- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
Psotka naprawdę ta Twoja tarczyca to chyba duży kłopot dla Ciebie, ja myślałam że to się tak w ciąży nie uaktywnia a tu proszę. Co robiłaś przed ciążą z tarczycą, brałaś hormony? W ogóle powiedz mi bo interesuje mnie czy kiedy wiesz że masz tarczyce używa się antykoncepcji w tabletkach i czy to też jakoś nie wpływa na samą tarczycę jak i na organizm kobiety??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Psotka to masz z tą tarczycą ale ja miałam tak przy pierwszej ciąży ale jak już od kilku lat biorę te leki to przy tej ciąży jest lepiej na ta chwilę i mam nadzieję że tak zostanie bo w tym miesiącu czeka mie proszenie lekarki aby mnie przyjęła ehh
Cortiza antykoncepcja akurat w moim przypadku zrobiła to że dostałam bóli migrenowych i dlatego lekarz mój gin powiedział abym lepiej nie brała tabletek i od 5 lat miałam spokój.
- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
nat B to kiedy Ty jedziesz nad morze? Powiesz jak pogoda jest bo mój mąż od następnego tygodnia idzie na urlop więc może tez sobie pojedziemy nad nasze Polskie M. W ogóle to macie daleko nad Bałtyk?
cortezia może z waga Twojej dzidzi to nic strasznego, może po prostu faktycznie takie drobniutkie dzieci rodzisz, taka uroda. Moim zdaniem jeśli okaże się że maleństwo prawidłowo przybiera na wadze to nie ma się co martwić. Najważniejsze żeby wag anie stanęła w miejscu.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. i cortezia ja z tarczycą miałam już kilka przygód. Kiedyś jak byłam mała, w wieku dojrzewania miałam nadczynność tarczycy, oczywiście zażywałam hormony i jod. Później jakoś się uspokoiło, następnie na studiach nadczynność wróciła. Przyjmowałam hormony, ale już nie pamiętam w jakich dawkach. Jak tarczyca się unormowałam hormony odstawiłam i od tamtej pory była cisza aż do 2012 gdy zaczęliśmy strać się o dziecko. Po kilku miesiącach nieudanych prób zajścia w ciąże stwierdziłam że się przebadam, pierwsze co to pomyślałam o tarczycy. Faktycznie była nieznacznie rozregulowana. Szybko poszłam do endo prywatnie, bo zanim dostałabym skierowanie z nfz i wyczekała się w kolejce na termin to by trochę zeszło. Od października zaczęłam leczyć się hormonami ale uwaga ! już w kierunku niedoczynności. Przyjmowałam chyba najniższa dawkę euthyroxu i po 2 miesiącach hormony miałam w normie. Endokrynologowi tłumaczyłam że staramy se o dziecko i to przy każdej wizycie zaznaczałam. Nic nie wspomniał że jak uda nam się począć dziecko to żeby się zgłosić. Przyjmowałam więc cały czas te minimum.
Bardzo się ucieszyłam gdy zaszłam w ciążę i już przy pierwszej wizycie u ginek. z nfz wspomniałam o tarczycy, niestety nie skierował mnie do endokrynologa, skomentował ze na tym się nie zna i żeby przyjmować hormony jak do tej pory, a ten poprzedni endo już się nie pokazywał w prywatnej klinice do której wcześniej chodziłam. Od połowy ciąży, gdy jestem pod prywatna opieka gin i endo przyjmuje co raz to większe dawki hormonów, jestem pod stałą opieką profesjonalnej pani endokrynolog. Miałam dawki 88, 112 a tera będzie 137 euthyroxu. Pani doktor powiedziała że w III trymestrze jest tendencja spadkowa ft 3 u kobiet z rozregulowana tarczycą. Teraz podniosła mi o te kolejne 25 ale powiedziała że to już powinno wystarczyć żeby tarczyca się uspokoiła więc możliwe że za 4 tyg trzeba będzie zmniejszyć dawkę. Co do tabletek antykoncepcyjnych nie wypowiem się ponieważ nigdy w życiu nie stosowałam (-; Ale się rozpisałam (-;
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Co do morza jedziemy w przyszłym tygodniu od 15-18.08

Chika kamień spadł mi z serca... bardzo się cieszę, że jest wszystko dobrze

Pani_P ja siostrzeńców nie rozumiem, bo mogli by troszkę pomóc, zawsze praca się znajdzie... młodszy to pomaga, ale starszy to ,,leń ..." dodałabym drugą część, ale wyjdę na wyrodną ciocię, w każdym bądź razie 8-latek ma zagrywki tak chamskie, jak 30-latek... szkoda gadać

Psotka do szpitala idę na 1 dzień

Czuję się już teraz dużo lepiej

Małopolanka co do Twoich przygotowań, kurczę kochana, czy Ty szykujesz się na pierwsza do kolejki na rozpakowanie ?

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dobrze, że idziesz na tą wizytę kontrolną za 2 tygodnie, ściskam mocno kciuki za Twoje maleństwo

Suzi a nie mówiłam, że w Kościele zleci, zero stresu... jak się człowiek za bardzo nie nakręca to tak jest

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Chika bardzo się cieszę że się wyjaśniło wszystko. Zdrowie maluszka jest najważniejsze.
Cortezia mała ta Twoja kruszynka ale jeśli lekarz powie że wszystko jest ok i dzidzia zdrowa nie ma co wpadać w panikę. Moja siostra urodziła synka 2,5 kg a potem nadrabiał po porodzie w bardzo szybkim tempie. Często domagał się jedzenia i po paru tyg był z niego niezły klopsik. Teraz jego waga jest idealna co do wieku i wzrostu. Najważniejsze żebyś Ty się oszczędzała i żeby nie brakowało Ci witaminek. Ja czekam na wyniki glukozy jeśli nie mam cukrzycy to idę na USG prywatnie bo raczej do porodu mi nie zrobią.Nie mam pojęcia ile moja dzidzia waży ale pewnie też bez szału bo brzuszek mam malutki w porównaniu do kobiet które wczoraj ze mną siedziały w poczekalni na to badanie.
Psotka oby tarczyca się unormowała. Najważniejsze że Twoja lekarka to kontroluje i że jesteś pod dobrą opieką.
NatB nie powiem bo już nie mogę się doczekać maluszka ale dla jego własnego dobra niech zostanie w brzuchu jak najdłużej hehe. Tych rzeczy do kupienia było sporo ale dużo też dostałam w spadku po siostrze. Gdybym miała sama to wszystko kupować pewnie musiałabym zrezygnować z niektórych rzeczy.
Cieszę się że Ty już czujesz się lepiej. Odpoczynek to to czego Ci potrzeba widocznie.
- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Małopolanka naprawde duzo rzeczy juz masz przygotowane dla maluszka,jeszcze kilka rzeczy i mozna sobie odpoczywac

Dziewczyny jak to zleciało idzie nam juz 7 miesiąc

Nat zazdroszcze ci wypadu nad morze tez bym chciała pojechac i sobie odpocząć ale niestety juz nie w tym roku :(dzieki za grraTKI

wCZORAJ BYŁAM U LEKARZA z mała wszystko jest ok ale mam zapalenie warg sromowych ;/ dostałam globulki dopochwowe i do przemywania tantum rosa mam nadzieje ze mi to minie

A jak tam wasze brzuszki? mi sie naprawde juz zaokrąglił hehehe

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5

Urodziny się udały, była moja mama, teściowie i szwagierka z narzeczonym. Pośmieliśmy się i było naprawdę fajnie, zrelaksowałam się. Gorzej w nocy - upał nie z tej ziemi, mimo otwartych okien nie było czym oddychać. Wstawałam co chwila i się rozbierałam:-)
Małopolanka wszystkiego naj, naj, naj. Szczęśliwego rozwiązania (bo to teraz dla nas najważniejsze)

Suzi gratulacje kochana, spóźnione ale zawsze są:-)I przede wszystkim gratuluję że dałaś radę opanować stres i wogóle wytrzymałaś to wszystko:-) Ja na swoim ślubie nie byłam w ciąży ale jak sobie przypomnę stres w Kościele to myślałam że odpływam.
A Twoja córcia to już niezła kobitka. Nie martw się wyleczysz to ochydztwo i wszystko będzie ok. Co do mojego brzuszka to mam wrażenie że rośnie z dnia na dzień. Jak założę jakąś obcisła bluzkę to tak fajnie go widać - a aj uwielbiam się nim chwalić

Chika bardzo się cieszę, że się wszystko wyjaśniło i bąbelek jest zdrowy. Zabieraj się za zakupy:-)
Cortezia - nie martw się nasze kruszynki różnie przybywają teraz na wadze, może się okazać, że pójdziesz na następną wizytę, a ona przytyje drugie tyle. Poza tym może będzie malutka - a wtedy poród nie będzie taki straszny. Mi teściowa mówiła, że najlepiej jakby dziecko miało ze 3 kg wtedy wszystko przebiega szybciej i dziecko nie jest tak wymęczone i kobieta też. Także główka do góry i bądź dobrej myśli.
Psotka kurczę przerąbane masz z tą tarczycą - cały czas na lekach. Najważniejsze że małemu to nic nie zagraża.
Z grubsza odpisałam - ufff...
Dziś mam USG - ciekawe co wyjdzie. Obawiam się troszkę tych nereczek czy jeśli jest ta druga po prawej stronie to czy się dobrze wykształciła i połączenia między nimi są ok. Ale staram się być dobrej myśli - że wszystko będzie ok. Lekarze mówili mi , że jeśli są trzy to nie ma się czym martwić, bo mnóstwo ludzi tak żyje i nawet o tym nie wie. I prawdopodobnie u nas w rodzinie też ktoś tak ma i nawet o tym nie wie, bo zwykle ma to podłoże genetyczne. Trzymajcie za nas kciuki. Odezwę się jutro, bo dziś znów późno wrócimy.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

NatB no to macie rzut beretem nad morze. Tak to można jeździć

Suzi a masz może jakieś foty ze ślubu? Ciekawość mnie zżera jak wyglądałaś

Też dzisiaj zaczynam siódmy miesiąc. Bardzo szybko ten czas leci hehe

Małopolanka Wszystkiego co najlepsze!!! Ogromu miłości, zdrowia i spełnienia marzeń

Kasia trzymam kciuki za wizytę i czekam na relacje.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No ja już pisałam, że jestem ciekawa zdjęć ze ślubu, no chociaż jedno

Kasieńka kurczę nie doczytałam, że u Twojego maleństwa coś jest z nerkami, mam nadzieję, że jest ok i daj koniecznie znać jutro, jak wizyta

Pani_P no faktycznie bardzo miłe słowa usłyszałaś ze strony Mamy

Małopolanka a dla Ciebie stooo lat stoooo laaaat... żyj nam długo, szczęśliwie i w miłości

- Chika7
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Chika7
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Suzii oby szybko przeszło Ci to zapalenie. Nie za ciekawie to brzmi. Oby globulki szybko przyniosły ulgę.
Mi zdawało się ostatnio że złapałam jakąś infekcje ale po stosowaniu tego płynu z kwasem mlekowym wydaje się być wszystko ok. Tak czy tak wypadałoby mi się sprawdzić.Jak do tej pory odpukać przez całą ciąże nie musiałam brać nic oprócz witamin.Dobrze gdyby tak chciało zostać.
Chika super że Ci się u nas podoba

PaniP chyba wszystkie już nie możemy się doczekać. Czas szybko zleci i nasze maluchy już będą z nami. Nawet się nie obejrzymy a będziemy na forum nadawać informacje na żywo z porodówki wtedy będzie wesoło haha
Kasiu koniecznie daj znać jak będziesz miała chwile czy wszystko ok.
NatB u mnie rodzice się cieszą bardzo ale już nie jest to co przy pierwszej wnuczce haha wtedy to było szaleństwo. Za to od strony mojego męża to będzie pierwsze dzieciątko w rodzinie więc tam babcia już szaleje i kupuje co jakiś czas jakieś drobiazgi np. czapeczkę z imieniem albo śliniaczek

- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dzisiaj od rana wzięło mi się na płacz, ale powolutku przechodzi... już chcę jechać nad morze i się odstresować ufff
Mały codziennie mnie budzi o 5 rano i się wierci, jak nic...
Wczoraj byłam u szwagierki dopytać, jak tam wygląda u nas na oddziale, więc ciuszków dla małego nie muszę brać, bo dostanę

Zdziwiłam się, bo szpital nie jest ,,bogaty", ale szwagier się śmiał, że ginekologia i położnictwo rządzą się swoimi prawami... jedno, co mnie zmartwiło, że maluszek tylko będzie ze mną w porze karmienia, a tak leży osobno