- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
My się właśnie wybierałyśmy z Emilką na spacer a tu się rozpadało na całego, dobrze, że nie zastał nas deszcz na spacerze. Z tego wszystkiego znowu Emiśka śpi w wózku w domu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Może się zamotamy i gdzieś z Majosem wyruszymy

Właśnie Madzia, daj receptę na takie nocne spanie

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Madzia, chwal się osiągami Tomusia

Ula, my właśnie "wytrzymaliśmy" 3 lata. Choć może słowo "wytrzymaliśmy" nie jest właściwe, bo pomimo tęsknoty ogromnej byliśmy tam bardzo, bardzo szczęśliwi. W Irlandii został kawałek mojego serca i cudowni ludzie, których mi do dziś brakuje. Ale w pewnym momencie w PL pojawiły się jakieś możliwości dla nas i dlatego wróciliśmy. Prawdą jest, że tam komfort materialny był nieporównywalnie lepszy. A Wy z mieszkankiem, pracą i wspomnieniami rzeczywiście możecie traktować Anglię jak swój prawdziwy dom.
Dave, ja myślę, że to nie jest za późno żeby wyjechać. Moi znajomi wyjechali 5l temu, a dzieci mieli jedno w szkole, drugie w przedszkolu. On miał nagraną pracę, ona nie. Język początkowo kulał, ale dali radę. Teraz mają swój domek, dzieci uwielbiają tam chodzić do szkoły i mówią, że już raczej nie wrócą. Też nie wykluczam, że jak się coś posypie, to będziemy myśleć o ponownym wyjeździe za granicę.(tfu, tfu

Jak odciągacie laktatorem z drugiej piersi, bo dziecko wypiło tylko jedną, to nie boicie się, że za 15 min się przebudzi i nie będzie co podać?
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Ja nie odciągam tak często. Zazwyczaj rano mam piersi "nabite", a młody nie pije tak dużo. A jakby co to zawsze można podać to odciągnięte

- Urszula
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
- Otrzymane podziękowania: 0

Teraz Elizia powinna jeść ale nie je

Dave u nas jest straszny upał i cały tydzień ma tak być jak dla mnie to jest za gorąco wolę typowe umiarkowane angielskie lato. Jakoś długo nie zapowiadają deszczu, chyba będzie susza na wyspach przynajmniej na południu.
Jutro wybieramy się do innego baby centre i jest party na które dzieci powinny się przebrać. Elizia ma stój Promyczka

Ależ mi to forum muli

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Ula - to daj trochę upału

Młody zasnął, chyba prześpi kąpiel. Fajnie jakby pospał już dłużej, pobudka na picie i spanko

- Natalia1991
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Bartus 01.04.2013 Filipek 20.03.2016
- Otrzymane podziękowania: 2
mi nawalil komputer potem internet... I przede wszystkim musiałam
ogarnąć bycie mama:) dzis Bartus ma ponad 3 miesiące
spi prawie cala noc o 3 sie budzi do mleka je obiadki
i deski:p wazy 6.900g:p
- Natalia1991
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Bartus 01.04.2013 Filipek 20.03.2016
- Otrzymane podziękowania: 2
mi nawalil komputer potem internet... I przede wszystkim musiałam
ogarnąć bycie mama:) dzis Bartus ma ponad 3 miesiące
spi prawie cala noc o 3 sie budzi do mleka je obiadki
i deski:p wazy 6.900g:p
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Durna pogoda dziś, na słońcu przypieka, ale jak wiatr zawieje to aż dreszcze przechodzą :/
Byliśmy dopiero po południu na spacerku, Adaś przespał ponad 2h, aż go śpiącego do domu wzięłam, bo wyletniłam się i już mi zimno było.
Jakiś dzisiaj marudny jest, dwa razy wpadł mi w taki ryk, że nie mogłam go uspokoić. Nie wiem co co chodzi.
Kto dziś ten artykuł o leżeniu na podłodze wklejał? Chyba Creaturka. Po przeczytaniu od razu rozłożyłam koc i z młodym z pół godziny na podłodze spędziłam. Ćwiczyliśmy przekręcanie na boki, młody rozglądał się po po pokoju, a położony na brzuszku bez problemu podnosił wysoko głowę i kręcił nią na boki. Jednak na podłodze jest twardo i stabilniej niż na łóżku i lepiej mu to wychodzi.
Postaramy się przesuwać powoli kąpiel na ok 20, może wtedy niuniek nie będzie nam się zrywał ciut świt gotowy do harców

Czy wasze maluchy też tak się rwą do siadania trzymane na kolanach?
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Agat jak piszesz ze na podlodze lepiej wychodzi podnoszenie główki to i ja jutro z Mlodym sie na podloge przenosze

Jasiek chyba dzis wyczul ze promocja w Lidlu na pampersy, bo po kapieli odrazu zrobil kupke w pieluche, zmienilam mu a za 10 minut nastepna

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

My dziś na polku nie poszaleliśmy. Chłodno i brzydko. Wyszłam z Młodym zamotana, ale po 30 min się rozpłakał na maxa i było po dotlenianiu się.
Natalia - witaj, witaj i wpadaj częściej. Uracz ciotki jakimiś fotkami Bartusia

Dajesz mu już obiadki????
Azja - mój tez po kąpieli mnie piękną kupką raczył

Agat - Mateo też by już sobie posiedzieć chciał

Dzieci śpią, a ja sobie coś klikam bo jak zawsze mam tyły

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Agat, właśnie na podłodze jest twardziej i to podnoszenie Leonkowi też lepiej wychodzi.
Jeśli chodzi o nocki to my się karmimy nawet co 2-3 h, a w dzień niezmiennie co 1.5-2. Jeszcze się nigdy nie zdarzyło, żeby Leoś zasnął na 5-6 godzin, ale ja już jestem przyzwyczajona i się wysypiam. My kapiemy właśnie o 20, a pobudkę mamy 7-8, karmienie, chwilka "gugania" i spokojnie można "dospać" do 10

Leoś w wózku z leżenia się strasznie podnosi, tzn. główkę cały czas podnosi go góry i się okropnie przy tym denerwuje. Jeszcze za wcześnie na siadanie w gondoli, a dzisiaj to myślałam, że nie pospacerujemy bo wyjątkowo po 5 min się rwał i chciał świat oglądać. Więc musiałam zrobić mu taki tron i bez problemu spacerowaliśmy. To nie jest idealna pozycja bo przez tą poduszkę pod pupcią jest strasznie wysoko i boję się, żeby nie wypadł

Mój syn ma pomysły, nie?

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Zasnął po jedzeniu szybko, ale już się zdołał 2 razy z płaczem obudzić

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

A jaką ma fajną usypiającą nutkę

Agat - mój też lubi w pionie usypiać. Taka pozycja jak do dobicia, na mojej klacie. I mi od tego plecy siadają.
Idę spać. Ale jeszcze zerknę z fona

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

coś ostatnio zawsze po karmieniu ulewa,nie jest to jakaś fontanna ale też nie odrobinka, denerwuje się bo nie wiem czemu, nawet jak mu się odbije to zaraz lekki rzyg

cały tydzień byłam na diecie bez mlecznej,która nic nie dała,
No Leoś już ciekawy świata

Lecę spać