BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 10 miesiąc temu #382813 przez agnesssa
Sandra fuuuuj tyle glukozy, ale mam nadzieję, że wyniki będą dobre :kiss:
Ja normalnie jestem niskociśnieniowcem i miałam zawsze 90/60 a teraz w ciąży mam od 120/80 do 130/80 więc w zasadzie podwyższyło się :)

Madzia faktycznie lepiej nie wyściubiać noska jak taki upał :kiss: A pępkiem się nie przejmuj i wrzucaj nam fotkę :woohoo:

Lui
ja tez używane zamawiam jak na razie i też mi to strasznie dużo radości sprawia :lol: Ale jeszcze nic nie prałam. A co używasz do prania :unsure:

Nie wiem czy już Was pytałam bo chyba na lipcówkach poruszałam ten temat, właśnie w czym pierzecie albo macie zamiar prac ciuszki dla naszych maluszków :unsure: Bo ja słyszałam że persil jest na tyle dobry, że wystarczy, ale nie wiem czy kupić sensitive czy zwykły i czy jakiś płyn do płukania dla maluszków :huh: Normalnie nie wiem co kupić :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #382828 przez andra88
Lui super fotka! Same ślicznotki te nasze mamusie :kiss:
Ja też jak kupię małemu ciuszek z SH to go przeglądam z milion razy i cieszę się jakbym dostała jakiegoś porshaka :D

agnesssa ja zamierzam prać w persilu (zwykły) i do tego jakiś płyn do płukania dla dzieci. Używam aktualnie Bobas i piorę w nim nasze ciuszki, zapach nie jest intensywny i ciuszki pachną cudnie :silly:
Muszę jeszcze kupić parę rzeczy i później zrobię pranie- bo jak narazie to wszystko w worku leży.
A w jakiej temperaturze pierzecie ciuszki dla dziecka :unsure:
Gdzieś wyczytałam że można w 30 stopniach, a później wyprasować (tem.150 stop.) i to wszystkie bakterie zniszczy.
Ale ja jakoś nie jestem przekonana do tych 30 stopni a boję się że w większej temperaturze ubranka się zniszczą.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #382836 przez Lui
Aagnesssa - do prania używam Dzidziuś Pollena, Płyn zmiękczający Jelp, jeszcze posiadam Lovelle (w zapasie) :D i mam zamiar to stosować do około 1 roku życia, potem zobaczę, jeśli oczywiście nic wcześniej nie da znać o sobie :)

Dlaczego to? ponieważ w Rodzinie mojej Siostry są prawie sami lekarze (nie mam na myśli przechwalania się ale o to, że mają oni styk non stop z dziećmi poza tym prowadzą 2 prywatne dobre przychodnie) i oni to stosowali w przypadku swojej córeczki, odradzali mi persil (wg. nich jest trochę za mocny dla małego dziecka jak i inne). Jak wiadomo wszędzie opinie są podzielone :) nie każde dziecko równe dziecku..

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #382841 przez agnesssa
Dzięki dziewczyny za info, no właśnie ja mam dylemat co kupić za proszek, dlatego też miedzy innymi jeszcze nie piorę ciuszków :woohoo: Ale się doczekać nie mogę :woohoo: jak już będę prasować i układać :D
mąż się ze mnie śmieje bo co chwile coś kupuje i ostatnio mi powiedział, że chyba ciuszków juz mam y za dużo, ale ciężko się powstrzymać jak widzę np śpiochy disnya za 8 ziko :D

Lui przegapiłam wczesniej Twoje zdjęcie ;) Ślicznie wyglądasz :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 10 miesiąc temu #382842 przez aganio87
Agnesssa ja jak już pisałam zamierzam i już część wyprałam w persilu i do tego płyn do płukania dla dzieci ale rozmawiałam z ciotką i ona mojego chrześniaka rzeczy płukała w normalnym silanie tylko że ciupkę mniej lała niż normalnie i ja chyba też tak spróbuję :)

Andra Ja prałam w 40 stopniach i nic sie nie stało a prasowałam w temperaturze normalnej jak moje czy męża rzeczy :)

[*] 6.11.2011

13 lata 10 miesiąc temu #382846 przez Anulka
Ja już się zaczęłam rozglądać za proszkami i płynami do płukania dla dzieci, ale gdy teraz w czwartek siedziałam do swojego gina w kolejce zagadałam z dwoma dziewczynami, okazało się że obie są w trzeciej ciąży i obie mu powiedziały, że prały od początku w zwykłych proszkach. I że to tak jak napisała Lui każde dziecko jest inne i nie każde ma alergie. Najlepiej na początku sprawdzić piorąc ciuszki maluszka w zwykłym proszku, i dopiero gdy będzie miało alergię( a ona jak ma być to wystąpi odrazu) to wtedy kupić ten proszek i płyn przeznaczony dla niemowląt. Ja tylko kupiłam płyn do płukania w Lidlu Doussy Sensitive bo jest delikatniejszy a prać będę w normalnym proszku Formil też z Lidla. No bo może maluszek nie będzie miał żadnej alergii i nie będzie potrzeby kupowania tych proszków dla niemowląt bo one są dużo droższe.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #382849 przez andra88
Jak mały nie będzie miał alergii to będę prała w zwykłym proszku- a jak niestety będzie miał alergię to też się przerzucę na proszki dla niemowląt.
A co macie dziś dziewczyny na obiad? Mój mąż zażyczył sobie dziś śląski obiadek: roladki, czerwona kapusta (modro) i kluski :D
Brakuje mi już inspiracji na inne obiadki bo ciągle to samo ;/

Mały już się nie gniewa na rodziców bo kopie aż brzusio chodzi :D

13 lata 10 miesiąc temu #382851 przez Sandra85
Lui fotka sliczna :)
A tu w Hiszpanii rozgladalam sie i znalazlam tylko jeden plyn do prania dla dzieci,proszkow nie ma :( Sa platki mydlane lub proszki zwykle typu sensitive.Ja rzeczy od szwagierki upralam w naszym proszku,ale jak mi przywioza szafe i komode dla maluszka to wtedy upiore jeszcze raz w tym dla dzieci.A jeszcze mam dostac troszke ciuszkow od bratowej,ale dopiero w lipcu mi mama bedzie wszystko wysylac tutaj,zeby nie placic tyle razy to wszystko to co kupuje na allegro,to co rodzice mi dokupia i rzeczy od bratowej wysle w jednej wielkiej pace :) Juz sie doczekac nie moge :silly: Juz bym chciala miec mebelki,a w nich poprane i poprasowane ciuszki :)

13 lata 10 miesiąc temu #382853 przez Anulka
Andra, zobacz na tej stronie, jest tu dużo przepisów i ze zdjęciami :). Może coś znajdziesz :)

www.przyslijprzepis.pl/

13 lata 10 miesiąc temu #382864 przez andra88
Anulka dziękuję :) Jak otworzyłam tą stronkę to zaraz w oko wpadła mi pizza :D Już od przeszło tygodnia za mną chodzi domowa pizza- więc chyba dziś na kolacyjkę zrobię :silly:

13 lata 10 miesiąc temu #382867 przez andra88
Uciekam dziewczyny, obiad zrobić a później na zakupy :D Może wkońcu kupie jakieś meble dla małego i do łazienki.
Miłego dnia kochane! Leniuchujcie :silly:

13 lata 10 miesiąc temu #382871 przez moniab26
A ja dzisiaj robię pieczone młode ziemniaczki i udko z kurczaka, mam problem z surówką bo jak pisze Andra ciągle to samo - już się przejadło. Ale chyba też poszukam w necie, może na wielkim żarciu coś wynajdę.
A co do ciśnienia to mi lekarz zawsze mówi, że niskie ciśnienie nie zaszkodzi maluszkowi, najwyżej ja zemdleje ale to nic, najgorsze jest zbyt wysokie - est groźne i dla maluszka i dla matki. Moja bratowa zajechała do porodu z ciśnieniem ponad 200 i lekarze nie wiedzieli czy mają ratować ją czy dziecko, na szczęście wszystko skończyło się dobrze ale na nadciśnienie leczy się do dzisiaj chociaż przed ciążą miała normalne.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

13 lata 10 miesiąc temu #382872 przez Anulka
andra88 napisał:

Uciekam dziewczyny, obiad zrobić a później na zakupy :D Może wkońcu kupie jakieś meble dla małego i do łazienki.
Miłego dnia kochane! Leniuchujcie :silly:

Baw się dobrze Kochana na zakupach :)

13 lata 10 miesiąc temu #382875 przez siteczko
Witam Mamusie!

U nas upał nie do zniesienia, ponad 30 st, już trzeci dzień :( tak więc pozamykałam wszystkie okna i zasunęłam rano rolety, aby to ciepło nie wchodziło do mieszkania i siedzę z włączoną klimą dla ubogich - wiatrakiem :) Więc zazdroszczę tym co mają chłodek :)

Co do prania ciuszków też ostatnio się zastanawiałam co kupić do ubranek maluszka, ale w końcu stwierdziłam że jeszcze poczekam, póki co i tak nie mam jeszcze tej komody, gdzie będę układać ubranka więc nie ma sensu abym już prała, więc spokojnie czekają :) chociaż też już bym chciała poprasować i poukładać te małe cudeńka :)

O obiedzie nawet nie mam siły myśleć na takie ciepło :( na pewno będzie coś na szybko :)

Piękne duże brzuszki macie :) Żeby nie było ja wrzucam swój, chociaż zdjęcie robione tydzień temu, nic się od tego czasu nie zmieniło :) w sumie nie wiele się zmieniło od ostatnich co najmniej 3-4 tygodni :) jak się w końcu wtedy pojawił tak jest bez zmian :) Obecnie jest 95 cm :)
Jedynie co martwię się trochę wagą, bo już 9 kg na plusie chyba będzie... ale to i tak najbardziej wiarygodne obliczenia będę miała 2.07 jak będę miała wizytę u gin :)
A w przyszłym tygodniu glukozaaaaaaaa też jestem w strachu co wyjdzie....
Załączniki:

13 lata 10 miesiąc temu #382876 przez Ania14.09
Hej! Zazdroszczę Wam tej burzy, bo u mnie trochę pogrzmiło, lekko popadało i wszystko przeszło bokiem :huh: A mam ogród i jest w tym roku sucho okropnie, trzeba więcej podlewać.
Agnessa z tą pościelą, to ja też taką chcę kupić, co prawda będę miała używaną, ale pościel to pościel i dodatkowo jedna nowa zmiana nie zaszkodzi.
Co do proszków, to ja od dawna piorę w płynach, bo proszki zrobiły się okropne i jakaś bryja się robiła, poza tym przy płynie do prania, nie trzeba płynu do płukania, ubrania są miekkie i ładnie pachną :) co do niemowląt, to ja miałam przy Madzi wypróbowany jelp,ale dlatego, że inne proszki drażniły jej cipkę, bo jak się okazała miała refluks nerkowy, Teraz też zamierzam, przynajmniej na początku używać jelpa,ale płynu. Później się zobaczy, czy mały będzie, czy nie uczulony

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka