BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 6 miesiąc temu #1023068 przez Kasia888
Pesq widzisz ciągle coś my to się mamy ec h :dry:
ale i tak jesteś super, karmiłaś już ponad trzy miesiącem samą piersią i robiłaś wszystko, żeby utrzymać laktację, dobra z Ciebie mama i dla Agatki chcesz jak najlepiej ;) co do mm to pewnie tak jak Ci lekarz radzi na zmianę, żeby Agatka nie doznała szoku.
Zaz możesz inhalować z soli na nosek to dobrze robi przy katarku, wlewasz do pojemnika 2ml i inhalujesz dopóki para nie przestanie lecieć. Potem przed każdą następną inhalacją wyparzasz, ale nie w wyparzarce, bo pamiętacie co mi się stało z pojemnikiem :pinch: jak będzie zdejmował sobie maseczkę to przytrzymuj mu rączką, z czasem się przyzwyczai :)

Dzięki dziewczyny, że mnie wspieracie, naprawdę po tygodniu walki z chorobą bez poprawy podłamałam się trochę :( Muszę uzbroić się w cierpliwość i walczyć dalej z chorobą, bo pewnie jeszcze nie jedna taka przede mną.
aa pesq, zapisałam państwowo Jasia do alergologa, termin na 23 maja haha śmiech na sali :laugh: nie wiem w środę idziemy do dermatologa zobaczymy co nam powie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #1023072 przez jurada
Pesq domyślam się co przezywasz... Przykro mi ze tak się porobiło, ale ja bym na twoim miejscu zrobiła tak samo. Bedzie dobrze... A ty musisz miec zdrowe nogi dla Agaci. Kto by za nią biegał na spacerkach???

10 lata 6 miesiąc temu #1023097 przez Rita87
Eh u nas dzis masakra :( na odkurzacz wlasnie sama wpadlam bo zauwazylam, ze jak odkurzam to sie uspokaja i zasypia i przy karmieniu tez pomoglo. Takto bylo rzucanie sie i placz a przy odkurzaczu ladnie zjadl i zasnal... Ale placz byl nawet przy jedzeniu po kapieli co sie nigdy nie zdarzylo jeszcze :( nie wiem czy to skok, czy zeby, czy moze cos mu jest :( dla mnie to nowosc bo zawsze przy piersi sie uspokajal a teraz przy piersi jeszcze wieksze nerwy ma :(

Pesq, tu chodzi o Twoje zdrowie i w tym przypadku nie mozesz sobie absolutnie nic zarzucac!! Dalas Agatce 4 miesiace pomimo takich problemow, przy ktorych wiekszosc juz dawno by sie poddala. I tylko tak Ci wolno myslec.

Meszku, ja z Lodzi... Ale jakbys przypadkiem byla w poblizu to chetnie! :)

Teraz obudzil sie po 3,5 h snu gdzie to powinna byc najdluzsza nocna drzemka wiec boje sie co to bedzie w nocy :( oczywiscie obudzil sie jak zdazylam tylko zanurzyc tylek w wannie :P

Przeczytalam wszystko, ale pisze z tel i juz zapomnialam do czego mialam sie odniesc, wybaczcie.

Spokojnej nocy dziewczyny

10 lata 6 miesiąc temu #1023101 przez glooria
Witam
Pesq przestan sie zadreczac od mm nie umrze a pomysl ze swedzenie tez spac przeszkadza wiec Agatka bedzie spokojniejsza too dla jej zdrowia i twojego tez

Odcyckowywanie sa dwa sposoby
Gwaltowny czyli od razu odstawiasz i sciagasz do uczucia ulgi
Lub na spokojnie czyli powoli zmniejszasz ilosc kamień

No i jeszcze mozesz farmakologiczne lekarz przepisze bromek

Co do inhalacji to najlepiej wieczorem i rano przy katarze czy kaszlu
Jak lekarz przepisze inhalacje to wg wedlug dawkowania
Dla takich maluszkow wystarczy polowa ampulki z sola fizjologiczna reszta do lodowki
Po wyprzac

Co do ten teges to u nas szal ciał
Radze poszalec w tych sprawach to odrazu poczujecie sie piekne i dowartosciowane

10 lata 6 miesiąc temu #1023103 przez pesq
Dziewczyny o 1 kp a o 3:15 pora na mm.. Do 4:30 karmienie.. Lukasz przygotował mleko a ja przebralam mala bo kupę zrobila (co się nie zdazalo w nocy) później cos z butla nie tak a później ona nie chciała jeść. Plula odwracala sie bawila smokiem wypila 30 ze 120 w 30 minut aż nogi mi zdretwialy. Myślałam ze to wina butli zmieniłam na stara ktora poszlam wyparzyc wracan a mala u Lukasza w 4 minuty cale mleko zjadła... Ode mnie nie chciała.. Co najdziwniejsze od tamtej pory zrobila dwie kupy rzadkie jak przy KP. Teraz kp. Trzy kupy na noc to dziwne...

Dzis mm z kp na zmianę a jutro 2:1. Musze to szybko skończyć bo serce mi pęka i ona to czuje. Jadla piers a ja lży jak grochy .

Jakby hormony po porodzie takie uczucie.. I wez sie ogarnij.

10 lata 6 miesiąc temu #1023104 przez pesq
Od razu lecę Wam opowiadać bo jesteście kochane. Najlepsze. Serio.

10 lata 6 miesiąc temu #1023106 przez kasandra9
Widzisz, jak stres przechodzi na nią? Dlatego hop hop Beatko ogarniamy sie! Przeciez nie robisz za kare ani sobie ani jej:* u mnie wczoraj Agat tez sie darka dopiero jak Piotrek wrócił z miasta i wziął na ramiobko i przysnela dopiero i jej pasowało. Tak to nasze nerwy się udzielają dzieciaczkom.
Kupami bym sie raczej nie martwiła, bo obstawiam, ze to szok dla organizmu i niezły mix takze raczej na spokojnie. U Ciebie z przejścia kp to inaczej i sama Ci pisałam ze pewnie lepiej stopniowo - bo jak Gloria pisze jest kilka szkol tego - my Np od razu nowe bez żadnego mieszania ze raz to raz tamto. Teraz pod koniec stycznia będziemy powoli przechodzić na zwykly bebilon, moze nie trzeba będzie pepti - ale jeszcze nie wiemy czy tak jak Ty stopniowo czy radykalna zmiana.

10 lata 6 miesiąc temu #1023107 przez agatagama
Pesq jak moja koleżanka odstawiała od piersi też miała problem z karmieniem. Musiał to zrobić mąż, bo dziecko wyczuwa cyca. Wiem po sobie, że czasem w nocy jak Jaś się obudzi, ale jeszcze nie pora na karmienie, to jak podchodzę dać mu smoka to on chce od razu cyca, a jak Maro podejdzie to zasypia od razu i smok wystarcza. Będzie dobrze, trzymam mocno kciuki :***
no a kupki hmm dziwne, ze stresu może:*
Ritka Jaś tez czasem ma jazdy przy cycku, nie wiem od czego to zależy, czasem po prostu ma...już się przyzwyczaiłam :P ale czasem łatwo nie jest...
w ogóle zrobił mi się zastój w cycku :( masuję i masuję i jest troszkę lepiej, oby dziś już zeszło całkiem...
dziewczyny mój Jaś wczoraj się tak wystraszył jak kichnęłam, że nie umiałam go uspokoić :( już 3 raz chyba przy kichnięciu tak się wystraszył. Jak on kicha jest w porządku, a dorosłych kichów strasznie się boi, nie wiem czemu. Nie mamy ciszy w domu (2 biegające koty nawet w środku nocy, zrzucające przedmioty to norma), ogólnie żaden hałas nie wytrąca go z równowagi, ale kichnięcie czasem to masakra!

10 lata 6 miesiąc temu #1023108 przez kasandra9
Nasza nie potrafi zasnąć sama w dzień i jak przychodzą godziny tych drzemek (juz mniej wiecej wiadomo kiedy spadek formy) to trzeba jej wymyślać jak ma panna zasnąć...

10 lata 6 miesiąc temu #1023109 przez kasandra9
U Twojej synowej to samo z kochaniem u dorosłych! Az podkakuje! Raz się rozbeczala:) a mój Piotruś wiecznie kicha i smarki;)

10 lata 6 miesiąc temu #1023110 przez agatagama
hehe Kas, widzisz jakie tu się pary idealne podobierały :P
Jaś odpukać tfu tfu ostatnio zero problemow z zaśnięciem, jak robi się marudny hop do łóżeczka i pokazuję mu jego króliczka przytulankę, on się wtula w niego i odpływa :P

10 lata 6 miesiąc temu #1023111 przez asiekasiek
tak jak dziewczyny piszą Agatka wyczula zniecierpliwienie Twoje. domyślam się co możesz czuć ze nie będziesz karmić kp bo szczerze to polubiłam jak L. wtula się we mnie i je. i na razie nie wyobrażam sobie ze nie moglabym karmić.

tak tak dziewczyny ja tak o kp pisze :P ale nic na siłę jeżeli jest taka sytuacja jak u Pesq lub ze nie mam pokarmu to trzeba by przejść na mm. nic na siłę. może dlatego tak łatwo mam pokarm . prawie nie miałam kryzysów a przynajmniej jak miałam mało pokarmu to nie przyjmowałam się tym bo wiedziałam że to chwilowe. i nic nie czytałam o kp bo byłam nastawiona na butle. może też tak było ze w szpitalu chciała ssać i ciągle przy cycu. a jak nie wystarczało jej to pielegniarek wstydziłam się o mm poprosić żeby nie pomyslaly ze nie daje rady ;) i musiałam pokazać że jest ok. :P

L. nad ranem kurde zawsze to głowa musi zamiatac od 5 do 7 juz spala ze mną bo musiałam jej smoka dawać bo cyca nie doi tylko musi mieć go w buzce. zawsze sobie mowie niech steka w łóżeczku jak nie umie utrzymać smoka :P ale przy większym wrzasku juz nie wytrzymuje i do łóżka i mama smoczek co 10 min. wkłada jak wypadnie....

Agata zrzucajace przedmioty w nocy zabrzmialy jak z horroru dobrze ze dodalas ze to koty :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:whistle:

10 lata 6 miesiąc temu #1023114 przez me.ch
Pesq, trzymamy z Kornelio kciuki za Was dziewczyny. Szkoda, ze tak wyszlo, ale tak jak dziewczyny pisaly, dla Was obydwu na dobre to musi byc, Agatka bedzie spokojniejsza jak sie przyzwyczai do mm, Ty tez bo i przybierac pewnie bedzie regularniej. A i dla Twoich kolan lepiej. Agatce napewno beda jeszcze potrzebne:) A w razie czego patrz na Kornela, zieciu na mm (2,5 mca na kp) i dobrze sie ma a teraz to juz nawet ze smakiem brokuly je!

Widzisz Ritka jakos mi sie to pomylilo bo kiedys o tym smogu pisalas i jakos mi sie wydawalo ze to tylko na slasku tak ;p ale mam Babcie w bechatowie, wiec kto wie moze i nam bedzie kiedys pisane ;p
Agata, Asiek, sluchajcie ja do dabrowy mam 1h samochodem wiec jak cos to ja jestem na tak dziewczyny :) do olkusza 1,5h wiec wole dabrowe;)

Kas, bo nie napisalam wczesniej, boskie jestescie i ta chusta mmmmmmmm <3

Zaz ja tez chce te kg jak Ty! zazdroszcze ze masz taka silna wole do treningow, bo widzisz ja do diety jeszcze owszem (choc w swieta leglo w gruzach...) ale nie mam zaparcia do trenowania samej. Jak na judo chodzilam to bez problemu, ale tak w niezorganizowanej grupie "ja i tylko ja, Kornel na widowni lub w chuscie" to juz caly JEDEN raz udalo mi sie zrobic workout a tak to ewentualnie pare razy potanczylismy razem pseudo kardio ;)
Mam nadzieje ze tez sie uda...

Ju, piekny dwudziewczynkowy sweter ;) a chrupki - powiedzialam P zeby w drodze do domu kupil gigantyczne chrupki i owszem, kupil ale metrowa paczke zwyklych :D Kornelo polubil i owszem, no ale z takim malym chrupkiem to go nie zostawei jeszcze... Wiec dzis postaram sie znalezc takie te dlugasne:)

Odnosnie zasypiania, my od jakiegos czasu tylko na smoczek go usypiamy, znaczy niezaleznie od tego czy jest juz polspiacy, zasnal przy flaszce (oczywiscie jak to sie zdarzy to nie trzeba wcale usypiac ;) ) czy tez jeszcze oczy jak 5 zl to kladziemy go wieczorem (kapiel, mleko i spac!) do lozka, wlaczamy owce szumiaca nasza i przykrywamy, smok do buzi (czasem bez o dziwo woli, ale to czasem tylko..) i troszke z nim czekamy a potem wychodzimy i zazwyczaj bez problemu sie udaje zasypiac. A w dzien podobnie, choc jak jestem sama to nie odkladam go do lozeczka na drzemki (no chyba ze ewidentnie jest juz mega marud) tylko spi na kanapie kolo mnie. Czasem tez w dzien potrafi zasnac w trakcie zabawy wiec wtedy go tak zostawiam jak jest ;)

Kas, Sprobuj moze usypiac jak zawsze tak samo to moze sie przyzwyczai ze to wlasnie oznacza spanie? WIesz, taki a'la rytual czy cos. A i u nas w razie czego pomaga tez glaskanie po czole od gory w strone oczek i nosa (tak jakbys chciala zamknac jej oczka).

10 lata 6 miesiąc temu #1023115 przez me.ch

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 6 miesiąc temu #1023117 przez jurada
Pesq dziewczyny dobrze piszą. Ona wyczuwa ze to Ty jej dajesz butelkę i nie chce woli cyca
a ze Ł cyca nie ma to od niego zjada. Niech on ja w nocy karmi mm.

Mech dlatego kupiłam długie bo z tymi zwykłymi tez bym jej nie zostawila sam na sam.

Jutro szczepienie... Na szczęście tylko jedno wkucie. I znów bedzie ryyyk.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia