BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 11 miesiąc temu #899231 przez Saga0304
Dziewczyny dziękuje za te słowa;) WIERZYMY że będzie dobrze;)jak to jeden z lekarzy mi powiedział...limit niepowodzeń wyczerpałam...;)))musi być dobrze;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #899233 przez MlecznaMama
ja wkleję wieczorem ja wrócę z pracy. Saga, Anabella ja też mam za sobą przykrą historię i też w miarę na świeżo bo 1 marca tego roku...:(
Teraz musi być dobrze kochane! trzymajmy się razem! Wieczorkiem zrobię wstępny meldunek marcowy

10 lata 11 miesiąc temu #899319 przez moni91
Gratuluje nowym Mamusiom Marcowym:):* kochane będę was podglądać :) jak coś to pytajcie :)

10 lata 11 miesiąc temu #899326 przez Karlinka
kurcze dziewczyny poszłam dzisiaj do gina się umówić na wizytę, bo coś nie mogłam się dodzwonić i wyszło jakoś tak ,że mnie od razu przyjął;p no i w ten sposób widziałam dzisiaj pęcherzyk.wiem w sumie że to dużo za wcześnie na wizytę u lekarza ,ale skoro już tak się złożyło :) Wiem też, że to na tyle wczesna ciąża że dużo może się zdarzyć, ale staram się do wszystkiego bardzo zdroworosądkowo podchodzić. Nikomu jeszcze (poza mężem) nie mówimy- chcę poczekać do wizyty, którą mam a 2 tyg , aż będzie zarodek i może serduszko ale nie wiem czy wytrzymam ;)

10 lata 11 miesiąc temu #899327 przez monique1983
Dziewczyny, rozumiem Was doskonale, ja też po przejściach. W zeszłym roku ciąża pozamaciczna. W czerwcu miałam robione badanie drożności jajowodów i okazało się, że po tej stronie co była ciąża pozamaciczna mam niedrożny jajowód i trochę się podłamałam. No ale w tym samym cyklu się udało i przynajmniej teraz wiem, że ciąża jest na pewno w macicy, ale i tak się boję. Poniżej zdjęcia testów z 21.06. No i wyniki beta HCG z 23.06 - 101,30 mIU/ml, a z 25.06. - 242,50 mIU/ml. W zeszły piątek miałam wizytę i pierwsze USG, widziałam na razie pęcherzyk i dopiero zarodek się kluł. Następna wizyta 18.07.
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #899328 przez Karlinka
jak tak czytam o Waszych przejściach to aż słabo mi się robi, bo nie wyobrażam sobie co musiałyście czuć i jak musicie się teraz bać. Mocno trzymam teraz kciuki, żeby u każdej z nas wszystko było ok :))

10 lata 11 miesiąc temu #899359 przez Anabelle
kiedyś musi się udać, a rok 2015 bardzo mi się podoba :D :D

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #899447 przez MlecznaMama
Monika jakie ładne malinki! Mój jest niewidoczny. Jeśli czytają mnie jakieś przyszłe mamy :) to jak chcecie zostawić sobie test na pamiątkę to nie z firmy Amil. on wysycha. Najlepszy jest Bobo Test przynajmniej dla mnie!
To jakoś wszystkie mamy wizytę za około 2 tygodnie! To takie ważne wizyty są! Nie mogę się doczekać
Anabella no fajną byś miała różnice wieku z Antkiem :)

Co porabiacie z wieczorka? ja objadam się warzywkami i piję herbatkę z sokiem pomarańczowym :)

10 lata 11 miesiąc temu #899497 przez Karlinka
mnie niestety czeka całonocne siedzenie w pracy (zastępuję koleżankę) więc popijam kawę zbożową (kurcze nie sądziłam ,że tak łatwo z kawy zwykłej zrezygnuje - piłam po 3 filiżanki dziennie a teraz 1max2 zbożowej) i zajadam się owocami czytając książki :)

10 lata 11 miesiąc temu #899508 przez pala813
Witam marcowe mamusie:) ja urodzilam 14 lutego ale termin mialam na marzec wiec w marcowych sie udzielalam:) Zycze wam cudownych 9 ciu miesiecy bez nudnosci, bezsennosci i bolu plecow:) mam nadzieje ze bedziecie dla siebie wsparciem w tym watku bo my z dziewczynami bardzo sie zzylysmy i caly czas sie wspieramy:) Powodzenia lutowo marcowa mama Lenki:)

10 lata 11 miesiąc temu #899523 przez Loca
Hej,
Karlinka, widzę ze udalo Ci sie zrezygnowac z kawy :) ale jakby jakas dziewczyna miala watpliwosci to ja kawę pilam w ciazy ale po tym jak przeszly mi mdlosci czyli ok 20 tyg ciazy :P i tylko jedna, słabą z mlekiem. Lekarka prowadzaca mi pozwoliła.

10 lata 11 miesiąc temu #899546 przez MlecznaMama
Kalinka mój lekarz też pozwalał pić kawę.. :)
miłego dzionka

10 lata 11 miesiąc temu #899571 przez Anabelle
Zazwyczaj można pić kawę, ale lepiej spytać lekarza, bo to też od ciśnienia zależy ;)
Niebieskie bobo testy mają też większą czułość bo od 10 mlu. Ja jeszcze lubię pre test bo też na pamiątkę mi zostawał bez problemu :)

10 lata 11 miesiąc temu #899613 przez Saga0304
Hej;)jak sie czujecie?? Ja przestałam pić kawę...mój M jest antykawowy...i zabronil :( narazie mi jej nie brakuje :)

10 lata 11 miesiąc temu #899621 przez MlecznaMama
ja na szczęście nigdy nie lubiłam kawy, więc nie muszę sobie jej odmawiać. Ja się czuję ok. Niestety znów muszę iść na 2 zmiane dzisiaj. upal u mnie a u Was?
A skąd jesteście, macie już dzieci? pracujecie?
miłego!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia