BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #733981 przez Magdalena9t
Suzi, mój mąż lubi długo spać to pewnie po nim tak ma :laugh: bardzo się cieszę jak są takie całe przespane nocki :blink:

Azja u nas wszystko ładnie, ładnie się podnosi,czasem aż za bardzo bo się siłuje sam :side:

Dzisiaj zaczął coraz bardziej interesować się stópkami i łapać za nie, później foto ;)

i jak jest w pozycji na brzuszku to próbuje się "przemieszczać" i wysoko pupę podnosi, śmieszny widok :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #733986 przez agat
Adaś z plecków też główki nie dźwiga trzymany za rączki, ale niech leży choć trochę pod kątem to mu i rąk nie trzeba tak głowę i tułów ciągnie.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #733987 przez Dave
Agat - nie daj się wrednocie @

Suzi - korzystajcie z ostatnich chwil. Mam nadzieję, że podróż nocą pozwoli Wam na lejtowe dotarcie do domku. A Mikuś się szybko zadomowi, spoko :) No Ty też musisz zmienić nawyki :blink:

Ilona - Młody póki co po kaszce ok. ale zobaczymy jutro. też łyżeczkę dostanie.

Azja - no co Ty, aż muszę polecieć i sprawdzić. Nam pediatra niczego takiego nie sprawdzała. Młody jak siedze i mam go na kolanach to sie rwie do siadania i juz to tak fajnie wygląda, ale mu nie pozwalam bo jeszcze kręgosłyp chyba nie gotowy na takie wyczyny.

Madzia - mój maż to może zawsze i wszędzie spać, a Młody coś nie teges :dry: więc to chyba nie dziedziczone.

Ja 3/4 prasowania mam za sobą, ale co z tego jak dziś odpaliłam 3 pralki prania :dry: To jest niekończąca się historia.
No i przyszedł deszcz, suszaki zawalona i nie wiem gdzie tę ostatnią pralkę będę suszyć.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #733988 przez agat
No właśnie Ilonko u mnie to samo - czerwone policzki, brodka, okolice ust, czyli wszystkie miejsca, z którymi stykala się kaszka. Ale po pół godz śladu po zaczerwienieniu nie ma. Ta kaszka ma w składzie mm więc dodawanie swojego mleka to tylko na smak może wpłynąć.

11 lata 8 miesiąc temu #734001 przez ilonah
Emilka z plecków podnoszona za rączki ładnie siada, a do tego jak leży na plecach to często głowe podnosi "żeby lepiej widzieć", a jak się budzi to tak strasznie się rozgląda dookoła i drze głowę jakby miała wstawać :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #734060 przez Dave
Ale mi dziś Młodziak daje popalić :cheer: :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #734072 przez kaikai
Buziaki dla Mateuszka

U nas nocka byla ladna i ranek ale od kilku godzin znowu placz i krzyk ledwo go uspalam, jesc nie chce i kupka taka wodnista boze juz nie wiem czy to od tych zebow :(
goraczki nie ma w ooniedzialek bylam u pediatry to bylo wszystko ok
zboacze jak sie obudzi

11 lata 8 miesiąc temu #734078 przez agat
Już po lekarzu więc śpieszę z newsami. Pani doktor ulewanie potraktowała poważnie, dała skierowanie na morfologie i mocz, oraz na usg brzuszka. Mówi, że może to przejściowe ale równie dobrze może to być jakaś infekcja układu moczowego lub coś z brzuszkiem, co przechodzi bez innych objawów. Także jeżeli zaobsewowalyscie jakieś wzmożone ulewanie to lepiej to sprawdzić.

Na suche stópki znowu dostaliśmy jakaś maść robioną.

A co do czerwonej buzki po kaszce to duże prawdopodobienstwo, że to właśnie przez mm. Poleciła dac kaszke bezmleczną lub zwykłą kaszę manne na swoim mleku i obserwować.
A i z rozszerzaniem diety poczekać jeszcze bo może jeszcze mocniej ulewac.

Sorry, że tak chaotycznie ale z tel piszę.

11 lata 8 miesiąc temu #734096 przez Magdalena9t
Mój Tomek też dziś marudny, chyba dziąsła go swędzą bo co chwilkępiąstki do buzi, i tak jakby sobie masował, co chwilę do cyca też,już mnie bolą :cheer:

Agat faktycznie poważnie Was potraktowała, oby to nic groźnego :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #734098 przez Dave
Agat - chwalić taką lekarkę, zazwyczaj to olewają wszystkie tematy. Czekamy na wieści co to moze być, oby nic takiego.

Kaikai - często właśnie luźna kupa towarzyszy zębom, więc to wysoce prawdopodobne.

Madzia - no Mateo tez ma gorszy dzień. Chociaż do cycorów nie chce za często. Mam nadzieję, że to nie od tej kaszki. Chyba sobie daruję i pójdę zgodnie z planem - w poniedziałek marchewka :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #734110 przez agat
No właśnie chwalę sobie tę lekarkę za to, że nie bagatelizuje i bez oporów kieruje na dodatkowe badania w razie wątpliwości. Z zapisem na usg kłopot, bo nie ma jeszcze grafików, albo wszystko zajęte. Muszę dzwonić. Łapała któraś z was mocz do tego woreczka? Nie wiem jak to logistycznie rozwiązać :P

Tylko co do kaszki się nie dogadałyśmy z lekarką, bo kazała coś bezmlecznego dać. Wspominała o Sinlacu, ale on przecież bezglutenowy, podobnie jak kleik ryżowy...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #734113 przez Magdalena9t
Ciocia zabrała go na spacerek, mam czas na pozmywanie garów( jak ja to kocham :dry: )

A oto mój Tomisław :kiss: :kiss:

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #734115 przez Dave
Agat - to może na początek coś bez glutenu, no albo do mleka (swojego) dodać zwykłą ugotowaną kaszkę mannę i już.

Madzik - Tomisław to już jest sportowiec :side: :side:

Ocho mój sie budzi.

11 lata 8 miesiąc temu #734122 przez agat
No ale ja właśnie kaszkę chcę podawać, by gluten wprowadzać. No nic, spróbuję ze zwykłą manną, wychodzi też najtaniej :D

Madziu jaki akrobata z Tomcia :) Super chłopak :) Adaś już nogi wysoko zadziera ale jeszcze ich nie łapie.

11 lata 8 miesiąc temu #734141 przez Magdalena9t
Agat najtaniej i najzdrowiej ;) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka