BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 6 miesiąc temu #490904 przez Agusiak
Aguś pewnie, dla Ciebie też zawsze coś się znajdzie :laugh:

Powiem Ci że ja uwielbiam te Mikołajkowe podchody. Niby jestem już duża dziewczynka ale jak kładę się spać tej nocy to jestem podekscytowana jak dziecko,hehe :P
Jak byłyśmy małe to prezenty zawsze znajdywałyśmy w nogach naszych łóżek a potem na biurkach :)
No ale tera wiadomo że nikt nie będzie nikomu do sypialni wchodził to Mikołaj zostawia prezenty w różnych miejscach :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #490919 przez sylka
Dla Gosi i męża Agusiak wszystkiego najlepszego dużo zdrówka, pomyslności i spełnienia najskrytszych marzeń. Pociechy z rodzinki :) Buziaki :kiss: :kiss:

U nas rodzice tez zawsze pamiętają o Mikołajkach nawet teraz jak każda z nas ma swoją rodzinke :)

Kuba wstal juz o 6.40 wiec wzielam go do siebie by dospał :P a on marudził to powiedzialam ze niech idzie do lozeczka i może tam coś zanajdzie. Wlozylam go marudzi a po chwili krzyk "Ało" przychodze a ten skarpete znalaz :blink:. Wziol ja i przyniosl do mnie. Szal z ksiazeczka a slodyczy nawel nie wyjal. Powiedzialam by zobaczyl co jeszcze Mikolaj przyniosl to dopiero je wziol ale nadal brak zainteresowania :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #490985 przez Agusiak
Sylka super, ale Kubuś musiał się ucieszyć jak znalazł prezent :lol:

I Kochana dziękuje w imieniu mężusia za życzenia :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #490997 przez agi-p
U Nas mikołajki tylko dla dzieci :P Kiedyś robiliśmy sobie i my prezenty,ale uzgodniliśmy , ze mikołajki dla dzieci , a dla dorosłych można pod choinkę coś sprezentować :)

Sylka to Kuba miał radochę :) Słodycze w przyszłości go będą cieszyć :) Ami też jak dostaje słodycze , to nie bardzo wie o co chodzi :P Bardziej je bierze z ciekawości dla opakowania niz zawartości :P Chyba , ze są to kinderki,wtedy od razu otwiera i każde sobie połamać :)

Amelka właśnie zasypia , odczekam chwilę i też się kładę . Maja domaga się drzemki chyba :P

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #491000 przez megi23
hej laski wszystkiego najlepszego z okazji Mikolajek

Gosiu Tobie tez duzooo zdrowka i kasiory a reszta sie znajdzie jak to bedzie :silly:
i zyczenia dla mezusia Agusi duzoo zdrowka i spelnienia marzen.

ooo widze ze byl juz u was mikolaj u nas bedzie popoludniu jak maluchy wroca by razem dostali wszyscy :laugh:
jednak nie idziemy do Domu kultury, to daleko a zimno bardzo, poza tym Tymek spi :dry: , to nie bede go zrywac....

obecnie szukam stolika naroznego, bo biurko chcemy zlikwidowac i komputer nasz stacjonarny dostanie chrzesniak S , cos takiego mi sie podoba
nameblowej.pl/rtv,%20stolik%20rtv,stolik...%C5%BCny%20Rondo%202

12 lata 6 miesiąc temu #491033 przez Agusiak
megi dziękuje za życzenia dla mężulka :kiss:
U nas Mikołaj dzieciowy też będzie po południu :)

Kochana ta szafka narożna jest bardzo fajna i ładna, ale czy wygodnie będzie się przy niej siedziało skoro ma z przodu szyby? Bo rozumiem że ma być pod komputer tak?

A ja właśnie posprzątałam cały dół i łazienkę co by nie było wstydu prze Mikołajem no i teściami, hahaha :P Młoda pije kakao i liczę że niedługo też pójdzie spać, chociaż ostatnio z tym ciężko.

agi miłej drzemki :)

12 lata 6 miesiąc temu #491043 przez megi23
nie no wlasnie tylko pod tv ja teraz mam mega narozne biurko pod komputer i chcemy go dac na strych bo komputer dostaje chrzesniak S na mikolaja nasz stacjonarny ja mam lapka co prawda sie psuje ale po nowym roku chce kinekta kupic tego 360 z czujnikiem rtuchu ta gra taneczna co jest i nam wystarczy :)
ja wysprzatalam i zupe malemu ugotowalam, pranie sie skonczylo ale nie wieszam, by sie nie tluc szuszarka u malego w pokoju, poczekam az wstanie :)
Majcia spij slodko :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #491055 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Dziękuję pięknie za życzenia :D

Agusiak,dla męża życzenia również ode mnie :)

U nas Mikołaj już był,z rana zanim Michu wstał do przedszkola. Hanuśka się tak cieszyła jak rzadko :) mimo,że nie rozumie jeszcze i nie wie do czego ten jej prezent służy to się cieszyła,że ją na pewno słyszeli! Biegała po domu i pokazywała wszystkim mówiąc:"popatś". Oczywiście na wałek mówiła młotek i niewątpliwie ten jej się najbardziej podobał ze wszystkiego. Michałek chyba bardziej cieszył się,z tego,że Mikołaj zjadł ciasteczka(nawet ładnie,szybko policzył w myślach ile zjadł skoro jedno zostawił)i wypił mleko :) no i trochę ze smutkiem zapytał dlaczego nie przyniósł ciuchci. Wytłumaczyłam mu więc,że przecież nie mógł wiedzieć co napisał w liście zanim go nie zabrał i że to o co prosił w liście dostanie pod choinkę za jakiś czas,a ten drobny prezent jest na zachętę żeby był grzeczny i żeby wiedział,że Mikołaj o nim pamięta :)

No,a jak się zaczął zabierać do ubierania to znalazł w bucie jeszcze jedną malutką,słodką paczuszkę. Wszyscy takie znaleźliśmy,ale ja z Hanulą pod poduszką,a Michu z mężem w bucie.

Zaraz zadzwonię do lekarza i zapytam czy z tym okiem Micha muszę iść do okulisty czy wystarczy,że pójdę do naszego pediatry. Wczoraj jak Michałek wrócił z przedszkola to oczko nie wyglądało źle,bynajmniej nie gorzej. I Michał mówił,że już go nie boli. Ale dzisiaj wstał rano to miał je bardzo czerwone,chociaż już nie tak zaropiałe jak wczoraj. Nie chciałam go zostawiać w domu,bo dzisiaj mają zabawę Mikołajkową w przedszkolu. Najwyżej załatwimy to jutro(o ile damy radę,bo jak będę musiała iść do okulisty to nie wiem czy jakiegoś znajdę na już).

12 lata 6 miesiąc temu #491078 przez sylka
Gosiu wydaje mi sie że pediatra wystarczy. Jak kiedyś miałam przy anginie zapalenie spojówek to pediatra przepisała mi odpowiednie krople do oczu.

Megi szafka fajna.

Obiadek zrobiłam zostało tylko odkurzyć mieszkanko, ale to zrobie jak Kuba bedzie leżał w łóżku bo póki co tylko wyciąga co raz to nowe zabawki

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #491119 przez Agusiak
megi a jak tak, to szafka super i cena z tego co się orientuję całkiem przystępna :)
Zamawiaj :)

Gosia super, że dzieciaczki takie zadowolone z prezentów i bardzo fajnie wytłumaczyłaś Michałkowi czemu nie dostał kolejki :)
Dziękuję za życzenia dla męża :)

Ja nadal czekam jak na szpilkach na paczkę z prezentem dla T, powinna przyjść dzisiaj ale jeśli tak to trzeba będzie ją pewnie na poczcie odebrać bo nie roznoszą coś u nas ostatnio paczek tylko wrzucają awizo i z głowy. A ja o tej porze przeważnie w domu jestem i często widzę listonoszkę jak idzie to na pewno nie dzwoni wtedy do drzwi.

Młodą udało mi się uspać, list zabrany, prezenty podrzucone a za jakieś pół godzinki ma przyjechać moja siostra z prezentem dla chrześniaczki :)

12 lata 6 miesiąc temu #491207 przez Gosia_Krupa
Moja Kluseczka jeszcze śpi. No to da czadu wieczorem.

Przed chwilą dzwoniła dobra znajoma z życzeniami i mówiła,że jej synek też miał zapalenie spojówek(dopiero dzisiaj go puściła do przedszkola)i była u zwykłego rodzinnego. Ja dzwoniłam,ale nikt nie odbierał,pewnie nasz pediatra jeszcze u dzieci zdrowych(czasami ma mały poślizg). No,ale skoro nie trzeba koniecznie do okulisty to już nie będę próbować dzwonić tylko jutro po prostu pojedziemy.

A,dziewczyny,jakie są zalecenia oprócz tych kropel do oczu(które swoją drogą będą straszną udręką,bo Misiek nie da się zbliżyć do oka,a co dopiero wlać mu tam coś),może się orientujecie? Kurcze,chcieliśmy iść z Michałkiem do kina jak pojedziemy do siostry,ale w takim wypadku zastanawiam się czy to dobry pomysł :(

Agusiak,tak niestety czasami listonosze robią. Wycwanili się :evil: Nie chce im się nosić to zostawiają awizo,a potem,że niby nikogo w domu nie było :/
Mój Rafał ma urodziny za tydzień i nadal nie mam dla niego prezentu :( Ale zamierzam pójść na układ. Dołożę mu do butów albo kurtki i tyle. Będzie mu ciepło na parę sezonów :D

12 lata 6 miesiąc temu #491247 przez sylka
Mało dziśzawału nie dostałam. Kuba wstał o 6.30 wiec ok 13 położyłam go do łóżeczka zamknełam szczebelki by nie wychodziłi czekałam az zasnie. Oczywiście nie chciał a ziewał. Nachwilę wyszłam do kuchni. Słyszę łup a toobok to raz dwa byłam w jego pokoju. Patrze a Kuba płacze i podnoci sie z dywany!!!! Wyszedł górą i spadł na głowę!!! Utuliłam go i co pierwsze sprawdziłam czy jest cały i czy guza nie ma oraz reakcje źrenic na światło. Kiedyś zawału dostane!!!
Zadzwoniłam do męża i stwierdziliśmy że chyba składamy łóżeczko i młody przenosi się na wersalke tylko kupic musze zewnętrzną barierkę (mam już upatrzona na allegro)

12 lata 6 miesiąc temu #491255 przez agi-p
My pospałysmy jak szalone ... do 13:45 :P Tylko z przerwą na kupkę . Obudziła się i nie wiedziałam co chce , a Ona kupkę biedna chciała . Siedziała na nocniczku z zamkniętymi oczkami :P

Megi jak dla mnie szafka zbyt masywna . Ja lubię minimalizm i niskie szafki . Te wysokie mi się nie widzą . Ale jak Wam pasuje , to super :) Najfajniejsze , ze zmiany się szykują :)

Gosia pediatra wystarczy , przepisze krople i ewentualnie maści , a jak byłoby grzej , to wtedy zapewne da skierowanie . Zapalenia spojówek inaczej niz kroplami i maściami leczyć się nie da :(
Super wytłumaczyłaś Michałkowi z tym listem i prezentami :) I rewelka , ze taką frajde Hańcia miała :)

Aguś trzymam kciuki,zeby prezent doszedł :) Listonosze teraz coraz bardziej wygodni :(
I jak Lineczka na prezenty zareagowała i brak listu oczywiscie ?

12 lata 6 miesiąc temu #491258 przez agi-p
Sylka o ranysci ... Kuba to prawdziwy kombinator !!! Dobrze , ze nic mu nie jest . Faktycznie pora zmienić łóżeczko an wersalkę , bo zapewne jak raz spróbował , to ponowi próby .
Te dzieciaki i ich pomysły Nas faktycznie do zawału doprowadza .
Całe szczęście , ze wszystko ok i na strachu się skończyło !

12 lata 6 miesiąc temu #491259 przez sylka
Teraz na regał próbował wejść. A ostatnio wszedł na parapet. Chyba żadna niania by tego nie wytrzymała. Jak ktoś szuka niani to Kuba moze testować ich refleks i cierpliwość :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka