BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 6 miesiąc temu #453714 przez madziorskie
oo chleb ze smalcem... no trochę ciężkie i tłuste jak na nią, ale skoro jej nic nie było to widać nie zaszkodziło!

A ja sobie tu czytam co napisałyście, a mała bawiła się na kocyku, za chwilę patrzę, a ona stoi przy kominku! Kurcze tak się wysytraszyłam! Na szczęśćie nie oparzyła się!!!

chyba też spaghetti zrobię...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #453720 przez polunia
Ostatnio sobie chyba z Dorcia po gebie dałysmy , tylko kurcze nie pamietam o co szło:dry:

Żadna z nas nie jest idealna - no poza mną oczywiscie :lol: , kazda zyje innym życiem i na wiele tematow mamy odmienne zdanie wiec takie ostrzejsze wymiany zdań beda sie zdarzaly , ale mysle , że przy falszcze sobie wszystko wyjasnimy :kiss:

Dobra bo Poldek juz skrzeczy w łózeczku , ja chce ze 2 dni urlopuuuuu!!!!!!!!!!!!!

12 lata 6 miesiąc temu #453723 przez polunia
Madziorskie a nie masz tej takiej barierki do kominka , no takie jak te drewniane do schodow tylko sa takie metalowe do kominka własnie. Kurde , ta szyba to chyba mocno goraca jest , co?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #453725 przez Malina86
Oj polunia nie przezywaj ;) Chodzi o to, ze rozkrecasz zadyme, a potem sie rakiem wycofujesz, ze niby nie Ty :laugh: ;) I od razu napisze, nim sie zestresujesz i zaczniesz zaglebiac w anazlize psychologiczna swojej osobowosci ze ZARTUJE OCZYWISCIE :lol: No bo na zartach to sie chyba znasz nie? :silly:

Kurcze flaszke to bym chetnie z Wami "zrobila" :laugh:

madziorskie dobrze, ze Iza sie nie oparzyla.

12 lata 6 miesiąc temu #453733 przez polunia
W nos się Malina pocałuj! :kiss:
Moge wziąć na siebie rozkręcenie zadymy , wsio mi ryba :P
No z żartami u mnie rożnie bywa... :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #453742 przez polunia
Jak nic D dzisiaj obiadu nie dostanie , , ku...a musze się wziąć za siebie bo rozlazła jestem jak cholera dzisiaj!

12 lata 6 miesiąc temu #453762 przez Malina86
Haha polcia bede probowac z tym calowaniem w nos, ale nie wiem czy sie uda :laugh:
Dobrze, ze ja nie musze codziennie obiadkow gotowac :) Tylko w weekendy nadrabiam...

Miśka wstala, koniec laby :)

12 lata 6 miesiąc temu #453763 przez madziorskie
no właśnie nie mamy takiej bareirki, ale jak pomyslę, ze miałabym jeszcze tu coś wastawić to chyba wolałabym od razu kominek wyrzucic bo już nic mi się do salonu prawie nie mieści... kominek sporo miejsca zajmuje... do tego 2 fotele, kanapa, ława, stól z krzesłami, plac zabaw Izoldy o hustawce i koniku na biegunach nie wspominając... jaq tu ledwo juz przejśc mogę... hi hi
muszę jej pokazac ż etam jest gorące i że moze sobie zrobic krzywdę! To może przestanie się nim interesowac... mój brat tak zrobił i jego synowie jakos kominkiem wiecej sie nie interesowali...

Ojj na flaszkę to i ja sie piszę choćby dzisiaj...

a własnie wiecie co zauwazyłam? że jak otworzę mikrofalę żeby cos do niej włożyc i zamkne i zmierze sobie temp na czole to termometr pokazuje mi że mam mega wysoka temp! Raz wyświetlił mi nawet "HI" czyli powyżej 42,5 bo taki ma chyba zakres... dziwne nie? nie zawsze ale czasmai tak się zdarzy..

Iza zasnęła, a ja ide ten nieszczęsny obiad robić!

Nie wspomnę, że "zapomniałąm" na jakiś czas o papierkowej robocie, a musze w końcu oddać dokumenty rolnikowi... ech jakos nie chce mi się za to zabierac...

Miłego dnia Lasencje

12 lata 6 miesiąc temu #453764 przez Aleksandra
Ej a co to za rozkręcanie zadymy. Spokój ma byc! :blink: Nie ma człowieka dwie godziny i już awantura ?! :silly:

Właśnie wróciłyśmy. Młoda padła na początku spaceru i spała aż do domu. Dobrze, że pospała bo mi nie będzie zaraz marudzic. Ja dzis na obiad mam kapustkę z ziemniaczkami :) Odkryłam nie dawno w okolicy fajne miejsce z ławeczkami, stawem i mnóstwem drzew, cisza, spokój i można posiedziec i książkę poczytac (bo akurat młoda spała).
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 6 miesiąc temu #453771 przez madziorskie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ooo Twój pomysł na obiad tez mi się podoba! Spaghetti nie zrobię, bo nie mam mięsa a do sklepu nie chce mi się przez pól wsi lecieć...

idę wstawić jakąs zupe jarzynową... ooo albo ziemniaczki i fasolkę z bułeczką.. ale tak bez mięska żadnego? hmmm na zakupy czas pojechać do mięsnego...

chyba że Izie podwędze ze 2-3 kawałki cielęcinki... ;)

ech zawsze mogę mężowi zrobic obiad... gwizdany... :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #453785 przez Aleksandra
madziorskie napisał:

Dzis Z bedzie późno więc nie muszę nic wielkiego szykowac na obiad. Powiem mu, żeby coś kupił po drodze na kolację i tyle :) Mam też szpinak mrozony ale szczerze mówiąc nie wiem jak go zrobic bo nigdy nie robiłam a uwielbiam. Może mi podpowiecie?

12 lata 6 miesiąc temu #453866 przez aniaa_
Później Was mamusie nadrobie, my dopiero wróciliśmy

dorcia u nas nie było tych sukienek w ogóle :( :( :( , ale wiesz co bardzo ładne sa w H&M nie wiem czy byłaś.

Poczytam Was wieczorkiem

12 lata 6 miesiąc temu #453903 przez Aleksandra
Natalka zasnęła. Była już taka marudna i tak tarła oczy że aż miała czerwone. Wyszalała się jeszcze ze mną i padła. Biore się za dom bo jak małż przyjedzie to się załamie.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #453929 przez Kredka
DOBRA DOBRA ja powiedziałam co mysle, Madziorskie powiedziała i nie ma co koty drzeć.

Oto link o decie dukana www.dietaproteinowa.eu/
a to str z których czerpię przepisy zdukanemnaty.blogspot.com/search/label/Faza%20I
dukan-na-co-dzien.blog.onet.pl/
Ja bym chyba na Twoim miejscu zabezpieczyła ten kominek. Chwila nieuwagi i moze byc nieszczescie.

Własnie pol godziny temu goscie pojechali. Oj dawno sie nie widzielismy. Moze na swieta Bożego Narodzenuia sie spotkamy albo za rok.. Oni mieszkają w LOndynie :) juz od kilku lat nas zapraszaja do siebie w odwiedziny. OJ chciałabym...mam nadzieje że jak odłozymy kaske to pojedziemy :)
Mikołaj zaraz jak wyszli padł.. NIe spał kolo południa i za to był zmordowany.
Ja własnie wcinam smażoną wątróbke z cebulką. Mniammm :silly:

Aleksandra oj kreci sie kolo Ciebie ten wielbiciel... kazdy pretekst jest dobry.. ;)

Dorcia daj przepis na tego łososia (tylko po kolei jak krowie na rowie bo nigdy nie robiłam)

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

12 lata 6 miesiąc temu #454026 przez emkapl84
Hejka!
Nadrobiłam Was :lol: :lol: :lol:
Polunia mój m ostatnio dał Natalce makrelę w sosie pomidorowym :lol: :lol:
Dorciakoniecznie wrzuć na forum fotki sukienki od mamy. Mój M tez czasami kupuje jakieś ubranka itp dla Natalki i niby są ok, ale wolałabym sama coś wybrać...
Moje dziecko chyba jako ostatnie z listopadowych będzie miało chrzciny bo dopiero 2 marca!!!!!Lecę wtedy na kilka dni do Polski i razem z siostra bliźniaczką chrzcimy nasze maluszki. Mateuszek nadal jest w szpitalu. Ma zapalenie płuc i dostał antybiotyk. zrobili mi mnóstwo badań i wyniki są bardzo dobre więc chociaż tyle pocieszenia dla mojej siorki :laugh:
Malinaja tak szczerze tez tylko w weekendy gotuje. Nie wyobrażam sobie wrócić po 9 h pracy i stać przy garach. W weekend zazwyczaj robię duuuuuużo rożnego jedzonka, trochę zamrażam , trochę wkładam do lodówki i mamy obiady na cały tydzień :lol:
U mnie w pracy dzisiaj nawet fajnie było. byłam z dzieciakami w wieku pre-school i strasznie szybko dzień mi zleciał :) Po powrocie z pracy zdążyłam wykapać Natalkę i tyle ją widziałam bo poszła spać :(
Aleksandrakilka stronek na necie odnośnie szpinaku...
www.wielkiezarcie.com/recipe2428.html
www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/t/szpinak-przepisy
www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/t/szpinak-przepisy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka