BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 10 miesiąc temu #380953 przez siteczko
aganio87 super wózeczek, fajnie że już udało Ci się kupić :) gratuluję odwagi u dentysty :) jeszcze tyle czasu na fotelu wytrzymać :) a z budową to na prawdę szybko idzie :) chociaż zdaję sobie sprawę ile przy tym jest na głowie, ale na pewno dacie radę :)

chasiami spokojnie na pewno wszystkie będziemy trzymać kciuki za egzamin i obronę :)
co do wizyt to ja póki co miałam co miesiąc... a teraz nawet mam więcej niż miesiąc przerwy... ale pewnie po 2.07 się to zmieni...

PolaL oj biedna ale musiałaś się nadenerwować :( chłopy to chłopy, ale przypuszczam że troszkę mimo wszystko ciśnienie mu się podniosło, tylko nie dał po sobie poznać ;)

Co do zwierzaków, to ja zawsze musiałam mieć jakieś jak byłam dzieckiem czy też nastolatką ;) głównie chomiki ;) ale też królika 'miniaturkę', złote rybki, psa to zawsze rodzice mieli :) teraz mamy mieszkanko w bloku, tak więc nie chcemy aby np. pies się męczył, tak więc jak będziemy mieli dom, to wtedy psa na pewno sobie sprawimy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #380956 przez Sandra85
Dzien dobry :)
Ja ostatnia wizyte mialam 10.05,a nastepna 29.06,prawie 7 tyg :( Ale pocieszam sie,ze podobno od 30tyg. robia wizyty co 2 tyg. Tylko sama nie wiem po co,bo ja nie mialam zadnego badania szyjki macicy do tej pory,na wizytach wogole sie nie rozbieram.Tylko na chwilke robi USG zeby posluchac serduszka,ostatnio to nawet ekranu nie widzialam :( Powiedziala,ze wszystko ok i tyle.Nie wiem jak ta krzywa cukrzycowa wyjdzie zle to przyspiesza wizyte,a jak ok to sobie poczekam,na szczescie to tylko 2 tyg. juz zostalo.Teraz to bedzie moja 4 wizyta u gina.Wszyscy mowia tutaj,ze to dobry znak,bo czesciej robia tylko tym kobieta,ktore maja jakies problemy.Czyli,ze mam sie cieszyc :)
PolaL wspolczuje Ci :( Wcale sie nie dziwie,ze tak sie zdenerwowalas,dobrze,ze sie wszystko szybko wyjasnilo i Szymonek znalazl sie caly i zdrowy :)

13 lata 10 miesiąc temu #380959 przez siteczko
aganio87 super wózeczek, fajnie że już udało Ci się kupić :) gratuluję odwagi u dentysty :) jeszcze tyle czasu na fotelu wytrzymać :) a z budową to na prawdę szybko idzie :) chociaż zdaję sobie sprawę ile przy tym jest na głowie, ale na pewno dacie radę :)

chasiami spokojnie na pewno wszystkie będziemy trzymać kciuki za egzamin i obronę :)
co do wizyt to ja póki co miałam co miesiąc... a teraz nawet mam więcej niż miesiąc przerwy... ale pewnie po 2.07 się to zmieni...

PolaL oj biedna ale musiałaś się nadenerwować :( chłopy to chłopy, ale przypuszczam że troszkę mimo wszystko ciśnienie mu się podniosło, tylko nie dał po sobie poznać ;)

Co do zwierzaków, to ja zawsze musiałam mieć jakieś jak byłam dzieckiem czy też nastolatką ;) głównie chomiki ;) ale też królika 'miniaturkę', złote rybki, psa to zawsze rodzice mieli :) teraz mamy mieszkanko w bloku, tak więc nie chcemy aby np. pies się męczył, tak więc jak będziemy mieli dom, to wtedy psa na pewno sobie sprawimy :)

13 lata 10 miesiąc temu #380964 przez siteczko
Dopiero teraz zauważyłam na suwaczku, że dziś świętujemy STUDNIÓWKĘ ;) to teraz już na prawdę będzie z górki :)
Załączniki:

13 lata 10 miesiąc temu #380973 przez agnesssa
Magdalena wózek super, ale strasznie drogi :huh:

Lui też oglądam te kocyki i nie wiem czy jeszcze nie kupię :silly: A bujaczek polecasz? W chwili obecnej nie mam zwierzątka, ale generalnie jestem kociarą hehe ale od kilku lat jestem alrgiczką - astmatyczką więc na razie nie posiadam kiciusia :dry:

Chasiami Obyło się bez IP, chociaż codziennie mnie pobolewa, to na razie spokojnie do tego podchodzę :) A kurek Ci zazdroszczę :silly: :silly: Moja mama mi załatwia jajka od takich podwórkowych kurek jak już do niej jadę i są duuuuuużżżzo smaczniejsze od tych wszyskich marketowych :) Ja wizyty mam co 4,5 tygodni :)

Aganio normalnie jestem w szoku jak am ta budowa szybko idzie :lol: Super :kiss: Ja się do dentysty wybieram jak sójka za morze, a się nigdy nie bałam :silly: A wózek jest super, kolory śliczne :lol:

Andra i jak tam Twoja glukoza? Ja też dzisiaj właśnie byłam na badaniu i za pół godziny idę na drugie pobranie :) Piguła puściła mnie do domu, bo przychodnia jest w moim bloku, ale kazała wrócić jak bym się źle poczuła, i w sumie sama nie wiem jak się czuję :huh: Właśnie mi się niedobrze zrobiło i się modlę żeby nie zwymiotować :huh:

A w ogóle to mi jeszcze zrobiła badanie z palca i wyszło 102, jak zapytałam czy ten wyik jest ok to powiedziła, że norma jest do 100 :huh: Ale że nie mam się sugerować, no i nic z tego nie zrozumiałam czy jest ok czy nie :angry: Ale jeszcze bardziej zaczęłam się denerwować wynikami :dry:

Kasia mam nadzieję, że to złe samopoczucie szybko minie i nie rozwinie się żadne grypsko :huh: Trzymam kciuki za egzamin :kiss: No i koniecznie zdjęcie wózka wrzucaj jak już przyjdzie :woohoo:

PolaLO matko współczuję tego stresu :huh: :ohmy: Faktycznie faceci czasami nie myślą :ohmy: Najważniejsze, że nic się nie stało poważnego :kiss:

Madeleine mam podobnie, pamiętam pierwszą wizytę a to już 7 miesiąc i zleciało tak szybko :ohmy: Że te trzy miechy co zostały to normalnie mrugnięcie okiem :huh: Ale w sumie to dobrze bo się już synusia doczekać nie mogę :lol:

Siteczko Gratuluję studniówki :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 10 miesiąc temu #380975 przez andra88
Witam piątkowo :)

siteczko gratuluję studnióweczki! Teraz ten czas będzie szybko leciał :lol:

Ja właśnie wróciłam z glukozy. na szczęście nie mam cukrzycy :D
Miłego dnia kochane!

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #380977 przez andra88
agnesssa ja miałam krew pobieraną z palca i przed glukozą miałam coś koło 90 a po 2 godzinach po glukozie 124 i pytałam czy wszystko jest ok to mi powiedziała że norma jest 140. A Tobie zaś inną normę powiedziała :dry:

Myślałam że to gorsze będzie, ale po wymieszaniu z cytryną nie było to aż takie złe :lol: Ja ogólnie słodka dziewczyna jestem- uwielbiam słodycze- i może nie było to dla mnie takie straszne :lol:

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #380981 przez agnesssa
Andra No właśnie nic z tego nie rozumiem :huh: zobaczymy czy teraz też będzie mi z palca badać :huh: A wyniki z pobranej krwi dopiero będę miała wieczorem albo w poniedziałek :dry:
No ja też z cytrynką wymieszałam i nie było źle jak piłam ale teraz jest mi strasznie niedobrze :huh: :X :X :X

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 10 miesiąc temu #380982 przez siteczko
agnesssa fajnie że masz tak blisko do przychodni, też bym tak chciała, bo chyba zwariuje czekając te 2h, muszę tak wykombinować, aby męża wyciągnąć :) Mi gin powiedziała żebym robiła w ostatnim tygodniu czerwca, tak więc jeszcze troszkę czasu w niepewności muszę siedzieć :( a wynikiem się nie stresuj, chyba ważniejszy jest ten po 2h :) a wtedy faktycznie z tego co słyszałam norma to do 140... tak więc trzymam kciuki :kiss: :)

andra88 super że wyniki wyszły tak dobre i że nie masz tej fatalnej cukrzycy :)

Dzięki! :kiss:

13 lata 10 miesiąc temu #381019 przez aganio87
Andra w ciązy nie moge mieć znieczulenia bo sie naczytałam że po znieczuleniu dzieci rodziły sie jakieś upośledzone itp...

chasiami ja Cie podziwiam bo już bym chyba sie nie skupiła i bym nic sie nie nauczyła ale oczywiście mocno z bliźniakami trzymamy kciuki by było BDB:)

kasia Napewno bedziesz miała bdb z egzaminów i też mocno trzymamy kciuki :*

siteczko
ja nie wiedziałam na co sie poruywam z tą budową non stop coś myśle że drugi raz już bym nie chciała sie budować hehehehe :) gratulacje stódnióweczki :)

[*] 6.11.2011

13 lata 10 miesiąc temu #381036 przez patys
witajcie mamusie:)
ja wczoraj byłam na usg takim kontrolnym...bo nie pisałam wam wcześniej żeby się samej nie nakręcać i niepotrzebnie nie martwić ale na badaniu połówkowym wyszło że mój synek ma małego torbielka przy splocie naczyniówkowym w główce....4,7 mm...ale lekarka powiedziała żeby się tym nie martwić bo to w 95% przypadków się wchłania a gin z kolei powiedziała że kiedyś jak był inny sprzęt to nawet tego nie było widać i to nic strasznego.....no ale wiecie zawsze jakiś mały stresik zostaje...ale wczoraj po dwóch miesiącach okazało się że cały torbielek się wchłonął i nie ma śladu :laugh: :laugh: :laugh:
mój maluszek waży 1100 tylko że na razie jest w położeniu miednicowym ale podobno ma jeszcze kilka tygodni żeby się ułożyć główką do dołu....no i gin powiedziała że maluszek do taty bardzo podobny więc mój mąż chodzi na maksa dumny :silly:

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #381058 przez Jussstyś
patys to super, że z maluszkiem już dobrze, a mi zaś gin powiedział, że moja córcia ma pełne usta i mąż do tej pory się zastanawia po kim heh;) ale jej najwygodniejsza pozycja to główka odchylona do tyłu z rękami pod głową, tak jak męża :D i tak samo jak Twój chodzi dumny jak paw :):)
agnessa a ja właśnie odgapiłam od Ciebie ten kocyk i taki sam wczoraj zamówiłam :)
a i wczoraj przyszły mi ubranka, które zamówiłam dla małej w kolorze ecru :laugh:

A w sobotę jadę z mężem do Ikei kupić łóżeczko, zobaczymy może spodoba mnie się jakieś, widziałam kilka w internecie, no zobaczymy :)

Mam jeden materacyk do łóżeczka do sprzedania nowy, jeszcze w folii, nie wiem jak się go pozbyć :huh: chyba wystawię na allegro :laugh:

siteczko gratuluję studnióweczki :laugh: teraz to już z górki pójdzie :) :)

13 lata 10 miesiąc temu #381073 przez aganio87
Justyś wystaw na tablica.pl ja właśnie z tej stronki znlazłam wózek i w przyszłym miesiącu ( teraz po kupnie wózka to brak funduszy :( ) bede szukać łóżeczka jednego bo jeden bede mieć po chrześniaku ale polecam tą stronkę bo czasem można naprawde wychaczyć coś dobrego i nie za dużo używanego taki SH internetowy :)

[*] 6.11.2011

13 lata 10 miesiąc temu #381074 przez siteczko
aganio87 koniecznie wrzuć fotkę z budowy :) ja miałam okazję być na nie jednej budowie, ale póki co nie na własnej :) w zeszłym roku miałam na głowie wykończenie całego mieszkania i sporo było myślenia, załatwiania, a to przecież tylko mieszkanie :) przy okazji się pochwalę, że dość całe mieszkanie jest mojego pomysłu/projektu to jeszcze po części mojego wykonania, bo byłam pomocnikiem majstra ;) ale jak się już skończy jaka ogromna jest satysfakcja :)

patys dobrze że już z maleństwem jest ok :) i już takie duże :) a ułożyć się jeszcze ułoży, ma jeszcze czas :)

Jussstyś ja miałam od samego początku upatrzone łóżeczko z IKEA - SUNDVIK i zapewne byśmy kupili ale znalazłam, bardzo podobne na allegro z tymże z dodatkową szufladą, a u nas niestety każdy schowek jest potrzebny :) ale jakby się coś wydarzyło, a łóżeczka byśmy jeszcze nie zamówili, to na pewno męża bym wysłała po to do IKEA ;)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #381076 przez aganio87
siteczko prosze oto foteczki z przeciągu miesiąca teraz już pewnie są nadproża i przygotowanie do lania stropu ale wczoraj nie robiłam zdjęć bo lało a ja szybko szybko bo między budową a dentystą i nawet zapomniałam teraz jak bede to zrobie aktualne :)

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka