- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

iwonaryki oj Kochana wierzę, że przy trójce dzieci to trudno o wolny czas ale i tak fajnie, że dajesz radę do nas zaglądać

Super, że Marysia tak fajnie żegna braciszka jak ten wychodzi do szkoły a chodzić samodzielnie zacznie już lada moment zwłaszcza że pierwsze samodzielnie kroki już postawiła

Moja żaba zaczęła sama chodzić dokładnie 9 kwietnia i zaraz potem zaczęła już nieźle śmigać a teraz w miejscu nie usiedzi

agi Kochana ja też byłam zaskoczona jak zaczęła ten nos wydmuchiwać ale to dlatego że myśmy wszyscy po domu chodzili i udawali że nosy wydmuchujemy a ona teraz wszystko, ale to wszystko naśladuje więc też zaczęła dmuchać a jak się zorientowała że coś jej tam wylatuje to już w ogóle

A łyżki jeszcze nie odkupiliśmy, ale może w weekend za nią gdzieś pojeździmy bo jednak na all nie ma wszystkiego, a tak na to liczyłam

To jakie mebelki wybrała Linka do pokoju? Ale bardziej jej się spodobały czy może były dostępne na miejscu a na tamte trzeba by poczekać? Ns pewno są śliczne

Fajnie, że znajomi wpadli w odwiedzinki

W przyszłym tygodniu idę do lekarza po skierowanie na wszystkie ważne badania tarczycy. Dziś T rozmawiał z taką Panią z pracy i ona przypadkiem powiedziała że ma chorą tarczycę i mąż spytał ją jakie miała objawy i wszystko tak jak u mnie, wypisz wymaluj. Ale u mnie pewnie wszystkie wyniki będą cacy, czyli nie możliwe będzie jakieś tam leczenie więc już tylko psychiatryk

Spokojnej nocy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Agusiaczku ja też takie badania jak Sylka robiłam na początku,teraz doszły dodatkowe,bo mi się organizm sypie

A jak do psychiatryka pojedziesz , to daj znać ...pakuje torbę i chętnie dołączę

Linka zapewne ma taki etap teraz , ze testuje Wasza wytrzymałość . Ale Amelka nie ustępuje jej na krok . Czasami to aniołek , że az się rozpływam , a za chwilę demon z piekła rodem

Mebelki Pauli sie spodobały . Przyjadą dopiero na przyszły piątek,a te na all dostawę miały mieć w ciągu 3 dni . Sto razy pytałam , czy aby na pewno te jej odpowiadają . Zdecydowała się na nie , ze świadomością , ze szybko nowych jej nie kupimy,więc mam nadzieję że rozważyła zakup

Iwonaryki super , ze Marysia ma już samodzielne kroczki za sobą . Ami chyba nigdy chodzic nie zacznie . Normalnie wydaje się chwilami,ze tak nie dużo brakuje , ale jednak . Trzyma się Nas lub mebli kurczowo ,a jak czuje , ze chcę ją puścić , to zaraz asekuracyjnie na czterech ląduje

Oki uciekam , bo musze nas popakować i przygotować

Miłego poranka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka dzięki za te badania zaraz sobie pospisuję i będę już wiedzieć czego wymagać o lekarki

agi pogratuluj Paulince wyboru mebli, masz naprawdę mądrą córcie

Oj doskonale Cię rozumiem z tym byciem dziecka aniołkiem przy innych. Mnie też nikt nie bardzo wierzy jak opowiadam co moja gwiazda potrafi

Boże żeby jeszcze ta praca jakaś się znalazła a tu nawet póki co szans nie widać

Dobra idę, koniec narzekania.
Miłego i spokojnego dnia Kochane a ja idę do mojej kochanej żabci która akurat chwilowo jest grzeczna

A agi pytałaś o bajki, no więc Linka ma kilka które już zna i lubi i przy nich to chwilkę posiedzi, ale szału nie ma

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas rano było naprawdę paskudnie i nie zapowiadało się że pogoda się aż tak poprawi a teraz jest duszno ale ciepło i słonecznie.
Mężuś zlitował się nade mną i nie idzie jutro do pracy więc będziemy się zmagać z naszą małą marudą a w niedziele po obiadku zawozimy Linkę do teściów bo T musi robić koło auta a ja koło domu

Miłego popołudnia

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Aguś ja Ciebie doskonale rozumie . Amelka też czasami takie szopki odwala , ze sił brak .
Dzisiaj np poszłyśmy z tą koleżanką i jej Zosią do kawiarni i Ami oczywiscie cyca chciała wymusić . Zrobiła histerię na pół marketu . Klaudia mówiła,że już by jej uległa , ale ja byłam twarda . Ami położyła sie na ziemi i wyła . Oczywiście przeszło jej i przyszła cała zaryczana i brudna i jak sie uspokoiła , to ją nakarmiłam , ale ludzie patrzyli na mnie jakbym Amcie biła

Znam te chwile zwątpienia i tracenia sił i nadziei , że będzie lepiej

I Kochana zawsze tutaj możesz się wyżalić , zresztą jak to robi każda z Nas

Sylka jak Kubuś się czuje ? Może ma ta gorączka i marudzenie związek z Waszym powrotem , zmianą klimatu i powietrza .
U Nas dzisiaj tez duszno i gorąco...masakra normalnie . Rano było wręcz chłodno,a później upał . Spotkanie z koleżanką bardzo udane , poza incydentem Ami oczywiście . Zabrałyśmy dziewczynki do sali zabaw i szalały w najlepsze

Teraz pięknie zasypia sama w łóżeczku

A i ogólnie walcze na całego z karmieniem piersią . W nocy nie podawałam piersi , Ami co chwilę się budziła i płakała

Oj Sylka zazdroszczę Ci , ze Kuba sam się odstawił .
Uciekam ...miłego wieczorku

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
agi super, że spotkanie z koleżanką udane i że odkryłaś nowe, ciekawe miejsce zabaw dla Ami. Wyobrażam sobie jak ludziska się musieli patrzeć jak Ami się denerwowała, takie spojrzenia mówiące "co za okropna matka" potrafią nieźle wnerwić. A jeszcze po tych wszystkich aferach z zabójstwami dzieci mam wrażenie że każdy rodzić jest pod jakimś specjalnym "nadzorem" innych ludzi. agi ze wszystkich sił Ci dopinguję z tym odstawieniem od piersi i popieram Twoją stanowczość nawet gdy Amisia płacze. Oby Wam się Kochane udało bez większych dramatów

Linka też już śpi ale po tym syropie naprawdę jest jakaś taka pobudzona.
Miłego wieczorku i spokojnej nocki dziewczynki

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Widzisz a mi czasem brakuje tego małego ssaka przy piersi

Kuba ma się lepiej. Gorączka minęła. Zobaczymy jak w nocy. Zastanawiam się czy to nie np. od pęcherza bo woda nie była ciepła jak w dziecięcym brodziku i czy tam go nie zawiało. Jak jutro znów będzie to złapię siuśki i zaniosę do laboratorium.
Przed chwila zajrzałam do niego bo jeszcze nie zasnął. Stoi w łóżeczku, wzięłam go i zaczęłam głaskać po pleckach i tak zjechałam do pupy... i co za czort jakoś ciało czuje ja patrze a młody pampers zdjął

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka , ale Kuba numer wyciął

Agusiaczku kurcze może faktycznie coś w tym lipomalu jest ! Może go lepiej odstaw i zobacz czy bez niego będzie poprawa ?
A my dziś jedziemy do znajomych na noc . Zaraz jak Mężuś z pracy wróci , to jedziemy na obiad gdzies , potem od razu do znajomych . Jutro dopiero po obiedzie od Nich wybywamy,wiec jestem cała zadowolona , bo ma 2 dni wolne od gotowania

Obawiam się tylko jak to z Amcią będzie . Teraz nauczyła sie sama w łóżeczku zasypiac i nie wiem jak u Nich zaśnie . No i to odstawianie od piersi.... przeciez w bloku nie mogę pozwolić , żeby się darła w niebo głosy . Dzisiaj walczyłyśmy ostro i dopiero o 4:45 dostała cyca . Ale oczy mam na zapałkach,bo koncertowała strasznie .
A jak Ona sie obraża , to szok . Płakała ...tzn krzyczała , a że nie reagowalismy , to było coraz gorzej.Mężulek wstał zobaczyć czy wszystko oki i przykrył ją pieluszką ...i rozpętał awanturę na całego . Ami jak jest zła , to jest nie tykała nie wszelkie próby udobruchania jej kończą się większą aferą , kopaniem i odpychaniem rękami

No cóż , nikt nie mówił , że bedzie łatwo,więc nie poddajemy się i walczymy

Miłego poranka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

oj agi wyobraziłam sobie Amelcię taką obrażoną i przyznam szczerze się aż się uśmiechnęłam bo mimo całej ciężkiej i poważnej sytuacji musi cudnie wyglądać

Super, że jedziecie do znajomych no ale z tym odstawianiem od piersi w bloku to faktycznie może być problem

U nas Linka też jak jest mega zła bo ją ignorujemy w jej nerwach to potem niczym nie da się udobruchać

U nas na szczęście nocka już spokojna i przespana, młoda wstała po 7 ale nie budziła się w nocy. Za to ma dziś kaszel ale to może katar jej spływa.
My weekend w domu spędzamy, może gdzieś wyskoczymy ale to na kilka godzin, no a jutro Paulinka do teściów a my z T do roboty koło domu i auta

Miłego weekendu i niech moc będzie z Wami

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka biedny Kubuś

Agusiaczku Kochana powodzenia dzisiaj w porządkach

Aguś też sie uśmiałam z odgrywanego dramatu Linki

A jak tam kaszel Lineczki ?
Nam wczoraj miło minął dzionek . Pojechaliśmy na obiadek , a potem jeszcze ze znajomymi na pizze ...wczoraj tak sobie pofolgowałam , ze nawet teraz jest mi niedobrze z przejedzenia . Siedzieliśmy do 1 w nocy !!!
Nocka minęła nawet spokojnie ...pierś poszła w ruch dopiero o 5:40 . Ami się wybudzała , ale spała w wózku,więc za każdym razem od razu ją husiałam i zasypiała , bez większych lamentów

Dzisiaj pogoda się popsuła...póki co delikatny deszczyk pada , zresztą tak jak w nocy

A i z głupoty wystawiłam meble Linki na sprzedaż i w poniedziałek przyjedzie po nie babeczka !!!! Oczywiście za parę groszy ida ,bo za 320 zł, ale zawsze będzie na kilka nowych rzeczy do jej pokoju

Popołudniu jedziemy jeszcze spotkać się z przyjaciółmi , tak więc weekend imprezowy i przyjemny

Kochane miłej niedzieli życzę i zdrówka dla Maluszków