- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
1. Zabiłam bym wtedy męża.
2. Sama siebie bym zagryzła z nerwów.
3. Najchętniej bym wyszła z domu.
Potem mam wyrzuty sumienia, że jestem nerwowa i znowu się uspakajam, a pod koniec dnia jestem wyrąbana jak nie wiem i wszystko mnie wkurwia.
Największe rozbrojenie moich nerwów to jest uśmiech mojego dziecka wtedy mi przechodzi hahah
Także spokojnie jesteś dobrą matką, a nerwy są normalne uwierz mi, każdy wychodzi nie raz z siebie tylko nie każdy o tym mówi.
W dzień mój też śpi po 30 min. góra , a jak przychodzi godzina 15 to do 19 czyli, aż do kąpieli jest cyrk i płacz o wszystko. Potem kąpiel, butla i pada mi przed 20 śpi do 1 w nocy, potem do ok. 5 i o 7 się śmieje zaśnie znowu po 30 minutach do 8 i koniec.
Waży już 7 kg i ciagle chce żeby go nosić no i zagryzam zęby z bólu pleców i nosze, bo co mam zrobić jak chce to będzie tak długo płakał, że aż ma histerię i wymusi swoje.
Przetestowaliśmy go tj. mój mąż , bo ja nie dałabym rady psychicznie chciał na ręce i mój się uparł, że nie i Kuba tak płakał, że w końcu ja się rzuciłam na pomoc. Normalnie on jak chce to aż tak płacze i się drze jakby go obdzierali. Potem kaszle , bo go gardło boli. Zatyka mu oddech i tak go dławi poprostu histeria i cały mokry przy tym. Także ja już wszystko robię, żeby go do takiego płaczu nie doprowadzać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Moonia154 Kochana, nie denerwuj się. Każde dziecko ma lepsze i gorsze dni:( Ty jesteś Mamusią swojej kruszynki i na pewno radzisz sobie bardzo dobrze z wychowaniem swojego szkraba:) rady każdego możesz wysłuchać, ale sama zdecydujesz co będzie dla Was najlepsze:) Oczywiście
Mówisz, że często płacze, mało śpi i jest niespokojny. Kilka rad z mojej strony, a zarazem pytań:
- czy Twoja Kruszynka często robi kupki? Może mieć zatwardzenie lub jelitka zapchane
- czy oprócz mleka z piersi dajesz herbatkę na lepsze trawienie, czy też uspokajającą?
- czy sprawdzałaś brzuszek, czy jest twardy?
- kiedy Twoja Kruszynka najbardziej się uspokaja, w jakiej pozycji, czy leżąc na brzuszku, na pleckach, czy lubi być noszony?
Twoja mleczko z piersi zapewne jest najlepsze, ale np. warto sprawdzić czy Ksawery się najada, daj mu raz czy dwa razy dziennie mleka sztucznego i zobaczysz...

Nie załamuj się kochana, to że krzyknęłaś na Niego to była zwyczajna bezsilność z Twojej strony, ale wierz mi że Ksawery wie, ze bardzo Go kochasz i chcesz dla niego jak najlepiej:)
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ostatnio w ddtvn był Stachursky i opowiadał, ze jest senatorem to oglądała i tak ją to rozbawiło, ze usmiech nie znikal z jej twarzy

- aneta32
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Julitka 01.03.2005 Jakub 04.06.2012
Witam, Kochane!
Miałam napisać ciut wcześniej, ale nie wyszłoDziś mamy jakiś przybity dzień i chyba mnie łapie dół
Wiem jednak, że muszę być dzielna dla Syna. Otóż, mam dziś problem ze swoim macierzyństwem, a konkretnie z tym, że nie wiem już co robić, kiedy płacze, przez co czuję się gorszą matką
Dziś nawet się mega zdenerwowałam, jak Patryk płakał i nic nie pomagało, że nawet udało mi się krzyknąć
Za chwilę się popłakałam, że pozwoliłam sobie na krzyknięcie na własne dziecko, które przecież nic mi nie zrobiło i to moja wina, że nie wiem co Mu dolega
Udało mi się Go ululać, ale za jakieś pół godziny się obudził i tak strasznie płakał (wręcz krzyczał!), że nie mogłam Go uspokoić. Chyba znowu boli Go pupa, mimo stosowania wszelkich smarowideł (Bepanthen, rumianek, puder- nawet pieluchy na Pampers zamieniłam i nadal Go odparza).
Przepraszam że sie wtronce a może sprobuj termentiolu na te odparzenia nam tylko to pomaga
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dorkiszon mój ostatnio ma podobnie i, podobnie jak Ty mam ochotę wszystkich pozabijać (jak małżonek jest pod ręką to jego

Qltoorka ja nie kupiłam tej książki i chyba nie kupię, bo to co piszecie to już mi się nie podoba! Ta kobita chyba jest rąbnięta i to zdrowo! To jest chore, tresować dziecko jak półrocznego psa- przecież taka kruszyna i tak niczego dobrego z tego nie zrozumie- chyba tylko tyle, że jest niechciane i niekochane, no bo co złego jest w noszeniu na rękach (oczywiście mam na myśli noszenie bez przesady), czy w tym, że karmi się je na żądanie?? Tak, jak pisze Dorkiszon, dziecko chyba wie najlepiej, kiedy jest głodne (zresztą ja też jem na żądanie, a nie dlatego, "bo już ta godzina"

- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- aneta32
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Julitka 01.03.2005 Jakub 04.06.2012
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Wracając do babci - tak, to ta co mojego byłego żydem nazwała

Mogłabym jej powiedzieć - 'o kurwa! Żyjesz ty jeszcze, bo wyglądasz staro, że aż mózg się marszczy. Wez mrugnij ze dwa razy co bym wiedziała, że z trupem nie gadam' ale po pierwsze co mi, to? a po drugie - czy chcę być taka jak ona? Odpowiedzi kolejno: Nic i Nie

Mój problem wagowy polega na tym, że jak w ciąży miałam cukrzycę, to nie wiele produktów mogłam jeść i bardzo uważałam by cukier nie skakał. Po ciąży zeszło mi 5/6kg z 9/10kg już w pierwszym tygodniu. Zaczęłam jedna normalnie jeść i masakrycznie szybko zaczęłam tyć. Teraz ważę więc tyle ile w dniu porodu :/ Siwa rozumiem więc Twój ból.
Karolinap Super, że ogarnęłaś sprawę tak szybko. Ja nadal ani na kontroli poporodowej, ani obciążeniu glugozą nie byłam. Nie mam z kim malucha zostawić, a nie chcę go brać na 2h do poczekalni pełnej chorych ludzi.
Mój problem dupny minął. Nie pamiętam nawet kiedy

Monia rozumiem Cię! Mi się zdarzyło płakać z Nilsem razem gdy się tak mega zanosił. Teraz już wiem (wtedy nie wiedziałam - myślałam, że go brzuszek boli), że nie dojadał. Głodny był na maxa. Pózniej mi mama powiedziała - pamiętaj, że głodne dziecko Ci nie zaśnie. Takie proste, a takie trudne. I nie próbuję Ci wcisnąć swoich 'mądrości' bo ja tylko mogę gdybać i powiedzieć co się u mnie działo

Emi śliczna z Ciebie kobietka kochana

Kasiak zaciśnij dupala i wracaj do Norge! Tu przynajmniej spokój i nikt Ci dziecka z rąk nie wyrywa. Seba powinien porządnie się zesrać na tych co do niego łapy wyciągają.
Karolinkanice przykro mi z powodu brata. Mój najstarszy jest takim zapyziałym trolem z pod ściółki, że o narodzinach jego córeczki dowiedziałam się z FB, a do mnie nawet smsa nie wysłał po narodzinach Nilsa

Qltoorka Ty też widzę kumasz czaczę z tym dochodzeniem do formy po porodzie

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Co do książki to się nie wypowiem bo nawet do niej nie zajrzałam, nie mam czasu niestety
my wczoraj szczepienie przeszliśmy dzielnie, Julcia miała lekka marudke ale tragedii nie było.
A co do płaczu to ja czasami mam ochotę rozpędzić się i walnac z barana w sciane

Aha dalam ostatnio Julce spróbować jabluszko
- mycha7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

jorgus jaki duży chłopak!! U nas 3 miesiące wypadają w piątek i chyba już Nils z 6kg będzie ważył

Natalia no to pięknie powiedziałaś tacie. Zasłużył. Widocznie wie, że powinien częściej Was odwiedzać skoro chce wyglądać na dobrego dziadka w cudzych oczach.
MlecznaMama przykro mi z powodu babci. Oddam swoją, dorzucę opakowanie pampersów rozmiar 3

Ja wiem, że głupi żart

Magda To mówisz mąż ledwo dyszy? Poczęstuj go setką wódki z pieprzem powinno postawić na nogi

- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

wybaczcie ze sie nie odniose do postow ale nie mam chwilowo na to sily...
- patrysia305
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
i patrzę na wiadomość od Emi - Matko jedyna kochana bardzo mocno Cię ściskam i życzę aby ten nieszczęśliwy wypadek już nigdy przenigdy do Was nie przyszedł - nawet nie mogę domuślić się co czujesz ale wierzę że już nic takiego się nie zdarzy - buziaczki kochana dla Milci