BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #734244 przez ilonah
Emilka coś mi zasnąć nie chciała, przewalała się tylko z boku na bok, ale nareszcie śpiocha :) Niby po kaszce nic tym razem jej nie było więc będę podawać dalej i obserwować. No i dziś już też nie ulewała po jedzeniu więc może jej przeszło :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #734269 przez Dave
Poćwiczone, dzieci śpią. Czas na relaks, szkoda że nie mam Karmi B)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #734274 przez ilonah
Ja mam Dave cztery buteleczki stoją w szafie i czekają, tylko ochoty mi brak. Chcesz? :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #734276 przez Dave
Ilonka - biorę :lol: :lol:

Może wpadnę, w towarzystwie lepiej smakuje :)

11 lata 8 miesiąc temu #734292 przez ilonah
Jasne, wpadaj, same z Emiśką jesteśmy będzie nam weselej. Ciekawe jak podróż Suzi mija.

11 lata 8 miesiąc temu #734309 przez Dave
Też sama siedzę, to będzie nam raźniej.

No mam nadzieję, że nam tu zda relację jak poszło i trzymam kciuki aby było spokojnie.

Kurde, na chrzcinach będe miała oczywiście wegetariankę i normalnie osobne menu muszę wymyślać. Jak ja nie lubię takich komplikacji :angry: :angry: :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #734334 przez agat
A Suzi dziś wyjeżdża? Myślalam, że jutro.

Też bym się Karmi napiła, a nie ma, za to chyba z 6 innych browców stoi i kusi :/

Jutro idę z młodym na kontrolę bioderek.
A z rana spróbuję siuśki w woreczek złapać :P

11 lata 8 miesiąc temu #734338 przez anafora21
u mnie stroi od miesiąca i ciągle coś przeszkadza mi wypić. Dziś mi się nie chce bo palec mnie boli;p Jak jutro nic nie będzie lepiej ide do lekarza chyba bo w weekend to ja nie wiem co z nim zrobię

11 lata 8 miesiąc temu #734339 przez ilonah
A ja zostałam poproszona o bycie matką chrzestną u synka mojej kuzynki i przeszukuje neta w poszukiwaniu pomysłu na prezent. To ich drugie dziecko i wszystko już mają i kompletnie nie wiem co dać. Macie mamuśki jakieś pomysły na prezent-pamiątke? Łańcuszek i krzyżyk odpadają bo babcia małego już zarezerwowała to :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #734358 przez Dave
agat-chyba masz racje,kojazy mi sie ze w sobote maja byc w domku.

anafora-zdecydowanie jutro zalicz doktorka.

ilona-ja to kiepska jestem w wymyslaniu prezentow. ale pomysle. a kiedy chrzciny? moze u mnie familia cos oryginalnego wymysli.

no i mam pobudke:-)

11 lata 8 miesiąc temu #734383 przez Dave
ja juz w lozku. mlody sie cos kreci i kciuka cycka, chyba bedzie trzeba z cycolina wyskoczyc.

do tej pory Mlody lubil spac na pleckach,a od kilku dni widze ze mu na boczku lepiej:-)

11 lata 8 miesiąc temu #734386 przez ilonah
Chrzciny 15 września, pomyślcie i piszcie. Dobranoc :-)

11 lata 8 miesiąc temu #734404 przez agat
Ilonko jak dla mnie dwa typy prezentów od chrzestnych mają sens - albo jakiś medalik/krzyżyk albo kasa.

11 lata 8 miesiąc temu #734422 przez creatura
Agat, ja łapałam te siuśki, jak Leoś miał 3 tygodnie :silly: I zrobiliśmy to tak: ok 6 rano obudziłam Leosia na karmienie, umyłam mu siusiaka, jąderka i okolice wacikami namoczonymi w cieplej wodzie bez żadnych mydeł, i najważniejsze nie wkładać do miseczki wacika, który już dotknął skórę. Potem osuszyłam suchym wacikiem i nakleiłam ten woreczek. Założyłam pampersa i zaczęłam karmić Leosia bez spodenek, tzn. żeby było mu chłodniej. Pod koniec karmienia usłyszałam, jak woreczek się napełnia. Naleciało jakieś 20-40ml chyba. Potem umytymi nożyczkami odcięłam końcówkę woreczka i przelałam mocz do pojemniczka, który mąż zawiózł do laba. Pani w aptece kazała mi kupić kilka woreczków, bo stwierdziła, że za pierwszym razem na bank nie złapię, a jednak złapałam. :P I przy zachowaniu tej maksymalnej higieny, żadne bakterie nie "wpadły" do środka :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #734431 przez creatura
ZP pada :angry: to będzie post pod postem, bo mi przed chwilą długiego zjadło :angry:

Ilonko, dla mnie też sens ma kasa lub jakaś ponadczasowa biżuteria typu krzyżyk, medalik, kolczyki. Jeśli to dziewczynka, to Apart ma diamentową kolekcję dla dzieci, i można kupić śliczne malutkie kolczyczki z diamencikami jako pierwsze kolczyki, do niektórych można nawet dobrać wisiorek w zależności, oczywiście jakie środki chcesz na to przeznaczyć ;)
www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,kids_diamenty
Z innych rzeczy, jeśli rodzina lubi fajne retro gadżety, to coś takiego wymiata dla chłopaka: www.monmonandbrunto.com/index.php?lang=1&main=&sub=&item=963
W tym sklepie ogólnie są unikalne rzeczy.

Agat, a ta kaszka była czysta czy owocowa, bo maliny i truskawki nawet w postaci ulepszacza smakowego lubią takie rumienie zostawiać, albo metalowa łyżeczka, jak mówiłaś, że dotykała buźki.

Azja, Leoś podnosi się do pełnego siedzenia jak da się mu złapać za rączki, a na leżąco sam główkę podnosi, żeby lepiej widzieć. Polecam Ci wizytę u rehabilitanta. My byliśmy na warsztatach o wspomaganiu prawidłowego rozwoju w babki, która pracuje metodą NDT Bobbath i pokazała nam mnóstwo fajnych rzeczy. Powiem Ci, że okazało się wtedy, że Leoś prawą łopatką tak jakby przykleił się do podłoża i po tygodniu ćwiczeń poprzez zabawę prawa rączka już fikała jak lewa :blink: Także, czasem kilka wskazówek i wszystko wraca do normy.

Madzia, Tomuś sportowiec. :woohoo:

Ilonka, teraz doczytałam, że chłopak, czyli kolczyki odpadają :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka