BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 4 miesiąc temu #550402 przez Katriss
wypadem tragiczny z samochodu nic nie zostało mam nadzieje że wyjdą z tego cało. współczucia...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #550404 przez kasia123m
Pati to okropne//Boze jaki wypadek...a on byl kierowca?wspolczuje mu...sam walczy o zycie,zona i dziecko niezyja i jeszcze tesciowie nie wiadomo jak...masakra...

Domina czyli co?nie rodzisz jeszcze?ale juz jakies skurcze sa wiec moze sie rozkrecic w kazdej chwili...ciekawe ile maly wazy:)

ja ide za jakies pol godziny.a tymczasem Wam powiem cos.dzis w przedszkolu moje dziecko poznawao literke R.Pani kazala wymyslic dwa wyrazy na R i narysowac.moje dziecko narysowalo rower i czlowieka wymiotujacego w szpitalu na poduszke i podpisalo ROTAWIRUS :P)))no masakra hehehe...

powiem mojemu ginowi by te nozki obejzal dokladnie..i brzuch...noi ta wage...boje sie troche...dobra ide sie szykowac

13 lata 4 miesiąc temu #550416 przez Martyna
Katriss to jaki szpital w Warszawie wybrałaś? konsultowałaś się z kimś w tym szpitalu aby poznali wcześniej Twój przypadeek?

Kasiu powodzenia! a Synek udany :laugh:

13 lata 4 miesiąc temu #550423 przez Marlena1888
Hej Brzuszki! :)
wróciłam do donku właśnie z Filipkiem :D jest taki śliczny, muszę się troszkę ogarnąć to pokażę Wam fotkę :laugh:
więc relacja,
pisałam wam we środę, że miałam skurcze, nieregularne ale mega mocne, nie zmrużyłam oczu tej nocy. w czwartek rano pojechałam na izbę przyjęć z plamieniem krwawym, a to już szyjka się otwierała, i już zostawili mnie w szpitalu. miałam rozwarcie już na 1,5 palca.
wieczorem w czwartek miałam już skurcze co 5min i na ktg wyszły jakieś zakłócenia tętna. podali mi oksy i po godzinie miałam już pełne rozwarcie, pęcherz płodowy przebili mi o 00.15 a o 1.15 siłami natury urodziłam Filipka :)mam 3 szwy ciągną trochę, ale nie jest źle ;D karmię malutkiego piersią, jest super:) waga 3370g i 56 długości :) urodził się owinięty pępowiną, z rączką przy główce ;P pozdrawiam Was wszystkie i jak znajdę chwilkę to zaglądnę pozdrawiam gorąco! :kiss: :kiss: :kiss: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #550433 przez sylwia1986
Kasiu uśmiałam się z Twojego synka :lol: powodzenia na wizycie.

Marlena fajnie że już w domku :kiss: , czekamy na fotki Filipka, duży chłopak się urodził. Tylko Twój M napisał nam na forum że miałaś cesarkę, bo mały miał "szelki".

13 lata 4 miesiąc temu #550440 przez xpatiiix3
No właśnie on był kierowcą, po tym jak samochód skasowany to wiadomo jak on może wyglądać, można tylko się domyślić... Strasznie mi przykro, że tak się stało, on ma 2 czy 3 letniego synka jeszcze... ja też sama nie wiem co o tym już myśleć, bo to okropne co się stało, mimo, że między innymi jego wina, ale on w poślizg wpadł tam i nie dał rady wyhamować, kierowca Tira w dobrym stanie jest. Kolega w śpiączce farmakologicznej walczy o życie (połamane żebra wszystkie normalnie strzaskany cały no i twarz głowa pozszywane, bo pocięty też jest), matka tej dziewczyny tak samo w śpiączce, ojciec troszkę lepiej, bo siedział z drugiej strony ,a ciężarna w środku z tyłu najprawdopodobniej bez pasów i już na miejscu zmarła.. :( dziewczyna nie była kolegi żoną on wiózł do domu ponoć do Augustowa rodziców i żonę czy tam dziewczynę kolegi swojego, nie mogę po prostu w o uwierzyć, no wszyscy to bardzo przeżywamy, mam nadzieję, że wyjdzie z tego, ale nie wiadomo co to będzie po takich obrażeniach u niego, jego własna matka go nie poznała na rozpoznaniu, bo musiała potwierdzić tożsamość... Na razie trzeba czekać, nic nie można zrobić innego już, tylko czekać co będzie... Wiem, że jeżeli przeżyje będzie za wszystko odpowiadał i mimo że i tak już został "ukarany" to poniesie jeszcze tego konsekwencje nie tylko by poszedł siedzieć, ale w psychice na zawsze zostanie mu, że nie żyje ta dziewczyna... Przykre, ehh ;/ Dobra ja już staram się o tym nie myśleć, wiecznie jakieś nerwy, muszę sobie poprawić humor jakoś, ale ciągle jestem zdenerwowana przez to, bo taki fajny i dobry chłopak z niego...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #550442 przez xpatiiix3
Marlena kochana gratulacje, super, że już w domku ;)

Kasia powodzenia na wizycie ;) Ale masz udanego synka :D

Katriss to w takim razie lepiej nie ryzykować i do Wa-wy, ale to w takim wypadku powinnaś chyba mieć termin wywołania ustalony albo CC, żeby nie ryzykować, że możesz też nie zdążyć do szpitala...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #550453 przez DOMI
Lusiaczek82 ja rzeczywiście będę miała cc z powodu cienkiej tkanki w okolicy blizny. Nie miałam żadnych dolegliwości w związku z tym.
O cc słyszałam już od 15tc a na ostatnim usg grubość wynnosiła 1,2mm. Na kwalifikacji do cc w szpitalu powiedzieli, że mogę spróbować porodu sn ale nie wiadomo jaki będzie efekt więc nie zaryzykuję pęknięcia macicy.
Kasiu świetne skojarzenia ma twój syn. :). Ja też dziś byłam u diabetologa i mam nadzieję, że to ostatni raz.:-)
Pati rzeczywiście straszna tragedia .
BUZIACZEK trzymam kciuki za szybki poród.
Princess z tymi wstecznymi zwolnieniami lepiej się upewnić do ilu dni może lekarz wystawić bo potem możesz mieć problem.

13 lata 4 miesiąc temu #550463 przez lusiaczek82
DOMI acha ale ta twoja blizna to rzeczywiście cieniutka moja mam 3 mm w 33tc mam mieć jeszcze raz mierzoną w 38tc boję się bardzo że każą mi rodzić naturalnie a mnie bardzo boli ta blizna nie wyobrażam sobie jak by mógł przebiegać poród sn boję się że pęknie a pewnie ja nic nie mam do gadania bo lekarz decyduje...

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #550485 przez ola85
Kasiu - to rośnie Ci mały lekarz :blink: :)
Marlena - fajnie że jesteś z nami już "rozpakowana". Czekamy na zdjęcia. 56cm to duży chłopak :)

13 lata 4 miesiąc temu #550495 przez Martyna
Sylwia mam pytanie do Ciebie. W wynikach krwi mam MCH 26 pg i pod wynikami hypochromia +. Przez cały czas miałam dobre wyniki krwi i wszystkie parametry były w normie. Wiem, że w szpitalu miałam hemoglobinę 11 czy poniżej, teraz mam 11.8 a normę mam 11,2. Czy mam sie martwić? czy to anemia? co mam zrobić żeby się tego pozbyć?
Będę Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Marlena super, że juz jesteście w domku :) czekamy na zdjęciaa Filipka :)

13 lata 4 miesiąc temu #550512 przez sylwia1986
Martynko to jeszcze nie anemia :) też mam któryś z tych parametrów krwinkowych obniżony. Kluczowa jest hemoglobina, Twoja jest na granicy, moja na ostatnim badaniu tak samo. Ale wiadomo u cieżarnych inaczej to wygląda. Ja się wspomagam burakami, jajkiem gotowanym na miękko i łykam żelazo, bo po porodzie boję się że spadnie mi ta hemoglobina i żelazo na łeb i szyję.

Pati masz wspomagacza nastroju w postaci belgijskich słodyczy ;)

13 lata 4 miesiąc temu #550525 przez natalka
Kasia uśmiałam się, pomysłowego masz synka mało kto by na to wpadł :laugh:
Marlena super, że już w domku koniecznie nam pokaż swoje małe szczęście :)
Pati straszna tragedia, nie wiem co napisać...
Ciekawe jak Buziaczek? Ma ktoś do niej nr tele?
Strasznie się dzisiaj nudzę, M. złapał dodatkową pracę i będzie bardzo późno w domu.

*23.01.2012 ANIOŁEK

13 lata 4 miesiąc temu #550529 przez princess
Alinka eh, zazdroszczę Ci, jesteś już po porodzie i masz swoją kruszynę przy sobie :kiss:

Pati odpuść sobie, poleż w domku :) Straszny ten wypadek... :(

Sylwia ależ oczywiście, że szkoda naszego i tak krótkiego urlopu macierzyńskiego ;)

Katriss to jeśli tak to u Ciebie wygląda to ja na Twoim miejscu jechałabym do wojewódzkiego. Gin pewnie dał Ci skierowanie nie?

Kasia udany ten Twój synek :D

Marlena czekamy na fotki małego :)

Mrufka jak tam? Robili Ci badania? Znasz już godzinę cc?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #550554 przez gabilee
ola sliczne ciuszki

michasia chcielismy brac we wrzesniu , ale stwierdzilismy , ze kwiecien bedzie odpowiedniejszy :)
a co do seksu to ja juz mam dosyc denerwowania sie , ze ciagle jakies plamy ;/ bezsens

a mam pytanie wasi M koncza w srodku? bo ja jeszcze tak w ciazy nie probowalam

mrufka trzymam kciuki :)

martyna a ci gin nie mowil ,ze ty szybciej urodzisz? czy mi sie wydaje?
a suknie cos w tym stylu:

alinka super wiesci :) a Nataszka naprawde sliczna i slodziutka

pati super ze strony nauczyciela :D
kurcze ale tragedia mam nadzieje, ze chlopak wyjdzie z tego :)

dominia ciekawe jaki Igi juz duzy :D jak juz jakies skorcze to chyba dobrze co? co gin na to?

katriss a co to za choroba? a nie da sie jakiejs terapii opozniajacej zastosowac?
biedna z tymi zebami jestes ;/

marlena super wiesc czekamy na fotki :) napewno jest sliczny
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka