- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Buziaczki dla Księżniczki Emisi

Jasiek dzis poł dnia spedził z babcia, taki był zadowolony, ze jak wróciłam do domu usmiechnał sie do mnie i dalej do zabawy z babcia,

dzis załatiwałam becikowe, normalnie jaja sobie z ludzi robia, nie dosc ze zaniosłam plik zaświadczen, to mało, jutro musze doniesc nastepny plik, umowy o prace i jakies inne dokumenty, normalnie jaja, zwariowac idzie z ta biurokracja

co do gadania to Jasiek ostatnio mało gaduli, na tapecie jest baba, dada, mama to czasami, czasem jak goni kota zdarza mu sie powiedziec cos w stylu ot, wiec wnioskuje ze to moze byc kot

a z ostatnich jego "gimnastykowych poczynan", to prawie udaje mu sie wyjsc z takiego oto siedziska,
tablica.pl/oferta/siedzisko-leap-frog-st...y-CID88-ID4qDcl.html
dostał Jasiek w spadku bo starszym rodzenstwie, myslałam ze troche w nim posiedzi, ae gdize tam szkoda czasu, siedzi 10 minut, a nastepnie podciaga sie za blat i wypełza, M ostatnio odwrocił sie na chwile a ten juz był w połowie drogi do wyjscia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ale ten czas leci- zaraz będziemy roczek świętować. Tak właśnie rozmawialiśmy z mężem, że musimy powoli myśleć gdzie i jak go zorganizujemy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43

Azja - Mateusz wychodzi z fotelika do karmienia, gdzieś mi się pasy zapodziały i normalnie ucieka mi mały gad.
A my dziś przy tej pogodzie zaitaliśmy na placu zabaw. Maja się wybiegała, Młody wyhuśtał

Póki co odpukać dzieciory śpią. Chwilo trwaj....

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

Ja dzis probowalam Dawidkowi zrobic fotki i nie dalo sie, tak sie wiercil i podchodzil do aparatu, wiec zdjecia sa rozmazane albo z bliska buzia .
Od 10 w lidlu duzo rzeczy dla dzieci, ubranka, zabawki, obiadki i kosmetyki .
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

U nas intensywny wieczór, bo i jedni i drudzy rodzice wpadli na ciacho, Adaś był w swoim żywiole

Coraz bardziej zsypany jest, całe plecki i brzuszek w krostkach

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zmykam spać, dobranoc
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziś w nocy Emisia znowu urzadziła sobie przerwę na zabawe. ehh

Dawidku słodkie buziaki do Ciebie lecą

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A u nas dziś fajna nocka, pierwsza pobudka była o 6,30

Poczytaliśmy wczoraj o fotelikach i chyhba zdecydujemy się na Maxi Cosi Milofix. Montuje się go zarówno tyłem jak i przodem, no i cena 900-1000zł z isofixem. Musimy młodego "przymierzyć" i zobaczymy.
Z montowanych i do przodu i do tyłu jest też nowy maci Cosi 2ayPearl, tylko trzeba mieć bazę maxi cosi, bo sam fotelik 800zł, ale nowa baza 600.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

u nas ostatnio coś problem z netem był,

idę jak najpożyteczniej wykorzystać czas póki Tomek śpi

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

DAWIDKU, łap buziaki, dziesięciomiesięczniaku

U nas nocka w miare ok, Mikuś przebudzal sie 2 razy przed pólnoca raz musialam uruchomić rączki, ale póżniej juz sie uspił na dobre i dospał do 6, wypil dzialkę i dalej do 8.50 więc jestem satisfied

TeRaz pełza kolo mnie i gloścno narzeka na swoj pełzaczy los. Zauwazylam ze on uwielbia narzekać, krzyczeć, jęczeć i w ogole glosem zaznaczać swoja obecnosc i wszelkie nastroje, nie da sie mojego syna nazwac introwertykiem.

Pogoda jest u nas ciut gorsza niz dwa poprzednie dni, slonko troszke przymglone, ale nie jest źle, więc spacerek w planach, ale to po drzemce, w suie lepiej sie Misiowi spi w łozeczku, na spacerze zawsze sie znajdzie jakis przeszkadzacz-wybudzacz, wiec wolę zeby pospał w domu. Wiadomo ze wiosną i latem będzie inaczej ale póki co.... :źźźźźźzimno więc śpi sie w domku

Agat, jak tam wysypka Adasia? Moze to jakies kosmetyki? Zmienialaś płyn do kąpieli?
U nas to ewidentnie jabłko było ostatnim winowajcą

No nie da pisac, NIE DA!

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kosmetyków przed pojawieniem sie problemów nie zmieniałam, jak się suche placki pojawiły to na Emolium zmieniłam, ale jakoś Emolium nie obwiniam, bo wysypka jest tylko na pleckach i brzuszku, a na kończynach suche placki jakby mniejsze. Nie mam pojęcia o co chodzi. Mleko HA kupione, kaszki też bezmleczne (lub na tym HA) będę mu teraz robić, no i zobaczymy czy to coś z mlekiem czy szukac dalej.
Myślałam o tym, żeby mu wapno kupić, ale coś wyczytałam, ze nie powinno się dawać przy zwiększonej dawce witD (a nasze smyki mają chyba zwiększoną, prawda?).
Adaś śpi już 1,5h

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Dawidku, nasz dzisiejszy solenizancie pięknie-stojący już, piąteczka i całuski

U nas zmiana nawyków nastąpiła, na gorsze i mam nadzieję, że na chwilę - Leoś budzi się o 7

Kolejny krok u nas w stronę raczkowania - z siedzenia Leoś przechodzi na ręce, podnosi dupkę po czym pada, i zaczyna kręcenio-pełzanie. Doczekasz się matka, doczekasz, ale prędzej Ci ręce odpadną

No i dziś drugi dzień śniadanko weszło - jaglanka z owocami łyżeczką

U nas właśnie "mama" brakowało do pełnego zestawu członków rodziny. No wujek i ciocia, też daleko w lesie jeszcze, ale podstawowy skład opanowany

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do mówienia to u nas króluje 'tata'. Mama zdarzy się czasem, ale od wielkiego dzwona i to w formie 'nana'. Najfajniej jest jak mówię: "Adaś powiedz 'mama", na co dziecie: 'tata'