BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #379579 przez Ania14.09
Moniab- nie na długie lata,ale do końca naszego życia :laugh: Tak zawsze mawiała moja babcia i kiedyś wydawało mi się to abstrakcją, ale teraz jestem pewna. Miłość do dziecka jest na całe życie. Tylko zmienia się forma troski i kłopoty :)

Czy bolą was piersi? Bo ja od jakiegoś czasu mam coś takiego jakby igły mi się wbijały, przebijały przez kanaliki ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379602 przez agnesssa
Dzień dobry w środę :lol: Teraz to już z górki :lol:

Mecz na prawdę był ładny, jestem dumna z naszych :lol:

Macie rację z tym zamartwianiem się, to już nam zostanie na zawsze :lol: Ale mam nadzieję, że to tylko obawy, że żadnej z nas nie przytrafi się nic złego, w sensie naszym maluszkom :kiss: :kiss:

Jejku już macie poprane ciuszki... ja na razie kompletuje :D Wczoraj udało mi się wygrać 7 aukcji z pajacykami i śpiochami :) W sumie wydałam 40zł A dzisiaj mają przyjść moje zakupy poniedziałkowe :D Nie mogę się doczekać :D
A kiedy kupujecie łóżeczko, bo ja chyba zacznę konkretnie szukać i wybierać :D I już kupię bo się doczekać nie mogę :D
OO takie:
allegro.pl/body-kopertowe-cale-rozpinane...fka-i2401860442.html
allegro.pl/bobas-pieluchy-tetrowe-drukow...lna-i2346683438.html
allegro.pl/kocyk-lovi-dwustronny-pluszow...ski-i2385735498.html

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #379607 przez moniab26
Ania już nie chciałam pisać na całe życie, żeby nas nie stresować :)
agnesssa ja łóżeczko już wypatrzyłam takie jak mi się podoba a kupię w lipcu chociaż też już się nie mogę doczekać, a wybrałam takie:
allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-bukowe-3-...gpk-i2384675376.html

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #379612 przez agnesssa
Monia no i bardzo ładne to łóżeczko :woohoo:
Ja oglądałam takie zestawy allegro.pl/lozeczko-klups-radek-2-z-szuf...iel-i2370570436.html
allegro.pl/serca-safari-lozeczko-szuflad...iel-i2369641286.html

Ale kompletnie nie umiem wybrać pocielików :huh: ;) A do tego ciągle nie wiem czy chce łóżeczko z komodą czy kupię osobno :huh:

allegro.pl/lozeczko-zestaw-tymon-mis-szu...rac-i2395807969.html

No i muszę się w końcu zdecydować na coś :lol: A komodę chciałabym już mieć, żeby sobie ciuszki poprać i pochować :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #379622 przez Jussstyś
Ja juz mam upatrzone łóżeczko w sklepie meblowym w moim miescie :-D
A tak w ogole to świętuję dziś studniówkę :-)teraz to juz z górki :-)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379623 przez chasiami
Witajcie dziewczynki :)
Naprawde łądne łóżeczka :)
agnessa podoba mi się to łóżeczko klupś - safari (pasowalo by mi do mebelków)

Ja jakoś nie mam głowy ani do oglądania łózeczek, ani do prania ubranek.
Po pierwsze moja babcia mieszka z nami i twierdzi ze takich rzeczy się wogole nie kupuje przed urodzeniem dziecka.
Po drugie jak minie 35 tydzień to dopiero wszystkim się zajmę bo będe po obronie i komode wyczyszczę sobie dla maluszka. Bo mam całą komodę zawaloną moimi książkami, a teraz trzeba miejsce dla naszej kruszynki

Jussstyś no to gratuluję 100-dnioweczki :) już nie długo rozpoczniesz 7 miesiąc :)

12 lata 10 miesiąc temu #379655 przez patys
dziewczyny ja też jeszcze nic nie mam naszykowane, niepoprane ciuszki, nie kupione, łóżeczko nie wybrane:)nic:)
łóżeczka bardzo ładne, tylko ostatnio znajoma mi mówiła żeby wybrać łóżeczko które za główką dziecka nie jest aż tak bardzo zabudowane...nie wiem czy to ma znaczenie??

a wczorajszy mecz super:) poszłam spać ok 12 i powiem wam że pierwszy raz od początku ciąży nie mogłam usnąć...dopiero po 2 mi się udało.....

12 lata 10 miesiąc temu #379689 przez Lui
Mecz - super :)) po nim zasnęłam jak małe dziecko szczęśliwa :)

Ja wszystkie ciuszki które mam w domu, są poprane, poprasowane, ułożone w nie wielkiej komodzie, do tego pościel 2 komplety, prześcieradła 3.. . Mam zaledwie parę 56, reszta to 62 i 68 (w pojemniku opisanym schowanym wyższe które gdzieś kupiłam w promocji, dostałam - pojedyncze sztuki). Ja urodziłam się długa 59 cm,..

Odnośnie ciuszków brakuje mi jeszcze jakiś cieplejszych, to jest jakiś pajacyków, kurteczki, coś w tym stylu, nie mam jeszcze rożka.. Lubię mieć wszystko przed czasem porobione :)

Łóżeczko mam zwykłe sosnowe używane, w poniedziałek dokupiłam do niego materacyk (gryczano - kokosowy) na allegro z przesyłka za 68 zł

Co miesiąc wydaje ok 400zł

jutro w Realu będą bardzo tanio pieluszki pampersa (0,52 grosze za sztukę wychodzi przy zakupie 2 opakowań). Niestety ale jestem zmuszona liczyć każdy grosz..

Myślałyście jak chcecie rodzić? Czy cesarkę brałyście pod uwagę?

Ja całe życie zarzekałam się, że cesarka, byłam w stanie zapłacić/załatwić.. w a ciąży zmieniłam zdanie, teraz mi obojętne, bardziej chciałabym CC jednak już tak nie do końca.. i pozostawiam wszystko losowi :)

agnesssa - bardzo ładne te kocyki lovi :)))

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379694 przez karolak25
witajce :)

agnesssa lozeczka sliczne, ja narazie mam troche ciuszkow od kuzynki i znajomej, zaczynam pomalutku tez szukac wszystkiego.
podobajami sie lozeczka z ktorych pozniej mozna zroic lozko dla dziecka do 4-5 roku zycia, ale tolozeczko klups ten zestawmi sie strasznie spodobal, tyle tylko ze musialabym to sprowadzac z polski...

www.cotworld.co.uk/p/V_and_M_Adam_Cot_Bed.htm#

www.kiddies-kingdom.com/cotbeds/4092-cos...e-5055267649689.html

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379715 przez agnesssa
Jussstyś Gratuluję 100-dniówki :kiss: :kiss:

Chasiami no skup się na tej obronie, za chwile będziesz ją miała z głowy i zaczniesz kupować dla Alicji :lol:

Patys nie słyszałam o tym łóżeczku :huh: Ja też nie mogłam zasnąć po meczu :silly:

Lui ja również głównie kupuję od 62, mam kilka rzeczy mniejszych, ale jak sie w lumpiku kupuje to nie szkoda kasiory :silly: i też mam różne rozmiary, musze w końcu to ogarnąć i zobaczyć czego ile mi brakuje :silly: A w ogóle to co do ubrania macie, albo chcecie kupić :unsure: Bo ja mam dużo bodziaków z długim i krótkim, zaledwie kikla koszulek z długim, kilka śpiochów i pajacyków, może ze 3 bluzy, jedną kurteczkę, dwie pary spodni i to wszycho na razie :) Nie wiem co jeszcze jest potrzebne :huh:

A te pieluszki to newborny? Wybieram się do reala to bym też zakupiła :lol:

Jeżeli chodzi o poród, to ja bym chciała urodzić naturalnie, ale na nic się nie nastawiam bo nie wiadomo jak się Synuś ułoży, ani w ogóle nie wiadomo jak to będzie :silly:

Karolak Śliczne te łóżeczka, zwłaszcza to drugie :lol: Mi również się takie podobają, ale zwyczajnie nie zmieszczę w tedy komody do pokoiku :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #379729 przez siteczko
Witam :)
Oczywiście mecz wczoraj oglądaliśmy :) A synek kopał cały czas, chyba chciał naszym pomóc, hehe :)

karolak25 też zastanawialiśmy się nad takim łóżeczkiem rosnącym z maluszkiem, bardzo fajna sprawa :) mi podoba się to drugie - cosatto :)

Lui wow nieźle jesteś przygotowana, zazdroszczę ja też tak lubię, mieć wszystko zaplanowane, poukładane, przygotowane wcześniej :) niestety trochę muszę jeszcze poczekać aby poszaleć, tak więc póki co mam ubranka i to na pewno jeszcze jakiś brakuje, m.in właśnie jakieś cieplejsze, na dodatek te co mam to są nie po prane i nie wyprasowane, leżą w workach, bo jeszcze nie mam komody, żeby je tam poukładać :(
Co do cesarki, ja jestem anty szpital, zabiegi, operacje itd... więc zdecydowanie jestem za naturalnym porodem, chociaż wiem że to nie zawsze od nas zależy i może się okazać że cesarka będzie nieunikniona, więc się z tym pogodzę... ale żeby planować cesarkę to na pewno nie :) ale każdy ma jakieś swoje do tego podejście... czego innego się obawia :)

Ja łóżeczko też już mam wybrane, czekam aż dostane "pozwolenie" aby je zamówić :) Mąż oczywiście mówi że jeszcze czas... a ja już bym chciała :) Ja wszystkie meble mam białe w sypialni tak więc łóżeczko i komodę kupuję białe :)
allegro.pl/lozeczko-michas-120x60-buk-sz...aly-i2373613137.html

Komoda z kolei z mojego ulubionego sklepu IKEA :) Mam z niej szafy PAX, oraz łóżko MALM, tak więc nie może zabraknąć i komody z tej serii :)
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70053924/#/00214553

Co do pościeli też już mam wybraną :) Kupuje cały zestawik 10 elementów w paseczki zielone, oraz tylko same poszewki w paseczki granatowe :) aby mieć na zmianę :)
allegro.pl/ala-i-as-10el-zyrafka-90x120-i2386659478.html

Myślicie że dwa komplety pościeli oraz prześcieradeł wystarczy? Bo nie wiem czy nie dorzucić do listy jeszcze jedno prześcieradło :) bo z nim to różnie może być :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379731 przez karolak25
te cale zestawy poscieli i wszystkich dodatkow sa BOSKIE!! juz sobie wyobrazam kacik mojego malenstwa i te kolory poprostu piekne!!!!

u mnie stodniowka za 3 dni!!

12 lata 10 miesiąc temu #379744 przez Lui
Właśnie mam przerwę z naleśnikami :)

Agnesssa - muszę się też wybrać do SH poszperać :) tylko nie specjalnie przy tej pogodzie chce mi się wychodzić z domu (nie mam co na siebie ubrać cieplejszego hehe, same tuniki a reszta sie nie dopina :P )

Odnośnie pieluszek w ulotce są na rysunku active baby, a pod spodem piszę opak.mini 108 szt, midi 96 szt. ... ja już jedne pampers kupiłam nevbaby "1" 2-5kg 2x43 sztuki kiedyś na allegro robiłam spore zakupy u jednego sprzedawcy i miał je w super cenie więc się nie oparłam :D akuratnie to są rzeczy za którymi nie będzie czasu potem biegać tak mi się wydaje..

Siteczko - ja mam chyba "całe" mieszkanie z Ikei hehee.. w pokoju, gdzie będzie spała z nami Dzidzi, dwie komody malm (jedna moja na pół z dzidzi - usunełam troszkę swoich rzeczy a druga najwęższa teraz dokupiona dla dzidzi bo nie ma miejsca za bardzo), łóżko, regał z książkami i dwie szafy duże z lustrami :) mamy mały wąski pokoik, więc specjalnie dla Maleństwa nie mam co szykować bo to i my w nim śpimy :)

Z tego co czytałam to trzy prześcieradła i ochronka na materac pod prześcieradło (hmmm więc kupiłam trzy a wyjdzie w praktyce:) ) mam dwa komplety pościeli czasem myślę nad trzecim.. jednak na razie się wstrzymuje :)

12 lata 10 miesiąc temu #379751 przez siteczko
Lui robisz smaka tymi naleśnikami :P za mną odkąd pojawiły się truskawki to codziennie za mną chodzą :) a wczoraj jaki był ogromny uśmiech na mojej twarzy jak w końcu w sklepie była duża ich ilość a przede wszystkim ładne :) od razu naładowałam 1.5kg :) bo codziennie z mężusiem jemy lody z musem truskawkowym i koktajl do tego :D to już taki rytuał od 2 tygodni ;)

Co do IKEA, to patrząc na nasze mieszkanie to pewnie 95% to IKEA :D bo z mebli w całym mieszkaniu mamy tylko stolik pod TV innej firmy ;) w sypialni ogólnie mamy mało rzeczy-mebli, stąd tylko duża szafa PAX, łóżko, pościele, kołdry, poduszki, firanka, lampka :) teraz właśnie poluję na tą dużą komodę i chociaż jedną taką małą komódkę - stolik nocny też MALM :) miałam też kupić łóżeczko w IKEA, ale nie mają tam z szufladą, a stwierdziłam że każdy schowek się przyda, choćby później na zabawki małego, czy też pościel na zmianę itp.

A co do REALA mam go 15 min piechotą więc zawsze tam robimy zakupy :) i właśnie nie raz widziałam jakieś promocje na pampersy, ale jakoś jeszcze nie skusiłam się, aby kupić :) ale za to teraz są po 4 zł! fajne body, głównie z krótkim rękawkiem, a jak ja kupowałam była jeszcze promocja -20%, tak więc już całkiem się opłacało :) wzięłam 7 sztuk ;)

12 lata 10 miesiąc temu #379775 przez chasiami
Widze dziewczyny ze zorganizowane jesteście :)
Bardzo dobre jakościowo (kupowałam szwagierce, mimo licznego prania i wirowania nic się z tym nie działo) są w
- C&A
- Tesco
I już nie jedna osoba mi o tym powiedziała :)

A ja mam dzisiaj na 15.40 wizyte u gin. Zdam relacje co i jak.
Trzymajcie kciuki zeby wszystko było dobrze :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka