BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #392422 przez karolak25
ja tez nie wiem na 100% poprostu pytam czy cos slyszalyscie bo tutaj tak mowia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #392424 przez aganio87
Karolak ja mam co 4 tygodnie USG i nic złego sie nie dzieje maluchom bo sie pytałam kiedyś i że niby to 3 czy 4D nie można często robić ale zwykłe to możesz....

Andra zjadłam lody i humorek jest lepszy ale nie do końca bo ten ból znów wrócił te moje chłopaki chyba nie chcą dać mi chcwili spokoju... :P hehehhe a znając tych urwisów to jutro podczas badania będą spać jak aniołki... :P zawsze tak jest.... hehehhe

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #392425 przez Anulka
No i pozostało Nam z Juliankiem tylko 60 dni :ohmy: Ten czas zasuwa niemiłosiernie. ZA chwilę będzie już tylko 30 a potem już godzina ZERO!!!! która albo przyjdzie szybko, albo będzie się ciągnęła i ciągnęła ( max. dwa tygodnie, bo potem już tylko CC ). Ale jeśli maluszek będzie chciał sobie posiedzieć jeszcze pod moim serduszkiem i trochę dłużej posłuchaj jego melodii ja przyspieszać porodu przez np. sprzątanie lub inne czynności ( no ew. jak tylko dla przyjemności :blink: ) nie chcę.

Dziewczyny, jesli chcecie otrzymać próbki produktów Johnson&Johnson, tu można je zamówić

www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html

Ja zamówiła i po ok. tygodniu przyszły do mnie.

Również zarejestrowałam się i napisałam do Musteli i dostałam od nich prezenciki :).

www.mustela.pl/pl/main.html#/inscription

Więc warto :).

12 lata 9 miesiąc temu #392426 przez andra88
aganio87 to dobrze że lody choć troszkę pomogły :)
Adaś uspokaja się jak tatuś rękę przyłoży do brzuszka żeby poczuć co jego syn już potrafi :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #392430 przez andra88
Anulka no leci ten czas :lol: ale niech leci szybciej bo ja chce już wrzesień :lol: :silly:
Ja też dostałam próbki z J&J :blink:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #392464 przez Lui
PolaL dzięki za informacje z pieluszkami :) zobaczę w naszym Tesco (baaardzo rzadko tam zaglądam)

Sandra85 Przykro mi z powodu Taty :( mam nadzieję, ze już lepiej :*
Dziwnie masz to z USG, ja bym chyba nie wytrzymała tyle czasu w nieświadomości

andra88 jeśli chodzi o kosmetyki dla Maleństwa to wszystkie mam z emolium (szampon, emulsje do kąpieli, emulsje do ciała ), do tego jedną dużą olivkę Bambino (lepsze to niż J&J), w razie "w" sudokrem (akuratnie mam w domu) + linomag, gaziki nasączane do pępuszka, sól do noska (fridy spray), więcej nie pamiętam, musiałabym pudełka z szafy rozpakować :)

Ania14.09 dla mnie to nowość z mąką ziemniaczaną :) bardzo fajna opcja :)

aganio87 Kochana nie tylko Ty masz obawy, każda z nas ma je w jakimś stopniu, mamy mieć prawo takie dni jak Ty dzisiaj jak i lepsze dni, na pewno powoli do przodu i jakoś pójdzie, musi być dobrze :*

baby_55 zawsze to inaczej, jak ktoś już ma Dzidzię i wie więcej :) ciekawe rzeczy :)

Anulka
fajne linki - skorzystam :)

karolak25 Łącznie USG - 9 (nawet nie wiedziałam!) :D Moja Pani Ginekolog mówiła, że nie szkodzą a te 3D to zaleca żeby potem nie było zaskoczenia, że z dzieckiem coś nie tak. Koleżanki nie wysłano na 3D (inna lekarka), na ostatniej wizycie, nie wzięto od niej pieniędzy.. tydzień później już wiedziała dlaczego, ma chore dziecko :( jest załamana.. :(

USG 1 - 5 tydzień wizyta u pierwszego państwowego ginekologa
USG 2 - 6/7 tydz. wizyta u prywatnej Pani Ginekolog prowadzącej do teraz
USG 3 - 11 tydz. -//-
USG 4 - 13 tydz. 3D mające na celu wykrycie wad w innym mieście
USG 5 - 15 tydz. wizyta u mojej Pani Gin.
USG 6 - 18 tydz. (prawie 19 tydz.) wizyta u mojej Gin..
USG 7 - 21 tydz. ponownie 3D w innym mieście
USG 8 - 24 tydz.
USG 9 - 28 tydz.

następna wizyta 13 w piątek

Malutkiej założyłam album który zaczyna się od podpisanych zdjęć USG
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #392465 przez siteczko
Witam Kochane!

AAAAAAAAAAa ile od wczoraj napisałyście! Chyba z godzinę czytałam :D ale super, że tutaj taki ruch :) ja w sumie od wczoraj popołudnia nie włączyłam lapka aż do teraz... odpoczywam już na wsi... chociaż w sumie tylko trochę wytrzymałam na zewnątrz, bo straszna duchota jest :( a w domu przynajmniej wiatraczek wieje i jest czym oddychać :) wieczorem powinno się zrobić przyjemniej :)

Madzia7 Jeżeli chodzi o szkołę rodzenia, to jestem zapisana na 11.07 chyba tak jak Ty, ale czy się pojawię to jeszcze jest pod znakiem zapytania :( ponieważ w środę popołudniu mam się pojawić w szpitalu kontrolnie i się okaże czy mnie zostawią czy wypuszczą... a jeśli wypuszczą to na szkołę przyjadę, ale nie wiadomo czy będę miała pozwolenie na wykonywanie tych wszystkich ćwiczeń, możliwe że tylko z części teoretycznej skorzystam, no ale zawsze coś :) Co do tego że korzystasz z tej szkoły, na pewno nie jest przymus abyś rodziła w tym szpitalu, nie słyszałam że jest taki oblig, więc chyba spokojnie będziesz mogła zmienić, jeśli będziesz chciała :)
Co do luteiny ja też pierwsze co to dostałam jakieś 2 miesiące temu właśnie na twardy brzuch.. i w sumie o nospie nic mi gin nie mówiła...

baby55 super te wspomnienia z porodu!! Też się wzruszyłam :) i chciałabym tak wszystko dokładnie pamiętać, aby później też tak ładnie opisać :)
Zrobiłaś smaka na tego shreka, ech szkoda że nie mogę nic robić, bo chętnie bym coś upichciła :)
A i owszem jesteśmy z Krakowa :)

madeleine hehe nieźle z tą córeczką :) ale może lepiej teraz że to wyszło niż przy porodzie :) ja nieraz mimo że widziałam że jak nic chłopak, to mam jakieś myśli, że może się pomyliła gin :D zwłaszcza że teraz nie miałam USG :(

Lui super że wyprawka skompletowana, zazdroszczę! :)

Ja miałam wczoraj poważną rozmowę z mężem... bo od niedzieli się na siebie boczyliśmy... no a wczoraj odwoził mnie do rodziców, a sam wyjechał na 3 dni... tak więc jakby taka sytuacja trwała dłużej byłoby później jeszcze trudniej... więc powiedziałam co mnie martwi, co boli... no i coś nim ruszyło... powiedział żeby zamawiać co jest potrzebne, a zwłaszcza co ja potrzebuje jeśli by się okazało, że będę musiała za tydzień zostać w szpitalu, tak więc pomału też zacznę kompletować :) Tylko czekam na pieniądze z ZUSu to będzie ich pierwszy przelew, więc podobno nie zawsze jest szybko... :(

PolaL Gratuluję rocznicy! :) No i kolejnych cudnych lat razem :)

Sandra85 trzymam kciuki, aby z tatą było wszystko ok, rozumiem że się możesz martwić itd. zrozumiałe w takiej sytuacji... ale będzie dobrze! Trzymaj się i głowa do góry! :kiss:

andra88 fajne to łóżeczko, może też o takim pomyślimy, zwłaszcza że do dziadków pewnie nie raz się wybierzemy, więc takie przenośne fajna sprawa :)

Ufff ale się rozpisałam! :) mam nadzieję że wybaczycie :) na pewno nie odpisałam na wszystko... ale może jeszcze uda mi się nadrobić :)

Miłego popołudnia Kochane! my leżymy dalej ;) :kiss: :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #392470 przez andra88
Ania14.09 super sprawa z mąką ziemniaczaną :D Podobno najlepsza :D Mama gadała że jak byłam mała to właśnie używała mąki na dupkę :silly:

Lui piękny album!
Ja też chce założyć taki małemu, ale zawsze zapominam kupić album :dry:
I chce kupić jeszcze taką ramkę żeby małemu nóżkę i rączkę odcisnąć :D

siteczko odpoczywaj kochana, ja się smażę w 4 ścianach ahhh :dry: Mam wiatrak ale to nic nie daje ;/ chciałam iść do sklepu ale chyba odpuszczę bo na dworze skwar ;/ Jeszcze pokonać 190 schodów to mi się odechciewa :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #392471 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Ja właśnie zrobiłam obiad i ciasto dla męża z owocami , bo sobie zażyczył :P
andra88 ja miałam podobne łóżeczko przy Lusi i z początku było rewelacyjne , ale później miałam wrażenie ze dziecko leży tak jakby w hamaku i będzie miała krzywy kręgosłup wiec wsadziłam jej deskę pod materacyk ( chyba wiesz o co mi chodzi)i bardzo szybko sprzedałam :(...
PolaL Gratuluje rocznicy :)
aganio87 na pewno poradzisz sobie z dziećmi i będziesz wiedziała co robić :lol: Zobaczysz raz i dwa i odchowasz fajnych chłopaków :kiss:
baby_55 kiedy idziesz na następna wizytę? Jak dowiesz się coś o paciorkowcu to daj mi znać :) Bo ja chyba dopiero się spytam 30 położnej bo moja pani doktor , wogole jakby z innej bajki jest :silly: może przez to ze w ciąży i rozkojarzona :blush:
Wczoraj robiłam segregacje rzeczy dla maluszka . Układałam , przekładałam razem z Lusia , która z każdym dniem coraz bardziej wyczekuje braciszka i nawet mój mąż rozczulił się na widok malutkich ubranek i bucików :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #392477 przez andra88
26joanna to mi dałaś do myślenia z tym łóżkiem :blink: a miałaś z podwieszaną podłogą? Czy 'normalna' podłoga się uginała :unsure:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #392481 przez baby_55
Madzia7 Siteczko nie wiem jakie szpitale wybrałyście ale ja polecam gorąco żeromski :) świetna opieka, pomagają przy karmieniu, super położne, wszystko wspominam świetnie :) jakbyście miały pytania to piszcie :)
acha no i chodziłam tam do szkoły rodzenia, trochę niewygodne krzesła były ;) ale wiedza bardzo przydatna :) no i mój poród odbierała Pani Jadzia która prowadzi niektóre zajęcia w szkole rodzenia :) dusza nie kobieta, była niesamowita :):):):)

26joanna bedę w poniedziałek w szpitalu to dopytam dokładnie jak to z tym jest :) no i mam nadzieję, ze mi zrobią USG bo czekam już od 22 tygodnia, a jeden termin mi przepadł bo nie dałam rady na 7 rano pojechać, bo nie miałam z kim synka zostawić i nie znaleźli mi jeszcze innego terminu...

mnie przyszła paczka z PL z ciuszkami więc teraz czeka mnie wielkie pranie :) Adi oczywiście przeglądał ciuszki rzem ze mna i roznosił po całym pokoju :D

Andra niektóre łózeczka mają na środku jeszcze podpórkę a niektóre nie i wtedy materiał na dole z materacykiem sie troche środkiem zapada, musisz zobaczyć jak to jest u Ciebie, jak nie to właśnie deseczkę trzeba włożyć żeby to usztywnić

12 lata 9 miesiąc temu #392495 przez moniab26
Anulka no u mnie też już tylko 60 dni a jeszcze tak niedawno była studniówka , czas biegnie. Dzięki za linki do próbek - tez już sobie zamówiłam :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #392502 przez 26joanna
andra88 no właśnie miałam z podwieszanym dnem i jak dziecko rosło to coraz bardziej widziałam ze "zapada" się na środku materacyk , ale spokojnie można cienka deseczkę wsadzić na środek w razie czego ;)
baby_55 to masz mieć 3 USG? Bo ja miałam jedno w 12 tc i drugie połówkowe w 24 ( miałam mieć w 20 tc ale byłam wtedy w Polsce) i wiem ze chyba więcej mieć nie będę chyba ze coś będzie nie dobrze (cokolwiek to znaczy :dry: )

12 lata 9 miesiąc temu #392505 przez andra88
Dzięki dziewczyny :) Okaże się dopiero jak mały będzie spał na nim :) a w razie 'W' włożę deseczkę :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #392521 przez siteczko
baby_55 ja będę rodzić w Rydygierze :) tam pracuje moja gin... stamtąd będę miała położną i osoby prowadzące szkołę rodzenia... no i pracowała tam moja szwagierka, ona poleciła mi gin i do szpitala też nie miała jakiś przeciwwskazań, tak więc pozostaje przy tym szpitalu, mam nadzieję że się nie rozczaruję :) po za tym nie jest daleko od domu :)
W przyszłą środę mam się stawić w szpitalu, więc zobaczę jak wygląda od środka i jak to jest z personelem :)

A u mnie jest 80 dni :) czyli 200 za nami ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka