- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ja zamiast iść spać to jeszcze siedzę

Dobranoc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas całkiem udana noc, dwa razy pobudka na jedzonko więc w porównaniu do wczorajszej nocki jestem mega wyspana

Ono chyba Emiśka coś grubszego zmajstrowała, lecę sprawdzić co to, żeby się nie wybrudziła po szyję na tym leżaczku

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Później było już lepiej, ale smród z takiego potraktowania gości pozostał :/ Jakby nie można było wejść z goścmi na salę i później zmyć się na zdjęcia, a gości zostawić z obiadem.
A Adaś był grzeczny, dał sobie radę beze mnie. Trochę się bałam, że po 3 posiłkach z butli wzgardzi cycem, ale przyssał się w nocy aż miło

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Super, że Adaś był dzielny.
Też mam czasem wyrzuty, że Młodego bach do bujaka i coś sobie działam. Staram się żeby tam często nie siedział, ale to duża pomoc dla mnie, bo oczywiście jest jeszcze Maja którą trzeba też się zająć.
Madzik - ładnie ściągnęłaś. Ja się przyznam, że nigdy ręcznie nie próbowałam. Jakoś na samą myśł mnie piersinki bolą.
A ja się zastanawiam nad zmianą diety na bardziej restrykcyjną. Od kilku dni popołudniu lub wieczorem Młody pakał i ni można go było uspokoić. A od 3 dni ma takie jazdy do południa. Daję kropelki, ale on potem zasypia bardziej ze zmęcznia niż z potrzeby spania.
No i tak się zastanawiam co to???
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Adaś (tfu tfu tfu) ostatnio nie ma żadnych problemów z brzuszkiem, wali pruki i bombarduje pieluchę bez większego marudzenia. A ja oprócz ograniczania nabiału też już raczej wszystko jem.
Ooooooo właśnie go ładnie ubrałam to zarzygał się caaaały :/ Ostatnio często mu się ulewa.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

- Urszula
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
- Otrzymane podziękowania: 0
Po długiej przerwie ale w końcu jestem i czytam

Creaturka dziękuję za pamięć

Zuzi Kochana życzę cudownych wakacji

Agat na weselu totalna porażka i wstyd

u nas też leżaczek jest wykorzystywany ale najczęściej kiedy jestem już zdesperowana...raczej staram się nie zostawiać w nim Amelki za długo..Elizia na szczęście potrafi się ładnie bawić i rozumie kiedy mama musi poświęcić czas młodszej siostrze

Dziś nie pojechaliśmy wszyscy razem do kościoła bo Amelka tak się zaspała, że nie miałam sumienia jej budzić. Mąż pojechał z Elizią. Ameleczka śpi więc znalazłam w końcu czas by do Was napisać

Miłej niedzieli życzę

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

i jak się obudził o tej 5 to pił z butelki karmiony przez męża tym mleczkiem, ja chciałam sobie pospać ale to był taki piękny widok ,że lampiłam się jak mąż sobie dobrze radzi;) chciałam też sprawdzić ile zjada Tomeczek i te 120ml było mu mało bo jeszcze chwileczkę cycusia mojego pomemlał

Agat no to niesmak pozostał

Lecę ogarniać dom póki młody śpi

Miłego dnia

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Wczorajszy dzień był bardzo intensywny i jednocześnie udany. Wyskoczyłam na miasto na 3h. Leoś został z tatusiem, mleczko stało przygotowane, ale okazało się niepotrzebne, bo mój dzidziuś cały ten czas przespał. Połowę w łóżku, połowę u taty "na gałęzi". Po południu zabawiał się z babcią, a ja przygotowywałam imprezkę bo wieczorem przyjechali do nas znajomi na grila. Posiedzieliśmy do 3 w nocy, a Leonek smacznie spał i budził się tylko na krótkie karmienia.

Dave, dajesz czadu z tymi ilościami mleczka. Mati nieźle rozchulał laktację. Madzia, u Ciebie też piękne wyniki.
Ja w piątek odciągałam po karmieniach i 120 ml ściągnęłam po dwóch karmieniach nocnych. Odciągałam tylko dwa dni,a już czuję, że laktacja się poprawiła. Na stronie smyk.pl można płacić punktami Payback i ja właśnie zamówiłam tak pojemniczki na pokarm i 2 zapasowe butelki z Medeli. Mam też wrażenie, że prawa pierś produkuje więcej mleka niż lewa. Może dlatego, że Leoś chętniej ssie prawą? Teraz zawsze zaczynam karmienie od lewej, żeby ją pobudzić.
Ula, fajnie usłyszeć, że tak cudownie spędzacie czas i bez problemu ogarniasz dwójkę szkrabów

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ilonka, Leoś śpi na płasko, ale można kupić taką poduszkę klina do łóżeczka.
Agat, ale niesmak z tym weselem. I pomysł jaki nietrafiony ze zdjęciami przed obiadem.
Dave, dieta dużo pomaga. Odkąd zaostrzyłam swoją po ostatnim ataku, nie mamy już problemów z brzuszkiem w ogóle, jesteśmy bez kropelek tylko probiotyk, i buźka znowu piękna.
- Urszula
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
- Otrzymane podziękowania: 0

Creaturka super

Ilonka u nas tez Amelka śpi na płasko

Uciekam Amela się obudziła i wymaga

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Lwiątko (w wersji Małpka) na gałęzi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

My juz wczoraj wrocilismy z dzialki i porazka jakas, przez te dwa tygodnie wczasowania Dawid zapomnial o domku i wszystkiego sie boi, marudzi

Od kilku dni nie che lezec tylko do siadania sie rwie. Dzis byl spacer pierwszy raz w spacerowce. Podobalo sie malemu bardzo

Dawidek bardzo duzo gada i od paru dni smieje sie glosno

Bylismy na szczepiace w srode nawet obylo sie bez duzego placzu. Wazy 6300 jest na 50 centylu

Ja czasami piore ciuszki malego z naszymi jak do koloru mi pasuje bo ma takie pojedyncze ubranka w dziwnych kolorach;)
Agat jak Ci zazdroszcze ze moglas sie bawic na weselu. My mamy zaproszenie w sierpniu ale tylko na slub idziemy bo nie zostawie Dawida z nikim

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Emiśka zasypia więc mam chwilkę dla siebie. Od kilku dni Emilka jak zasypia to sobie mruczy coś pod nosem strasznie śmieszne to jest

Dziś połowę dnia Emilka była grzeczna i ciągle się śmiała i gadała a późnym popołudniem była okropnie marudna, nie mogła bidulka zasnąć bo ciągle jej coś przeszkadzało gdyż przyszedł do nas brat z prawie 2 letnią córeczką która strsznie rozrabiała, jak to dziecko i Emilkę wybijała ciągle ze snu ale za to teraz ładnie zasnęła.
U nas też już kłopoty z brzuszkiem raczej przeszły (odpukać), nie podaje małej już żadnych kropelek ale nadal uważam na to co jem, chociaż wprowadzm co raz to nowe rzeczy.
Agat ale niefajnie wyszło z tym czekaniem na młodych, albo sobie tego nie przemyśleli albo spontanicznie zdecydowali się na te zdjęcia.