BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #392529 przez baby_55
Siteczko jak tam masz znajomości no to jasne, ze ten wybierasz :)
ja wybrałam żeromski, bo ten mi najbardziej odpowiadał i szukałam specjalnie lekarza, który tam pracuje :) ale się nie zawiodłam :) a co do dojazdu to trochę daleko bo mieszkamy w kraku na ruczaju, więc obwodnicą całe misto trza było objechać ale warto było :)

26joanna w szpitalu miałam jedno i teraz będzie drugie a w międzyczasie miałam jedno prywatnie poza tym połówkowym na które nadal czekam to raczej więcej w szpitalu nie będę miała :)

u mnie 88 dni :) więc trochę za Wami ;) ale wszystkie się doczekamy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #392535 przez moniab26
baby_55 pewnie, że się doczekamy i wcale nie jest powiedziane która z nas będzie wcześniej tulić swoje maleństwo

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #392545 przez kala321
witam dziewczyny-gratuluję:) jestem z kwietniówek tegorocznych
wyprzedaję ciuszki po moim synku,niektóre nie zdążyłam ubrać,mam też gryzaczki nowe,nowy rożek z usztywnieniem i do spania śpiworki-gdybyście były zainteresowane wyślę fotki

12 lata 9 miesiąc temu #392561 przez Kamyczka
kala321 napisał:

witam dziewczyny-gratuluję:) jestem z kwietniówek tegorocznych
wyprzedaję ciuszki po moim synku,niektóre nie zdążyłam ubrać,mam też gryzaczki nowe,nowy rożek z usztywnieniem i do spania śpiworki-gdybyście były zainteresowane wyślę fotki

Jestem lipcówką,mozesz wyslać fotki na [email protected]?Dzięki

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #392665 przez Anulka
Dziewczyny, na ostatnim ze spotkań w szkole rodzenia, położna nam mówiła o Planie porodu, który można samemu stworzyć, przynieść ze sobą do szpitala i dać położnej na oddziale na którym rodzimy. Więcej na ten temat tu:

planporodu.pl/

www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,6866458,Plan_porodu.html

www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,68...woj_plan_porodu.html

planporodu.pl/?page_id=15

i jeszcze to dla zainteresowanych:

planporodu.pl/wp-content/uploads/2011/07/zal_opiek_24092010.pdf

12 lata 9 miesiąc temu #392685 przez madeleine
Agnessa :) moglabym cie prosic o korekte imienia w mojej rubryce? Napisalas Wiktoria Natalia a ma byc Wiktoria Emilia :) z gory dziekuje za korekte i wczesniejsza zmiane na dziewczynke :)

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #392832 przez chasiami
Hey dziewczyny :) cały dzien mnie nie było, bo miałam nawał rodzinki.
Przyjechała do mnie
-babcia mojego męża,
-ciocia mojego męża,
-moja ciocia,
-szwagierka
-teściowa
-2 kuzynki męża,
-2 siostrzenice męża,
-moja kuzynka i kuzyn,
niby było wesoło, na podwórku siedzielismy razem jeszcze z moją mama i moją babcią, ale męczące to było.

Ale teraz mi smutno bo o godzinie 21 mój mąż pakował się i jechał z teściem do niemiec do drugiej babci. I nie będzie go do wtorku, już tesknie, kurcze i boje sie tej drogi, mam nadzieje ze bezpiecznie dotrą i jeszcze bezpieczniej wrócą.

12 lata 9 miesiąc temu #392848 przez baby_55
chasiami na pewno szybko i bezpiecznie wrócą :) wszystko będzie w jak najlepszym porządku :) nie martw się niepotrzebnie

ale sie dzisiaj narobiłam uffff popakowałam trochę rzeczy, sprzątnęłam łazienkę i część szafek w kuchni (nie zostawię przecież bałaganu na mieszkaniu jak będę oddawać klucze) niby się na bierząco sprząta ale zawsze ten brud się zbiera... :huh: w sumie to sama nie wiem jak to jest ale nawet jakby codziennie sprzątać to i tak byłoby co robić...

teraz mnie kręgosłup boli ale jak sie położę to napewno będzie lepiej, więc uciekam do spania a Wam mówię dobrac i miłej nocki, tym co śpią same wysyłam przytulaski cieplutkie :) :woohoo: :woohoo: :side:

12 lata 9 miesiąc temu #392884 przez chasiami
Witam!
Jaka cisza :) wszystkie jeszcze śpią? :)

12 lata 9 miesiąc temu #392886 przez baby_55
Chasiami ja nie śpię :)

konsumujemy właśnie śniadanko :)

jak dzisiaj pogoda? u nas coś się chmurzy... jakby norma ;)

12 lata 9 miesiąc temu #392892 przez andra88
Witam!

chasiami to musiało być wczoraj wesoło, tyle rodzinki się zjechało :silly: a mąż szczęśliwie zajedzie i wróci, więc główka do góry kochana :)

Ale poranne ptaszki jesteście :blink:
Ja miałam koszmarną noc, było tak ciepło,duszno że nie umiałam spać ;/ I znów zapowiada się upalny dzień :dry: :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #392893 przez siteczko
Ja też już nie śpie :) W sumie nie ważne o której się położe przed 7 się budze :) ale teraz nadal w łóżku.. Męża też mam na wyjezdzie od środy i też tęsknie, a wraca jutro wieczorem :( jak jechał to tak bardzo się popłakałam i denerwowałam jazdą,ale na szczęście dojechał, więc Twój chasiami też bezpiecznie objedzie :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #392898 przez chasiami
baby_55 u nas dzisiaj kolejny baaardzo gorący dzień, normalnie masakra.
andra88Mój brat juz nie wytrzymał z tego gorąca i odkupił od znajomych klime do domu. Wiem ze klima nie jest dobra dla zdrowia, ale przynajmniej dzisiaj się wyspałam :)
Wstałam o 6 rano i zastanawiałam się czy mąż już dojechał.
siteczko To my słomiane wdowy jesteśmy :) własnie sekudnę temu z nim rozmawiałam, bo akurat co dojechali. Mieli drogę nieciekawą bo straszna mgła była, ale dojechali bezpiecznie. Zmieniali sie z teściem na zmiane (a teściu zawodowy kierowca, to jakos wydaje mi się w podswiadomości ze bezpieczniej). Są gdzieś pod Kolonią :)

12 lata 9 miesiąc temu #392902 przez agnesssa
Hej moje kochane :) Nie dałam rady Was wczoraj nadrobić :huh: Z pracy wróciłam 18 i okropnie się czułam, brzuch me ciągnął, krocze bolało a do tego ciśnienie miałąm 144/90 więc od razu się położyłam :blush:

A teraz śmigam do lekarza jestem ciekawa do u mojego synusia słychać :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #392905 przez MADZIA7
Witajcie:)

Chasiami i Siteczko ja też się tak boję, gdy mój mąż gdzieś jedzie, to chyba jakieś ciążowe te lęki mamy, ale będzie dobrze, na pewno wrócą szczęśliwie :)

Chasiami, ale miałaś gości, ja też wczoraj miałam koleżanki z pracy, a dziś znajomi z zaproszeniem na wesele przychodzą. Bardzo lubię, jak nas ktoś odwiedza, ale teraz musi mi mąż pomagać w tym gotowaniu, lataniu i myciu naczyń, bo się szybko męczę, wogóle wszytko zajmuje mi 2x więcej czasu, a po każdej czynności idę się położyć na chwilę.

Ale miałam dziś sen dziwaczny, nie dość że urodziłam chłopca zamiast mojej Natalki, to jeszcze był tak wielki, że nie mogłam go unieść i nie miałam dla niego pieluszek i był jakiś taki antypatyczny, jakby to nie moje dziecko. :(

Baby, dziękuję za przepis na shreka :) . Też jestem z Krakowa, a zastanawiam się mdz szpitalem na Kopernika a Rydygiera, na Kopernika mam lekarza, tylko na ginekologii, nie na położnictwie, a z Siteczko idziemy do szkoły rodzenia, gdzie prowadzą położne z Rydygiera. Siteczko mam nadzieję, że wszytko będzie dobrze i że dasz rady przyjść!

Baby czy macie w planach powrót do Krakowa czy zostajecie w Dublinie?

dobrego dzionka :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka