- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Sierpnióweczki 2016
Sierpnióweczki 2016
- Dziki Imbir
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madeline
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13

- ona19
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Dziki Imbir
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Madeline
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13

- Dziki Imbir
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Mama Tygrysa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja już też marzę o wiośnie i słoneczku

- Dziki Imbir
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dziewczyny, normalnie cudownie ozdrowiałam na tym zwolnieniu - ani gardło, ani katar, ani temperatura - nic. Chyba po prostu był mi potrzebny odpoczynek i luz psychiczny. Od razu pierwsze co rano zrobiłam, to trochę przemeblowałam kuchnię, wzięłam się za uczenie samodzielności w ubieraniu i jedzeniu mojego dwulatka, ogarnęłam sobie popołudniowe korepetycje (dzieciaczki przychodzą do mnie na angielski i nie zamierzam z tego rezygnować) i nawet obiad jest. Aaa i jeszcze ręcznie robiony kalendarz na jutrzejszy dzień babci i dziadka. Chyba mija mi depresja pierwszego trymestru :

- ona19
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja cały czas mam uczucie mega pełnego brzucha czy coś zjem czy nie. Niby jestem głodna ale jakoś tak dziwnie się czuje jakby mi było niedobrze.
Dziś co chwila chce mi się do łazienki. Latam siku a jak sikam i chce się wysilać do końca to boli mnie coś. Martwię się tym,bo dziwnie to.
Miała któraś z Was tak?
Najchętniej poszlabym już na zwolnienie i siedziała w domu. Wszystko zrobilabum sobie wndomu na spokojnie,bo w pracy ciągły stres.
- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
Ja za to od wtorku zdycham. Kaszel mam taki ze jak zakasłam to mi klatkę piersiową chce rozerwać a ból niesamowity, do tego gardło, uszy, krtań - wszystko masakrycznie boli no i głowa i kark. Przez te 2 dni temperatura mi skakał powyżej 38.5 i musiałam brac apap. Oczywiście sok malinowy, imbir, czosnek miód i cytryna to podstawa leczenia bo nic innego mi nie mogą dać. Mam nadzieję że wszytsko z bąblem będzie ok. Od dwóch dni też kłuje mnie w prawym boku tak jakby jajnik. Śmieję się że to powietrze u teściów nam nie sprzyja bo pojechaliśmy w sobotęto najpierw u nich pochorowała się moja córcia Helenka a potem ja i obie tam leżałyśmy a teściowa nas opiekowała. Dobrze że dziś mam wizytę u gin to sprawdzę co i jak chociaż wogóle nie mam siły tam jechać. Ale musze jechać po zwolnienie - bo nie chce wracać już do pracy.
ona19 a czemu nie idziesz na zwolnienie? Co do sikania to w ciąży bardzo łatwo złapać zapalenie bo macica zaczyna naciskać na pęcherz i jak nie wysikasz wszystkiego do końca czasami to potem może zrobić się z tego zapalanie. Polecam kupić sobie czysty sok z żurawiny w aptece i popijać nawet profilaktycznie - ja w tamtej ciąży to ciągle piłam bo miałam nonstop zapalenie. Jak mnie bardzo bolało to furaginę brałam -ale to po konsultacji z lekarzem.
- ona19
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Meniado ze zwolnieniem czekam do 15lutego do kolejnej wizyty. Do tego czasu wykorzystam siebie zjesCze zaległe dni wolne. Najchętniej poszlabym już,ale muszę skończyć dokumenty które zaczęłam,chce być w porządku wnstosunku do pracodawcy. On nie był w stosunku do mnie fair ale ja nie chce być taka... zakończę to co mam do zrobienia akurat będą ferie i pójdę wtedy.
- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!

Pracujesz w szkole?
Powiem Ci że ja tak się starałam przed odejściem na zwolnienie w pierwszej ciąży - chciałam wszystko zakończyć, przekazać itp. I tak też zrobiłam. Czułam że postapiłam fair wobec pracodawcy. Teraz po powrocie dowiedziałam się że pewna dziewczyna zrobiła mi taki PR w biurze że kierownik stwierdził że jak odchodziłam to wszystko rzuciłam i nic nie przekazałam i poszłam sobie zwolnienie - oczywiście wiem że osoba której wszystko przekazywałam broniła mnie że wszystko przekazałam, że jeszcze długo byłam pod telefonem i doradzałam jak coś trzeba było załawić. Więc teraz stwierdziłam że nie będę się przejmować - przynajmniej nie będę się wkurzać że się staram a oni i tak widzą to inaczej. Zakończyłam tamten kwartał - w sumie to praktycznie pozamykałam moje sprawy. Dostałam zadania na nowy kwartał ale nawet nie zacznę ich realizować - będzie musiała je zrobić ta dziewczyna co robiła mi ten świetny PR

- ona19
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!

- Dziki Imbir
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-