- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Panika992
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Aksa nigdy nie próbowałam ściągac z cycka żeby sprawdzic ile mam ale rzeczywiście jestem ciekawa ile mam pokarmu, bo Wojtek czasami je mi tylko 8 minut, czasem 20 a czasami nawet 30 minut. Zauważyłam, ze jesli je tak z 20-25 minut to w nocy przesypia 4 godz, ale jesli zje krócej to jak go budze po tych 4 godzinach to az się rzuca przy cycu, taki głodny. Ostatnio ciągle mi je po 8 minut i nie ma bata żebym go nakarmiła rzadziej niz co 2,5 godz bo wtedy jest szał. a tak bym chciala zeby jadl wiecej zebym miala wiecej czasu na sen...
No ale pokarmu w cycach mam bo jak tylko odpinam stanik to pokarm sam leci, a jak lekko nacisnę to aż tryska i maly na poczatku nie ciągnie cyca tylko zlizuje, a dopiero po chwili łapie suta i ciągnie.
- Beata 26
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
My karmimy tylko mm, okolo 100 ml na raz zjada Julian. Ma 19 dni. Zmienilismy dzis mleko na biologiczne.
Ja, podobnie jak kilka z Was - dzis pierwszy dzien sama, Ig pracuje. Nocke tez sama robilam, zeby on sie wyspal. Padam, dziewczyny padam z restek sil.
Ktos mi mowil, ze na mm dziecko moze do 250 gram tygodniowo przybierac. Kilo miesiecznie.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

a ja już od 2 tygodni w domu sama z małym, bo mąż miał tylko tydzien wolnego po porodzie. w nocy do małego wstaje tez tylko ja żeby mąż mógl sie wyspac na rano do pracy + do tego cały dzień z małym sama. dopiero mąz przychodzi z pracy o 15:30 to moze troche posiedziec z małym ale tez nie zawsze bo we wtorki i czwartki chodzi na angielski wiec praktycznie jest w domu dopiero wieczorem...
- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Andzia Olejuszka to to:http://www.lekolandia.pl/skarb-matki-olejuszka-preparat-na-ciemieniuszke-30ml-p-2661.html ciemieniuszka to taka żółta skorupka, także jak zobaczysz coś żółtego to od razu smaruj i wyczesuj miękką szczoteczką. Nie musi być na włosach tylko, może za uszkami np
znalazłam tabelki z rozmiarami producentów najczęściej sprzedawanych staników do karmienia :
sklepkostar.pl/index.php?i1,tabela-rozmiarow
www.alles.pl/#/application
- patrycja85
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

dziewczyny karmiące piersią-wszystkie karmicie na żądanie? Ignaś cały czas by jadł ale staram się pilnowac zeby nie karmić go częściej niż co 2 godz. próbuje wydłużyć te przerwy ale on jest ciągle głodny:) on tylko na piersi przybrał w ciągu 3 tyg 1,7 kg i waży już prawie 5 kg!!! jak wydłużyć te przerwy???
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
patrycja z mojego Wojtka też już kawał chłopa i jak go karmie co 2-2,5 godz to jest ok, a gdy tylko przerwa jest dłuzsza to tak sie dopada do cyca że o mało co go nie rozszarpie i je wtedy tylko z 8 minut bo tak się zmęczy ciągnieciem. Tez nie moge wydluzyc tych przerw, a tak bym chciala sie w koncu w nocy wyspac...
- katarzyna1702
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Moj maz tez nie wstaje do Małego bo i nie ma po co cyca mu nie da a plakac nie placze

My właśnie 3 h się balkonowaliśmy teraz Mały zjadł i znów zasnął. a ja nadrabiam seriale dwójkowe ;p
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
ja każdą wolna chwile wykorzystuje na sen, a tych wolnych chwil jest bardzo mało... na oglądanie TV juz czasu brak...
- katarzyna1702
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Byłam na spacerku pół godz

Jak ja Wam zazdroszczę że karmicie cycem i Wam tak długo dzieciaczki śpią. Ja karmię praktycznie mm i mały po tym śpi średnio 2-3 h.
- koticz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1

Panika moja blizna na kroczu wygląda ładnie choć nadal jest twarda,ale nie jest czerwona ani nie boli
Mojej Jagódce moje przyjaciółki kupiły karuzelkę z FP ale nie wiem jaki model,chciałam żeby była z projektorkiem i juz nie mogę się doczekać kiedy Mała ją dostanie,też już fajnie skupia wzrok na czymś.Jak płacze to macham jej przed oczkami takim kolorowym motylkiem co ma w dooopie grzechotkę i szeleszczące skrzydełka to od razu się uspokaja i się na niego patrzy.
Coraz częściej się uśmiecha choć jeszcze nieświadomie

Mnie lekarz kazał trądzik przemywać octeniseptem i tak robie na zmianę z wodą
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dopiero moj mały rozrabiaka zasnął.Też chciałabym wydłużać mu czas miedzy karmieniami, ale niby do dwóch miesiecy trzeba(?) karmić na żadanie. Nie mam co w sumie narzekać, bo Heniuś w nocy śpi ładnie.Po ostatnim karmieniu ok.23 śpi do 3-4, potem znowu je i nad ranem znowu.Była u mnie już 2 razy położna i powiedziała, ze mam go budzić na częstsze jedzenie, ale zrobiłam tak raz i nigdy więcej! marudził potem cały dzień, wisiał na cyckach..
Przed chwilą nakarmiłam go z dwóch piersi, od ok.14.30, odkładałam do łózeczka ze trzy razy, ale nadal był głody.Wnioskuję, że on nadrabia te nocki, podczas których w miarę ładnie śpi, ale co będzie dalej?? nie chcę, aby się do takiego rytmu przyzwyczaił.
Macie jakieś pomysły? Jak jest u Was Dziewczyny?
P.S.ja też jestem sama od przeszło tygodnia.Mężol wychodzi o 9, a wraca o 18:30.Miał 2 tyg.urlopu, ale tydzień "zabrał" nam szpital i nasz dłuższy pobyt, potem przyjechała po 2 dniach świrka i zawsze było coś nagłego, pilnego etc. /oczywiście wqrwi..mnie.../W sumie mieliśmy może ze dwa dni dla siebie

- Panika992
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
patrycja moj tez bardzo duzo potrafi ulewac. I to po kilka razy. Az mi go szkoda. Pk kilka razy dziennie musze go przebierac, bo ciagle ufajdany.
O qwa, sloneczko mi w okno zaglada. Niemzliwe.
Maly nie chcial spac, to odpielismy mu gondole i bujalismy go w niej, bo ma taka funkcje kolyski. I spi;)
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)