BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #577717 przez kasiak
uniuni napisał:

Nie sprawdzają :( Położna całą ciążę prowadzi. Standardowe wizyty typu ciśnienie, waga, tętno płodu. Zastanawiałam się nawet czy na pogotowie nie jechać, bo to strasznie boli jak złapie. Ale poczekam do poniedziałku wezmę zwolnienie i pójdę do położnej zapytać co mam robić, może mnie wyśle na kontrolę do lekarza. Póki co będę leżeć plackiem, bo skurcze zjawiają się naprawdę często. Myślałam, że tylko jak się ruszam, po kilku krokach, ale teraz już też jak leżę też :huh:

Mi ciążę prowadzi fastlege. Zapytał na pierwszej wizycie czy czuję się dobrze tam na dole. Ogólnie nigdy problemów nie było więc powiedziałam, że tak. No i temat umarł, w podwozie nikt nie zagląda. A u położnej nie byłam i raczej nie pójdę. Skoro mogę sobie wybrać kto poprowadzi ciążę do końca to już zostanę przy tym lekarzu, którego mam.
A ty się oszczędzaj, może kąpiel weź? Mi na bóle ciepła woda pomaga, ale nie gorąca.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #577746 przez uniuni
Kasiak obiecuję będę o siebie dbać :) j. już się tym zajął, mówi, że mam nie wstawać on co trzeba, to zrobi, poda i co 10min dopytuje się czy wszystko ok :) Kochany :)

Żadna z was nie ma skurczy lub czegoś podobnego? Nic zupełnie?

12 lata 2 miesiąc temu #577755 przez bisbas
Uni ja mam cos podobnego w pierwszej ciazy tez mialam i tez tak na tym etapie polozna powiedziala ze to normalne ale jak sama wiesz u nich zawsze wszystko jest normalne nawet jak nie jest to uczucie takiego czegos jak by cos sie wypychało ale to nie dzidzia napewno bo to cala macica twardnieje czuje przy tym bol po jakims cz\asie puszcza i tak jakby nigdy nic mam tak dosc czesto podczas lezenia rowniez ale szyjki nie sprawdzałam nie wiem jak to sie robi i nie chce ryzykowac ale lepiej skonsultuj to z lekarzem bedziesz spokojniejsza mi sie to zaczelo robic jak pisalam wam o tym bolu brzucha to bylo jakies 2 tyg temu

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #577757 przez bisbas
a i nawet gdy spojrze na brzuszek podczas tego skurczu to widać napiecie, niezbyt przyjemne to uczucie

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #577759 przez !sylwia!
uniuni mnie brzuch po bokach ciągnie ale tylko wtedy jak mocno kicham tak ze 3 razy pod rząd albo jak się przeciążę np za szybko chce posprzątać w domu i się zmęczę to wtedy, chociaż ostatnio i tak jest ok. ja na twoim miejscu to bym pojechała na ip ale ja to panikara trochę jestem. trzymaj się ciepło

12 lata 2 miesiąc temu #577777 przez kaska1982
Jestem, jestem...:) w drodze powrotnej bylismy jeszcze u rodziców i troche zeszło :)

Będzie SYNUŚ mamusi :)

według lekarza to 22 tydz i 1 dzien, termin na 4 lipca (ale Qultorka nie zmieniaj na razie nic w tabelce, ja suwaczka tez nie zmieniam)
Mały zdrowy, serducho jak dzwon bije 140 razy na minute, wszystko w jak najlepszym porządku :) Waży 507g i ma około 25 cm :)

Zdjęcia wrzucę jutro, bo dzis juz padam na twarz :)

No i gratuluje Mamusiom po dzisiejszych wizytach :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 2 miesiąc temu #577785 przez siwa342
kaska1982 gratulacje :)

MAJA

12 lata 2 miesiąc temu #577803 przez emi87
pasal staram sie jesc zdrowo ale jak mam na cos ochote to to jem :)staram sie nie przesadzic w żadną ze stron :) i jak Qltoorka napisała co chwile tu cos dziewczyny wrzucaja wiec czasami ciezko odmówić pokusom hihi

Asia zazdroszcze aktywności :) ja po dłuższych zakupach wysiadam :dry: :blush:

uniuni moze to z przperacowania albo stresu?? miejmy nadzieje ze bedzie wszystko ok :* trzymam kciuki i czekam na wieści...i nie czekaj kochana do poniedziałku! może niech ci kupi w aptece magnez i no-spe?? moze troche pomoże?

kasiak mnie bardzo swędziały w poprzednim staniku. jak kupiłam sobie nowy do karmienia to juz rzadziej swędzą choc sie jeszcze zdarza :D sie zmieniaja nasze zderzaki hihi

kaska gratuluje siusiorka!!!! a jaki duży!! no kawał faceta :D pół kilo żywej wagi ;)

12 lata 2 miesiąc temu #577809 przez dziubasek
/Kaska no to super :laugh: gratulacje
A kto sie dzisiaj wybiera?
Uciekam do pracy, milego dzionka mamunie i brzunie :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #577818 przez Joanna89
Hej mamy :) Gratuluję synka!:) u mnie wiosna za oknem ja właśnie wybieram się popływać:) milego poranka:)

12 lata 2 miesiąc temu #577828 przez judytejsza
hej witajcie mamusie ...cos ostatnio zalatana jestem i nie moge czesto was odwiedzac:)

Qulturka: poczekaj prosze do 5 marca z tym kolorowaniem tabelki kochana:) zobaczymy co sie potwierdzi:)

widze tu piekne zdjecia z usg...normalnie zazdroszcze ja nie otrzymałam zadnego:(
gratuluje wszystkim mamusia synków i coreczek :)

12 lata 2 miesiąc temu #577829 przez judytejsza
Kaska1982 : Kochana moje serdeczne gratulacje:) widac po wadze ze zdrowy i dorodny synus bedzie:) dbaj o siebie:)

12 lata 2 miesiąc temu #577833 przez judytejsza
Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanko do mamuś ktore juz rodziły....ostatnio jak byłam w szpitalu lezałam pod kroplowa jakies 2 doby...reka mi tak dretwiała i mnie bolała jak nie wiem , myslałam ze dziure w suficie zrobie ...przez te 2 doby nie spałam...prosze mi powiedzcie czy wenflon jest konieczny przy porodzie, ktora z was go miała,a ktora go unikneła??? boje sie poprostu ze jak bede rodzic to zamiast sie na porodzie skupic to bede myslała o tym wenflonie, i o mojej biednej spuchnietej rece:( wszystko zniose ale tego wenflonu w rece chyba nie:((((

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #577841 przez askan2
dziubasek gratuluję wymarzonej dziewuszki :)
kaska1982 mycha7 gratuluje synków :laugh:

U mnie za oknem dziś szaro buro... :( a chciałam gdzieś pojechać na wycieczkę....

Mamusie wyraźcie swoją opinię : Dawid, Patryk, Oskar, Kajetan które najładniejsze ?
To są imiona które zaakceptowaliśmy we dwoje, nie nalegałam na Ksawerego jak się mojemu nie podoba to nie ma co na siłę....

Jak będzie dziewuszka (w co wątpię) to na 100% Bianka

12 lata 2 miesiąc temu #577858 przez kasiak
askan2 napisał:

dziubasek gratuluję wymarzonej dziewuszki :)
kaska1982 mycha7 gratuluje synków :laugh:

U mnie za oknem dziś szaro buro... :( a chciałam gdzieś pojechać na wycieczkę....

Mamusie wyraźcie swoją opinię : Dawid, Patryk, Oskar, Kajetan które najładniejsze ?
To są imiona które zaakceptowaliśmy we dwoje, nie nalegałam na Ksawerego jak się mojemu nie podoba to nie ma co na siłę....

Jak będzie dziewuszka (w co wątpię) to na 100% Bianka

Patryk, albo Oskar, ale bardziej pierwsze :-) dla dziewczynki jakoś łatwiej wybrać :dry:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka