BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

11 lata 11 miesiąc temu #934391 przez olga85
sun to świetnie że maluch zdrowy :)

mi też ostatnimi czasu chce się bardziej siusiu chyba maluch zaczyna dawać się we znaki ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #934396 przez agania123
Ja też raczej nocki przesypiam, no chyba, że mała się przebudzi. Ale za to muszę wstawać do pracy przed 6 więc wieczorem jestem tak padnięta, że nawet nie wiem kiedy zasypiam :P Dziewczyny czy miałyście już robione badania na HIV I HCV? Z Natalką nie miałam tych badań i bardzo się zdziwiłam kiedy mi je p. dr zapisała. Ale coś mówiła, że one teraz obowiązkowe.
No i jeszcze troszkę i weekend. Czeka mnie dwudniowe siedzenie na zajęciach we Wrocku. Ciekawe czy wytrzymam siedzieć tyle godzin, bo kręgosłup co jakiś czas daje mi się we znaki. Ale jak mus to mus :P A jak u Was zapowiada się weekend?

11 lata 11 miesiąc temu #934399 przez klauduska89
Ja mialam robione te badania. A weekend...maz jutro do pracy a ja musze posprzatac i zmienic posciele. W niedziele poleniuchujemy. Chcialam z malym wybrać sie na basen ale ciagle ten katar mnie meczy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #934404 przez ewelia
ja tez na ostatnia wizyte mialam je zlecone :)

11 lata 11 miesiąc temu #934415 przez monia89
My planujemy leniuchować w weekend :-)
Może odwiedzimy Antosia chrzesna. No i zakupy trzeba zrobić.

11 lata 10 miesiąc temu #934570 przez sun333
Ja na pierwszej wizycie tj. W 6 tygodniu miałam zlecone mofrologie, badanie moczu, cytomegalie toksoplazmoze, HIV, HCV i TSH no i grupę krwi.

My jutro wyjeżdżamy z mężem na 10 dni do teściów. Oni mieszkają 15 km od granicy z Ukrainą - się śmieje że tam gdzie wrony zwracają :)

Będzie odmiana od Warszawy zamiast dźwięku przyjeżdżających tramwajów, autobusów karetek itp będzie śpiew ptaków i cisza jak po śmierci organisty :)

11 lata 10 miesiąc temu #934621 przez małopolanka
Hej dajemy znać ze u nas wszystko ok tylko czasu na forum brak. 5 listopada mam wizytę z USG mam nadzieje ze dzidzia się pokaże i juz będzie wiadomo czy chl czy dz. W pierwszej ciąży byłam pewna ze dz a wyszedł chlopczyk . Teraz nie mam żadnych przeczuc hehe. Nie jestem na bierzaco ale kiedyś pisalam Wam o tabelce jestem ciekawa czy powstala.? Tylko tak będę mogła być na bierzaco. Pozdrawiamy wszystkie mamusie.

11 lata 10 miesiąc temu #934962 przez klauduska89
Witam po weekendzie. Jak sie czujecie? Ja wczoraj caly dzien meczylam sie z bólem plecow a wieczor i cala noc strsznie bolala mnie lydka, nie wiedzialam juz co mam zrobic z noga żeby w koncu przestala bolec, przeszlo dopiero dzis rano. Jutro ma Wizyte, zobaczymy czy cos przytylam bo jak do tej pory to waga stala w miejscu. Jak ten czas leci, to juz 15 tydzien :) coraz blizej do spotkania z malenstwem...

11 lata 10 miesiąc temu #935187 przez olga85
Hej dziewczyny :) strasznie spokojnie się tu zrobiło

ja cały weekend leniuchowałam i tylko trochę pomagałam mężowi przy remoncie, mama wzięła Alcie na jeden dzień więc można było troszkę odsapnąć :) jakoś taka przemęczona się czuje od paru dni, zaczęłam nawet pić takie zioła Energia i Witalność, coś na zasadzie kawy , chyba że to przez tą pogodę tak się czuję. Mam tylko nadzieję , że żadne choróbsko mnie nie łapie

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #935234 przez MamaAnia1994
Dzień Dobry wszystkim mamusią .Mam na imie Ania i jestem 14 tyg ciąży jest to planowana ciąza pierwsza i upragniona termin 16.04.2015 .W 11 tyg ciąźy miałam swoje pierwsze usg i zobaczylam po raz pierwszy nasze maleństwo ,usłyszalam bicie serca jest to nie zapomniana chwila i wielkie zwruszenie .Nie potrafimy się doczekac pierwszych ruchòw dziecka wraz z chłopakiem oraz kolejnego usg kiedy moźe dowiemy się czy nasze malenstwo bedzie dziewczynka czy chlopcem ,imie dla dziewczynki wybrane ,gorzej mamy wybrac dla syna nie potrafimy się zdecydowac :-) Brzuszek delikatnie juź widoczny .Przytylam 3 kg .Czuje sie bardzo dobrze z typowych objawòw ciazy to troche smakow i parcie na pecherz .A jak wy sie czujecie ? Imiona wybrane dla waszych pociech ? Brzuszki duże ?

11 lata 10 miesiąc temu #935340 przez klauduska89
MamaAnia1994 witam w gronie przyszlych mamusiek, rozgosc sie :)
Ja juz po wizycie, wszystko dobrze, dostalam skierowanie na mocz i morfologie i kolejna wizyta za miesiac. Od poczatku ciazy przytylam dopiero 70 deko...ale mam jeszcze czas na tycie. Brzuszek rosnie a to najwazniejsze, juz nie moge doczekac sie az poczuje pierwsze ruchy malenstwa;) bylam u fryzjera obciac wlosy, mialam upatrzona swietna fryzurke ale pani mi odradzila ze to nie na moje wlosy i bym sie tylko umeczyla nad ukladaniem bo mam straszny puch a nie włosy i tylko sporo podcielam. Jak tam u was? co taka cisza? Hop hop!

11 lata 10 miesiąc temu #935429 przez Nikaa
ale tutaj cisza i spokój :) dziewczyny jeszcze chwila i będziemy miały połowę ciąży :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #935443 przez Anabelle
No Nika zaglądam do was, bo na marcówkach u nas gwarno, a tu spokojnie jak na wojnie :P Może rozrusza się u was coś przy okazji usg połówkowych :)

11 lata 10 miesiąc temu #935449 przez kaikai
O rety, Nikaa co ja widzę Ty już17 tydzień !
Ale ten czas leci :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #935461 przez Nikaa
Anabelle no cisza i spokój też liczę, że się jeszcze rozkręci nam forum ;) jestem bardzo ciekawa czy więcej będzie w kwietniu dziewczynek czy chłopców :P na lipcówkach 2013 najpierw było, że będzie więcej chłopców ale dziewczynki "nagoniły" i było mniej więcej równo :laugh: :laugh:
kaikai no już 17 tydzień - cieszę się ;) z jednej strony czas płynie jakby szybciej niż przy pierwszej ciąży ale z drugiej ... jestem bardziej niecierpliwa ... chciałabym by już był kwiecień i mogłabym mieć maluszka już po drugiej stronie brzuszka :P w pierwszej ciąży aż tak niecierpliwa nie byłam :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka