BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #831952 przez agat
Ale cisza przy niedzieli :)

U nas dziś pospane do 8.30 :) Ale, żeby nie było tak różowo to była godzinna przerwa w śnie 5.30-6.30 :P

Teraz młody zalicza drzemkę, później po zupce wyjdziemy na trochę na dwór, choć wieje jeszcze u nas.

Mąż również śpi, w sumie tak jak i wczoraj - i tyle by było z "rodzinnego" weekendu :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #831963 przez creatura
To żeby przełamać tę ciszę, widma sie z południa.
Agat, mój małż ma szkolenia w każdy weekend od stycznia do końca kwietnia, wiec póki co nasze rodzinne weekendy odeszly w siną dal :dry: jakby mało było że i tak późno wracal, buuuuuu.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832102 przez Suzi
hej :)
U nas dziś znowu inaczej :silly: , pobudka na mleczko 3.40 i potem trudności z zaśnięciem az do 5 :cheer: :ohmy: , no ale jak juz zasnął to do 9.15 :side: , więc sie ciut odespało. Ale najgorsze, ze ja sie polożylam o 1.30 więc jak mnie synalek zerwał po dwoch zaledwie godzinach to nie wiedizalam kim jestem i gdzie jestem :cheer:
Ehhhhh, nie da sie nudzić, zero stagnacji i powtarzalności :silly:
Wczoraj drzemka w południe 2 godziny z hakiem dzisiejsza -33 minuty :S i weź tu coś zaplanuj :huh:
Teraz wszyscy moi męzczyźni odsypiają coś - Miki -brak porządnego południowego spania, Starszy Młody - brak spania nocnego (imprezował :silly: ) no i Małżowina - odsypia bierzące braki :lol:

cerMoniu, co Ty znowu za "widma z poludnia" wywolujesz? :cheer: :silly: :woohoo:
Czy to TE widma co przynoszzą CYRKOWĄ próchnicę? :lol: :woohoo: :silly:
To gonić je! Gonić! A sioooo! :laugh:

Jeśli chodzi o szczoteczkę to mamy NUK-a, taki zestaw kupilam Mikusiowi z drugim przyrządem do gryzienia w ksztalcie szczoteczki do zębow ale zamiast wlosia jest coś na kształt wyciorka do butelek z krotkimi gumowymi "kolcami" i to sie gryzie :woohoo: , ale moj syn preferuje gryzienie trzonka a za te "kolce"trzyma :blink:
Pastę dala znajoma dentystka, firma raczej nieznana z supermarketu, jakaś włoska :cheer: , pierwszy raz taką widzę, o smaku truskawkowym bez fluoru. Wczoraj po wieczornej kąpieli odbylo sie pierwsze "mycie" uzebienia, Miko pracowicie i ze smakiem wyssał pastę, zgryzł włosie, ale dalo sie parę razy przesunąć szczoteczką po zębiskach....no ale potem byla butla i spanie :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #832175 przez kaikai
Suzi podaj nazwe tej pasty, musze i ja kupic zestaw do mycia tych zebow dwoch :)
W tygodniu odwiedze stomatologa to zapytam o ta paste.

11 lata 3 miesiąc temu #832226 przez creatura
Suzi napisał:

cerMoniu, co Ty znowu za "widma z poludnia" wywolujesz? :cheer: :silly: :woohoo:
Czy to TE widma co przynoszzą CYRKOWĄ próchnicę? :lol: :woohoo: :silly:
To gonić je! Gonić! A sioooo! :laugh:

oł crap, miał być "medlunek" :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: bueheheheee

11 lata 3 miesiąc temu #832246 przez Suzi

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832333 przez ilonah
Dzień dobry
Jakoś tak szybko minęła niedziela, że nie miałam kiedy coś napisać, czytałam Was tylko w nocy podczas karmienia :blink:
Wybraliśmy się wczoraj z mężusiem do galerii i obkupił mnie mężuś troszkę :laugh: Emilka także dostała kilka nowych ciuszków i zakupy do domku zrobiliśmy a później z wrażenia tak mnie rozbolała głowa, że myślałam że padne. Zaliczyłam z Emiśką także spacerek i byłam dętka. Zmieniłam też Emilce mleko na Nan ale dalej nie wypije go na noc więcej niż 50-60ml ehh :dry:
Na szczęście te czerwone plamy z buzi jej zniknęły i prawdopodobnie to było od kataru takie podrażnienie. Do lekarza idziemy w czwartek, bo tylko w ten dzień nasza lekarka jest po południu.
Muszę i ja Emi kupić pastę do zębów bo czyścimy 'na sucho'. Emi ma szczoteczke aquafresh dla dzieci i namiętnie ją miętoli w buzi, ma też taką silikonową zakładaną na palec ale tamta jej lepiej pasuje. My mamy już 5 ząbków :)
Wiecie co Emilka ma krzywe dwie dolne jedynki, ledwo co się przebiły ale już widać, że nie rosną prosto tylko pod ukosem i tak się zastanawiam czy coś się z tym robi :unsure: Mąż chce żebyśmy pokazali te ząbki naszej dentystce, może warto jej pokazać :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #832382 przez agat
Młody udał się na drzemkę, więc mam chwilkę na kawkę i komputer :) Po 12 jedziemy do lekarza, niech obejrzy te jego plamo-krosty. Już i tak jest lepiej, bo znikają powoli, ale niech oceni to co zostało.

ZUpka brokułowa się gotuje, ciekawe czy królewiczowi posmakuje. Ostatnio coś mu jedzenie obiadków nie idzie.

11 lata 3 miesiąc temu #832506 przez Dave
Heloł,

witam się i spadam... syrena już wyje :ohmy: :ohmy:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #832608 przez creatura
Heloł :)

Agat, jak po lekarzu?

Dzięki za info szczoteczkowo-pastowe :blink:

U nas dziś piękna wiosna, aż ptaki śpiewały na spacerze :woohoo: :woohoo: chce się działać :woohoo:
No i od wczoraj Leoś mówi ma-ma - uwielbiam :kiss: :lol: :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832700 przez Azja
witam

my mamy paste z Ziajy, tez jest bez fluoru, Jasiek wyssysa paste ze szczoteczki i zamiast myc to gryzie rączke :P

my dzis po tygodniu kiszenia w domu zaliczylismy spacerek :) nawet wózek sie dobrze sprawdzil na niedokonca odsniezonych chodnikach, a Mlody tak sie nawdychał powietrza ze usnał mi w wozku, :)

Creo co myslisz o tych fotelikach Axkid, bo one chyba od niedawna w Polsce ??
myslałam ze na niego sie zdecydujemy, znalazłam nawet sklep który jest w Warszawie i co, maja remont i narazie stacjonarnie nie sprzedaja tylko wysyłka, a jednak bym wolała przymierzyc Dzona do fotela i chciałabym zeby mi go ktos zamontował pierwszy raz w samochodzie, kurde :/

Agat i co po wizycie ??

myslicie ze mozna dzieciakom dac sok z buraka?? nie wiem moze rozcieńczony z woda?? bo w buraku duzo zelaza, mh musze sie jutro lekarki zapytac ;)

lece chate odgruzowac po weekendzie, niby M w domu był, a ja mniej czasu miałam :P B)

11 lata 3 miesiąc temu #832750 przez agat
Heloł.
Siedząc w poczekalni u lekarza żałowałam, ze w ogóle tam weszłam, bo zatrzęsienie kichająco-kaszląco-srających dzieci :/ No ale jak już przyszliśmy to zostaliśmy.
Zmiany na skórze uczuleniowe, dr mówi, że i miejsce i typ charakterystyczne dla uczuleń. Tylko teraz pytanie - na co? Podobno nasze dzieciaczki są w wieku, w którym często właśnie uczulenia dają o sobie znać, więc może to być zarówno reakcja na jakąś nowość jak i na co, z czym styka się od kilku miesięcy (np kot). Zaproponowała zmianę mleka na HA, czyli w naszym przypadku na Bebiko HA. No nie wiem, jakoś mnie to nie przekonuje.
Co jeszcze? Mam spróbować powrócić do prania w dziecięcych proszkach (bo ja już od dluższego czasu w zwykłym), odstawić warzywa, które moga uczulać, np seler. No a nawet spróbować odseparować się od kota (tylko nie wiem jak to możliwe, bo nawet jak kota do rodziców wywiozę to jego sierść przez kilka miesięcy będzie jeszcze w domu). No generalnie metodą prób i błędów. A i te reakcje uczuleniowe moga przychodzić falami. Teraz np już powoli mu się goi, ale za miesiąc znowu może przyjść nawrót. Co jeszcze? Kąpiel w emolienach przez jakiś czas i natłuszczanie skóry (żeby złagodzić suche placki).
No to tyle. W sumie nie wiem co mam robić i od czego zacząć :P

Co jeszcze u nas? Po południu oglądaliśmy z mężem foteliki w najlepiej zaopatrzonym sklepie u nas, całe 3 montowane tyłem były :P Maxi cosi milofix, Britax max way i coś jeszcze. Wielkim plusem Maxi Cosi jest montowanie go zarówno przodem jak i tyłem (bo ja jednak bym chciała posadzić Adasia przodem przed zmianą na kolejny fotelik). No i cena - 1000zł z isofixem. Muszę o nim poczytać - wie któraś coś? No i Adasia przymierzyć. Ogólnie podejście pana ze sklepu było takie, że foteliki montowane tylem to rochę taka fanaberia. No niby są troche bezpieczniejsze, ale dziecko ma ciasno w nogi i nie widzi dobrze no i w ogóle on to by kupil montowany przodem...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832776 przez creatura
agat napisał:

Ogólnie podejście pana ze sklepu było takie, że foteliki montowane tylem to rochę taka fanaberia. No niby są troche bezpieczniejsze, ale dziecko ma ciasno w nogi i nie widzi dobrze no i w ogóle on to by kupil montowany przodem...

Dla mnie to typowy suchar gościa, który sie mało zna i chce upchnąć towar, który mu zalega :dry: , sorry :dry:

Azja, biorę pod uwagę tego Axkida, ale racje masz, ze lepiej przymierzyć. A Wy na już potrzebujecie?

Agat, przekochane z tym podejrzeniem alergii, normalnie nie wiadomo za co sie chwycić, tyle zmian Wam lekarz podał. :dry:

Edit.
Agat, a zrobił Adasiowi bilans? Jak to wyglada?

11 lata 3 miesiąc temu #832805 przez creatura
Azja, ja myśle że spokojnie możesz ten soczek podać, np jabłko z burakiem plus pietruszka- aż mi ślina pociekla, mniam. Może dla wygody zawekuj sobie słoik tartego buraka na tydzień i dodawaj Jaskowi do wszystkiego, co sie da :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #832855 przez agat
W końcu forumisko zadziałało.

Creo ten bilans po dziewiątym miesiącu mieliśmy 2 tyg temu :) Wtedy były pomiary (waga, wzrost, obwód główki, klatki), do tego dr go osłuchała, obejrzała od góry do dołu, odpowiedziała na moje pytania i tyle. Po 13 miesiącu kazała się pojawić.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka