- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

A jak już to też jakieś eeeee, yyyyyy, brrrrrr.... itp.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas nocka ciężka oj bardzo ciężka, nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek Emilka budziła się tak wiele razy

Miałam dziś plany na popołudnie ale chyba nie dam rady. A jeżeli chodzi o mówienie to oprócz eeeee i tyyyyyy lub tíiiiiiiii moja Emiśka na przykład bawi się po czym przychodzi do mnie patrzy w oczy i mówi baba, mama, tata i wydaje się jakby robiła to całkiem świadomie

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

zaliczylismy krótki spacerek bo wieje jak cholerka

mam pytanie, zakładacie dzieciackzom ciapki po domu czy w skarpetkach "biegaja" ??
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

U nas nocka wzgledna, troche sie Miki wybudzał i stękal, ale smok wystarczał. O 6 spozył mleczko i dospalismy do 8.50

Azja, myslę,z ekto jak kto ale Jasio musi mieć wymowne spojrzenie, wkońcu on to ma czym patrzeć

Jesli chodzi o strój domowy to Miki "biega"w rajstopkach spodenkach i skarpetkach, u nas ciagnie od podlogi i nie moge zlokalizować zrodla stalego mini przeciągu,chyba jest jakas lacznosc miedzy schodami na gore a wywietrzakiem kominkowym, choć na gorze nie otwieram teraz okien na stale a i tak jak z nim siedze na podlodze to czuję na twarzy i plecach "wiatr"

Poza tym podloga w kuchni kamienna, w salonie wprawdzie parkiet, no ale jak mowilam, ruch powietrza w domu jet ciągly, choc to dom stosunkowo nowy, raptem 10 lat w nim mieszkamy więc okna nowoczesne....ale nie mogę dojść gdzie to powietrze sie dostaje. Ale lepsze to niż zaduch

W nocy jako, ze sie lubi wykopać, Misio śpi w bodziaku z krotkim rekawem i w pajacu i jest dobrze, bo nawet jak sie w srodku nocy wykopie z kocykow to nie zmarznie. Otulam go dwoma niezbyt grubymi kocykami, bo trudniej mu sie z nich wyplątać

U nas tez dziś wieje, ale i słonko sie pokazuje, wiec jak Miki wstanie to sie zastanowimy nad spacerkeim.
Dave, to niezłą pobudkę Mati zarządził

ilonka, dziewczynki w kwestii mowy są zazwyczaj zdolniejsze od chłopców, szybciej i wyraznie mowią, wiec ta mama, baba i tata Emisi nie dziwi, choć zazdraszczamy

Pamietam też, ze w wieku niespelna 2 lat odrozniala litery (nie skladala jeszcze z nich słow) i pokazywala bezblednie w ksiązeczce lub na pralce, gdzie było sporo napisow, szybko rysowala i to ladnie, natomiast syn dłuuugo nie tykał kredek ani żadnych plastycznych dzialalnosci nie uprawial, nawet klocki omijał, chyba ze mu ktoś ukladał to chetnie patrzył, w ogole, manualnie był i pozostał zacofany, do tej pory jak ma coś wyciąć lub nie daj Boze zawinąć ladnie paczuszkę to jest CHORY

Ostatnio padłam jak przygotował do wyslania paczkę, bo zwracal lampkę zakupioną na allegro.....dzo dziś żaluję, ze nie zrobilam tej "paczce"zdjęcia, tobym Wam pokazala...

O, i Misio sie obudzil
Cdn.....
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mowi caly czas baba i cos po chinsku nie da sie tu opisac

Ula sliczne masz coreczki :)Eliza bosko wyglada w tej sukieneczce, jak aniołek :)a Amelka sama juz tak ładne siedzi w dużej wannie ?
zaraz jak malego ululam to odpisze Agat
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
U nas rajtki + skarpetki. Tak mu najwygodniej szaleć. Jak nie raczkował to spodenki mu ubierałam, ale teraz to się mu plątają i w rajtach najfajniej. Do tego body z długim rękawem, lub z krótkim (ew na ramiączkach) + bluzeczka. Wiadomo wszystko zależy od temperatury.
Młodziak dziś spałaszował obiad, częśc zmiksowałam ale trochę ziemniaków i marchewki nie + wkroiłam makaronik. Wcina takie cuda aż mu się uszy trzęsą. A na deser poprawił sobie zapiekanym ryżem z jabłkami. Oj ale było mniammm....
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

A zaraz dostanie skrzydełko, ziemniora i warzywek troche z naszego obiadu.
Wiecie co ten mój mendzioszek robi jak jest zły, bo mu czegoś zabraniam? Gryźć mnie chce

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

obiadki robie tak:
potrawka z kurczaka
gotuje udko kurczaka, marchewka duża, pietruszka mała, miksuje mieso z marchewka i pietruszka i odrobina wody z gotowania
samo mieso zle sie miksuje
podaje na talerzyku potrawke i pol ziemniaka ugotowanego i ugniecionego widelcem
ryba w sosie pomidorowym
osobno gotuje rybe
gotuje marchewkę dużą,cukinie obrana i 2 lyzki ryzu
warzywa z ryżem rozgniatam widelcem dodaje troche koncentratu pamidorowego, 2 lyżki wywaru z warzyw, maslo i zagotowuje znowu
rybe dokladnie gniote widelcem i mieszam z warzywami
pulpety
pulpety robie dla wszystkich, do miesa mielonego z indyka dodaje namoczoną bułkę i trochę soli, gotuje wode, wrzucam pulpety, dodaje posiekany koperek i zaęszczam mąką, kukurydzianą lub zwyklą, odkladam porcje dla malego i przyprawiam dla nas.
Pulpeta gniote widelcem, dodaje ziemniaka i jakieś warzywo- zależy co my mamy na obiad-marchewka z groszkiem, buraczki i gniote wszystko.
spagetti
gotuje marchewke i pomidory z puszki z plasterkiem cebuli, gdy pomidory są już gęste miksuje wszystko, do sosu dodaje makaron pognieciony widelcem i koperek
gdy pomidory są kwaśne dodaje odrobine cukru
przeważnie Dawid je to samo co my mamy na obiad tylko mam smażę kotlety a jemu gotuje np. kawałek schabu .
zupy podje takie jak dla nas tylko wszystko gniote widelcem no i przyprawiam osobno
Dawid tak ladnie juz się przyzwyczail do 2 dań, bardzo ladnie polyka kawaleczki i gryzie dziąsełkami

zupę zjada przed drzemką tak ok 100 ml, obiad zawsze po drzemce i tak z godzinke jeszcze czekam, zjada ok 200ml czasami więcej
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Zdjęcia dzieciaczków cudowne. Co jedno to ładniejsze

Chcieliśmy WSZYSTKIM[/colorzłożyć spóźnione życzonka!]
U nas Antosiowi przez święta poprzestawiało się chodzi spać po 23 wstaje 9/10....
Co do jedzenia są wzloty i upadki

Przygotowań u nas do wyjazdu co nie miara. Więc czasu brakuje no i troszkę mamy w życiu pod górkę

Zaczęliśmy rehabilitacje i wiem na pewno że Antoś nie będzie raczkował. I nie da się Jego już nauczyć bo stoi już sztywno na nóżkach. Generalnie rehabilitant powiedział że jest bardzo silny no i skrzywienie jest minimalne bo w porę zareagowałam.
A o to mój przystojniak dla nie facebookowych Mam

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Cholerka, ksiedza mamy dziś (Azja, przybij 5

Pierwsze zasieki to strefa psia, mieszkają gady w wiatrołapie a przy takiej pogodzie to ubłocone są po same uszy więc ich "mieszkanie "też

A Misio z małzem śpią,,więc odkurzacz zabroniony
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

Agat co do gryzienia to Adaś nie jest jedyny

Antek dziabie mnie od 2 miesięcy

Dave super że maluchy zdrowe już. A jak Antoś nasz imiennik???