BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830006 przez Suzi
Agat, ha ha, no wlasnie miałam napisac, ale Ilonka mnie uprzedzila ;) , jednak gorączka nadwyrężyla co nieco :silly:
Aleeeee, nie jest tak najgorzej skoro w końcu zajarzylaś :lol:

Co do czerwonosci policzkowej, to tak, mamy z tym klopot, na ciele tez sa plamy, na jednej raczce, jedna na pleckach, i parę niedużych na nozkach, sa to takie szorstkie i zaczerwienione placki, pod palcem wyczuwalna grudkowatość. Nawet na glowce sie dopatrzylam :(
W odstawke poszly soki, bo podejrzenia padly na jablko (ja jestem uczulona na jablka, oprocz tego na nektarynki, brzoskwinie i czeresnie :( SUROWE, bo jak przerobione na cokolwiek, bądz poddane obrobce termicznej -to juz nie, ale co to za orzyjemnośc jesć np gotowane czeresnie :P ) ale tak mam i to dopiero w starczym wieku mnie dopadlo, wiec tym bardziej boli, bo wymienione owoce jadalam i uwielbiam , a teraz kiszka- nie mogę bo puchnę od środka :ohmy:
Poza tym zauwazylam, ze szczegolnie policzki Misia "cierpialy" na mrozie, mimo smarowania kremem,,stan sie pogorszyl. Więc nie wychodzimy na dwor, czekamy na odwilż :dry:

Wszystkim chorowitkom tym malym i duzym :blink: zdrowka i spokojnych snów :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #830019 przez Dave
zmykam spac.

dobranoc.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #830050 przez agat
Dzień dobry. Moja choroba zakończyła się definitywnie dziś rano. Nie ma już dla mnie taryfy ulgowej, gdyż męża zaczęło boleć gardło, więc do domu zawitał OIOM. No ale na poważnie to mam nadzieję, że nie przejął mojej anginy :/ Raz, bo dla mężczyzny to oznacza niemal śmierć :P, a dwa, że Adaś znowu pod zagrożeniem :(

11 lata 3 miesiąc temu #830106 przez Magdalena9t
Hej :)
oczywiście wczoraj znów nie miałam czasu :dry: dlaczego moje dziecko nie potrzebuje snu w dzień? :unsure: :cheer: 2 godziny usypiałam Tomeczka ,na rączkach ,cycusiem , i tak na zmianę , w końcu zasnął( na chwilę) i nie zdążyłam odłożyć go do łóżeczka a już obudził się z płaczem(jakby coś mu dolegało, oby to były zęby)
Taką porządną drzemkę miał, jak jechaliśmy do lekarza, zasnął w samochodzie i obudził się w gabinecie :blink:
Osłuchowo wszystko ok,tylko chrypka nam się pojawiła.. z tą grasicą niby wszystko ok, ma stopniowo zanikać, :blink: czasem przez nią może oddychanie się zmieniać, więcej w sumie z internetu się dowiedziałam niż od lekarki :dry:

CreMoniu wiotkość krtani stwierdzona w szpitalu po urodzeniu, też ma zanikać, już Tomeczek mniej "charczy" tak do ok. roku,
wczoraj jak czekaliśmy w kolejce do lekarza, to Tomek sobie chrapał,tak głośno ,ze inni słyszeli :blink: :silly:
Agat zdrowia ! a w szczególności o męża, modle się aby wyszedł z tego cało :silly: :lol: :silly:

Suzi a jakiego kremu używasz dla Mikusia? może ma on w składzie wodę? bo na zimę lepiej ochronne kremy , bez aqua w składzie :blink:

Na dworzu strasznie wieje, termometr pokazuje niecałe -10, szczerze nie mam ochoty wychodzić z domu, gdyby nie ten wiatr.. :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #830109 przez ilonah
Dzień dobry
Za nami nocka spoko ale za to rano podczas 'cycania' spłakała mi się Emisia niesamowicie bo nosek jej się zatykał od tego kataru i nie mogła pić :( musiałam parę razy interweniować fridą to jakoś poszło. Mnie coś od rana żołądek pobolewa nie wiedzieć czemu.
Agat dużo zdrówka, siły i cierpliwości dla Ciebie :)

11 lata 3 miesiąc temu #830117 przez ilonah
Aha no i prawie zapomniałam Jasiu nasz wielkooki i tobie dziewiąty miesiąc stuknął więc łap z tej okazji mnóstwo buziaków :kiss: :woohoo: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830156 przez Suzi
JASINKOWI co do zacnego gremium 9miesięczniakow dołaczył wysylamy buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: i jeszcze na zapas :kiss: :kiss: :kiss: ;) :lol:

U nas zawierucha, -11 wiec pobytu w domku ciag dalszy.
Wczoraj w rodzinie męża urodził się mały Staś, będzie towarzysz dla Misia jak juz ta, poki co drastyczna, rożnica wieku sie zniweluje :blink:

Agat, no to trzymaj sie tam na posterunku, no i zeby Adaś się trzymał.....z dala od bakcyli :side:

Madzia, to faktycznie, moze Tomcio wykorzystał juz przyznany mu w pakiecie limit spania, bo kiedyś sypial na potęgę, aż zazdrościłysmy :woohoo:

Z wiotkosci krtani sie wyrasta a potem na starośc wraca, a przynajmniej mojemu malzu, bo chrapie jak smok, :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #830239 przez Magdalena9t
JASIEŃKU KOCHANY BUZIAKI :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Tomek śpi, a ja nie wiem za co się zabrać :unsure: :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830285 przez Azja
witam

dziekujemy za zyczenia i buziaczki :)

u nas druga drzemka własnie trwa :) czy u Was tez tak zimno, u nas rano -13 i wieje jak cholera, skiśniemy z Jaskiem w domu :S

widziałyscie hihi dobre :)

11 lata 3 miesiąc temu #830369 przez ilonah
Ha ha ha ha ha :laugh: dobre to Azja :)

11 lata 3 miesiąc temu #830399 przez agat
Widziałam to zdjęcie na fejsbuniu, dobre :)

Jasieńku kochany, nasz kwietniowy last but not least, buziaczków moc :* :* :*

Czy ja coś ostatnio może marudziłam, że mi nudno bez dziecka i smutno? To chyba też z gorączki :P No ok, a Adasiem smutno nie jest, ale odrobiny nudy też nie da się zaznać :P

Nie schodzi Adasiowi wysypka z pleców, krostki znowu czerwone :/ Mojej pediatry nie ma do końca tyg, więc zapisałam na pon, najwyżej odwołam. Niech go dr obejrzy.

11 lata 3 miesiąc temu #830557 przez Dave
Jasieńku buziole dla Ciebie dziś lecą :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #830625 przez ilonah
U nas też czerwone plamy z Emilkowej buzi nie zeszły a wręcz odwrotnie , oprócz policzków pojawiły się także na brodzie :( i tak jak u Agat mojej pediatry także nie ma do końca tygodnia. Poobserwuje jeszcze Emilke, ogranicze jedzenie i 'przekąski' i będę liczyć, że jej przejdzie, a jak nie to w poniedziałek do lekarza.
Katar nadal męczy Emisie :( kiedy on minie :dry: Chyba muszę zmienić Emi mleko, bo nie chce pić Bebiko, wcześniej ładnie piła a teraz pociągnie pare łyków i odpycha butelke.

11 lata 3 miesiąc temu #830648 przez agat
Ilonko może Emilka odpycha butelkę z powodu kataru?

Podczas kąpieli zauważyłam , że Adaś i na ramionkach ma już tę "kaszkę". Na wszelki wypadek poczytałam o wszelkiego rodzaju ospach, różyczkach i innych i nic mi nie pasuje na pierwzy rzut oka. Tym bardziej, że temp w porządku. Może więc jakas alergia (kto wie czym go teściowa karmiła), może w dodatku suche powietrze w mieszkaniu (dziś zamawiam nawilżacz), no sama już nie wiem. Wyczytałam, ze szorstkie i czerwone plamy tylko na policzkach to może być objaw ząbkowania.

11 lata 3 miesiąc temu #830665 przez ilonah
O nie pomyślałam o tym, że ta niechęć do jedzenia to z kataru, aczkolwiek jak teraz o tym myśle to zgadza mi się, że od kiedy Emi ma katar to nie chce butelki. Hmm dziwne są u niej te plamy na buzi ale czy to od zębów to nie wiem :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka