BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #734438 przez Magdalena9t
Dave ja na weselu miałam kilka osób wege, masakra trzeba było kombinować B)

Tomek śpi, mąż śpi tylko ja jeszcze nie :dry:
Upiekłam szarlotkę , jeszcze cieplutka kto chce? :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #734504 przez Dave
dzien dobry [file/]

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #734511 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #734513 przez creatura
No to dzień dobry :side:

11 lata 8 miesiąc temu #734515 przez Dave
Jak tam u Was nocka? Ja się do wyspanych nie zaliczam :angry:

Fajnie się tak spotkać z fizykoterapeutą. Można czegoś się dowiedzieć i działać w razie potrzeby. nawet maleńkie uchybienia moga w przyszłości mieć duże komplikacje i warto od razu im przeciwdziałać.
Ja mam nadzieję, że Mateo jest ok.

A z prezentem to lipa. Jakoś dla dziewczynki więcej pomysłów jest.

11 lata 8 miesiąc temu #734521 przez Azja
witam

u nas nocka fajna tylko jedna pobudka jak na Jaska to sukces :) teraz ma pierwsza drzemke ale zaraz musze go budzic bo na 10 idziemy do tej fizjoterapeutki ale mam stresa, w ogole nie lubie chodzic do lekarza bo cos powie a pozniej sie martwie i jeszcze durna przekopuje ten internet zwariowac mozna :/

ja na chcrzest daje zazwyczaj kasei kupuje jakis upominek zeby dziecko mialo na pamiatke ostatnio chrzesnicy kupilismy takiego anioła recznie szytego anielskisklep.blogspot.com/ , a kolezanka kupila lalke taka stojaca tez od tej kobitki, a tesciowa Jaskowi jak sie urodzil zamowila zajaca takiej samej wielkosci jak on mial jak sie urodzi, wiec dla chlopca moze byc zajac, napewno nie wszystkim sie takie gadzety podobaja ale jest to cos innego :)

o matko ale mam stresa, :S

11 lata 8 miesiąc temu #734528 przez Dave
Azja - super pomysł. Ja też daję kasę i jakąś drobnostkę.

Nie bajaj, będzie dobrze. Koniecznie zamelduj nam co powiedział fizykoterapeuta.

A wiecie co, wpadłam na ciasto Baunty przed chwilę. Uwielbiam kokos i korci mnie żeby go nie zrobić. I jest proste bardzo.

przesmacznie.blogspot.com/2012/11/ciasto-bounty.html

11 lata 8 miesiąc temu #734529 przez agat
Creaturko dziękuję za rady. W poniedziałek rano będę przeprowadzać akcję pod kryptonimem "mocz" ;)
Jeżeli chodzi o kaszkę to podawałam mu tę:
http://www.dziecko.nestle.pl/DesktopModules/Controls/GetFile.aspx?Key=102125c63d264d4bbc0986e97accaedb
Używam plastikowej łyzeczki. Spróbuję przez parę dni zwykłej manny z moim mlekiem, zobaczymy czy to o to mm chodziło. W ogóle wczoraj chciałam wieczorem zapasy mleka uzupełnić, a tu tylko niecałe 40ml udało mi się odciągnąc :unsure:

A nocka? Do ok 4.30 jest super, bo mamy jedną krótką pobudkę, ale później to juz co godzinę :/ No i co chwilę się budzę, bo mały zrzędzi, bo przekręcił się na brzuch i nie wie co ma dalej zrobic :P

11 lata 8 miesiąc temu #734531 przez Dave
U mnie za to do 3 masakra, jeszcze po drodze Maja się obudziła i zażyczyła mleko. Potem już więcej spania miałam. Młody się budził i wiercił, nie chodziło o jedzenie :dry: Nie wiem co mu się dzieje.

Ja, jak pisałam wczoraj, odpuszczam kaszkę i od poniedziałku wege :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #734545 przez creatura
Azja, świetne prezenty robi ta kobietka. A jak cenowo to wychodzi bo na stronie nie mogłam znaleźć? Nie bój się fizjo, zobaczysz, że po wizycie się uspokoisz, bo będziesz wiedzieć co i jak :side:

Agat, my dajemy tą samą kaszkę, ale zrobioną na moim mleku i przez pierwsze dni na rzadko do picia, teraz już jak jogurt podaję malutką łyżeczką metalową i dalej jest ok. Jak raz zrobiłam z wodą to Leosiowi nie smakowało, a wczoraj tak śmiesznie jadł: łapał mnie za rękę i sam sobie wkładał łyżeczkę do buzi. I widać, że chciałby więcej, ale tylko na smak mu daję na razie.
A co do odciągania mleka, to ja też mam zawsze tyle, ale odciągam pół godz po karmieniu i jak mam czas to tak 3x w ciągu dnia, zlewając i mrożę porcję, albo mrożę po mniej i jak trzeba rozmrażam kilka pojemniczków.

Dave, ja też uwielbiam kokos, ciasto mniam :woohoo: A czemu odpuszczasz kaszkę?

Suzi, z tym ściągnięciem kuponu w HM to chodziło o to, że wystarczyło pokazać babce, że weszłam na ich stronę i pokazać jej ten kupon na komórce, ale ich gazetka nie chciała mi się otworzyć i pół godziny kombinowałam, aż w końcu się udało :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #734588 przez Magdalena9t
U nas nocka cudowna, znów Tomeczek ładnie pospał :)
Dave pyszne ciacho, chyba się skuszę i zrobię ;)

11 lata 8 miesiąc temu #734589 przez agat
Ja będę dziś robić takie ciasto:

Tarta z owocami lata i musem z białej czekolady

Składniki na spód:

- 150 g mąki pszennej
- 100 g zimnego masła
- 50 g cukru pudru
- 1 żółtko

Składniki na spód szybko zagnieść, włożyć do lodówki i schłodzić co najmniej 30 minut. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty z wyjmowanym dnem, wysmarowanej wcześniej masłem (o średnicy 23 cm). Nakłuć widelcem. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi bądź fasolą. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Piec około 15 minut, następnie zdjąć papier z obciążeniem i piec kolejne 10 minut. Wystudzić.

Składniki na mus:

- 200 g białej czekolady
- 150 ml śmietany kremówki (30 lub 36%)
- 150 g mascarpone

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubić mikserem na sztywno. W osobnym naczyniu zmiksować mascarpone z przestudzoną białą czekoladą. Dodać ubitą kremówkę i delikatnie wymieszać łyżką. Mus wyłożyć na wystudzony spód. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować owocami lata (u mnie poziomki, drobne truskawki i jagody.

11 lata 8 miesiąc temu #734598 przez Dave
Agat - mniam :side:

Kurka muszę sobie kupić jakieś formy. np. na tartę i muffinki :)

11 lata 8 miesiąc temu #734623 przez ilonah
Witajcie

Ale pyszności tu podajecie, miałam ochote zrobić ciasto kokosowe Dave ale Agat równie pyszne ciacho zapodała i które wybrać :silly:
Dziękuje Wam dziewczyny jesteście bardzo pomocne, mam już pewne typy na chrzest dzięki stronom które tu podałyście :)
U nas nocka taka sobie, niby tylko dwa karmienia nocne ale międzyczasie Emilka budziła się pare razy nie wiadomo po co. Teraz ucina sobie drzemkę, a jak wstanie to lecimy na spacerek bo pogoda cudna.

11 lata 8 miesiąc temu #734627 przez ilonah
Aha ja też podaję Emiśce tą kaszke co Agat, robię na wodzie i podaję łyżeczką.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka