BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 6 miesiąc temu #1043601 przez masuska
Mulian, nie wiedziałam że ta kolka jest tak popularna, nie miałam w pierwszej ciąży, zresztą wtedy oprócz skracającej się szyjki to nic nie miałam, o chyba że jeszcze nadwagę ;) Masz zalecenie na dietę lekkostrawną? Mi lekarz sugerował, że mogę, szczególnie unikać tych wzdymających potraw.

Honka, moj 5latek chyba nie podbierze :P

Sander organizer jest na łóżeczko, albo na przewijak, w sumie wszędzie tam gdzie można przywiązać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1043602 przez Mulian
Masuska, nic mi nie zalecała w kwestii diety.

8 lata 6 miesiąc temu #1043612 przez honka_18
Masuska 5 latek penie nie, Adam miał 1,5 roku ;) a Artek będzie miał 2,5 więc pewnie mi by pampery wychodziły

Kurcze od rana co chwola mi brzuch twardnieje :( nie boli tylko się napina bardzo często :(

8 lata 6 miesiąc temu #1043613 przez Sander
Dziewczyny ale mam dziś lenia.... Nic nie zrobiłam w domu... W sumie nie wiadomo kiedy znów się trafi taka okazja :-P

8 lata 6 miesiąc temu #1043614 przez Sander
Honka nospa i magnez polecam! Ja mam cały czas brać na twardnienie brzucha.
Podziękowania: honka_18

8 lata 6 miesiąc temu #1043615 przez honka_18
Sander wzięłam nospę i wypiłam 2 magnezy ale mam tylko te musujące i leże, ale jestem cały dzień sama z moim chłopcami i mam Mikiego do 15:30

8 lata 6 miesiąc temu #1043616 przez masuska
Honka właśnie sobie pomyślałam może Piotruś będzie chciał pomagać i podawać np pampery:)

Sander a ja dziś odwrotnie. Wczoraj leżałam a teraz dom ogarnięty i jestem już u rodziców, biorę kurczaka i troche warzyw, zrobię rosół chłopakom a sobie zupę dyniowa, jeszcze chodzą za mną pulpety w sosie koperkowym, ale to już na jutro:) szukam pomysłu na popołudnie :)

8 lata 6 miesiąc temu #1043617 przez honka_18
Masuska to chyba nie uniknione :P Adam co chwila powtarza, że będzie zapinał Kubusiowi pampersy i go ubierał

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043618 przez Joanna90
Honka ja mam magnez forte 3 razy dziennie na twardnienie i luteinę zapobiegawczo na rozwieranie i dużo odpoczywać, poobserwuj sobie bo moze to tylko mięsień ćwiczy i to jest normalne i fizjologiczne, ale jeśli będzie się tak działo przez dłuższy okres czasu to lepiej to skontrolować. Lekarz mi mówił, że samo twardnienie jak nie boli nie jest groźne, ale moze przyczyniać się do skracania szyjki i rozwierania, więc lepiej tego nie bagatelizować.

Masuska ja z kolei dzisiaj pizzę robię :)

8 lata 6 miesiąc temu #1043619 przez honka_18
Joanna nie strasz mnie :P jak leżę to brzuch jest miękki, ale jak tylko wstanę odrazę robi się twardy. Mam nadzieje ze to tylko z nerwów (Artek przez 3h dawał do wiwatu, tak mnie wyprowadził z równowagi jak nigdy :angry: ) a szyjkę to ja mam od początku rozwarta na pół opuszka, podobno to normalne w kolejnych ciążach, kolejna konsultacje ze specjalistą mam dopiero w 28 tc

8 lata 6 miesiąc temu #1043620 przez honka_18
A magnez musze sobie zamówić bo ten musujący to raczej nie jest dobry w ciąży :blink:

8 lata 6 miesiąc temu #1043621 przez sonia3
Hej wszystkim Mamuskom:-)
Mena co do diety to na tym etampie wystarcza ale pani dr, powiedziala, ze insulina nieunikniona i pewnie mnie czeka tylko nie wiem na jakim etapie, a co do kwasu to pytalam bo ja biore caly czas podwojna dawke i nie wiem dlaczego, musze zapytac we wtorek. Mam nadzieje nie szkodze corci:-( ale wole nie myslec bo wariuje...
Dziewczyny co do snow, kiedys juz bylo na ten temat to snilo mi si Honka, ze sie spotkalysmy w szpitalu :-)) i mialas straszne pretensje ze Cie ie poznalam hihihi, dobre co? ale wole taki sen niz czeste koszmary....
Co do twardnienia Honka to jak mozesz poloz sie na kanapie i odpoczywaj, nie zawsze mozemy byc 100 % dyspozycyjne zwlaszcza teraz. Dzieci moga ostatecznie zajac sie zabawa. Posciel cudna, ja mam z tym samym wzorem rozek i bardzo mi sie podoba:-)
Mena a MIS jest cudny jak znajde taki to sama kupie dla corci:-)
Milego dzionka

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043622 przez honka_18
Sonia ale Ty masz koszmary :woohoo: bez obaw jak sen się spełni obiecuje nie mieć pretensji ;)

Właśnie sobie leżę i juz wszystko mnie boli :whistle: kurcze jak ja nie umiem odpoczywać :blush: Wyjec śpi a Adam z Mikim na gorze urzędują

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043623 przez Joanna90
Honka to pewnie ćwiczy mięsień albo z przemęczenia, skoro mija jak leżysz. To leż narazie ile się da i odpoczywaj, Sonia ma rację, że nie zawsze musisz być dyspozycyjna. Ja mam brzuch cały czas napięty od tygodnia, bez względu czy leżę czy siedzę, a jak za dużo pochodze to mnie strasznie ciągnie, głupie uczucie. Chociaż, nie chwaląc dnia przed zachodem słońca, dzisiaj zauważyłam niewielką poprawę :)

8 lata 6 miesiąc temu #1043625 przez Joanna90
I Honka jak Ci twardnie to nie głaszcz ani nie dotykaj wtedy brzucha, bo to dodatkowo pobudza mięsień do pracy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka