BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #489435 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi ogromnie się cieszę że u Was wszystko dobrze :)
Ja tantum verde także stosuję jak jest katar, bo wiadomo że spływa podrażniając gardło lub jak lekko pokasłuje to także i jak do tej pory sprawdzał się super :)
Aguś a jaką maść masz na te ręce? Na receptę czy bez ?

Sylka powodzenia w myciu okien i oby Wasze naklejki były w porządku :)

Kochane a my mieliśmy cudowny dzień :laugh: Barbórka u dziadków super udana, uwielbiam do nich jeździć, wszyscy jesteśmy przejedzeni ale chyba młoda najbardziej :laugh:
Bardzo udany wieczór, popiliśmy z dziadkiem i babcią winka no ale trzeba było się zbierać bo już pora kąpieli i Linka marudna bo w dzień mało spała.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Udanego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #489464 przez sylka
Agusiak ciesze się że Barbórka udana i miło spędziliście czas

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i yszło że okien nie umyję bo zdecydowaliśmy się na przesuwną zabudowę balkonu, także na razie nie bedę myła skoro mają coś majstroać ma balkonie :silly: Po co mam 2 razy to robić. Mąż ma spradzić terminy w pracy i moze uda się ja zrobić do Świat. Śnieg nie bedzie się sypał na balkon i pranie sobie będzie suche a jak będzie ładnie to zsunę ją sobie na 1 str balkonu i mam odsłonięty :)

Gosiu tak patrze na foto Michałka i to wykapany tata :D

Miłego wieczorku :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #489529 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agus super , ze dzień tak cudownie Wam minął :) Cieszę się :) I winko było :lol: :lol: :lol: :lol: jak już nie będe w ciaży i nie będę karmiła , to obalę butelczynę hahaha :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sylka no prosze jakie spontaniczne plany :) To pewnie , nie myj okien , bez sensu .
I mam nadzieję , ze przed swiętami sie wyrobicie :)

Agus ta maść to Lorinden A . Miałam go wypisanego na recepcie , nie wiem czy tylko tak jest sprzedawany . Kiedyś go stosowałam ...wieki temu . Mam nadzieję , ze przyniesie szybką ulgę .

Amisia nie mogla zasnąć biedna . Tak sie męczy . I katarek jej spływa i drażni,cały czas kaszlała aż ja naciągało . A oczywiście uparciuch psiknąć sobie do gardla nie da :( Syropu tez nie łyknie . Podałam jej łyżeczke , to była do przebrania cała ...i moja bluzka też do prania . Normalnie ostatnio juz ladnie syropki piła , to znowu coś jej sie odmieniło . Maly dziwak z niej .

A dla Majeczki kupiłam 20 rzeczy po 2 zł :P Ale nic szczególnego i tych najmniejszych , na które liczyłam mało co było :( Musze kupić takie na 56-62 .

A ja jestem padnięta okropnie . Ide zaraz do łóżka .

Spokojnej nocy :)

12 lata 5 miesiąc temu #489580 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Dzisiaj kolejne słoneczko :D wspaniała czapka górnika :D i list do św.Mikołaja(czyli do nas)w drodze. A poza tym chyba mój prezent urodzinowy również :)

W chwilach,gdy Hania biegała do dziadków robiłam tekturowy kościółek. Teraz bolą mnie paluszki od skalpela,ale kościółek skończony :) Teraz muszę zrobić jakiś szablon na zwykłe domki i do dzieła! Poza tym skończyłam dwie choinki. Kiedyś Misiek mi pomalował farbkami na zielono szablony,które dzisiaj złożyłam w całość. Od razu zobaczył,że choinki skończone. Zamówiłam u koleżanki małego Jezuska z modeliny do szopki :) Może jak ładnie poproszę to zrobi mi też Józefa i Maryję :blush: Wtedy postawiłbym żłóbek przed kościółkiem. Do tego z 3-4 domy,3 choinki,śnieg z waty... gdyby to wszystko wyszło tak jak w mojej głowie byłoby ślicznie i świątecznie.

A jutro mam zamiar upiec z Michałkiem ciastka dla Mikołaja. Macie jakieś fajne przepisy? Tyle,że ja nie wszystko jestem w stanie kupić w naszym wiejskim sklepiku,więc np.ciastka zbożowe odpadają,bo nie mam żadnych ziaren :( Zgubiłam gdzieś jeden dzień... tak bym poprosiła męża o zakup w mieście. W najgorszym wypadku zrobimy muffinki. Szybko i smacznie :) Ale nie powiem,że wolałabym jakieś ciasteczka od babeczek :)

Agi,no to MAjeczka "zaczyna" kompletować garderobę :silly: Super :)

Agusiak,oby już więcej nie nawalili.

Sylka,no to czekamy na efekty :) A lampki Ci przyszły?

A że Michu podobny do taty słyszę od pierwszych chwil jego(Michałka) życia :) Chociaż jak wyciągnęłam kiedyś moje zdjęcia z dzieciństwa to był taki okres,że Michałek był bardzo podobny do tej małej dziewczynki z warkoczami ze zdjęć. Ale,że jesteśmy z mężem do siebie podobni to też słyszałam nie raz :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #489583 przez Agusiak
Sylka to super że okien póki co nie musisz myć ale tak jak pisze agi, obyście zdążyli przed świętami :) A co to ta przesuwna zabudowa balkonu? Chociaż jak dokładnie przeczytałam opis to chyba już wiem jak będziecie mieli :)

agi fajnie że tyle Majeczce pokupowałaś :)
I biedna Amisia, kurcze oby ten katar jej szybko przeszedł i te zębiska wylazły wreszcie i już nie męczyły.

Dobranoc agi :)

Przyszedł dziś ten zestaw lekarski i jest świetny :laugh: tzn tak przez opakowanie bardzo mi się podoba bo jest pozamykane i nie chcę go otwierać :) Przyszła też ta świąteczna laleczka dla Amelki i jest przesłodka :)

Jutro przyjeżdża koleżanka ze studiów. Pościerałam teraz kurze a jutro odkurzę dywan żeby jakoś wyglądało :silly:

Gosia Ty to się dziewczyno marnujesz z tymi swoimi talentami, skąd Ty bierzesz te wszystkie pomysły i przede wszystkim chęci żeby je realizować? Szczerze podziwiam :)
Już sam opis tego co masz zamiar stworzyć powala na kolana a wykonanie to już dopiero będzie pewnie bombowe. Oczywiście jak zwykle czekamy na fotki Twoich dzieł :)
Gratulacje dla Micha za kolejne piękne słońce :)
Też muszę coś dla T na urodziny do czwartku wykombinować.

12 lata 5 miesiąc temu #489598 przez megi23
hej laski wiecie co dzis sie stalo... Tymka ugryzl pies tesciow , tesciowa wziela malego na dol bawil sie grzecznie podszedl do Miki to stary jamnik 14 letni ale nie jest agresywna tzn ani do mnie ani do Tymka on jej nie zaczepial, ani sie nie znecal szanuje zwierzeta i ona lezala na fotelu on ja dotnal po glowie a ta go zlapala za reke chyba sie przestraszyla bo uciekla a ja bym moze nic nie wiedziala ale S dzwonil by kanapki zrobic mu i do pracy przyniesc bo dzis do 22 bedzie i slysze ze malo soe nie zachodzi lece po schodach , myslac ze upadl a tesciowa ze ona go zlapala a on sie tak rozzalil, ze nie mogl uspokoic patrze raczka spuchnieta i czerwona ale nic wiecej , kurde tesciowa mowila ze nic jej nie zrobil dzis mlodszego szwagierki chciala za noge zlapac ale on biegl, maluchy sie znecali nad nia Tymek nigdy , ehh dobrze ze tak sie skonczylo , oby mi sie w nocy nie zrywal ,,, nie wiem ona glucha i slepa moze jej sie cos snilo.

uuu wspolczuje Ami oby szybko przeszlo, Sylka ja tez mam myc nasze okna na nastepny tydz ja z prania wyjsc nie moge i nc nie chce snac bo zimno... kurcze Gosia super masz pomysly ja nie mam czasu porzy Tymku nic robic ... ale moze stroiki przed swietami zrobie i choinke z szyszek jak dostane tu klej silikonowy i pistolet narazie imprezka sie szykuje mikolajowa w Domu Kultury i chyba idziemy z Tymciem:D

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #489614 przez sylka
Agusiak zabudoa jest 4 częsciowa i przesówna. Moge 4 skrzydła zsunacna prawo lub na lewo iec tyloko 1/4 malkonu mam zasłonięta przy odkryciu i akurat bedze to str od łazienki iec salon mam zidokiem na otarty balon. A jak pada deszcz czy sneig to sobie zasuam i mam sucho na balkonie lub gdy wyjeżdzamy zamykam i nikt nieporzadany nie wejdzie. Coś w tym stylu gdansk.olx.pl/zabudowy-balkonow-iid-299761543 jak się zasłoni cała.

Super że prezenty poprzychodziły :)

Gosiu mam przepis na smaczne pierniczki któe robiłam w zeszłym roku i KUba podjadałje z choinki :) A lampki ysłane sa ale jeszcze nie dotarły.
Talent masz i chęci przede wszystkim :)

ja ide zaraz pakowac prezenty i bede miala to z glowy. Z mezem stwierdzilismy ze nie kupujemy sobie na wzajem prezentow i w to miejsce jedziemy na rodzinny wypad do Mikolajek na baseny Tropikany. Bedzie ubaw dla nas i Kubusia.

Mego oby Tymek nie odreaagowywal w nocy. Pies byl szczepiony?

Agi szkoda ze malych ciuszkow nie kupilas ale i tak zapewne wybralas perelki :) Zdrowka dla Ami i spokojnej nocki

12 lata 5 miesiąc temu #489640 przez Agusiak
Sylka no to super będziecie mieli teraz z tym balkonem :) Tak sobie to właśnie wyobrażałam. Fajnie latem jak deszcz będzie padał to będziecie mogli sobie na balkonie siedzieć i kawkę pić :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #489655 przez sylka
najbardziej cieszy mnie perspektywa suchego prania gdy leje deszcz :blink: nie bedzie trzwba w pospiechu zbierac

12 lata 5 miesiąc temu #489702 przez megi23
tak Mika co roku szczepiona , chodz tu nie kazdy pies jest, tesc bardzo tego pilnuje , narazie maly spi cos kwekal ale zaspal dalej, ja pakowac prezenty bede ze szwagieka w czwartek rano jak maluchow nie bedzie a Timi pojdzie na drzemke , czesc prezentow u mnie, czesc u tesciowej i pochowamy im, by szukali beda mieli wieksza frajde, zazdroszcze wypadu na basen wieki juz nie bylam,

12 lata 4 miesiąc temu #489721 przez Agusiak
megi biedny Tymuś, dobrze że tylko tak to się skończyło. Oby spokojnie przespał całą noc bidulek malutki.

Sylka my z T też nie robimy sobie prezentów tym bardziej że kupiliśmy teraz nowego laptopa, ale tym razem dużego bo ten mój mały lapek już coraz wolniejszy, nie miał wejścia na płyty no i źle się przeglądało strony w necie bo mały ekran. Ale swoje lata już miał i teraz będzie miał go T na wypady a w przyszłości młoda do nauki kompa :)

super że robicie sobie taki wypad na basen :)
My myślimy o jakimś kilkudniowym wypadzie w góry zimą :)

12 lata 4 miesiąc temu #489782 przez sylka
Prezenty spakowane. Uwielbiam jak dzieciaki rozrywaja papier i patrzą co pod nim się kryje :)

Fajnie że szykuje Wam sie wypad w góry :) My musimy cała PL przejechać wiec szmat drogi.

12 lata 4 miesiąc temu #489841 przez agi-p
Dzień dobry :)

Gosia Ty to powinnaś się zawodowo zająć tymi cudami , któe robisz . Myślę , ze nie musiałabyś nawet daleko szukać chętnych . My tu zaraz zamówienia byśmy robiły :) Może spróbujesz ?

Gratulacje za kolejne słoneczko dla Micha :)

Agusiu super , ze zestaw lekarski i laleczka dla Amelki są fajowe :) Sprawią dzieciom frajdę ;)
I fajnie , ze nowego lapka macie , nie będziesz się już denerwowała :)

Udanych odwiedzinek , zapewne nie będziecie mogły sie nagadac :)

Megi rany co za pies niedobry . Mam nadzieję , ze Tymkowi nic nie będzie .

Sylka super pomysł z tym prezentem :) Taki rodzinny wypad lepszy niż niejeden prezent :) My podobnie robimy . Tzn kupujemy coś co akurat jest nam potrzebne , w tym roku pało na ten stół z krzesłami , a pod choinkę tylko symbolicznie zamówiłam kosmetyki z Avonu i tyle :P

Mi to marzy się taki wypad z Mężem sam na sam :P Choćby na jeden weekend . No ale odpada .. na dłuższy czas :P
Ostatni raz tak sam na sam to byliśmy w 2010 roku po ślubie . Mieliśmy wykupioną noc "poślubną" w wypasionym hotelu :P Ale w sumie wtedy mógłby to być pokój w obskurnym motelu i nie robiło by to dla nas różnicy :P Z tych wypasów nie korzystaliśmy :P Nawet na snaidanie prawie sie spóźniliśmy :P Aj milusio było :)

Ami miała problemy z zaśnięciem , ale spałą o dziwo do 00:30 . No , ale jak sie już obudziła , wypiła mleko i zaczął się gorszy czas . Kaszlała co chwilę , bo katar jej spływał . Już jej podłożyłam poduszki i nakropiłam podusię , ale nic to nie dawało .
W końcu po godzinie zasnęła , zeszłam , położyłam się i znowu zaczęła kaszleć . Mężuś poszedł po nią na górę , bo aż ją naciągało . Jak zeszli na dół , to zwymiotowała :( Potem przez 2 godziny zasnąć nie mogła . A o 5 juz oczy jak 5 zł !!! I cały czas pokasłuje .

Miłego poranka :)

12 lata 4 miesiąc temu #489878 przez Agusiak
dzień dobry :)

Rany Aguś, biedna Amelka, straszny u niej ten katar że aż ją od kaszlu na wymioty bierze :(
Niech już idzie w cholerę paskudztwo :angry:
Ja młodej podkładam wtedy grube książki pod górę łóżeczka, nawilżacz chodzi całą noc, no i pielucha z olejkiem, podawałam też Lipomal na noc bo jest także na kaszel a chciałam żeby chociaż pospała spokojnie.

Oj agi to mieliście noc poślubną pełną wrażeń :P Na pewno kiedyś powtórzycie takie romantyczne sam na sam :)

Ja też super wspominam naszą podróż :lol:

Lecę na śniadanko, młoda już zajada to muszę wykorzystać tą chwilę wolnego :silly:

Miłego dnia :)

12 lata 4 miesiąc temu #489948 przez agi-p
Właśnie musze ten lipomal kupić . Tylko jak go podam Amci . On jest gęsty czy taki wodny ? Moze doleje go do wody ???

Pierunek mój nie chce nic łykać . Teraz się pienie bawi , ja sprzątam i gotuję zupkę . Pranie już powiesiłam , wyszorowałam łazienkę i umyłam podłogi .
Jak Ami pójdzie spać , to też odeśpię troszkę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka