BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #187071 przez gosia2324
Mysza Janek Słodziak :)
Bewipa Anitka również :) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #187076 przez klatina
U mnie noc "CUDOWNA" :P
Obudziły mnie mega bolesne skurcze o 1.30 i siedziałam sobie w salonie z godzinkę z jogurtem w łapie aż mi przejdzie. Mój M się oczywiście obudził i dopytywał. Powiedziałąm mu, że głód mnie obudził. Inaczej pewnie by się denerwował, a mi jak zwykle przeszło. A od rana powtórka z rozrywki. Od dawna macie te bolesne skurcze? Boje się żeby mi się w coś grubszego nie przerodziły.
I jeszcze jedno. Czy jeśli mi nie odejdzie czop, ani wody to same regularne skurcze wystarczą żeby lądować na porodówce? Proooszę, powiedzcie, że nie :) :silly:

13 lata 8 miesiąc temu #187077 przez Mała
Witam.
Melduję się 2w1, dalej mnie ta wydzielina zalewa :dry: Zaraz się biorę za okna, tylko mojego przedszkolaka wytransportuję.

Ewelina czekam z niecierpliwością na zdjęcie i info.

Gosia cieszę się, że Kubie się świat nie zawalił. Na zdjęciu wyglądają cudnie. :lol:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #187078 przez Agusia83
Hejka, witam poniedzialkowo.....my nadal w 2 paku....i tak jak wczesniej pisalam, nic sie nie zapowiada na zmiane ...przynajmniej nie dzisiaj :silly: ...
Jutro jade do szpitala na ktg i zapytam doktor kiedy sie mam wstawic, jesli termin minie a dzidzia nie bedzie chciala jeszcze wyjsc na swiatlo dzienne...

Gosia, fajne zdjecie Kuby z Jagoda :laugh: super, ze tak ladnie przyjal siostre.

Klatina, wystarcza regularne skurcze by jechac na porodowke....czasem kobiety nie obserwuja u siebie odejscia czopa...moze sie to zdarzyc kilka godzin przed porodem...a wody rowniez nie sa potrzebne do tego by porod sie zaczal...

Ewelinka, czekamy na wiesci.....dziewczyny dzis bedziemy mialy kolejnego dzieciaczka :laugh:
13 lata 8 miesiąc temu #187080 przez kasia79
Witam i ja w Poniedziałek mam nadzieję że mój ostatni w dwupaku.

Ewelinka czekamy na wieści i życzymy powodzenia :)

Też miałam skurcze w nocy przez 1,5 godziny i nic :(
13 lata 8 miesiąc temu #187081 przez Agusia83
A ja jak mialam skurcze 2 tygodnie temu, tak od tamtej pory cisza....ciekawe kiedy mnie wezmie? Moze jesli sie tak stanie, to juz na dobre? :silly:
13 lata 8 miesiąc temu #187088 przez Marta M
I ja zglaszam swoja obecnosc..dzis moj termin..juz nawet mi sie nie chce myslec o tym kiedy mnie wezmie a co dopiero pisac, tak jak chcialam zajsc w ciaze tak co miesiac mialam wszystkie objawy, teraz chce urodzic tak co dzien jest jakis porodowy objaw..mowie: DOSC WYMYSLONYM OBJAWOM PRZED PORODEM!!

NIECH ZŁAPIE INO ROZ ;)

Ewelinka trzymam kciuki :)
13 lata 8 miesiąc temu #187138 przez mgielka22
Dzien dobry i ja sie melduje w dwupaku :)
Noc spokojna, bez wstawania na siusiu bez boli itd...

Klatina tak jak Agusia mowi nie musi Ci odejsc czop ani wody zebys zaczela rodzic wystarcza skurcze tamto moze odejsc w chwili nawet bolow partych :P

Martus 3mamy kciukia noz cos sie rozkreci, wypij cos malinowego albo zjedz maliny, jedna lyzczeke olejku rycynowego i pojdzie;) jak sie da oczywiscie i masz mozliwosc:)

Gosia Kubulek cudowny widac jak bedzie dbal o siostrzyczke :)

No Dziewczynki do boju dawac dawac dzis jakis maratonik trzeba zrobic by urodzic :D
13 lata 8 miesiąc temu #187142 przez gosia2324
Dziewczyny polecam olejek rycynowy :P
Rano pol łyżeczki ,wieczorem pol łyżeczki i o 3.05 dzidzia na swiecie :P :) :kiss:
13 lata 8 miesiąc temu #187150 przez sylka
klatina napisał:

I jeszcze jedno. Czy jeśli mi nie odejdzie czop, ani wody to same regularne skurcze wystarczą żeby lądować na porodówce? Proooszę, powiedzcie, że nie :) :silly:

Ja leżałam co prawda miesiąc na podtrzymaniu i ur w 36 tc. Miałam skurcze parte a nie odszesdł mi ani czop ani wody. Na porodówce przebito pęcherz płodowy i zaczęłam przeć. Kilka minut i synek był z nami.
13 lata 8 miesiąc temu #187151 przez megi2501
Ewelina 3-mam mocno kciuki :ohmy:

Martuś
ale Cię tam wymęczą. Zupełnie nie rozumiem tego przetrzymywania. Mysza była w podobnej sytuacji, a nawet Janek ważył mniej, a już ma synka przy sobie. Co szpital to zwyczaj :angry:

Jutro mój dzień być może :) Krążek ściąga mi mój lekarz o 17.00. 3-majcie kciuki.Ja zaraz jeszcze zaściele łóżeczko. Raz jeszcze przejże torbę i będę gotowa :) Mąż po lekarzu odwozi mnie do rodziców bo szpital,gdzie chcę rodzić jest w ich miejscowości. Tam już zostanę do porodu :)
13 lata 8 miesiąc temu #187160 przez Pyśkaaaa
witam sie poniedziałkowo w dwupaku :)
noc cudowna bez skurczy i żadnych męczących dolegliwości a spałam jak zabita do 10 :)

Gosia cudownie wyglądają kochany starszy brat :)
Ewelinka trzymamy kciuki i czekamy na info :)
Martus bidulko meczą Cie i męcza cały czas trzymam za Ciebie kciuki aby Twoja księżniczka w koncu chciała wyjść :*
Klatina dziewczyny maja rację skurcze wystarczą w zupełności

a ja dzisiaj na 17 ide na KTG :) zobaczymy co tam u mojego malucha...
13 lata 8 miesiąc temu #187174 przez fanka
I ja się melduję!
Gosia- Kubuś z Jagódką- cudo!!!!
Ewelina- powodzenia, trzymamy kciuki i czekamy na informacji o kolejnym dzieciaczku.
A ja termin mam jutro (na forum jest, że 7-go ale tak podałam na początku z własnych obliczeń i później już nie zmieniałam ale w książeczce mam na 6-go). I nie czuję żeby coś miało ruszyć.Także od środy dołączam się do Słowiczka i "ligi przeterminowanych" ;-) chyba, że Słowiczek już ruszyła na porodówkę ?
13 lata 8 miesiąc temu #187179 przez monika1984lodz
witam nadal w dwupaku....
W nocy jakies skurcze po ktorchych chyba ostatecznie pozegnalam sie z czopem.
Jutro mam sie zglosic do szpitala, no chyba , ze Nuna jednak postanowi inaczej.

Gosia widac, ze Kubolek zakochany w siostrze :)
Ewelinka trzymam kciuki :)

To czekanie mnie dobija i nie tylko mnie...

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #187190 przez fanka
Monika- to Ciebie i Marte również zapraszam do "ligi przeterminowanych", Będzie nas już 4 , znaczy Wy od jutra, ja od środy!!! A nasze dzieci siedzą sobie w najlepsze i ani myślą wychodzić.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia