BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #577859 przez judytejsza
Askan2 : moim zdaniem bardzo ładne imie to Oskar:) podoba mi sie i kojarzy mi sie z miłym dobrym człowiekiem:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #577873 przez Jamajka
Uniuni Kochanie... ale mnie zmartwiłaś tą szyjką.. :( Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej!! Odezwij się koniecznie bo my tu padniemy i nic przez weekend nie rób, i do kontroli jak najszybciej. Mi też sie brzuch napina i ciągnie.. zresztą to chyba te kurcze przepowiadające, tylko, że ja je mam już bardzo długo.. Może u Ciebie to to samo? Ja sobie sama też szyjki nie sprawdzam, bo niby skąd mam wiedzieć jak ona ma w ciąży wyglądać, i jaka ma być długa. Lepiej, żeby lekarz zajrzał i ocenił. Mi na każdej wizycie bada gdzie jest macica.. czy się podnosi i czy szyjka jest zamknięta. Ale ja sama nie umiałabym ocenić, więc może z Twoją też wszytko dobrze a te skurcze to po portu Braxtona? Ja się dowiesz co i jak to daj znac szybciutko, ale ja myślę, że lepiej dmuchać na zimne. Będzie dobrze :kiss:

Askan a mnie najbardziej z tych podoba się Dawid ;-) Kajtek to tak trochę 'niemęsko' :P a Patryk i Oskar to takie bezpieczne wyjścia.. raczej większości osób się podobają ;-)

Kaśka gratuluje synusia mamusi ;-) Podobno synków wychowuje się dla innych kobiet, więc wyzwanie jest :D

Judytejsza raczej wątpię, żeby poród bez wenflonu Ci się trafił. Wydaj mi się, że to konieczność.. zawsze możesz poprosić, żeby Ci na nodze założyli.. nie będziesz miała tak na oku i może zapomnisz.. zresztą wątpię, żeby podczas porodu o nim myślała..

U mnie dzisiaj piękne słonko i chyba wiosna coraz bliżej :D

12 lata 2 miesiąc temu #577879 przez askan2
Jamajka zdrobnienie Kajtek od Kajetana też bardzo mi się nie podoba (kojarzę to z psem) więc bym walczyła aby mówili zdrobniale Kajuś, Kajek, Kaj, Kajo nie KAJTEK :P
No i pełna forma Kajetan bardzo mi się podoba :)

12 lata 2 miesiąc temu #577887 przez agusiaa26
Hej:))
Kaśka Gratulacje ptaszka:):):)
Uniuni trzymaj się i jedź do szpitala, też bym nie ryzykowala:/ brzuchol też mi czasem twardnieje ale tłumacze sobie ze to dzidzi sie rozpycha.
Askan2 kochana jakbym nie miala byłych o imieniach Dawid i Patryk to napewno ktores z tych pięknych imion bym wybrala:) Kajetan też piękne imie a ze Kajtek? Mój kiedyś chciał Kostka-Konstanty ale jeszcze takimi swirkami nie jesteśmy i Kostek odpada;)

12 lata 2 miesiąc temu #577889 przez agusiaa26
Co do zdrobnien miałam koleżankę która urodziła Jana- ale nie _Jaska. Nie mówili do niego Jasiu Jasio tylko Janie, Janku;) :)

12 lata 2 miesiąc temu #577891 przez Lacrijka
A u nas zagwóżdki imieniowej ciąg dalszy..Myślałam że mamy juz spokój, ale nieeee. Wstępnie Anastazja i Aurelia, teraz Zoja i Iga.. Chyba sobie je sklonuje hihi

12 lata 2 miesiąc temu #577902 przez askan2
Lacrijka Zoja i Iga jest moim faworytem (wole krótsze imiona), chociaż z pary Anastazja i Aurelia bardzo mi się podoba Aurelka... :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #577905 przez askan2
Dziewczyny polecam Wam przepis już parę razy to robiłam normalnie niebo w gębie:

www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kurc...idorami/przepis.html

Często serwuję to też z bruschetta, lub własnie z pure i lekką sałatką z sosem vinegret... normalnie pycha :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #577910 przez Lacrijka
askan2 napisał:

Lacrijka Zoja i Iga jest moim faworytem (wole krótsze imiona), chociaż z pary Anastazja i Aurelia bardzo mi się podoba Aurelka... :laugh:

I chyba tak zostanie, bo Aurelka i Anastazja to takie panny z dobrego domu..to w zyciu nie u nas haha :P

12 lata 2 miesiąc temu #577917 przez uniuni
Judytejsza może miałaś za głęboko założony, dlatego czułaś i ręka puchła. Może spróbuj jeszcze raz i jak będzie Ci zle z nim to poproś o wyjęcie :)

Askan moje faworyty to Kajetan/Kaj i Oskar:) Kajetan przede wszystkim - był na mojej liście w ścisłej czołówce :)

Jamajka leżę plackiem mam zakaz łażenia, J. wykupił mi abonament na tydzień na seriale w norweskiej telewizji i podłączył komputer do tv :) Mam nie sprzątać, nie robić obiadów, właśnie pojechał kupić książki i farby do mojego hobby :) Mogę tylko wstać do łazienki ;)
A ta szyjka.. stosowałam NPR przez ostatnie 3 lata. Badałam śluz, szyjkę i temperaturę. I nawet w dniu owu tak otwartej szyjki nie miałam. Dlatego trochę panikuję ;) Teraz raczej nie sprawdzam, ale mnie podkusiło przez te powtarzające się skurcze i stąd ta cała historia. Może to normalne, tak jak dla Bisbas powiedziano. Wolę jednak sprawdzić by chociaż spać spokojnie. A w nocy nie było tak zle, brzuch obudził mnie tylko 5 razy :) Chyba no-spa pomogła :)

Lacrijka Zoja i Iga :kiss: Cudowne imiona!! Anastazja i Aurelia też ładne, ale ja lubię krótkie i ta Zoja i Iga ukradły mi serce <3 :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #577919 przez osobka85
Cześć mamuśki :) ale dzisiaj śliczny słoneczny dzień :D

dzisiaj mam USG połówkowe, ale skoro znam płeć, to teraz martwię się tylko, czy wszystko z moim małym w porządku... USG mam dopiero po 20:00, więc dziś lub jutro dam znać co i jak :)

gratuluję nowych dziewczynek i chłopców :D jeszcze niedługo okaże się, że kobitki przegonią chłopaków w tabelce :D ciekawa jestem jak ostatecznie będzie wyglądał nasza tabelka :)

Życzę Wam miłego słonecznego dnia. Postaram się wieczorkiem jeszcze odezwać..

synek- Jaś <3

12 lata 2 miesiąc temu #577927 przez agusiaa26
Lacra no właśnie też myśleliśmy nad Anastazją ale to chyba za długie imie, te co wybrałaś bardzo ładne choć obstawiam że Ci się jeszcze zmieni ;) mi się podoba Kornelia- (też długie)ale nie wiem czy chciałabym tak mówić do mojej córki:/ jeszcze ja Was pomeczę pod koniec marca z imionami bo mam usg chyba ostatnia :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #577931 przez mycha7
judytejsza napisał:

Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanko do mamuś ktore juz rodziły....ostatnio jak byłam w szpitalu lezałam pod kroplowa jakies 2 doby...reka mi tak dretwiała i mnie bolała jak nie wiem , myslałam ze dziure w suficie zrobie ...przez te 2 doby nie spałam...prosze mi powiedzcie czy wenflon jest konieczny przy porodzie, ktora z was go miała,a ktora go unikneła??? boje sie poprostu ze jak bede rodzic to zamiast sie na porodzie skupic to bede myslała o tym wenflonie, i o mojej biednej spuchnietej rece:( wszystko zniose ale tego wenflonu w rece chyba nie:((((

Judytejsza a może miałaś źle założony wenflon? Ja przy porodzie, przed i po w ogóle nie czułam wenflona. Ręka mi nie spuchła, wszystko było ok.

12 lata 2 miesiąc temu #577934 przez uniuni
agusiaa26 napisał:

Lacra no właśnie też myśleliśmy nad Anastazją ale to chyba za długie imie, te co wybrałaś bardzo ładne choć obstawiam że Ci się jeszcze zmieni ;) mi się podoba Kornelia- (też długie)ale nie wiem czy chciałabym tak mówić do mojej córki:/ jeszcze ja Was pomeczę pod koniec marca z imionami bo mam usg chyba ostatnia :dry:

Mam koleżankę, która ma na imię Kornelia (swoją drogą w kadrze Polski w narciarstwie biegowym) wszyscy na nią wołaliśmy Kola, ale myślę, że za Nelę też by się nie obraziła :)

12 lata 2 miesiąc temu #577938 przez agusiaa26
Uniuni noo:)) oglądam te biegi więc wiem o kogo chodzi :), no właśnie co o niej powiedzą to mi się marzy Kornelka;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka