- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie GRUDNIOWE !!!!!!!
Mamusie GRUDNIOWE !!!!!!!
- madcat1981
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asiersa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tomek**12.10.2010**'
- Otrzymane podziękowania: 1

Tak więc na dzień dzisiejszy mam dużo ubranek (dostaliśmy od znajomych), wanienkę z promocji, łóżeczko (po siostrzeńcu męża), materacyk, pościel, rożek, pieluszki flanelowe i jeszcze kilka niezbędnych pierdołek

Też miałam jakiś taki wewnętrzny hamulec, że jeszcze za wcześnie kupuję, ale doszłam do wniosku, że mogę później nie dać rady wszystkiego kupić na raz. Po pierwsze, wolę sobie to podzielić i nie odczuję tego materialnie a po drugie różnie bywa...kto wie, może będę musiała pod koniec ciąży leżeć

Tak więc urozmaicam sobie dni wypadami do sklepów czy do ciucholandu

Na ostatni guzik jeszcze nie mam wszystkiego dopiętego, ale jeśli można to tak nazwać, jestem na kilka guzików do końca

- sunaja21
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dawidek 12.11.2010r. KOCHAM :****
- kama
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jeśli chodzi o moje początki ciąży to zrobiłam test, a kiedy pokazały się dwie kreski przeraziłam się z oczu popłynęły łzy. Moja dwu letnia córeczka, weszła do łazienki, popatrzyła na mnie i powiedziała ,, mamusia nie płacz" Popatrzyłam na Nią i powiedziałam Jej, że będzie mieć siostrzyczkę, albo braciszka, mimo łez cisnących się do oczu ogarnęłam się bo niedługo musiałam pójść do pracy, a Małą odprowadzić do niani. Zadzwoniłam do męża powiedziałam Mu, że wieczorem muszę Mu coś powiedzieć zaczął nalegać, że teraz ale się nie ugięłam ,,wieczorem" powiedziałam i się rozłączyłam. Po powrocie już na mnie czekał przy drzwiach co mi chciałaś powiedzieć???? Kazałam Mu poczekać i weszłam do łazienki wyciągnęłam test i podałam Mu, czy to znaczy???... Tak- powiedziałam. No to fajnie powiedział z uśmiechem, a ja się popłakałam przytulił mnie i mówi, wiem jeszcze nie chcieliśmy, ale damy radę. Powiedziałam Mu, że jestem przerażona Sylwia jest jeszcze mała, a ja dopiero zaczęłam pracować. Ustaliliśmy, że na razie jest bez zmian. Postanowiliśmy też nic jeszcze nikomu nie mówić. Strasznie bolał mnie brzuch od początku i przy pierwszej wizycie powiedziałam doktorce, ale uspokoiła mnie, ze jest wszystko ok. Niestety już dwa dni później nie mogłam chodzić i pojawiłam się w szpitalu. Rodzinie powiedzieliśmy, że mam bóle brzucha, a że remontowali ginekologię i była razem z chirurgią mogłam pościemniać, ale i tak coś im nie grało, ale nic nie mówili. Kiedy za cztery tygodnie znów wróciłam do szpitala stwierdziłam, że teraz się domyślą więc im powiedzieliśmy.
Teraz już strach minął, jestem pełna podziwu dla mojej córeczki, która codziennie musi pocałować mój brzuszek żeby powiedzieć dzidziusiowi dzień dobry. Czasem nie mogę uwierzyć, ze za jakiś czas będę mamą dwójki dzieci. Oboje z mężem zgodnie twierdzimy, ze jeśli będzie tak samo wesołym dzieckiem jak Sylwia to czeka nas wesołe życie...
- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- kama
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Tak Kasiek. W tym czasie leżałam dwa razy. I tam zamierzam rodzić, mimo, iż pierwszy poród był koszmarny powiedziałam, że mają szansę się zrehabilitować i mam nadzieję poprawić moją bliznę po cesarce.
Ja w czasie remontu leżałam tam raz

- sunaja21
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
jestem po wizycie u ginka!z maleństwem wszystko ok wazy juz 1140gram ale niestety chce pozostac niespodzianką i raczej nie dowiemy sie kto sie tam kryje bo dziewczynki juz nie potwierdzil ale najważniejsze ze wszystko ok!
co do twardniejącego brzuszka to musze brac fenoterol zeby przedwczesnie nie urodzić, gdyby te skurcze pojawiały sie regularnie przez 2 godz mam odrazu jechac do szpitala!wiec pozostaje mi odpoczynek...
sciskam
kivi a jak u ciebie po usg w Polsce???
- kivi
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
no to ja pochwalę się nowymi wiadomościami, nie wiadomo czy dobrymi czy nie...
Mój MALUCH waży już 1670 i ma 37 cm... dlatego, też lekarz powiedział bym zrobiła badania w kierunku cukrzycy ciążowej...powtórzyłam je więc ( w Norwegii 2 tyg. temu wyszły ok) no i...są chyba dobre, ale idę je w poniedziałek lub wtorek skonsultować z ginekologiem...
Lekarz powiedział, że wg USG termin zmienił mi się z 1 grudnia na 6 LISTOPADA...
Nie wiem co myśleć.
Kość boli mniej, za to plecy po długim chodzeniu bardzo...
24-go lecimy do Hiszpanii na tydzień ( małe wczasy u rodzinki) mamy nasze oczywiście patrzą na to z zdziwieniem i... dezaprobatą...
Wierzę, że nic złego się nie stanie

- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- Asiersa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tomek**12.10.2010**'

jeśli Kivi może miesiąc wcześniej to ja może kilka tygodni później i zahaczę o styczeń

- sunaja21
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ale najwazniejsze ze z maluszkiem wszystko ok:)
- kivi
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
ano najważniejsze, że jest zdrowy, wszystkie pomiary wyszły idealnie...wygląda na to, że dzidziol zdrowy... a według terminu zapłodnienia poród na 4 grudnia, według miesiączki na 6 grudnia, według USG połówkowego na 1 grudnia

Ciekawa jestem czy moja interpretacja, że wynik z glukozy jest ok się potwierdzi, zupełnie nie znam się nad tym...ale jest podana jakaś norma...no i niby ok...Zobaczymy!!!
- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)

- Asiersa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tomek**12.10.2010**'

właśnie wróciłam od lekarza

Już się nie mogę doczekać, kiedy znów zobaczę mojego maluszka

Może pan doktor, powie mi w końcu kto się tam ukrywa, ponieważ niedawno na usg widział dziewczynkę, a wcześniej dwa razy chłopca