BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #184894 przez slowiczek
Aaaaaaa Beti odeszly wody i pojechala na porodowke!!!! O 3 pisala w smsie ze ma 1.5 cm rozwarcia i ze walczy na pilce :)

bosko :D! wreszcie cos sie dzieje :)

Ja za soba mam koszmaaaaarna noc, spalam uwaga az 2 h :(((
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #184896 przez gosia2324
BETI DAWAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az sie podniecilam :P
malo nie udlawilam sie sniadaniem !

Dziewczyny dziecko nam sie rodzi, gdzie Wy jestescie ? :side:
13 lata 8 miesiąc temu #184908 przez klatina
Będzie drugi dzidziuś!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: Aaaaleeeeeeeee superaśnie :lol:
Może Beti już urodziła :unsure:
Wiecie coś dziewczyny?????????????
Słowiczek jak coś będziesz wiedziała dawaj znać, bo my tu z nogi na nogę...

13 lata 8 miesiąc temu #184909 przez klatina
Beti: "Kasia, na mnie nie czekajcie, ja to na październik się zaraz przepiszę
Poza tym ja kulturalna jestem i ciężaróweczki przepuszczam w kolejce "

a dopiero beti nam pisała, że taka kulturalna :silly: i nie poczekała ... :blink:
Nie ładnie hehehe

13 lata 8 miesiąc temu #184911 przez bewipo
Beti trzymamy kciuki!!!! Ale super!!

A ja miałam dziś z rana śluz podbarwiony krwią, to czop czy jakieś coś inne?? Trochę się zestrachałam...
13 lata 8 miesiąc temu #184913 przez Edyta
Hej Brzuszki Gratuluje Myszce :) widze ze uwas sie zaczelo ja z sierpniowek unas powoli sie konczy uwas zaczyna trzymajcie sie dziewczyny latwych i szybkich porodow :lol: :silly: :kiss:
13 lata 8 miesiąc temu #184915 przez megi2501
Nasza Kochana-szalona Beti!!!!!!!!!! Może już po :unsure:

Faktycznie Mysza zapoczątkowała :ohmy:

Tu każda szuka symptomów i się dopatruje, a Beti nic nie czuła i wylądowała na porodówce. Tak jest przeważnie :ohmy:

Czekamy na dalsze wieści :ohmy:
13 lata 8 miesiąc temu #184920 przez klatina
Info od beti sprzed 10 minut
Dopiero wywalczylam 4cm i dostalam ZZO...ja pier....jaka ulga, zaraz mnie jeszcze pod oxy podlacza...

13 lata 8 miesiąc temu #184923 przez katy25
Oooooooo beti do boju!!
Super! kolejne bobo w drodze:)
Ja obstawiam, że do 17 urodzi;) Jak jest już 4 cm... to jeszcze troszkę się biedulka pomęczy...

dziewczyny słuchajcie?
głupie pytanie...
czy jak chodzicie albo siadacie na kibelku to boli was pochwa? i wargi sromowe??
Mnie strasznie wszystko ciągnie... i te bóle od krzyża...
Ja mam dopiero wizyte 16 września ale przyznam, że jak tak bede miała do przyszłego tygodnia to sie udam do mojego lekarza bo dziwnie mi z tym...

dzis mi potwierdzili że jutro bede miala pralke wiec zaczynam prac! dopiero!
Sami siedz w brzuszku jeszcze chociaż 2 tygodnie... bo ja nie jestem gotowa;)
13 lata 8 miesiąc temu #184930 przez klatina
Katy ja mam podobnie, już od 2 tygodni mnie tak boli na dole. A krzyże i ból jak na okres mnie nawet w nocy budziły. Jak chodzę to mam wrażenie że mi dzieciak wyleci ;)
Ale na wizytę idź może wcześniej. Jakieś masz duże przerwy między wizytami pod koniec. Ja do mojego gina chodzę raz w miesiącu, ale zapisuję się od 36 tyg na KTG do szpitala co tydzień i tam lekarz też mnie zawsze ogląda. Przynajmniej jestem spokojniejsza...

13 lata 8 miesiąc temu #184935 przez katy25
ja z tym kroczem to czuje sie jakbym była juz po porodzie hehe na serio

ja chodze panstwowo do lekarza dlatego tak wydzielaja mi te wizyty... ostatnia przypada mi na 16 to bedzie 9 dni przed planowanym porodem. A KTG to obowiązkowo jakoś macie? mi nic nie mówił o tym... ale na IP jadąc można poprosić o KTG? ja musze skombinować sobie ubezpieczenie z pracy bo bez tego pewnie nic beda chcieli mi zrobić?
13 lata 8 miesiąc temu #184936 przez Agusia83
To dzis bedziemy miec kolejnego maluszka :laugh: Fantastycznie....Beti jesliesmy z Toba, na pewno sobie poradzisz :laugh:

Mnie tez boli pochwa i tyleczek...ale to juz od dluzszego czasu....to chyba normalne, zreszta dzieci sa juz tak nisko, ze wszystko nas moze bolec :silly:
Ja niedawno wstalam...i czuje sie dobrze...brzuch leciutko pobolewa @....

Dziewczyny myslicie, ze jak jutro pojade na ktg, to szpital wypisze mi zwolnienie?
13 lata 8 miesiąc temu #184938 przez mgielka22
Dzien dobry dziewczyny!!!

AAAAAAAAAA widze ze zaczynamy pelna para :D BETI 3mamy kciuki daj z siebie wszystko Fifik jeszcze zdazyl na wakacjach :woohoo: :side: :silly: :lol:

Ja jestem po lekarzu, mala w kanale ale jeszcze glowka ruchoma, polozna daje jej tydzien (licze ze wczesniej sie uda :P ) Poza tym mialam wymaz na GBS, reszta w porzadku, powiedziala ze biegunka to normalka przy juz takich skurczach. Mam nadzieje ze szybko sie zacznie :P moze wszystkie przed terminem damy rade :D

Bewipo albo Ci czop odchodzi albo szyjka sie rozwiera i naczynka pekaja :D Moze bedziesz nastepna wiec sie nie martw to normal :D

Czekamy na wiesci dalej :silly: do boju dziewczyny :D teraz nasza kolej, musialo sie zaczac teraz wszystkie pojda po kolei i szybko :side: :silly: :woohoo:
13 lata 8 miesiąc temu #184940 przez mgielka22
Agusia83 napisał:

Dziewczyny myslicie, ze jak jutro pojade na ktg, to szpital wypisze mi zwolnienie?

Agusia a to nie musi Ci przypadkiem lekarz wypisac, watpie ze szpital sie tego podejmie ewentualnie CI wypisze na ten dzien w ktorym masz KTG a nie na dluzszy okres...
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #184941 przez Agusia83
No wlasnie wydaje mi sie, ze kolezanka z patologii mi mowila, ze moga wypisac...ja mam zwolnienie do dzis i nie wiem co robic....bo moja dr tez jest na zwolnieniu i zebym je miala to trzeba wowczas jakos kombinowac .....
W ogole to ciagle mi sie wydaje, ze cos mi leci...sprawdzam, wkladka wilgotna, ale to jakby woda ze sluzem....boje sie, ze nie bede umiala odroznic wod plodowych od zwyklej wydzieliny....a przeciez nie upadlam na glowe by kupowac w aptece specjalne wkladki za 50zl...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia