BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #577654 przez Joanna89
Moja dieta to brak diety:D zdrowo, nietlusto, miesko gotuję na parze , duzo warzyw tj.marchew żółta fasolka, buraki, groszek :) owoce :) sporo jem twarogu białego, mleko , ryby , chyba to co każdy nie mam jakiejs diety;) chodze na basen 4 razy w tygodniu w.inne dni ćwiczę i spaceruje:) jem dużo słodyczy ale to i przed ciąża jadłem hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #577658 przez agusiaa26
O kurcze aska ale forma:)) mi niestety nie smakuje mięso na parze, nie moglam się do niego przekonać:/ nie ma co się zmuszać;)

12 lata 2 miesiąc temu #577660 przez Joanna89
Zawsze byłam aktywna póki mogę to pracuje nad dobra formą w ciąży:) no i lepiej się czuje że robie cos dla siebie i małej:) n basenie zawsze intensywniej sie rusza:) jedynie odpdla mi wspinczka i narty....ale wytrzymam :)

12 lata 2 miesiąc temu #577663 przez uniuni
Qltoorka, Antoni na drugie oczywiście :) I tak właśnie jest z tym kucharzeniem i jadłospisem :) Któraś da pomysł, smaczka zrobi i to się je na obiad :silly: nie zawsze zdrowe :woohoo:

Zorientowałam się właśnie, że od kilku dni żadnego owocka w buzi nie miałam :( Jutro się obkupię będzie na zapas.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #577666 przez agusiaa26
Dziewczynki ja spadam, dzidziulek kopie na dobranoc;) do juterka

12 lata 2 miesiąc temu #577668 przez kasiak
agusiaa26 napisał:

Qltoorka ma rację, był taki czas że wszystko miałam na obiad co bylo na forum:):) jeszcze ta pizza mi chodzi po głowie bo jej jeszcze nie zrobilam;) a rafaello od agniesi to już wogóle pychota:)

Ja polecam muffiny z borówkami, pyszota normalnie i nie bardzo słodkie,jak ktoś nie lubi :-) borówki są kwaskowe i sie pysznie równoważy wszystko :laugh: www.mojewypieki.com/przepis/muffinki-z-b...-i-lukrem-cytrynowym
Tylko ja dałam mniej cytryny ale i tak pyszne i dosłownie błyskawicznie się robi, bo tylko wymieszać i do pieca :laugh: zjadłam już dzisiaj trzy wypasione i mam dość :) a jutro gotuję bigosik, z kiełbaską i boczkiem, z mieszanej słodko-kwaśnej kapusty. Mmmm niebo w gębie :lol: tylko żeby zgagi potem nie było :dry:

Z innej beczki :) matko i córko moje sutki oszalały! Normalnie już nie wiem co mam zrobić żeby nie swędziało! A to przez siarę. Zauważyłam ostatnio, że swędzą tylko wtedy kiedy mi leci.
No nic idę coś wszamać, twarożek z dodatkami :blink:

I nie ważcie się zawiesić forum znowu! :woohoo: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #577676 przez Joanna89
Spokojnej nocy mamy :)

12 lata 2 miesiąc temu #577692 przez dziubasek
Uniuni kochana ja tak mialam w 1szej ciazy i okazalo sie ze to te skurcze przepowiadajace(tylko ze to bylo gdzies po 30tc), a u Was nie badaja od podwozia wogole??? Bo u nas robbia przeglad tylko jak cos tam sie dzieje albo na prosbe pacjentki...

12 lata 2 miesiąc temu #577696 przez Joanna89
U mnie co wizytę jest badanie + usg

12 lata 2 miesiąc temu #577701 przez uniuni
Nie sprawdzają :( Położna całą ciążę prowadzi. Standardowe wizyty typu ciśnienie, waga, tętno płodu. Zastanawiałam się nawet czy na pogotowie nie jechać, bo to strasznie boli jak złapie. Ale poczekam do poniedziałku wezmę zwolnienie i pójdę do położnej zapytać co mam robić, może mnie wyśle na kontrolę do lekarza. Póki co będę leżeć plackiem, bo skurcze zjawiają się naprawdę często. Myślałam, że tylko jak się ruszam, po kilku krokach, ale teraz już też jak leżę też :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #577706 przez Joanna89
Uniuni lepiej nie czekać, ja bym zaraz poszła do szpitala

12 lata 2 miesiąc temu #577707 przez dziubasek
uniuni jedz na pogotowie, dla mnie to nie jst normalne...

12 lata 2 miesiąc temu #577712 przez siwa342
mycha7 gratulacje

No to jutro raczej późno wieczorem powinien nam dojść jeszcze jeden siusiak chyba że będzie cud nad Wisłą...

MAJA

12 lata 2 miesiąc temu #577713 przez Joanna89
A to napewno skurcze? Sztywnieje ci cała macica? Bo ja np czuję jak moja mała się wypycha i mam takie stwardnienie w roznych miejscach trwa ok 5 sekund. Teraz nawet pod pepkiem.

12 lata 2 miesiąc temu #577716 przez uniuni
wezmę jeszcze nospę i zobaczę jak noc mi minie. Jutro podejmę decyzję co dalej. Nie chcę panikować ;) Teraz przynajmniej wiem, że wy tego nie macie, to będę walczyć by mnie zbadali :) Dziękuję za wsparcie :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka