BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #550159 przez kasia123m
Sliczne te body.a wiekszych nie bylo.na lato by sie przydaly takie 68.

Domina u mnie przytylanki nic nie robily a te w niedziele to moze przez to ze juz bez niczego???choc teoretycznie sperma powinna zadziaalc na szyjke. Anie na krzyze.nie wiem .moj M powiedzil ze teraz do piatku mam nic bo tyle jeszcze zalatwien,dopiero potem mozemy rodzic i probowac.ze przyszly tydzien mu dopowiada w firmie...i moze juz wychodzic.ciekawe czy przytyla.ostatnio u mojego gina 2500.wazne zeby teraz bylo wiecej bo sie bede martwic ...minelo dwa tyg.ja u diabetologa 1,5kg na plusie...ciekawe czy u gina to sie potwierdzi...tzn bez butow..;)

Powodzenia na wizytach i ktg

Mrufka trzymam kciuki za jutro

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #550170 przez Dzolka
Dziewczyny super ciuszki:-*

12 lata 3 miesiąc temu #550193 przez natalka
Ola super ciuszki,
Ja też już bym chciała urodzić...

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #550217 przez katarinka1
Sylwia pytałaś o wyniki. Właśnie dziś odebrałam i już wszystko ok, ani śladu białka ani leukocytów i tylko poj. bakterie. Dziś też zrobiłam ten wymaz na paciorkowca, ale wyniki albo w sobotę albo dopiero za tydzień. Już mam dość tych badań, tych wizyt :huh:

Mrufka trzymamy kciuki, wszystko będzie dobrze, nie martw się tak bardzo bo złe nastawienie szkodzi i Tobie i dziecku. Jiutro już tylko samo szczęście Cię ogarnie :)

12 lata 3 miesiąc temu #550220 przez michasia
Gabilee a ja myślałam, że w tym roku chcecie ślubować kwiecień/maj:) bo chyba mieliście inny termin i jakoś przenieśliście, czy mi się wydaje?

Ola śliczności, w przyszłym tyg. się w końcu wybiorę do galerii i połażę po takich sklepach.

Mrufka trzymamy kciuki by wszystko dobrze poszło i byś szybko do siebie doszła:)

Też jeszcze nie miałam KTG, za 1,5 tyg następna wizyta.

Gabilee ja właśnie się z seksem w ciąży bardziej rozkręciłam, nie boję się niczego, wręcz przeciwnie - myślę, że sobie szyjkę ćwiczę:) Może dlatego, że ja zawsze taka sucha byłam, a teraz w ciąży to nawet żelu czasem nie potrzeba:D Mam nadzieję, że tak już zostanie:)

Madlen aleś się opisała...Mam nadzieję, że Twój M zmieni w końcu podejście. U mnie ostatnio dobrze, choć czasem się na coś wkurzę, ale jakoś szybko przechodzi.

Byłam rano u koleżanki na herbatce...umówiłyśmy się na 9, bo ona na 12 do pracy, ciężko było wstać:)
Później byłam u cioci z którą pracuję, by jej zwolnienie dać.
Teraz sobie chyba łóżeczko umyję, bo P je tylko złożył, a trzeba by umyć i wtedy by można już z szuflady korzystać i może te tetrowe pieluchy wyprasuję. Narazie mam suszarkę zawaloną, ale jak poschną nasze rzeczy, to może dziś wypiorę jakieś ciuszki, bo narazie tylko pieluchy poszły. A jeszcze te wielorazowe wszystkie. No i kołderka i rożek, kocyki...trochę tego będzie. a w czw. przyniosę sobie od kuzynki po Laurze ciuszki.

Dominia mój pies też średni a waży 14kg (beagel), więc nie ma mowy o jego podniesieniu. Na szczęście pod prysznic sam wejdzie, ale kąpać się to on nienawidzi, a chyba też powoli czas, bo po kąpieli tak nie gubi włosów, a teraz to tragedia...

Kasia powodzenia na wizycie.

Buziaczek pewnie rodzi, bo już nie zajrzała później:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #550268 przez Martyna
Aganobla tak blisko u mnie do porodu ale mam dziwne uczucie, że przenoszę

Gabilee, Jadzia, Sylwia, Domonia, Madlen, Pati, Katarinka, Ola, Michasia - stres był niesamowity ale najważniejsze, że pojechaliśmy i wszytsko z synkiem w porządku - teraz nadrabia i kopie mnie po żebrach :)

Princess mozliwe, że odsypiali :) ale liczę ruchy po posiłkach i bardzo się zestresowałam i zanim zaczęłam wkręcać sobie niestworzone historie tp M mnie ogarnął, ubralismy się i pojechaliśmy. Jak tylko podłączyli pod ktg i usłyszałam ten dźwięk od razu kamień spadł mi z serca

Lepiej się już czujesz? może zrób sobie inhalacje na ten zatkany nos?

Pati jak po szkole?

Satine czyli Marysi się nie spieszy? za dobrze jej u Ciebie :)

Madlen jesteś silna babka i pamiętaj, że Adaś najważniejszy!!! i w takich sytuacjach to nie Ty tracisz!!

A na ktg połóż się wygodnie, jak pisała Ci Dominia, bo to trochę trwa ale da radę wytrzymać, jak usłyszysz malucha to buzia sama będzie Ci się śmiała. I pamiętaj żeby zjeść przed badaniem żeby maluch trochę poszalał :)

Ciekawe co u Buziaczka?

Gabilee ale fajnie :) przygotowania do slubu :) masz jakiś wzór sukni upatrzony?

Mrufka trzymamy kciuki :)

Kasia a ten czop - duzo tego było? może odchodzić na raty?

Ola śliczne ubranka :)

Sylwia jak ja bym chciała iść na spacer!!!!! od miesiąca wychodzę tylko do lekarza lub szpitala :(

Kasia, Dominia dajcie znać po wizycie

12 lata 3 miesiąc temu #550269 przez princess
Madlen facetów to widzę podobnych poślubiłyśmy... Mojego też prawie w domu nie ma a jak jest to się kłócimy i on ma do mnie pretensje o wszystko, że aż czasami uszom nie wierzę... Nasi synkowie dadzą nam dużo miłości i radości, poczekajmy jeszcze chwilkę :)

Buziaczek to pewnie wody, trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród :)

Dominia czekamy na wieści z wizyty :) Ciekawe co Ci gin powie :)

Gabilee a jaką suknię ślubną chcesz? Masz już jakieś modele upatrzone?

Mrufka nie bój się, jutro już będziesz tuliła swoje maleństwo :) Mnie to samo za tydzień czeka, jaaa :huh: Pisz do nas na bieżąco !

Ola mój też mi ostatnio jęczał, że może przydałoby się zmienić auto, albo chociaż nowego laptopa by sobie kupił... Szybko mu to z głowy wybiłam... Ciuszki śliczne :)

Katar mnie dopadł na amen, woda leje się jak z kranu. Co chwila smarkam i od tego zaczął mnie boleć i stawiać się mocniej brzuch :( Ciekawe, czy przez to przeziębienie szybciej na porodówkę nie pojadę :(

Skóra na brzuchu pod pępkiem mi strasznie popękała, całą sieć rozstępów mi wyszła i do tego swędzi jak cholera jasna :( Smaruję brzuch 10x dziennie, przykładam zimne, na chwilę ulży a potem znów swędzi.

Mam mały problem. 6.02 kończy mi się zwolnienie, a do szpitala idę dopiero 11.02... u gina wizyt już nie mam, a do pracy na te dwa dni już nie pójdę... 6 chyba zadzwonię do gina i poproszę o przedłużenie zwolnienia... jak nie to chyba zostaje mi tylko rodzinny?

12 lata 3 miesiąc temu #550277 przez princess
Martyna robiłam inhalację z rumianku, do tego piję cytrynadę z miodem, niedawno wmusiłam mleko z czosnkiem :S Może jeszcze M mi zrobi syrop z cebuli. Chyba się od tego wszystkiego porzygam ;)

12 lata 3 miesiąc temu #550278 przez Martyna
Princess mam ten sam problem ze zwolnieniem. Mam do 10 lutego. Jak nie urodzę do tego czasu to 11 mam się stawić w szpitalu na ktg ale nie wiadomo czy mnie położą - bo wtedy bym miała zwolnienie ze szpitala. Gin mi powiedzial, że po terminie jestem juz pod opieką szpitala.

Czy jak pójdziesz do rodzinnego to da Ci bez problemu?

Ja jak byłam chora i miałam kaszel i katar to cały czas brzuch mi się stawiał i miałam skurcze. Współczuję Ci

12 lata 3 miesiąc temu #550282 przez bananamana
Princesss Martyna macie 7 dni roboczych na dostarczenie nowego l4 po zakonczeniu starego tak ze spokojnie jak bedziecie w szpitalu mozecie poprosic o nowe l4 zdazycie :)

12 lata 3 miesiąc temu #550284 przez bananamana
a na przeziebienie juz kiedys pisalam naprawde rewelacyjnie robi herbata z cytryna miodem i odrobina świeżego startego imbiru :)

12 lata 3 miesiąc temu #550285 przez Martyna
bananamana a z jaką datą wstecz mozna wystawić zwolnienie?

12 lata 3 miesiąc temu #550291 przez bananamana
z tego co wiem to z data zakonczenia ostatniego nie przekraczajac 7 dni, ale sa lekarze ktorzy sie upra i nie wystawia dlatego dobrze by bylo zadzwonic do swojego gina i zapytac czy moze wypisac tylko l4 czy ew wypisze w dniu kiedy bedziecie sie widziec :)

12 lata 3 miesiąc temu #550292 przez princess
Martyna ja w pierwszej ciąży miałam taką sytuację, że na początku chodziłam do pracy i chwyciły mnie okropne mdłości, nie dałam rady wtedy chodzić do pracy a do wizyty u gina miałam 3 dni. Pojechałam wtedy do rodzinnego, pokazałam kartę ciąży, powiedziałam, że okropnie się czuję, za 3 dni mam wizytę u gina i czy mógłby mi na 3 dni wystawić zwolnienie. Nie robił żadnego problemu. Więc w takim przypadku też pewnie tak będzie tylko nie chce mi się jeździć do przychodni i siedzieć obok chorych na grypę...

Banana
jak to w szpitalu? Czy można wystawiać L4 aż tyle dni wstecz?
Dzięki za przypomnienie o imbirze, mnie też kiedyś pomógł :)

12 lata 3 miesiąc temu #550295 przez bananamana
Wiesz co nie wiem na sto procent ale kolezanka miala podobna sytuacje pod koniec ciazy bo przenosila i lekarz wystawil jej l4 ze wsteczna data zeby miala ciaglosc najlepiej bedzie jak zadzwonicie i dopytacie

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka