BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #115736 przez monika1984lodz
slowiczku, pyska sliczne te wasze brzuszki :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #115746 przez klatina
Nie zerkałam na forum jeden dzień, a tu tyle czytania. Dziś od rana szaleję z porządkami - jak większość z Was widzę :silly:
Też czytam "Ciężarówką przez 9 miesięcy", a poza tym tylko siedzę na necie. Przed ciążą pożerałam książki, a teraz jak mam czas, jakoś nie chce mi się nic otworzyć. O ironio !!
Dziewczyny, śliczne brzuszki :)
Apropo przeceny w Biedronce, to moja mama też dziś wyczaiła tą promocję i kupiła mi 2 komplety :laugh: Szaleje ostatnio! Pierwszy raz zostanie babcią, a troszeczkę się naczekała - u mnie 31 latek już na finiszu. :woohoo:
Wózek wybrany, udało nam się podjąć decyzję po targach w Krakowie. Kupujemy komplet 3w1 z Maxi Cosi. Bardzo nam się spodobał, przede wszystkim montaż każdego elementu na stelażu jest dziecinnie prosty i składa się łatwo do niedużych rozmiarów. Choć przyznam, że na początku planowaliśmy używkę od szwagra za 500 zł, później nakręciliśmy się na X-lander'a, a wyszło jak zwykle :P
Zaczyna się szaleństwo :laugh: Wy też się nie możecie opanować?? :woohoo:

13 lata 11 miesiąc temu #115758 przez mYSZA
fakt z tym czytaniem po dłuższej niebutyności tutaj to jakaś masakra. nie próżnujecie dziewczyny!

ja kupiłam komlet dla chłopca 50 ciuszków za 150 za. Połowa używane połowe nowe. Same firmówki. Babeczka z anglii wysyła wiec ja na szpilkach czekam na paczuszke;)

byłam dziś w hurtowni dla dzieci i musze Was ostrzec!! w Polsce do sprzedaży są dopuszczone foteliki z crash testami do 40 km/h!!!!!!!!!!!!! uważajcie na to przy zakupach bo łatwo się dobrą ceną zasugerować. taki fotelik nie jest żadną gwarancja! aha, zwórćcie na to uwagę kupując zestawy do wózka- podobno bardzo często w zestawach są foteliki z tym właśnie crashtestem!

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #115763 przez Agusia83
Dziewczyny, musze Wam sie pozalic. Ja juz kompletnie tego nie rozumiem. Od 13 stycznia jestm na L4 i co miesiac dostaje inna pensje...w tamtym miesiacu bylam stratna 60zl a teraz ponad 100....kompletnie tego nie rozumiem...chyba sie przejde jutro do rachuby...mam nadzieje, ze mi wytlumacza...
13 lata 11 miesiąc temu #115821 przez pati-m
Witam kochane :)
Wystarczy, ze człowiek cały dzień nie wchodzi na forum, a tu tyle miłego czytania :)
Gratulacje dla wszystkich dziewczynek, które chwalą się super brzuszkami :)
Ja dziś też byłam w smyku, troszkę pobuszowałam na wyprzedaży i wygrzebałam śliczne spodenki dla mojego szkraba :) Już coraz częściej łapię się na tym, że mnie ciągnie w kierunku ciuszków dla maluszków :laugh:
Aaaaa, no i wielkie dzięki za informację o body w biedronce. Od razu po przeczytaniu śmignęłam, bo mam blisko i też kupiłam dwie paczki - jeden mniejszy i jednej większy rozmiar :) Są naprawdę ładne, zarówno dla dziewczynek jak i dla chłopców. Dziękuję :kiss:

Ja w środę idę do lekarza na połówkowe i już nie mogę się doczekać. Zrobi mi też pewnie 3d, więc po cichu liczę na jakąś słodką fotkę buźki naszego przystojniaka, bo do tej pory to nam fochy strzelał i zasłaniał twarz rączkami :silly:

Agusia - ja też jestem na zwolnieniu, ale zgodnie z przepisami dostaję 100% swojego wynagrodzenia, bo tak nam się przecież w ciąży należy. Masz rację, koniecznie to wyjaśnij i nie pozwól się oszukiwać.
13 lata 11 miesiąc temu #115863 przez ewelinaa
Agusia83 napisał:

Dziewczyny, musze Wam sie pozalic. Ja juz kompletnie tego nie rozumiem. Od 13 stycznia jestm na L4 i co miesiac dostaje inna pensje...w tamtym miesiacu bylam stratna 60zl a teraz ponad 100....kompletnie tego nie rozumiem...chyba sie przejde jutro do rachuby...mam nadzieje, ze mi wytlumacza...

Agusia, najlepiej iść do kadr czy księgowości i zapytać. Mi powiedziano, że gdy ZUS zacznie już płacić za zwolnienie to jest brana średnia z ostatnich 12 miesięcy.
U mnie to mniej więcej się zgadza, a nawet dostałam dziś wypłatę trochę większą niż mam w umowie o pracę (bo w zeszłym roku pracowałam w innej firmie, gdzie zarabiałam trochę więcej niż teraz).
Także idź i pytaj.
13 lata 11 miesiąc temu #115876 przez Pyśkaaaa
no i ja dostalam kaske 40 zl mniejsza niz w zeszlym miesiacu wiec nie wiem o co chodzi...
13 lata 11 miesiąc temu #115884 przez bewipo
Mi z zusu zalegają już za 2 miesiące...
13 lata 11 miesiąc temu #115896 przez Pyśkaaaa
no to u Ciebie dopieo cyrki...
13 lata 11 miesiąc temu #115900 przez angellika1
dziewczyny bo ta średnia z 12 miesięcy obliczana jest na każdy dzień i zależy ile dni ma miesiąc za tyle dni dostajemy kaskę dlatego te różnice są :)
13 lata 11 miesiąc temu #115924 przez mYSZA
w miesiące zostawiają ciężarną bez środków do życia?? żart jakiś okrutny!powinna to do jakiejś gazety podać!\

ja już czekam na kasę, a dziś 9 i nic- ani z jednej ani z drugiej firmy...zaczynam się martwić...

a co do tych średnich, ilości dni itp itd. Ja odkąd jestem na L4 dostaję co miesiąc taką samą kasę DOKŁADNIE co do grosza, niezależnie ile miesiąc miał dni...dostaję więcej niż w umowie jakieś 120 zł miesięcznie, właśnie dlatego, ze przed ciążą robiłam nadgodziny i miałam kilka premii- i z tego wszystkiego policzyli mi średnią..

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #115962 przez klatina
Ja też dostaję więcej niż jeśli chodziłabym do pracy. Do średniej wliczają się premie. Sprawdźcie sobie to dziewczyny, chyba że w ostatnim czasie dostałyście podwyżkę albo zmieniłyście pracę na lepiej płatną. Wtedy pensja z gorszych czasów też się wlicza do średniej.

Podziękowania: slowiczek
13 lata 11 miesiąc temu #115985 przez gosia2324
Czesc Wszystkim ... Co do Zus to taki wlasnie z nimi jest ... :( Ja na zeszlej wizycie dopiero wzielam pierwsze L4 wiec jakas kase bede miala dopiero w czerwcu... marna ale zawsze bedzie mozna cos dziecku kupic.

Wczoraj caly dzien przesiedzialam na dworzu z malym, pozmnalam dziewczyne, ktora tez ma Synka w wieku mojego Kuby i coreczke 5 mies, pytalam jak sobie radz z maluchami, a ona pokazuje mi dziewczyne ktora ma 25 lat i 4 dzieci !!!!!
Mowi ze o radzenie sobie to jej trzeba sie zapytac :)
13 lata 11 miesiąc temu #116081 przez ewelinaa
gosia2324 napisał:

Wczoraj caly dzien przesiedzialam na dworzu z malym, pozmnalam dziewczyne, ktora tez ma Synka w wieku mojego Kuby i coreczke 5 mies, pytalam jak sobie radz z maluchami, a ona pokazuje mi dziewczyne ktora ma 25 lat i 4 dzieci !!!!!
Mowi ze o radzenie sobie to jej trzeba sie zapytac :)

WOW 25 lat i czworo dzieci :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
To ja powinnam mieć już co najmniej pięcioro i szóste w drodze :P :lol:

Bewipo - jeśli to ZUS ma Ci płacić, a nie pracodawca to należą Ci się ustawowe odsetki. Zus ma 30 dni na wypłatę zasiłku po dostarczeniu zwolnienia.
13 lata 11 miesiąc temu #116091 przez kasia79
moja mama mając 24 miała już 4 dzieci, mnie urodziła mając 19 po 2,5 roku urodził się mój brat a za następne 2,5 roku moi bracia bliźniacy, mama nie pracowała i świetnie sobie nas wychowała, mamy do niej wielki szacunek. Powiem wam że świetnie mieć taką wielką rodzinę :) Tylko mogli się postarać o jeszcze jedno, bo siostry mi brakuje, ale za to mam 3 bratowe :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia