- Otrzymane podziękowania: 71
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marti1234
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

zbierałam się żeby się odezwać wielokrotnie ale zawsze "coś"
Nefri - u nas Adaś nie woła, ale w majtki nie robi bo jest często wysadzany, już trochę się powstrzymuje. Różnicę w pieluchach już czuje :-D no i powiem Wam, że na początku było bardzo ciężko bo ubrań mi brakowało do żłobka ;-P ale to były 3-4 dni, potem już coraz lepiej.
Jeta jeśli miałabym kochającą babcie w jednym domu, to też pewnie bym Adasia do żłobka nie posyłała. Ale jest jak jest./ Wiem, że teraz jakbym miała drugie dziecko to poszło by do żłobka od razu jakbym wracała do pracy czyli około roku. Pomijając notoryczne choroby, przeziębienia itd to nie widzę żadnych minusów. Choć i z tymi chorobami jest już coraz lepiej...bo średnio co 3 tygodnie...
Mała u nas na katar psikanie woda morską, jak katar wodnisty to nasivin soft. Maść majerankowa , rozgrzewający depulol na plecy i pierś. Łatwiej by było gdyby Adaś tolerował maskę z inhalatora i sobie ją zakładał...no i jakby wydmuchiwał nos, ale to jeszcze wszystko przed nami. Co do kina to są seanse dedykowane dla maluchów w multikinie przesyłam link: multikino.pl/pl/wydarzenia/dzieci/poranki-agi-bagi
a propo budowy domu, my powoli tez dojrzewamy do zadłużenia się na całe życie i poszukanie czegoś fajnego ;-P
no a po za tym jestem potwornie chora, Adaś na feriach u mojej mamy - też jest przeziębiony, ale na wsi o dziwo szybko dochodzi do siebie i non stop się wścieka...
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Jeta pewnie jak macie spoko babcię na miejscu to po co posyłać do przedszkola

Nefri Filip też jak się nie dostanie do przedszkola to nie ma problemu bo ze mną zostanie, ale jak się uda to go wyślę może zacznie gadać po naszemu. Lekarz jak ostatnio słyszał jego mowę to mówił, że bliźniaki często tak mają, że wymyślą sobie swój język i tak do siebie gadają i się rozumieją. A Filip jak się go zapytam co mówił to powtarza mi ten sam ciąg swoich wyrazów, więc może coś w tym jest, tyle, że on bliźniaka nie ma

No to super, czyli jedne pieluchy z głowy. Ja jak tylko się trochę u nas uspokoi z tymi chorobami to też chcę się wziąć za to.
marti1234 to kiedy na drugie się decydujecie?

A wy tam na śląsku na stałe zostajecie? My właśnie nie wiemy gdzie działkę kupić

Czyli Adaś powoli się uodparnia od tych żlobkowych zarazków, to super.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.swiatksiazki.pl/ksiazki/wszedobylski...ca-zbiorowa-2173173/
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

powiem Wam, ze super, ze jestem mega dumna z Tymona, ze już nie nosi pieluch, ale ogolnie tez jest teraz okropny buntownik, momentami odbija mu kompletnie.
Nas póki co choroby omijają, jeszcze żadne z nas nie było chore w sezonie zimowym. Zdrowka dla Was dziewczyny.
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
mała82 - całkiem spore. Chcemy ze strychu zrobić sobie piętro. Tam kuchnię, salon, małą sypialnię i łazienkę. Dzieci zostaną na dole. Starzy na górze

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Nefri - ja jestem mega zazdrosna (ale tak pozytywnie

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My nadal nie zaszczepienie, a też chcę na rotawirusy jak najszybciej, ale my we trójkę cały czas zakatarzeni, a ja dzisiaj znowu gorzej się czuję trochę! Masakra!
Też Wam zazdroszczę tych pieluch

No i oby te zarazki wstrętne Was nadal omijały!
jeta no to konkretne remonty się zapowiadają u Was!

Tylko u nas wygląda jakby to dwójki do wyjścia się szykowały zamiast jedynek, no zobaczymy niedługo czy faktycznie już coś wyjdzie

Silna to ja muszę być przy tej dwójce szkrabów. Ryczące wieczory na razie za mną

Niedawno złożyłam wniosek o to kosiakowe, Nefri też składałaś, bo ty nie pracujesz nie? A wczoraj musiałam jechać specjalnie znowu, żeby poprawić jedno przekreślenie we wniosku. A to kazała mi zaznaczyć pani która przyjmowała wniosek i go sprawdzała, masakra! Ciekawe kiedy będzie można więcej rzeczy w urzędach załatwiać przez neta!
Filip właśnie wcina śniadanie, Artur zasnął więc mam chwilę na klikanie. Miałąm się wziąć za sprzątanie ale coś słabiej się dzisiaj czuję przez to przeziębienie które si ę wlecze jak nie wiem.
Kupujecie ciuszki dzieciakom w jakichś sklepach internetowych? Ja utknęłam na smyku i h&m a może są jakieś inne fajniejsze

Wiecie może coś o wózku Phill&Teds dla dwójki dzieci? Znajomi znajomych mają na sprzedaż i się zastanawiam

Miłego dnia dziewczyny

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A zapomniałam, faktycznie pisałaś kiedyś, że ty na macierzyńskim, czyli ten tysiąc przez rok Ci się nie należy, chyba, że byś miała mniej to wyrównują, ale na pewno masz trochę więcej, chociaż nie wiem ile macierzyńskiego płacą, pewnie od zarobków czy coś

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A 80% to nawet spoko ten macierzyński

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
mała82 - no i jeszcze przebudowa mała, tak żebyśmy mieli oddzielne wejście.
Co to za kosiakowe? Pierwsze słyszę.
O wózku tez nie słyszałam.

Co do kupowania w necie - czasem w reserved. Ale nawet stacjonarnie rzadko kupuję, bo mamy masę rzeczy po moim bratanku.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Znów miałam problemy z netem a tu taka produkcja,nie ogarnę

Sezon przeziebieniowy i u nas zebrał zbiory,Szymkowi się z nosa leje,dziś już mniej.
Pisałam że bunt dwulatka w pełni. To się pomyliłam

Pisałyście o przedszkolu,my nie mamy szans na państwowe bo jest dużo dzieci,a prywatnego tu nie ma,wiec na razie dpm,chyba że znajdę pracę to wtedy państwówka by może przyjęła.
Remonty i u nas sie szykują,sypialnia do roboty. Nowy kolor i pozbycie się tapety z ściany którą Szymon pięknie podarł w kilku miejcach.
Z mową nadal nie ma postępów,jak gadal pi swojemu tak gada. Żeby mi tylko teściowa nie chciała swoich obrzędów na to stpsować

Dziewczyny powiedzcie mi- zna któraś Wrocław? chemy się tam wybrać na zwiedzanie głownie zoo i afrykarium,ale i miasto też. Dlatego szukam informacji gdzie się zatrzymać tzn fajny i niedrogi hotelik,co warto zobaczyć i takie tam. Gdzyby któraś miała jakieś doświadczenia w tej kwesti to proszę o podzielenie się

Mala- trzymam mocno kciuki żeby te wszystkie problemy Was opuscily jak najszybciej i juz nic nie mąciło szczęścia,dacie rade :*
No i to chyba tyle,u nas raczej nic się nie dzieje,to i pisać nie ma o czym:)
Pozdrawiamy
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gosica siostra była w zeszłym roku z dzieciakami we Wrocku i właśnie w afrykarium. Zajarani byli bardzo. Podpytam się o te kwaterę i jutro prześle namiary.
Mala no pewnie jakby Tymek spal w wózki, to też bym o takim podwójnym pomyślała, ale to mu się nie zdarzyło już chyba od roku.