- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- upsar
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Poza tym jak pytałam w sklepie to była niższa cena niż na allegro no i trzeba sprawdzić czy pasy nie będą za krótkie wiec lepiej przed kupnem przymierzyć jak się da...
Ja małemu pomalutku wprowadzam kaszkę i jabłuszko - a do picia wodę bo te upały niemiłosierne...
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- upsar
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Co do fotelika to myśmy już wybrali Recaro young sport. Tylko jeszcze czekamy aż mały będzie stabilnie siedział. Na razie sam nie wstaje, czasem złapie równowagę siedząc mi na kolanie. No i podciąga się leżąc w wózeczku - spacerówce - kupiłam taką rozkłądaną na płasko bo spacer kończył się po pół godzinie drzemki małego - nie podobało mu się leżenie - za mało widział

A gada jak poplątany

Ach i niestety przyjaciółka nie dostała zaświadczenia do chrztu Rafiego i musiałam dziś prosić kogoś innego.... a do chrztu pozostało 2,5 tygodnia... wrrrr... ten m-c nie należy do mnie... bo jeszcze nasz wyjazd na mazury nie wypalił... grrr
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- Adlenne
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do chust, nosideł/wisiadeł- polecam: chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=69
Wisiadło to nosidło ze źle rozłożonym ciężarem dziecka- dziecko zamiast być "obejmowane" "wisi" a ciężar cały spoczywa na kroczu. Ja myslę o mai tai.
z nowości- Adaś miał skok rozwojowy

- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Żółtko połówka co drugi dzień po skończonym 6 m-cu. A soki możesz już dawać. Ale samej marchewki nie daję bo utwardza kupy, a że mój robi plastelinę to podaję mu np. marchewkę z dynią i jabłkiem. Mój to uwielbia.... zresztą jeszcze nie odkryłam niczego do żarcia czy picia czego by nie wchłonął ze smakiem

Ale w ogóle polecam mi rozcieńczać soki, bo mimo wszystko to cukier. Ja rozcieńczam dość mocno tak tylko żeby do smaczku było bo nie lubi wody i dzięki temu może pić dość dużo, co jest ważne w upały.
No i niestety małego obsypało po króliku

Mój też się przekręca na brzuch w nocy ale bardzo to lubi, jedynie koło 4-5 rano pomiauczy trochę jak odkryje że smoka nie ma. Dostanie go i idzie spać dalej... albo sam się do 6-6:30 pobawi.
A w ogóle synek robi się niekulturalny... ostatnio w tym jego bełkocie wyszły dwa słowa: Dupaaaa i Chuuujjjjjj

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Upsar tygrysica macie przeslicznych kawalerów w domu! Tylko ich schrupać!
Szkoda, że moja Iza ma już wybranego przyszłego męża bo chyba bym jej Wasze pociechy pokazała hi hi
Co do nosideł i chust nie wypowiadam się, bo się nie znam. Zreszta my nie korzystamy.
Nad morze i do Karpacza zabieramy wózek

Izce też się rozjasniają włoski i widzę że ma bardzo miękkie i podatne na układanie, a przy tym cienkie, więc włosy odziedziczyła po mamusi..

Iza jeszcze na brzuch się nie przekręca. Ostatnio to nawet z brzucha na plecki nie chce...
Połozona podnosi sama głowę i ramiona jakby chciała usiąść. a jak podam jej moje palce to się na nich potrafi podciagnąc pod katem 45 stopni, a potem przy mojej pomocy usiąść.
Równiez tak jak Adaś tygrysicy jak siedzi na kolankach to chwyzona za rączki kilka razy sama wstała, przy czym raczej nie zachęcamy jej do tego, bo to trochę za wczesnie tak mi się wydaje. Sama nie siedzi, ale tzryma pion bardzo ładnie.
No i zaczęła się wstyzić. Jak trzymam ja na rękach i ktoś się do niej usmiechnie coś mówiąc, to ona odpowie usmiechem po czym szybko schowa głowe w moim ramieniu odwracajac głowkę od rózmówcy

Ostatnio też gada jak najęta... buzia czasami jej się przy tym nie zamyka.. a czami to tak sobie opowiada wydając takie dźwięki jakby kotek piszczał... hi hi No chichrać się zaczęła

Dziewczyny jak wygląda mniej więcej dzienne menu waszych maleństw?
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

słyszałam wiele pozytywnych opini o foteliku pallas. m.in. że bardzo dobrze chroni dziecko.
Tylko nie wiem czy dziecko w takim bardzo zamkniętym foteliku będzie chciało jeździć. Dziecko tez chce się rozglądac na boki i podziwiać krajobraz oraz mieć trochę swobody koło siebie więc sama nie wiem.. chyba tez wszystko zależy od dziecka. Chociaz jak mówią najwazniejsze jest bezpieczeństwo naszych maleństw, a nie to by miało swobodę ruchów i przestrzeń.
W każdym bądź razie my zostaniemy przy recaro, ale to jeszcze odległy czas. Bo teraz mamy recaro yung profi i jeszcze wkładki dla noworodków z niego nie wyjęliśmy bo nie ma takiej potzreby

- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jadłospis po przebudzeniu:
pierś
pierś
kaszka
pierś
słoiczek obiadek
pierś
słoiczek deserek
pierś
kaszka
pierś
Nie wiem czy dobrze, ale moja wsuwa .Już i tak pierś jest teraz mega rzadko.
Dzień matki pracowity mąż w pracy wraca za tydzień, więc zasuwam z małą 24h. Wszystkim mamą wszystkiego naj.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
6-6.30- butelka- 180ml
10.30- butelka
12.00- obiadek (czasem tu butelka a następny obiadek)
14.30-15.00- butelka (czasem tu deserek, a nast butelka)
17.00- deserek
19.00- kaszka