BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 8 miesiąc temu #1042363 przez honka_18
Z prądem nawet nie proponowałam, ale co do piwa to nie wiem bo chyba procenty wyparują przy podgrzewaniu :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 8 miesiąc temu #1042370 przez mavi31
Może to dziwnie zabrzmi ale cieszę się że nie tylko ja mam za sobą takie przeżycia i jest ktoś ktonie rozumie
Też zawsze mówiłam że moje dzieci nigdy nie przeżyją horroru jsk ja i będę w tym trwać o zrobię wszystko żeby miały prawdziwe dzieciństwo
U mnie zimno wieje grzeje się herbatka z miodem i cytrynka ;)

8 lata 8 miesiąc temu #1042371 przez olcia1989a
Z tym podniesieniem cisnienia przez meza tez sobie pomyslalam i nawet mu to powiedzialam :) tesciowa tez w tym wypadku by pomogla skutecznie na pewno.jest w tym dobra :P

8 lata 8 miesiąc temu #1042376 przez honka_18
Hehehe dobre z tą teściową :P

A jednak szafa musi zaczekać do jutro :whistle: posprzątałam cały dół i mnie podbrzusze boli :evil: zrobię dzisiaj chłopcom dzień dziecka i poczekają z kąpielą i spaniem na tatę, a ja sobie poleżę :whistle:

Ciekawe gdzie reszta dziewczyn się zapodziewa, że się tu nie meldują??? :whistle:

8 lata 8 miesiąc temu #1042379 przez Sander
Mi się oczy zamykają... Juz któryś dzień nie daje rady... Najchętniej bym spała...
Byłam w kinie i polecam Brigit Jones!!! Uśmiałam się do łez!!! Super odstreswuje :-) warto iśc! Ale Maluszkowi się nie podobało, dużo kopalo, chyba połowę filmu. Pewnie było dla niego za głośno.
Przestało trochę boleć, jutro i tak musze zawieść posiew moczu, no i Isia coś często biega siku i też jej zrobię badania moczu ogólne.
Olcia z tym ciśnieniem to tez moja pierwsza myślą była teściowa :-P
U nas tez juz zupełnie chłodno, aż by się chciało podlogowke odpalić....
Dodi któraś podawała jakoś fajna miksture, chyba Musaska będzie wiedziała.

8 lata 8 miesiąc temu #1042392 przez mavi31
Szaro buro i ponuro za oknem
Witam was mamusie w pierwszy dzień jesieni ;)
Moje nudności mimo że ich już trochę nie było wczoraj i dziś mnie rano odwiedziły :sick:
A już myślałam że mam to za sobą
Oby ta jesień była łaskawa dla nas i naszych maluchów i nie czepiały się żadne choroby
Ja po krótkiej radości że zdążymy się wprowadzić znowu smutek Pan od kładzenia płytek przestał odbierać telefon :( teraz szukać od początku :(

8 lata 8 miesiąc temu #1042395 przez MaKa
Witam się z wami z poczekalni w laboratorium. Czekam na kolejne pobranie krwi :/
Powiem wam że próbowałam wszystkich możliwych sposobów na przeziębienie ale nie ustrzeglam się przed chorobą :( w sobotę na pogotowiu stwierdzono zapalenie oskrzeli, na szczęście moja Pani doktor w poniedziałek zalecila mi tylko inhalacje i witaminy no i powiem wam że pomogło. Po wizycie na pogotowiu od razu chcieli dac antybiotyk, niby bezpieczny ale nie do końca bo może wpływać na dziecko, leczą ludzi rutynowo i przepisuja te same leki każdemu bez względu na stan. Masakra.
A poza tym coraz częściej czuję ruchy maleństwa :) śniło mi się ostatnio ze na ust ujrzałam siusiaka i będę miała jednak Syna a nie corcie :) łapie żeby tak nie było bo wyprawka typowo dziewczęca :)

8 lata 8 miesiąc temu #1042399 przez Megi
Kochane,
To ja się witam w czwartek. Dni mi uciekają, jak szalone. Dziś z córką muszę zrobić opaskę z liści na sobotę na występy, a później wreszcie fryzjer!!!Już patrzeć na siebie nie mogę :blush:

MAVI współczuje. Za tydzień ja zaczynam remont i też zawsze jakieś przygody z fachowcami mieliśmy mam nadzieję, że się tym razem nie powtórzy :angry:

Miłego dzionka :kiss:

8 lata 8 miesiąc temu #1042411 przez honka_18
Witam się i ja

dzisiaj od rana sprzątam, piorę itp., mam w planach wypać fotelik i gondolę dla Maleństwa, bo Artek swój fotelik zakleił lizakiem i szkoda mi wstawić tylko jeden do pralki :whistle:

Maka ja tak miałam w pierwszej ciąży :P na 3 usg mówili że będzie dziewczynka i jest Adaś, mam różową pościel, karuzele i kilka pajaców :P

8 lata 8 miesiąc temu #1042413 przez masuska
Witam się i ja,

Remonty temat rzeka, u nas pierwszą łazienkę tak spieprz..li że patrzeć na nią nie mogę, drugą mam już cudną, jestem z niej b.zadowolona, glazurnik się spisał:) W przyszłym tygodniu zaczynamy z tarasem:) na przyszły rok mam umówioną ekipę od elewacji. Teraz malowanie i panele piętra zostało i w końcu będę mieć swoją sypialnię, synu pokój i maleństwo też :woohoo:

Dziś rano wyruszyliśmy na targ na Kurpiach, fajna sprawa, jeszcze na takim nie byłam. Zakupy słabe, ale synu ma 2 bluzy. A szukałam mu kurtki.

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1042415 przez zubi
Witam się i ja. U nas też mega śpiący dzień.

Nie wiem jak wy ale ja mimo L4 od 8.09 nie mogę zwolnić obrotów ( sprzątanie, codzienne obowiązki, remont w domu) i dzień za dniem mi ucieka a tu jeszcze tyle do zrobienia. W pierwszej ciąży jakoś tak miała dużo czasu, a w tej nie mam go wcale :(.

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1042424 przez honka_18
Dziewczyna współczuję Wam tych remontów, ale za to efekty końcowe będą zadowalające ;)
My w przyszłym roku chcemy zrobić panele na całym dole,

Zubi mi też ciągle brakuje czasu, a dzisiaj już sił :whistle: w 1 ciąży strasznie czas powoli leciał a teraz już połowa :woohoo: kiedy to zleciało :whistle:

Zapomniałam się pochwalić od ostatniego ważenie nie przytyłam ani kilograma :woohoo: i zamówiłam dzisiaj chustę, na razie elastyczną, zamotam w nią mojego małego siostrzeńca i pomyślę nad tkaną

8 lata 8 miesiąc temu #1042447 przez Inezka
Dobry wieczór!

Czytam Was Dziewczyny na bieżąco, ale na pisanie już nie miałam czasu :unsure:
We wtorek miałam USG połówkowe 2tyg. wcześniej, bo te wyniki z testu pappa były średnie i tak kazali przyjechać, ale za to mała bąbelinka ZDROWA. Serduszko zdrowe, wszystko w normie i paluszki liczylam u rąk i nóg :laugh: super! No i w końcu zaczynam czuć delikatne ruchy małej :woohoo: zalecają mi jeszcze USG w 30tyg. takie dokładne, żeby sprawdzić czy przez cukrzycę wszystko z dzieckiem w porządku.
Robiłam też badania krwi i moczu. Mam nadzieję, że hemoglobina nie spadła...
Ja trzymam się zdrowo, ale syn złapał przeziębienie.Mam nadzieję, że nie rozłoży go.

Zdrowia i dużo sił życzę pozostałym Mamusiom!!

8 lata 8 miesiąc temu #1042450 przez olcia1989a
Witam z rana :) od rana świeciło słońce a teraz zrobiło sie pochmurno :angry: do tego chłodno :dry:
jestem na zwolnieniu już długo miałam tyle planów a to sprzątanie ogarniecie szaf,ale to były tylko plany....mam jakiegoś takiego lenia....zrobie co nieco ale moje plany daleko w tyle....też tak macie?

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1042451 przez Mulian
Hej dziewczyny. Nie odzywałam się bo jesteśmy na małym urlopie. Straszne miałyście te przeżycia alkoholowe, współczuję. Do tego nasze forum pokazuje jaki to pospolity problem. U mnie na szczęście tego nie było. Zdarzało się tacie więcej wypić, ale nie była to choroba, raczej okazjonalnie, choć wiadomo dzieci tego nie lubią, rodziców w takim stanie, i długo pamiętają. Dla wszystkich chorych przypominam moja miksture uodparniajaca i ogólnie pro zdrowotna: napar z imbiru +cynamon +goździki +miód w oryginale jeszcze kurkuma i olej kokosowy, ale wiem ze nie wszystkim "wchodzi"taki napój z tłuszczem.
Przedwczoraj dużo pieszo wędrowałam i od tej pory mam taki ból z prawej strony podbrzusza promieniujacy na udo, mam nadzieję, że nic sobie nie zrobiłam.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka