BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #552287 przez andzia_zg
Ola mówiłam tydzień temu na wizycie ginowi o moich bólach tylko, że wtedy były one dużo słabsze... a teraz to jest masakra...
Tak mi się wydaje, że młody znów sporo urósł i to dlatego tak boli... jak ja mam zmieścić takiego "wielkoluda" w tak małym brzuchu :cheer:

princess bede probowała :-)

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #552288 przez xpatiiix3
Princess no no fajna położna taka uśmiechnięta babka i konkretna, ale tekstem to niezłym walnęła do mnie, no ja widzę, że jeszcze się trochę wstydzisz, ale nie martw się do porodu to nogi rozłożysz, nawet nie będziesz patrzeć ile osób jest na sali :P No tak maltan i lanolina na sutki do smarowania i mam sobie wypróbować te saszetki co dała i zobaczyć co dla mnie lepsze tylko mówiła że jak ja do szkoły chodzę to żeby sobie na noc smarować i wietrzyć piersi ;)

Natalka no zaraz po wyniki idę ;)

Chomiczka ona nie stwierdziła mi tego na 100%, ale powiedziała tylko, że to pewnie to jest i że ona już mi nic nie poradzi tylko jak coś to mój gin albo na IP się przejechać.

Madlen no ja zacznę smarować skoro położna mówiła, żeby tak robić, a taka warta zaufana babka się wydaje ;)

Ola no zaraz wyniki powinny być to się przejdę do przychodni, bo mieszkam obok i tak ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #552293 przez michasia
Katarinka narazie oporów odnośnie kota nie mam, bo przewijak leży w fiolii, materacyk w łóżeczku jest też zafoliowany, a pozatym chcę kupić inny, ciuszki w workach i nie poprane jeszcze. A kotka teraz w kartonie, w którym są też rzeczy do prania. Wcześniej miała swoje miejsce u nas, teraz po remoncie niestety tak nie ma się gdzie podziać...wyłożyłam jej kartki papieru i na to folie bąbelkową koło kaloryfera (koty lubią białe i akurat ona też lubi na folii leżeć), ale szuka innego miejsca. Paweł chyba musi jej uszyć jakieś takie legowisko i chyba przyniosę jej transporterek do domu, to będzie miała swoją budę. Mimo, że koty to bardzo czyste stworzenia, to jednak nie chcę by Mała miała z nią bezpośredni kontakt zaraz po urodzeniu. Próbowaliśmy przenieść jej miski do Pawła pracowni, ale też jakoś jej się tam nie spodobało chyba do końca tak na stałe, choć czasem tam siedzi. Może jutro wymyje ten transporterek i z miskami znów do pracowni dam, tam ma drzwi z taka dziurą jak w łazienkowych, więc ma łatwe wejście/wyjście i przed psem tam się chowa zawsze.

Satine u nas 2 kotki-Matka i córka i ta matka-kot mamy też nie akceptuje naszej Pysi. Jak były wysterylizowane świeżo, to nagle przez 3 tyg się bardzo kochały, lizały się i w ogóle, jadły z jednej miski, ale później wróciło do normy i raczej na siebie fukają jak się gdzieś miną.
Teściowa niepotrzebnie się nakręca. Powiedz jej, że lepiej się pozytywnie nastawiać do dziecka i jego zdrowia, niż przez nerwy i wątpliwości się stresować.

Patii trzymam kciuki, daj od razu znać co i jak z wynikami.

Mrufka to czekamy na pączusie:)

Dominia piękny brzuszek:) Ładnie wyglądasz i w końcu się uśmiechasz na zdjęciu:)

Andzia współczuję, a M Cię masuje jakoś?

Patii lanolina 100% jest właśnie dobra na sutki, maść z Ziaji ma właśnie taki skład. ja narazie używam maltanu, ale ziajkę tez kupiłam, jak będę karmić to się przyda, bo nie trzeba zmywać, a maltan właściwie nie wiem.

Madlen dzieki za nr.
To już chyba odetchnęłaś, skoro już tak mało do zrobienia, już pewnie można ze wszystkiego normalnie korzystać i w ogóle:)

Idę lukrować rogaliki i brać się za sprzątanie...U nas każdy w rodzinie wyprawie urodziny i imieniny, a jest nas 10 na podwórku...Ale miło tak się siedzi wspólnie:) Tak się rodzinnie trzymamy:)

13 lata 4 miesiąc temu #552296 przez andzia_zg
michasia mąż mi masuje tylko, że to mnie mocno boli i po masażu czasem mam wrażenie, że jeszcze bardziej boli...

Masz rogaliki? mniam - pyszności :-)

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 4 miesiąc temu #552301 przez princess
Pati to ja poczekam na Twoje wyniki, długo Ci zejdzie? :)

13 lata 4 miesiąc temu #552307 przez xpatiiix3
Michasia kurde no narobiłaś mi ochotę teraz na te rogaliki :) podziel się :P hehe no właśnie maltanu też chyba nie trzeba zmywać, ale nie jestem pewna..

...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #552313 przez xpatiiix3
princess no myślę że jakieś 15-20minutek i powinnam być z powrotem, bo babcia prosiła mnie jeszcze żebym po chleb zaszła, a trudno jej odmówić ;) właśnie wychodzę ;P

...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #552314 przez andzia_zg
Maltanu nie trzeba zmywać :-)

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 4 miesiąc temu #552318 przez mrufka
Mam kolejne informacje po następnych badaniach usg itd. Ada położona jest poprzecznie i stąd brak postępu w rozwarciu. Jutro o 8:30 już będzie na świecie poprzez cesarke tak więc jak tylko dojde do siebie po pochwale się moja pączusiowa baletnica :laugh:

13 lata 4 miesiąc temu #552319 przez princess
Pati to czekam na Twój powrót :)

13 lata 4 miesiąc temu #552328 przez dominia
Tej maści Maltan nie trzeba zmywać :) 2 dni temu koleżanka mi przyniosła bo jej została i mi mówiła :) do tego podobno ta maść jest słodka i dziecko szybko chwyta się za pierś :)

Mrufka to czekamy jutro rano na przyjście na świat pączuszkowej Adusi :)

Patii trzymam kciuki za wyniki i też na nie czekam :)

13 lata 4 miesiąc temu #552335 przez andzia_zg
mrufka napisał:

Mam kolejne informacje po następnych badaniach usg itd. Ada położona jest poprzecznie i stąd brak postępu w rozwarciu. Jutro o 8:30 już będzie na świecie poprzez cesarke tak więc jak tylko dojde do siebie po pochwale się moja pączusiowa baletnica :laugh:

Poprzecznie? O rany jaka akrobatka :-)
Trzymamy kciuki jutro rano. Oby wszystko dobrze poszło i czekamy na wieści :-) Juz jutro rano będziesz tuliła swojego pączusia :lol: (a właściwie to pączusię :P)

Trzymaj sie cieplutko. buziaki dla Was :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 4 miesiąc temu #552342 przez natalka
Mrufka ale masz baletnice w brzuszku :cheer: znów zmiana pozycji :)
Pati czekamy

*23.01.2012 ANIOŁEK

13 lata 4 miesiąc temu #552346 przez Satine0
Dziewuszki z używanymi wózkami :) Prałyście je? Chodzi mi o te elementy które można ściągnąć...np. pokrowiec z fotelika, wózka, torba itp. itd. Chciała by przeprać to jeszcze żeby wszystko było świeżutkie.

13 lata 4 miesiąc temu #552348 przez xpatiiix3
Mrufka to trzymamy kciuki kochana i czekamy na zdjęcia Adusi :kiss:

Princess no to i jestem ;)

A więc tak dziewczyny:
ALAT norma 0-40 a u mnie 13
ASPAT norma 0-40 tu podwyższone 48
bilirubina norma 0.20-1.20 i tu też podwyższone jest 1.57

to ja nie wiem zaraz do mamy zadzwonię i powiem o wynikach i pójdzie się ona spytać lekarzy na patologii czy gdzie co z tym wynikiem..

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka