BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 9 miesiąc temu #902992 przez gabi28
MoNiaa Olek miał żółtaczkę,był dwie doby pod lampami,dlatego ten okulista-po prostu dla sprawdzenia czy wszystko jest ok. Tylko problem polega na tym,że wizyte powinien mieć miedzy 4-5 tyg życia,dzisiaj mija 2.. dzwoniłam na nowy szpital i termin na wrzesień dopiero mam. A to jednak kawał czasu. Nie wiem co mam dalej robić,w przyszłym tyg bedziemy miec wizytę u pediatry to zapytam.

USG głowy i brzuszka robili mu jeszcze w szpitalu.
Ty urodziłaś również przed terminem,prawda? jak to wygladało u Ciebie z karmieniem? Boje się,że mały nie przybiera na wadze.. Położna jest na urlopie i przyjdzie dopiero pod koniec przyszłęgo tyg. Pamietasz może ile Ci Zuzia zjadłam w pierwszym miesiącu? ja karmię piersią,ale zdarza mi się go dokarmiać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #903000 przez Gosia 2712
Bella nie wiem czemu ale cos mi tu zalatuje drugim synkiem :P :whistle: :whistle: B)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 9 miesiąc temu #903005 przez Anabelle
Gosia nie przeszkadzałoby mi to absolutnie :)
Mi się tylko marzy silna, dobrze rozwijająca się ciąża i zdrowe dziecko. A czy będzie chłopiec czy dziewczynka to zupełnie mi obojętne :)

10 lata 9 miesiąc temu #903012 przez Gosia 2712
bella wiadomo ze obojetnie co byle zdrowe :) ale tak jakos mi sie wydaje ze synus bedzie :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 9 miesiąc temu #903022 przez Anabelle
Ah Gosia bo się rozmarzę i zapomnę do Antka podejść jak się obudzi :D

10 lata 9 miesiąc temu #903035 przez Gosia 2712
Anabella Ty to sie lepiej przyzwyczaj szybko do tej mysli hehe zeby biedny Antos glodny nie chodzil bo matka zostala marzycielka hehe :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 9 miesiąc temu #903037 przez Anabelle
Nic się nie bój, Antek mnie tak pilnuje w nocy, że przezornie co godzinkę się budzi czy matka obok leży :P Rozpuszczony jest jak dziadowski bicz, ale przecież to moje kochane słoneczko jest :P

Zadzwoniłam do gina, jest na urlopie. Położna jednak kazała mi przyjść 24 lipca żeby inna gin potwierdziła ciążę oraz dałą zalecenia zanim wyjazdę na urlop 25 lipca w nocy.

10 lata 9 miesiąc temu #903048 przez Gosia 2712
To dobrze ze Ci kazala przyjsc przy okazji moze da ci cos od razu na podtrzymanie :) a liczylas na kiedy ci termin wypadnie? Hehe ja to sobie nie umie wyobrazic jak ja bym miala miec po tylu stratach teraz malenstwo :S przeciez ja to chyba bym cala noc stala nad lozeczkiem i patrzala czy oddycha :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 9 miesiąc temu #903061 przez Anabelle
Mam w domu luteinę dopochwową ale nie wiem czy brać sobie samowolnie ot tak.
Gosia, my mamy monitoring oddechu - już nie używamy ale... mamy :)

10 lata 9 miesiąc temu #903153 przez Mirella
Gosia, Duśka ma pięć lat a ja do dziś w nocy sprawdzam czy oddycha, jak się budzę to zawsze do niej podchodzę, nawyk taki.

Wiecie co... Mąż mi kupił kiedyś kwas foliowy, 250 tabletek. Raz brałam raz zapominałam, czasem nie brałam i parę miesięcy, nie wiem ile czasu to trwało, ale dziś wzięłam ostatnią...

10 lata 9 miesiąc temu #903177 przez martyna_z
Ja też chyba będę pół nocy spędzać przy łóżeczku, to chyba dość naturalny odruch. Nie wyobrażam sobie żeby łóżeczko stało gdzie indziej niż w mojej sypialni. Przynajmniej pierwszy rok. A mój M to nie wiem czy się nie zdecyduje na ten aparat monitorujący oddech. Był przerażony jak usłyszał kiedyś w telewizji o nocnym bezdechu i konsekwencjach.

10 lata 9 miesiąc temu #903178 przez Sevilla
Bella masz rację, najważniejsze, by ciąża rozwijała się prawidłowo, płeć już nie ważna. Choć po sobie wiem, że jak straciłam dwie ciąże, również było mi obojętne, jaka będzie płeć, a jak przekroczyłam I trymestr i wszystko się unormowało, to dopiero przyszło pragnienie by był to synuś, no i jest :) Co do luteiny, ja bym brała 2x dziennie po 1 tabletce. Zaszkodzić, nie zaszkodzi, a jak już tyle razy poroniłaś, to byłoby to wskazane, by brać. Mi lekarz zapowiedział, po poronieniach, że w sumie na początku nie mam, co do niego dzwonić, chyba, że po receptę i brać odkąd będę wiedziała, że jestem w ciąży luteinę.
Podziękowania: Anabelle

10 lata 9 miesiąc temu #903185 przez MoNiaaa
Bella tez mi sie wydaje ze luteina nie zaszkodzi a pomoc moze wiec jak masz to moze warto wziac albo zadzwon do gina dla pewnosci :)

gabi moja Zuzia urodzila se w 36 tc+1d tez byla dwie doby w inkubatorze pod lampami i dodatkowo jeszcze w takiej macie podswietlanej i wiesz ze nawet nikt nigdy nie wspomnial o okuliscie :ohmy: terminy sa masakryczne to prawda...ja pamietam mialam na usg bioderek i tez do ktoregos tygodnia powinno sie robic a termin mialam 2 mc pozniej...a tak wogole jakbys szla na usg bioderek to niech ci daja do chirurga dzieciecego a nie ortopedy !! usg glowy tez miala na oddziale ale mialysmy powtorzyc.

co do karmienia to malutko jadla tez przez zoltaczke bo dzieci wtedy sa senne i nawet na jedzenie nie zawsze sie budza. jak odciagalam piers z szpitalu to 30 ml tylko mialam ale jej to wystarczalo czasem w domu ja dokarmialam bo wydawalo mi sie ze mam malo ale tez nie zjadala wiecej pozniej staralam sie coraz mniej dokarmiac i to byla super decyzja bo do teraz ja karmie :) a caly czas wydawalo mi sie ze za malo mam pokarmu :P

http

]

10 lata 9 miesiąc temu #903192 przez Anabelle

Sevilla napisał: Bella masz rację, najważniejsze, by ciąża rozwijała się prawidłowo, płeć już nie ważna. Choć po sobie wiem, że jak straciłam dwie ciąże, również było mi obojętne, jaka będzie płeć, a jak przekroczyłam I trymestr i wszystko się unormowało, to dopiero przyszło pragnienie by był to synuś, no i jest :) Co do luteiny, ja bym brała 2x dziennie po 1 tabletce. Zaszkodzić, nie zaszkodzi, a jak już tyle razy poroniłaś, to byłoby to wskazane, by brać. Mi lekarz zapowiedział, po poronieniach, że w sumie na początku nie mam, co do niego dzwonić, chyba, że po receptę i brać odkąd będę wiedziała, że jestem w ciąży luteinę.

Dzięki :):)
Wziełam wczoraj 1 i dzisiaj rano 1. Będę brała 2x1 - nie zaszkodzi, a bede spokojniesza.

10 lata 9 miesiąc temu #903212 przez Sevilla
Bella nie ma za co, ja tylko w sumie przekazuje, to co mi ginekolog radził. A wiem, że zarówno ja, jak i ty z poronieniami mamy podobne problemy

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka