BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #615517 przez agniesia
Hey Kochane. Właśnie jestem na glukozię 75 g, takie rzeczy mogę codziennie pić...pysznosci...jeszcze z cytrynka. Teraz czekam 2 godziny.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #615539 przez bea2a
A ja dzisiaj idę na USG 3D i do mojego lekarza (2 wizyty w jednym dniu). Mogę dzisiaj dowiedzieć się jaka masa ciała i wysokość ciała maluszka, jaka płeć i co dalej z moim podwyższonym cukrem. Dam znać jak tam konsultacje jeszcze dzisiaj ale pewnie późnym wieczorkiem bo wizyta dopiero popołudniu.

12 lata 3 tygodni temu #615546 przez karolinap
Witam Mamusie!
Ja właśnie odebrałam wyniki z glukozy i wszystko ok. Miałam 121,5 po 2h.
Teraz czekam na wizytę do lekarza i spotkanie z położna.
A na 16:45 prywatnie USG :D
Doczekać się juz nie moge! :lol:

12 lata 3 tygodni temu #615551 przez NataliaK
Dzień dobry z samego słonecznego ranka :)

ja się szykuję na badanie niedługo wychodzę :) dam znać co i jak po...

12 lata 3 tygodni temu #615584 przez kasiak
Dzień dobry drogie mamy :) ja dzisiaj też mam wizytę na 13:20. Wstałam, wykąpałam się i bierzemy się za śniadanko :laugh: super pogoda i mam kupon na paczkę z próbkami! Idę odebrać dzisiaj :cheer: doczekać się nie mogę co będzie w środku :blink:

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #615631 przez agusiaa26
Witajcie kochane!
Wczoraj wróciłam z 2 tygodniowego pobytu u rodziców i jestem mega wypoczeta no i szczęśliwa, ten reset bardzo nam się przydal, brzus wyrósł jak na drozdzach:)
Nie wiem czy nadrobie tyyyle postów ale teraz powinnam juz byc na bieżąco.
Pozdrawiam:)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #615668 przez bea2a
Witaj Agusiaa26 po urlopie :) Ja w środę jadę na 5 dni nad morze. Zapowiadają temperaturę ok. 10-12 stopni ale niestety przelotne deszcze. Chyba się zaopatrzę w kalosze:)
Nie wiem też czy przed wyjazdem jeszcze jutro nie będę musiała powtórzyć testu obciążenia glukozą. Zobaczymy co mi dzisiaj lekarz powie na wizycie, która ok. 17:00.

12 lata 3 tygodni temu #615680 przez emi87
Witam w poniedziałek :)
u nas wiosna od wczoraj sobie o nas przypomniała - nareszcie!!! ja dzis cały dzień w pracy prawie ale za to jutro krótko i środa wolna :) piekna pogoda to i humor lepszy achhh

uniuni dzięki za linki :*
masz talent plastyczny - piękny misiek :) widze ze też trzymasz wszystko narazie w łózeczku hihi

kaska1982 zakupki rozumiem udane? :)

Lacrusia o matko jakie cuda!!!!!! zazdroszcze babci (pożycz hihi) :)

kasiak no to gratuluje nowego pojazdu!!limuzyna dla maleństwa jest :) jedna rzecz z listy odhaczona ;) czekamy na nast :P

Joanna rewelacyjny ten blog! ma kobitka fantazje - super!

karolinap hehe fajne zdjecia :) leci ten czas :)

Qltoorka będzie dobrze ;) zepniecie poślady i jakoś to pójdzie :) fakt ze czasu coraz mniej co i mnie zaczyna troche przerażać....

jesli o jedzenie w czasie karmienia chodzi to mi sie przyda "dietka" hehe :P wiec nie bede sie przed nia wzbraniac :P :woohoo: a tak na serio-wyjdzie w praniu :)

bea trzymam kciuki za wizyte!!!! stawiam na dziewczynke bo jak tyle każe na siebie czekac to musi być mała baba :P

trzymam kciuki równeiż za reszte wizyt i badań :)

agusia to witamy po "urlopie" hehe

12 lata 3 tygodni temu #615708 przez Kasik88
Witam się słonecznie!
uniuni piękny misiek :)
Lacra świetne rzeczy, boskie!
Qltoorka dacie radę, trzymam kciuki,
co do jedzenia podczas karmienia to jadłam wszystko, nawet truskawki, oczywiście po troszku, żeby się młody przyzwyczaił i nic mu nie było, raz go tylko pamiętam wywaliło jak miał miesiąc, ale to pozwoliłam sobie zjeść tiramisu no i na buzi miał pełno krostek, ale nigdy nie miał kolki, a jak mówię jadłam wszystko, położona mi tylko zwróciła uwagę, żeby ograniczyć kukurydze i groszek bo to może wpływać niekorzystnie na brzuszek maluszka.
bea trzymam kciuki za wizytę!
Powodzenia dla pozostałych mamuś na wizytkach!
Miłego dnia!

12 lata 3 tygodni temu #615725 przez agusiaa26
bea2a jedź, wypoczywaj ile sie da ;) życzę pięknej pogody i już zazdroszczę widoków ;)
trzymam kciuki za poznanie płci bo ty jeszcze nie znasz lokatorka tak?

12 lata 3 tygodni temu #615748 przez karolinkanice16
Hej kochane słonrczko od rana miło świeci eczoraj mialam zly dzien i caly przelezalam w lozku, dzidiaj jest ok zaraz jedziemy pokupowac zakupy do domu a jutro juz tam spimy. :) Ja swoje 100 dni tez przegapilan :P

12 lata 3 tygodni temu #615771 przez NataliaK
ja już po badaniu prenatalnym :) jestem bardzo zadowolona bo pani doktor badała mnie bardzo dokładnie chyba ze 30 minut już mnie plecy bolały od leżenia. Z małym wszystko super, rozwija się idealnie i podobno jest duży jak na ten okres. Według pomiarów jest tydzień starszy ale to albo dlatego, że po prostu jest duży albo mój błąd bo nie pamiętam czy dobrze podaje termin ostatniej miesiączki od początku ciąży :D przez to, że badanie było takie szczegółowe zapomniałam poprosić o przełączenie na 3D ale nie zależało mi na tym szczególnie najbardziej cieszy mnie wiadomość, że wszystko jest w porządku z synkiem :)

u mnie piękne słońce dziś więc spacer już zaliczony :) bea trzymam kciuki za poznanie w końcu płci! i oczywiście czekam na dobre wieści od reszty dziewczyn po wizytach :)

12 lata 3 tygodni temu #615785 przez Patrizia
Hej :)

podczytuje Was ale nie mialam weny zeby cosik napisac, ale wkoncu zagoscilo u mnie slonko i odrazu lepiej :) no to dzisiaj dzien owocny w wizyty trzymam kciuki za wszystkie :) no i jakie piekne szydelkowe cuda zazdroszcze, a ja mam zamiar wziasc sie za uszycie sówek z filcu ale co z tego bedzie to zobaczymy :) niestety w tym miesiacu nie kupie nic dla synka wyskoczyly mi dodatkowe wydatki dosyc spore, jedyne co to wezmiemy sie za pokoik tzn wymiana okna i malowanie chociaz to moze mi humorek poprawi bo jakos ostatnio kiepsko z tym u mnie.
No to milego dnia mamuski :)

Ksawerek(*)

12 lata 3 tygodni temu #615873 przez dorkiszon
U mnie tez słońce ide za chwile na spacer wreszcie pogoda.
Przed chwilą wyczułam stópkę mojego syna ma jakieś 2 cm kochany fajnie tak poczuć nie tylko ruchy, ale też poszczególne części ciałka. Wczoraj miał znowu czkawke już trzeci raz wyczaiłam.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #615913 przez Jamajka
Hej Brzuchatki ;-)

U mnie też ostatnio kiepsko z samopoczuciem było.. zaczął mnie bolec kręgosłup w krzyżu i jest to trochę dokuczliwe.. Na basen nie mogłam pójść, bo mnie i Lenuśkę dopadł katar, więc lepiej było przeczekać.. Może końcem tygodnia pójdziemy. Do tego z powodu wiecznie przeciągającej się zimy byłam zła na cały świat, więc wolałam się nie odzywać i nie drażnić rybek swoimi humorami :)
Dzisiaj tez byłam na glukozie.. masakra.. aż mną wzdrygnęło.. jutro wyskoczę po wyniki i do dentysty druga wizyta..
Nastawiłam ziemniaki na pierogi, bo jutro chcę lepić, więc sobie farsz dzisiaj przygotuję.. i poszłam usypać Lalę.. budzę się po godzinie a tam ledwo co woda w garze pyrka.. uff zdążyłam przed spaleniem garnka i zasmrodzeniu całego mieszkania..
Ostatnio mi się jakieś kulinarne potyczki zdarzają.. a to warzyw nie dogotuję w zupie, a to przesolę wściekle ziemniaki.. ja nie wiem co się ze mną dzieje.. chyba trzeba się ogarnąć :P Wiosna się zaczyna więc motywacja jest ;-)

Pozdrawiam Was Brzuszki Okrągluszki ;-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka