- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 8 miesiąc temu #184780 przez pati-m
Dziewczyny mam problem, zastanawiam się czy nie odchodzą mi stopniowo wody płodowe. W ciągu 10 min. byłam 2x siku, a mimo to jak siedzę lub się położę, to czuję, że coś ze mnie wypływa delikatnie i niewiele i nie mam na to żadnego wpływu. Przez ostatni tydzień zdecydowanie zwiększyła mi się wydzielina z pochwy (przepraszam z szczegóły), ale była biała i czysta. Przed chwilą przebrałam bieliznę, wkładkę i czekam czy znowu poczuję, że coś leci... Nie chciałabym niepotrzebnie jechać do szpitala. Co o tym sądzicie?
Temat został zablokowany.
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #184784 przez mgielka22
Pati moze tak byc ze wody Ci sie zaczynaja siapic, poczekaj jeszcze chwile jak Ci bedzie dalej leciec bezwonna "woda" to jedz na IP. Nie zawsze musi wydzielina byc podbarwiona krwia moze sie okazac ze masz mocniejsze naczynka i Ci nie pekaja 
Ja od 1,5 godz mam skurcze co 10min i bola jak na okres ale mam dosc wysoki prog bolu. Nie wiem ile sie czeka, jakas rada??? I do tego dalej biegunka i to jak u niemowlaka zolta (wybaczcie szczerosc)

Ja od 1,5 godz mam skurcze co 10min i bola jak na okres ale mam dosc wysoki prog bolu. Nie wiem ile sie czeka, jakas rada??? I do tego dalej biegunka i to jak u niemowlaka zolta (wybaczcie szczerosc)
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez mgielka22.
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #184785 przez gosia2324
mgielka22 napisał:
A Pati jesli to wody to trzeba jechac na IP, nie moga tak sie saczyc, bo nie bedziesz w koncu wiedziala ile ich juz wylecialo, musza zrobic USG i ocenic ich ilosc :0
Moze sie już zaczęło
Mi czop nie odszedl, wiec nie musi :0Mam pytanie do dziewczyn co rodzily
Czy zawsze musi byc bol krzyza przy skurczach tych wlasciwych i zawsze musi odejsc czop w trakcie tych skurczy???
A Pati jesli to wody to trzeba jechac na IP, nie moga tak sie saczyc, bo nie bedziesz w koncu wiedziala ile ich juz wylecialo, musza zrobic USG i ocenic ich ilosc :0
Moze sie już zaczęło

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #184788 przez gosia2324
mgielka22 napisał:
Mgielka ja mialam skurccze przez 3 godz co 6 min i przeszly ...
jesli dl miedzy skurczami bedzie sie skracala i beda przez jakis czas co 5-4 min to dzialaj
Pati moze tak byc ze wody Ci sie zaczynaja siapic, poczekaj jeszcze chwile jak Ci bedzie dalej leciec bezwonna "woda" to jedz na IP. Nie zawsze musi wydzielina byc podbarwiona krwia moze sie okazac ze masz mocniejsze naczynka i Ci nie pekaja
Mgielka ja mialam skurccze przez 3 godz co 6 min i przeszly ...

jesli dl miedzy skurczami bedzie sie skracala i beda przez jakis czas co 5-4 min to dzialaj

- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 8 miesiąc temu #184791 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Pati moze byc tak ze to wody ale moze tez byc tak ze porostu nie trzymasz moczu i poprostu popuszczasz,na tym etapie ciazy to sie czesto zdaza.
Mgielka wez kapiel i nospe jak nie pomoze to odmiezaj dalej czas pomiedzy skurczami i jak beda co 4-5 minut to lec do szpitala
Mgielka wez kapiel i nospe jak nie pomoze to odmiezaj dalej czas pomiedzy skurczami i jak beda co 4-5 minut to lec do szpitala
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- klatina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu #184807 przez klatina
mgiełka, trzeba odmierzać czas, ale zażyj nospę i obowiązkowo prysznic (chociaż mi nie pomogło
). Miałam tydzień temu takie skurcze od 19.00 do 23.00 regularne co 5 min. W nocy się wyciszyło. A na drugi dzień zaczęły się te bolesne od 10.00 do 14.00 i przeszły jak byłam na porodówce 
Wszystko pozamykane, szyjka lekko skrócona no ale narobiło nam stracha
Na drugi dzień byłam na KTG i w ogóle nic mi nie wyszło. Ale życzę oczywiście żeby to były te właściwe skurcze
No i chyba lepiej pojechać na porodówkę niż się martwić czy potem starczy czasu.

Wszystko pozamykane, szyjka lekko skrócona no ale narobiło nam stracha

Na drugi dzień byłam na KTG i w ogóle nic mi nie wyszło. Ale życzę oczywiście żeby to były te właściwe skurcze

No i chyba lepiej pojechać na porodówkę niż się martwić czy potem starczy czasu.
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #184811 przez Mała
Kurcze chwilę nie zaglądałam, a tu takie akcje. 
Pati załóż nową wkładkę i jak dalej będzie ciekło to myślę, że to wody i lepiej jedź na IP. Najwyżej Cię odeślą jeśli okaże się, że to nie to.
Mgielka tak jak dziewczyny mówią prysznic i albo ruszy dalej albo się wyciszy. Poczekaj aż skurcze będą co 4-6 min.

Pati załóż nową wkładkę i jak dalej będzie ciekło to myślę, że to wody i lepiej jedź na IP. Najwyżej Cię odeślą jeśli okaże się, że to nie to.
Mgielka tak jak dziewczyny mówią prysznic i albo ruszy dalej albo się wyciszy. Poczekaj aż skurcze będą co 4-6 min.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Mała.
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #184824 przez slowiczek
kasia - haha
rozśmieszyłaś mnie tą wypowiedzią o czekaniu
u mnie CISZA, ze 2 tyg temu miałam kilka dni że mnie brzuch bolał jak na okres i na tym koniec, nie mam żadnych skurczy, no chyba że ich nie czuję 
pati - na IP mogą sprawdzić czy to wody czy coś innego, także zawsze dla świętego spokoju można podjechać
mój braciszek ma dziś urodziny - 13-ste !
, szkoda, że natalka nie zrobiła wujkowi niespodzianki

pati - na IP mogą sprawdzić czy to wody czy coś innego, także zawsze dla świętego spokoju można podjechać
mój braciszek ma dziś urodziny - 13-ste !

Moderatorzy: ilona