnozowali ten refluks? po usg?
moje dziecko jak nie spi to cwiczy ze mna podnoszenie glowki i takie tam na brzuszku, albo lezy w lezaczku i obserwuje pingwina i lwa, albo chodzi ze mna po mieszkaniu i slucha ciekawch historii ;) no i je!!

nelka u mnie tez zerkanie na forum w trakcie karmienia, przypinam malego do cycka i rece wolne heh

Jagodzia, Yoozia dobrze ze po bioderkach ok. u nas za tydzien.
jak robili usg brzucha, to zel byl podgrzewany....

Anetka talenta to ty masz! :D heh

kacha super recenzja;) gratuluje!

10 lata 6 miesiąc temu #941551 przez toffik1984
USG musialo by byc zrobione podczas ulewania zeby to zobaczyc ..... ze sie zwieracz niedomyka ..... byl wywiad lekarski i po tym.... stwierdzili ze to to .....
dostalam proszek ktory lagodzi objawy i o niebo lepiej, probowalam tez mleka antyrefluksowego ale g....o dalotylko malutka zatwardzenia miala , apo tym wali dwujki jak stary .... :P

10 lata 6 miesiąc temu #941575 przez Marza
Nareszcie mój żuczek śpi! Po godzinnej walce... Wasze dzieci jak zasypiają ze smokiem to też musicie im go milion razy podawać, bo inaczej płacz? :woohoo: Straszne to jest... Czasami zaśnie ładnie nawet jak smok wypadnie, a czasami tak jak dzisiaj...

Ehh już nie śpi...

Toffik jaka ślicznotka ! A jakie ma oczka piękne :) Po mamie czy tacie? :) Moje dziecko jak nie śpi to na chwilę leży grzecznie sam, a potem domaga się uwagi i tego żebyśmy mu pokazywali wszystko co się znajduje dookoła ;)

Kacha jaka recenzja ! wow :woohoo: to gratulacje, mąż się widać spisał na medal ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka