BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #733730 przez Dave
Creatura - dziękujemy :side: :side:

Jak co miesiąc wracają wspomnienia jak to było :lol:

A co do palca, kurka nie pomogę. Zapytaj w aptece, albo do lekarza leć.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #733734 przez ilonah
Dzień dobry

U nas nocka ładna, spanie od ok. 20 do 6:55 z dwiema pobudkami na jedzonko :)
Dziś zostaję sama bo mężuś wyjechał więc mam nadzieję, że Emilka będzie grzeczna i da mamusi w nocy odpocząć. Wczoraj i my rozpoczęłyśmy wprowadzanie glutenu, dawałam Emiśce kaszkę łyżeczką i jak na pierwszy raz zjadła całkiem ładnie, oczywiście cała była wybrudzona kaszką, ale ładnie buziaka otwierała jak jej dawałam jedzonko :silly:
Agat dobry tekst
Buziaki dla Mateuszka :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #733743 przez Dave
A wiecie co ja zrobiłam :unsure: Dałam przed chwilą Młodemu trochę kaszki, takiej bananowej Nestle. Tylko łyżeczkę, ale zjadł pięknie az mlaskał. Nie uciapkał się :) A teraz zasnął i chyba go na podwórko wyeksmituje :side:

11 lata 8 miesiąc temu #733793 przez Magdalena9t
Mati wszystkiego najlepszego :kiss: :kiss: :kiss:

W dzień zdarzą się dwie,może czasem trzy krótkie drzemki :blink:

Ojej zazdroszczę Waszych kaszkowych przygód :) :) Ilonka a Ty jaką dajesz kaszkę?

11 lata 8 miesiąc temu #733796 przez Dave
Madzia - a dlaczego zazdrościsz, ruszaj na podbój.

Ja tak sobie siedziałam, i myslę a dal Ci spróbować. Więc tak jak pisałam, maleńką łyżeczkę dostał. Jutro zrobię powtórkę. A od poniedziałku mam w planie szturmować warzywka :silly:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #733815 przez agat
Buziaków sto dla Matiego czteromiesięczniaka :*****

U nas nocka ok, pobudki po 2, przed 5 i po 6.

Anafora współczuję syuacji z palcem, wiem, że to boli jak cholera :/

W nocy przyszło do mnie @ lub coś @podobnego :ohmy: :ohmy: Na razie się mocno nie rozkręca, może zniknie pod koniec dnia jak to z lipca (co @ zdecydowanie nie było wg lekarza). Ja nie chcę @@@@@@ ;(

Adaś łyżeczkę kaszki dostaje od 2 dni, ale ma buźkę po niej zaczerwienioną i malutkie krosteczki. Czyżby jakieś uczulenie?

11 lata 8 miesiąc temu #733834 przez Dave
Dziekujemy:-)

agat-a dalas kaszke na mm czy na swoim mleku?

11 lata 8 miesiąc temu #733835 przez Magdalena9t
Dave no muszę też ruszyć,tylko ja myślałam,żeby od marchewki zacząć :)
Zmykamy na spacerek bo piękna pogoda :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #733840 przez agat
Dave dałam kaszkę z mm i tak sobie myślę, że to może od tego.

Mamuśki do 1 września w sklepie online C&A jest 20% zniżki na ciuszki dziecięce.

11 lata 8 miesiąc temu #733849 przez creatura
Madzia, startuj z kaszką :blink:

My w niedzielę planujemy pierwszą łyżeczkę marchewki :side:

Agat, czytałam kiedyś, żeby w razie niepożądanej reakcji wycofać pokarm na kilka dni, a potem znowu spróbować, bo może to co innego uczuliło. A pytałaś pediatrę o te suche stópki?
@@@@- a kysz! :blink:

Teraz w hm jest -20% na kolekcję dziecięcą z tym kuponem: (na ostatniej stronie gazetki)
internal.catalogs.hm.com/4103BackToSchoolKids/plbacktoschool/

Wczoraj wpadłam do hm i jak zobaczyłam plakat przy kasie to szybko kupon na komórce ściągnęłam (też tak można) i poszalałam, bo kolekcję mają megaśną :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #733859 przez agat
Dziś idę do pediatry i o stópki, ulewanie, rozszerzanie diety będę pytać. Dziś jeszcze podam kaszkę i zobaczę, bo to zaczerwienienie i krostki to takie miejscowe i po paru godz mijają? Może to podrażnienie od zbierania kaszki łyżeczką? No zobaczymy.

W H&M to i ja ostatnio się zaopatrzyłam, niestety drogą okrężną, bo na dzikim wschodzie tego sklepu brak :/

Kurde coś mnie ten brzuch zaczyna ćmić "okresowo". Ooołłłłł noooołłłł

11 lata 8 miesiąc temu #733895 przez Suzi
Hej :)

Na początek BUZIAKI DLA MATIEGO czteromiesięczniaka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: , rośnij duży okrąglutki :woohoo:

Ja juz na schizie powrotowej jadę, mam juz jedną walizkę spakowaną, ale taki powrót po dwóch miesiącach to kurcze jak przeprowadzka :ohmy: no i perspektywa podrózy z nielubiącym podróżować maluchem...... Jedziemy na noc, mam nadzieję, ze to bedzie czynnik pacyfikujący Mlodego, tak więc w sobotę powinnismy już byc w domu. Na szczęście nie muszę zwijać calego gospodarstwa bo córka z towarzystwem jeszcze zostają.
Na prawdę nie wiem jak Miki przyjmie ten nasz powrót, bo na dobrą sprawę na 4 miesiace swojego żywota połowę spąedzil w jednym domu a połowęvw drugim, z tym ze tę bardziej świadomą tu, wiec pewnie bedzie uważał ze przyjechal w nieznane, w gości :silly: ciekawe jak długo bedzie się godził z nowymi okolicznosciami przyrody :blink:
Ale już tesknię, tam gdzie mieszkamy nawet nie ma gdzie na spokojny spacer pojść, ehhh, miasto wokól, tylko ogród pozostaje oazą zieloności ale nie da sie po nim spacerować. Nie powinnam narzekać, bo są tacy ktorzy i tego nie mają, ale taka mnie tęsknica juz zdjęła :( .....
Musimy jeszcze wyskoczyć ad morze koniecznie żeby na zapas się nawdychać :blink:

magda, jak Ty to robisz ze Tomcio Ci tak długo śpi :unsure: :unsure: :unsure:
Agat, to może być reakcja uczuleniowa, moze sprobuj na swoim mleczku
creaturko, jak to ŚCIĄGNĄĆ KUPON NA KOMÓRKĘ? :unsure: nie nadążam za tą technologią :ohmy: starość nie radość :P

Trzeba się bedzie po powrocie do cywilizacji nauczyć od nowa ubierac po ludzku, malować itp. Jednym slowem przywrocić czynności boginizacyjne :blink: bo tu będąc nastąpila totalna de-boginizacja i degrengolada, wychodzenie na spacer w pizamie, z wlosami pt.pierun w mietłe a w miejscu zamieszkaniavtakie rzeczy nie przejdą, zewszad oczy sąsiadów i co gorsza - uczniów :ohmy: łolaboga :cheer:

Dobra, lecę ogarniać, narazka

11 lata 8 miesiąc temu #733918 przez ilonah
Madzia ja mam taką kaszankę jak Creatura chyba czyli z Nestle kaszka mleczna manna. Hmm kurcze wczoraj po zjedzeniu kaszki Emilka miała dziwnie czerwone policzki ale myślałam, że to od tego, że tą kaszkę zdawałam jej na dworku a tu piszecie o alergii, zobaczę co będzie dzisiaj.

11 lata 8 miesiąc temu #733926 przez ilonah
Agat kochana wypytaj o wszystko pediatre i napisz koniecznie co Ci powie, bo widzę, że nasze dzieciaki mają kilka rzeczy podobnych :silly:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #733943 przez Azja
hej

buziaczki dla Matiego od e-cioci i od Jasienka :)

mam pytanie czy Wasze dzieci jak leza na plecach i trzymacie za raczki podnosza sie juz ladnie do siadania albo czy podnosza glowke?? bo bylismy dzis u lekarza i wysala nas profilaktycznie na konsultacje do refabilitanta bo Mlody jeszcze glowki w takie pozycji nie dzwiga, na brzuszku ladnie podnosi na rekach tez w miare sztywno a w takiej pozycji nie chce, zapisalam sie na jutro ciekawe co powie ??

Agat dobry tekst, jak tesciowa bedzie fikac to jej tak powiem :)

Suzi wakacji zazdroszcze, a powrot mam nadzieje ze pojdzie sprawnie :)

Anafora palca wymocz w rivanolu powinno pomoc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka